"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, February 26, 2011

TOP 50 ^_^

assalamualaikum semua ! ^_^



..Hehe..hari ni aku nak bagitau berita paling sensasi..gempax,best,..kat semua orang!
haha..gempax la sangat.. :P
..act,aku dapat top 50 untuk contest si manis berbaju kurung..hehe

even tak menang..dapat top 50 ni pun kira ok la.. ^_^ ..
yelaa..yang join pun hampir 200..(maybe lebih)
so kowang nak tahu tak siapa yang menang??...
..haa!! pemenang nya.. KAK ZILA dan KAK YIEN.. akak akak ni memang comel + cantik!
time aku tengok gambar diowang pun aku da suka :)
tahniah akak akak cantik!..
..

http://www.cute-smiley.com

Sunday, February 20, 2011

Titipan Buat Wanita ^_^

Yang dicari walau bukan putera raja, biarlah putera Agama.
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata.
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani, asalkan sihat rohani dan hati.
Yang diharap, bukan jihad pada semangat, asal perjuangannya ada matlamat.
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang, kerana diri ini serikandi dengan silam yang kelam.
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata, cukuplah akad dan janji setia.
Dan yg akan terjadi, andai tak sama dgn kehendak hati, insyaAllah ku redha ketetapan Illahi..

Wahai wanita, ku ingatkan diriku dan dirimu, peliharalah diri dan jagalah kesucian.. semoga redha Allah akan sentiasa mengiringi dan memberkati perjalanan hidup ini.

- Artikel iluvislam.com


http://www.cute-smiley.com

Saturday, February 12, 2011

8 Perkara tentang Lelaki

assalamualaikum..(jawab cepat,jawab cepat!..kalau tak jawab dosa..hehee)
hye semua..ni aku nak buat entry tentang lelaki pulak..
..sebelum ni aku dah buat tentang wanita kn??..
so kenalah adil ;)....
baca ni! baca ni!.. ^_^

1.Lelaki akan cemburu apabila wanita yang disayanginya menyebut nama lelaki lain..

2.Adalah memalukan bagi lelaki apabila tidak berupaya menolong wanita.

3.Kebanyakan lelaki lemah dengan air mata perempuan,terutamanya air mata itu mengalir dari orang yang dikasihi.

4.Bila lelaki cakap straight to the point tentang sesuatu perkara,dia sebenarnya ingin berterus terang dan bersikap jujur.

5.Lelaki tidak boleh belajar semuanya tentang wanita dari buku,sebab itu mereka sering tidak faham tentang wanita.

6.Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita,dia tetap ada hanya seorang teman wanita yang istimewa,yang lain hanya kawan.

7.Jika seorang lelaki meminati wanita,wanita itu tidak perlu terlalu cantik,yang penting kesopanan dan budi bahasa yang tinggi.Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya dari segi minat dan pemikiran.

8.Kebanyakan lelaki resah apabila ingin mengajak wanita keluar buat kali pertama.

so,ni lah 8 perkara tentang lelaki..Wahai kaum ADAM,betul  ke semua ni??..hehe..aku yang kaum hawa ni tak pasti la..
fikirlah lah sendiri oke!..

Friday, February 11, 2011

8 Perkara tentang Wanita

1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi tidak mengalirkan air matanya..itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakitkan hatinya,biarkan dia menenangkan dirinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3.Wanita sukar mencari perkara yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang.

4.Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu sentiasa ada di fikirannya walaupun dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa,melalui muzik,puisi,lukisan dan penulisan adalah cara paling mudah.

6.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

7.Satu ucapan 'hai' sahaja sudak cukup menceriakan harinya.

8.Senjata wanita adalah air mata.

Kata Kata Hikmah..

SESUATU YANG INDAH
Jika Anda menginginkan sesuatu yang belum pernah anda miliki, Anda harus bersedia melakukan sesuatu yang belum pernah Anda lakukan.
If you want something you’ve never had, you must be willing to do something you’ve never done.
~ Thomas Jefferson

HIDUP INI SINGKAT
Hidup ini singkat. Tidak ada waktu untuk meninggalkan kata-kata penting tak terkatakan.
Life is short. There is no time to leave important words unsaid.
~ Paulo Coelho

CARA MEMULAI
Cara memulai adalah dengan berhenti berbicara dan mulai melakukan.
The way to get started is to quit talking and begin doing.
~ Walt Disney

MEMBERI DAN MENERIMA
Mereka yang dapat memberi tanpa mengingat, dan menerima tanpa melupakan akan diberkati.
Blessed are those that can give without remembering and receive without forgetting.
~ Author Unknown



Thursday, February 10, 2011

Life

When i was 12 years old,my mom always told me that happiness was the key of life.
When i went 2 school,they asked me what i wanted 2 be when i grew up.
I wrote down "HAPPY".
They told me i didnt understand the assignment and i told them they didnt understand 'LIFE'..:)

http://www.cute-smiley.com

Wednesday, February 9, 2011

Contest Si Manis 'Berbaju Kurung'

Assalammualaikum semua!! ^_^
HYE akak akak and abang abang sekalian ....


nampak tak??nampak tak??...haa!ni la first contest yang aku join....
...yela..aku pun baru je dengan dunia blog ni kan...so,ni nak mencuba la.. ^_^
..aku pun ta tau kenapa aku TERTARIK and rasa EXCITED dengan contest ni...
maybe sebab warna PINK yang sangat menyerlah kat gambar tu kot..hehee
aku tahu pasal contest ni pun time aku tengok blog kawan baik aku dyla atsuya ..dia ada tag aku jugak.. :)
contest ni si cantik manis  Azaliahjsalleh yg buat..

ni syarat syarat penyertaannya !
-hanya untuk kaum wanita di malaysia sahaja
-follow blog Azaliahjsalleh and like fanpage ' belog Azaliahjsalleh'
-buat entry khas dengan tajuk 'contest si manis berbaju kurung'.
-letakkan hanya sekeping gambar anda berbaju kurung
-tag 3 kawan anda


SO,WAHAI KAUM HAWA SEKALIAN ^_^
(kaum adam yang sanggup pakai baju kurung tu..boleh la join!) haha :P
marilah join contest ni..insyaAllah kalau ada rezeki boleh menang..
tak salah kan kalau nak mencuba..
'tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yang tahu'
wah!!..hehee...
oke oke! ni gambar yang aku pertaruhkan.. ^_^




ni pulak 3 orang yang aku na tag...
Amalina
Bieha
Syida

Wednesday, February 2, 2011

Sayang Sayang Saya !

Ni aku na story sal kawan kawan baik time sekolah rendah dulu...
..diowang ni la SAYANG SAYANG SAYA! ^_^ ..now,semua da sekolah lain lain da..
aku rindu na jumpa diowang lagi..
diowang baik,comell..biarla kalau orang lain ta suka diowang pun,
tp aku tetap SAYANG diowang :)
SAYANG SAMPAI BILA BILA!!
aku ingat lagi...kita selalu main sama sama,belajar sama sama...
.makan sama sama..
even g toilet pun sama sama lah!..
..haha..wt rombongan cik kiah la pulak!haha

kowang ni SAYANG SAYANG SAYA yg saya ta akan pernah lupa sampai bila bila..
*FATIN
*ATHIRAH
*AIN
*NAJLAA
*AMALINA


aku nak kowang tahu yg aku sangat sayangkan kowang...
.walaupun aku lama ta jumpa kowang..
.aku janji aku ta akan lupakan kowang! ..
oke! ^_^

Amalina

Fatin

Najlaa

Ain



Athirah

FrieNDsHiP

~The Beauty of Friendship~


Friendship is a priceless gift
It cannot be bought or sold
But its value is far greater
Than a mountain made of gold
It can neither see nor hear
And in the time of trouble
It is powerless to cheer
It has no ears to listen
Nor heart to understand
It cannot bring your comfort
Or reach out a helping hand
So when you ask god for a gift
Be thankful if He sends...
Not diamonds,pearls or riches
But the love of
REAL TRUE FRIENDS !
-Helen Steiner Rice-
DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah