"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, August 31, 2012

Malaysiaku Merdeka !




Happy Bday Malaysia! ^_^ MERDEKA 55 !
happiness and freedom !
Saya Sayang Malaysia.. 
TERIMA KASIH pemimpin negara..
anda hebat !


##Selamat hari jadi ke 55 juga abah..love u !
Always in my heart...-Mior Lokman ^_^

Thursday, August 30, 2012

For every happy things, sadness will be the shadow

Assalamualaikum
hye semua !!


"For every happy things, 

sadness will be the shadow"





Tidak tahu kenapa, 
semua impian, yang di impikan sejak kecil, 
seperti harus dikorbankan,
untuk kegembiraan orang lain. 
Kadang kala terfikir, 
kenapa kita perlu korbankan impian sendiri
demi kebahagiaan orang lain. 
Kadang kala,
kita tersepit, 
kejar impian atau membahagiakan......



Sometimes I wish I can blow away all the sadness, far away. But the thing is, the sad feelings are like bubbles. It's so beautiful even if it pops, it will bring tears and pain.

Thursday, August 16, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !

SELAMAT HARI RAYA 
AIDILFITRI

MAAF ZAHIR 
DAN
 BATIN




Maafkan salah silap Syira,
jaga diri !
Semoga raya ini terindah buat kalian dan panjatkan rasa syukur buatmu Ilahi atas nikmat hidup selama ini..
terima kasih untuk segalanya
salam Ramadhan yang akan pergi
salam Syawal yang sedang menanti 
^_^



###nak duit raya !!!! :D


Tuesday, August 7, 2012

Friday, August 3, 2012

Siapa nak kad raya ! hentakk kaki :D

Assalamualaikum
hye semuaa !

Alhamdulillah ! hampir setengah bulan kita berpuasa.
pejam celik pejam celik..tak lama lagi nak raya! yeay !!! rayaa..
excited lebih ! heee..~~ puasa pun tak habis lagi :P
Kali ni Syira nak share s0mething dengan kamu semua...
Siapa nak kad raya ??? :D
hee~~ act,Syira bukan nak bg kad raya..tapi nak berkongsi cerita "KAD RAYA" je..
pernah dapat kad raya ??? dapat tu pernah la kot,
tp mesti kome tak pernah bagi kad raya kan sebab kome kedekut :P hahaa
selalunya..orang yang dapat kad raya ni ,orang yang comel mcm Syira je..
haha..(hentak kepale kat dinding ! :P )

oke oke ! sabar sabar..Syira memang suka perasaan mcm ni :P over !
act,dari sekolah rendah dulu Syira selalu dapat kad raya and bagi kad raya..
best!
zaman budak2 kannn..tulis pun merepek je,asal ada tulis '"SELAMAT HARI RAYA"
oke la tu..hehee
Tapi yang tak best nya,zaman sekarang ni kan zaman IT..
orang lebih suka sampaikan salam raya guna message,facebook,twitter,blog and macam2 laa..
sampai kad raya ni pun dilupakan..
sedih kot sebab Syira suka kad raya and kumpul kad raya !
kalau tak dapat tu..rasa macam kecewa..hee~~ :P
yelaa..bila dapat kad,kita boleh simpan buat kenangan kan..
tapi kalau message ke apa,lama2 kena delete jugaa...kan tak syokkk macam tuu..
hilang dah salah satu memory nostalgia terindah ..cewahhhh ! :P


Syira harap nostalgia kad raya ni tak hilang macam tu je..
setiap coretan yang kita terima tu bermakna sangat :)
walaupun sekadar "SELAMAT HARI RAYA"
ia menandakan kita masih diingati kannn :)

SALAM RAMADHAN dan SALAM SAYANG ^_^

jom like page PaBiLa-DuA-bLoGgEr-BeRgAbUNg.terima kasih !


DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah