"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, August 28, 2013

Senarai peserta SEGMEN MERDEKARAYA BY SYIRA LOKMAN.

Assalamualaikum
hye semua !
jom tengok senarai peserta
SEGMEN MERDEKARAYA BY SYIRA LOKMAN.


  1. http://umikasum.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  2. http://traveloganwarismail.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  3. http://www.aimisyahirah.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html 
  4. http://lamanprincess.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  5. http://lienliedot.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  6. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  7. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  8. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  9. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  10. http://ezzatulf.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  11. http://biskutcelup.blogspot.jp/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  12. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  13. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  14. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  15. http://syuraa-rashid.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  16. http://yongatira.blogspot.com/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html
  17. http://www.ayuinsyirah.my/2013/08/segmen-merdekaraya-by-syira-lokman.html



Hadiah :
SEMUA blog yang join akan difollow dan 3 blog yang terpilih akan direview.

## nama pemenang akan diumum pada 2 September 2013 !


Saturday, August 24, 2013

SEGMEN MERDEKARAYA by Syira Lokman.

Assalamualaikum..
Hye semua ^_^
Hari ni nak buat segmen simple sebab rindu sangat nak berblogwalking. jom join ^_^

KLIK BANNER..

Start 24 Ogos 2013 hingga 31 0gos 2013 ! 
(tamat beberapa saat sebelum 1 sept ;))

1. Buat entry bertajuk SEGMEN MERDEKARAYA by Syira Lokman.
2. Follow blog syiralokman dan like page PaBiLa-DuA-bLoGgEr-BeRgAbUNg
3. Letakkan banner di atas dan linkkan ke entry ini.
4. Tulis secara ringkas makna Raya dan Kemerdekaan yang indah bagi anda. 
5. Tinggalkan link segmen korang di ruangan komen.

Hadiah :
SEMUA blog yang join akan difollow dan 3 blog yang terpilih akan direview.

Di akhir segmen ni,Syira akan listkan semua blog yang join dan lepas ni,boleh la ramai2 blogwalking ye ^_^ mana tau kot lepas ni ramai follow blog anda :D
Terima kasih yang sudi support..


Tuesday, August 20, 2013

Actions speak louder than words.

Assalamualaikum
hye semua ^_^


Actions speak louder than words. 
We can apologize over and over, 
but
 if our actions don't change,
 the words become meaningless.


Tuesday, August 6, 2013

Selamat Hari Raya ! Selamat balikkk kampung !

Assalamualaikum
hye semua !

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ^_^
Maaf zahir batin 
..jangan putus jari time raya ni , makan banyak2 bagi gemukkk ! 
jaga diri !
I'm gonna miss Ramadhan 
salam Ramadhan yang akan pergi..
salam Syawal yang sedang menanti ..

Syira nak minta maaf if sepanjang Syira menulis di sini ada yang terasa hati, termarah, terbenci atau apa pun..
tak ada niat nak mengata atau menyakitkan hati.
Terima kasih sebab jadi pembaca setia, rakan yang hebat dan pengkritik terbaik !
Semoga ukhwah kita terus terjalin..insyaAllah :)

Has been a year,
It comes again;
Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir Batin.


Teruskan berdoa dan mengucap syukur kepada Allah :)
Dia pemberi rahmat jiwa yang kosong..
Alhamdulillah..


## Selamat balikkk kampung !
Duit raya dah masuk sampul..siapa nak "burung kenyalang" dtg la rumah :D
nak duit raya ;D hehee..


Monday, August 5, 2013

Hadiah Raya @ Birthday (TERIMA KASIH )


Assalammualaikum
hye semua!


Alhamdulillah..

Terima kasih Ya Allah untuk usia yang Kau berikan
Terima kasih untuk rezeki Kau kurniakan
Terima kasih untuk segala dugaan yang Kau turunkan
Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Kau berikan
Sesungguhkan banyak kurniaanMu Tuhan

Engkau tetap menerima walaupun terkadang aku alpa
Engkau tetap melindungi walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang
Terima Kasih untuk segala bahagia ini Ya Allah.
Kuatkan aku untuk terus mendekatiMu Ya Allah.

Hye kowang...kali ni Syira just nak share rezeki yang Allah bagi :)
Terima kasih untuk hadiah2 raya and birthday Syira ( 21 Mei 1994)..
cepat cepat kira umur Syira dah berapa ?? :P hehee
Macam macam jadi tahun ni tapi apa yang dapat ni lah buat hati lagi happy :)
Post ni dibuat bagi menghargai setiap kebaikan insan2 yang membahagiakan Syira :)
Tak tahu nak tulis ape lagi tapi satu je . . . . .

TERIMA KASIH ! ^_^
Semoga Allah memberkati hidup kalian :')







Terima kasih mama abah yang selalu bagi duit :P
adik beradik yang rela layan "kakak" yang gedikk manjaa suka minta itu ini..
Terima kasih kawan2 yang selalu ada utk saya 
and sentiasa sayangg saya :)
Terima kasih sebab sanggup habiskan duit untuk Syira :)

Terima kasih yang selalu mendoakan tanpa jemu ..

Sayangg anda, anda, anda ^_^







Thanks for all the wishes and hadiah yg superduperrr comel ..
ade yang tiada gambar di sini..maaf !
Yang bagi coklat tu dah lama dah telan :P so tde la gambar..
Kebaikan kowg sentiasa dihargai !
maafkan salah silap Syira..May God bless you all & may your life full with happiness and barakah ..InsyaAllah.. doakan saya :) Fi hifzillah !

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
maaf zahir batin :')

satu je Syira minta..
DOAKAN KEJAYAAN SAYA DUNIA AKHIRAT !


DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah