"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, February 28, 2014

Jangan hanya tunggu dan tunggu.

Assalamualaikum
hye semua !


Kalau inginkan sesuatu, jangan hanya tunggu dan tunggu .
Rancang dan mula bertindak.

Orang lain tidak mampu mengubah hidup kamu, melainkan dengan usaha kamu sendiri.

Jika jatuh, bangun!
Jika jatuh lagi, bangun!
Usaha sehingga berjaya :)

Nakkan sesuatu yang hebat , kita harus lakukan sesuatu yang hebat dulu :)
Jadi yang terbaik untuk dapatkan yang terbaik ! ^_^


Nantikan ~

Assalamualaikum
hye semua !


Nantikan Giveaway yang akan dilancarkan pada 1 Mac ini (esok)
 :D
Banyak hadiah menarik menanti anda !


Apa hadiahnya?? 
rahsiaa...

Tunggu ~~

Sanah Helwah :D

Assalamualaikum
hye semua !

28/2/2014
sanah helwah khalifah kecil, Mior Muhammad Haziq :)


Selamat meningkat usia 2 tahun ! hehe..
semoga membesar menjadi anak yang soleh dan insan yang disayangi dunia akhirat :)
Semoga rezeki makin melimpah dan kesihatan terus baik !


Abang Haziq kena jaga baby Irdina baik baik tau ! :D
Tak mo tolak2 adik,tak mo jealous2..


##walaupun confirm khalifah kecil ni tak baca pun entry Syira, Syira nak juga buat entry..hhaha :P

Thursday, February 27, 2014

Kalendar Bergambar Sendiri.

Assalamualaikum
hye semua!


Kalendar bergambar sendiri dah selamat sampai !
cantik kann...besarr :D
Syira join contest ni lama dah and alhamdulillah ada rezeki dapat kalendar ni ^_^
Terima kasih penganjur..
jom terjah blog beliau Syazwani Mazlan


Blog Review 1 # Segmen Review Blog #

Assalamualaikum
hye semua !

Tahniah kepada semua pemenang Segmen Review Blog by Syira Lokman.
Hari ni Syira nak mula tunaikan janji..hehe..
Kita mulakan dengan 3 yang terawal join Segmen Review Blog by Syira Lokman :)

Liniey Nor | Bila Jejari Menari |
Blog pertama yang bertuah ! 
Laju je tuan blog ni, baru lancarkan Segmen dah join ! hehe..terima kasih awak !
Baru2 Liniey ada review blog Syira. Kali ni Syira pula review blog Liniey..hehe..
bertukar2 pula kita ye :D

Melihat dari rupa header blog tu, sudah pasti empunya blog ni perempuan ye adik adik, kakak dan abang manis sekalian ^_^
Berusia 20 tahun ? waa..kita sebaaya laaa...hehe..
sepp sikit !!
Gadis yang ramah ni menggunakan latar belakang blog berwarna purple !
 striking oke , sesuai gabung dengan putih !
simple je tapi cukup kemas :)
Liniey ni rajin review blog dan produk ! Baru2 ni pun liniey ada review produk, produk ape?
jom terjah blog beliau !
Sekiranya nak review produk or apa sahaja, boleh email tuan blog ciklinieynor@gmail.com


Jom terjah http://iamliniey.blogspot.com/

.Bukan.Cinderella.
http://azyanramle.blogspot.com/

Blog kedua juga masih lagi gegirl !
hehe.. Si manis yang bernama Azyan Hazirah ni bakal berusia 24 tahun :D 
Sedang menuntut di UITM ,diploma in banking :)
Lepas terjah blog beliau, Syira dapat tahu yang Azyan ni dah mula berblog sejak tahun 2008..
waa ~~ lama dah ek dari Syira..
time tu Syira baru tingkatan 2, tak wujud lagi blog Syira ni..hehe..
tak tahu pun apa itu blog :P

Background blog menggunakan warna yang menawan hati Syira iaitu pink ! ramai perempuan suka pink kann..hehehe..manis !
soft pink yang nice je tengok :)
Blog kemas and cepat je loading, tak ada la jenuh nak tunggu ye dakk??
Blog Azyan ni kiranya personal blog..mcm blog Syira juga ^_^.
Azyan ni rajin juga buat GA and join GA :D
Azyan juga sediakan macam2 tutorial, so mana2 blogger terutamanya yang newbie tu, boleh la terjah blog Azyan ni cepat2 !
Cari je tutorial apa yang kowang nak :D
::: nanakimie :::
http://nanakimie.blogspot.com/
Blog terakhir untuk entry kali ini :D
Nanakimie ^_^
Masuk je blog beliau, comel je tengok header blog tu..
kartun yang sedang "in love" ..hehe..ade awan2 comel kat tepi..sweet !
 Terjah blog beliau, Syira dapat tau tuan blog ni berusia 25 tahun ? 
betul ke ni? hehe..maaf ye kalau silap :P

Dah mempunyai 1965 pengikut di blog beliau.
ramai dah tuu ^_^
Tuan blog selalu join giveaway/segmen, share resepi, kongsi tips sihat dan share macam2 cerita menarik dalam blog beliau :D
lepas ni boleh le berkongsi resepi ye? :D
macam2 jenis awards juga yang dah diterima oleh tuan blog ni..untunglaaa...hehe
Blog nanakimie ni tak serabut and Syira suka kartun comel belah kanan tuu ^_^
oke :D Ape tunggu lagi ??
if ada sebarang pertanyaan,just email nana.kimie@yahoo.com

Jom terjah http://nanakimie.blogspot.com/



Wednesday, February 26, 2014

Ranking Alexa - 26/2/2014

Assalamualaikum
hye semua !

Dah lama tak check ranking alexaa ni..jom tengok !


Meningkat la sikit..haha..kalau menurun tu lajuuu je, 
nak meningkat balik punya la payah :P

TERIMA KASIH semua yang setia dengan blog syira ni ye :)
maaf sebab sekarang ni makin susah nak balas komen, syira utamakan blogwalking dulu..
:)


Ranking alexa - 14/2/2014 [KLIK]
Ranking alexa - 8/2/2014 [KLIK]
Ranking alexa - 2/2/2014 [KLIK]

Pemenang Segmen Review Blog by Syira Lokman.

Assalamualaikum 
hye semua !

Alhamdulillah, walaupun Segmen yang dibuat berlangsung selama 3 hari sahaja,
masih ada yang join selepas tarikh tamat.
Maaf la ye, Syira tak terima dah :)
Tunggu je GA akan datang awal Mac ini :)

Perasan tak nombor peserta berubah ??
Setelah check semula link semua peserta, Syira jumpa macam2..
so Syira terpaksa delete broken link, page not found , no permission denied dan domain expired..
ada peserta yang dah delete entry pun ada..hmm..
macam2, tak ada rezeki la tu :)
tpe..lain kali kalau join lagi mana2 segmen atau giveaway,  tolong alert dan check semula ye :)
jangan la bagi link yang tak valid :)

Tibalah masa yang dinanti-nantikan
jeng jeng jeng ~~~

Pengumuman RASMI pemenang Segmen Review Blog [KLIK] ^_^
[SENARAI PESERTA-baru]


3 yang terawal :)

http://iamliniey.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
http://azyanramle.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
http://nanakimie.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html

Nombor bertuah :D

4. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
so Syira pilih no 49 sebagai ganti untuk memenuhi kuota 3 yang terakhir :) 

 3 yang terakhir :)
ada 15 blog kesemuanya dan kalian akan direview mengikut giliran masing2 ye :)
harap bersabar...hehe..
3 blog akan direview dalam satu entry .

Maaf salah silap Syira sepanjang Syira berblog :)
TERIMA KASIH SEMUA YANG SUDI JOIN !


## Awal bulan Mac insyaAllah Syira akan buat GA, nantikann ~~~ ^_^


Borong Strawberry

Assalamualaikum
hye semua !


Kalau pergi Cameron Highland wajib la beli strawberry kann :D selalu beli 2 kotak besar je ,tu pun sebab 1 kotak RM10..
tapi ayitu tengah musim strawberry, so strawberry murah :D
Orang dah tak jual pakai pack dalam kotak lutsinar tu tapai pakai peti je..hahaa..

nampak tak banyak peti strawberry kat gambar tu ?
satu peti biru dalam 3 kg harganya rm2O, kalau pack dalam kotak lutsinar tu, boleh muat 6 kotak saiz besar untuk 1 peti.
So dalam rm 3 lebih untuk 1 kotak lutsinar tu :D
saiz buah strawberry besoo besooo lak tuuu..
memang best laa :D

macam ni haa rupa kotak lutsinar tu..

Abah borong 4 peti biru tuuu dengan harga RM70.
Bayangkan la beli 4 peti, so dapat 24 pack strawberry :D

Buat apa banyak2? biasa laa..bagi orang..hehee..makan setakat 3,4 pack je :P

Terasa seronok pula, hehe..Kowang tengok je la eh, jamu mata,kalau Syira pos pun , mungkin posmen makaan dulu ..hahaa

##Entry kali ni macam ajooo kome mengira pula eh..haha..

Tuesday, February 25, 2014

# ootd # Cameron Lavendar

Assalamualaikum
hye semua !

Ni entry "melawa" namanyeee..hehee..
bercuti ke Cameron Highland dengan family wajib le ade gamboo ye dakk?
Dress from sincerelybyus
Tudung bawal kangaroo




Syira pergi tempat ni 2 kali, hehe..kali kedua baru bergambar cam ni :P
Siapa yang dah pernah pergi sure tahu kan tempat ni cantik, penuh lavendar tapi yang tak syok nye, bukan boleh masuk pun dalam tempat penuh bunga tu nak feeling2 =='.. dari tepi boleh le tapi tak feel :P hhaaha..

then plannya nak berangan ala-ala princess dekat satu tempat yang ade buaian purple tu, tapi tiba2 hari kedua yang Syira pergi tu, tengah renovation pula...rugi pula first day pergi tak berangan awal2 :P..
...tak jadi le berangan jadi princess tu..hahha,,
bergambooo je le dengan bunga2 yang ada..

Location : Cameron Lavender, Cameron Highland

##Peserta Segmen Review Blog by Syira Lokman, please check your link before 11.59 pm (25 Feb 2014)


Blog Syira Lokman direview

Assalamualaikum
hye semua !

Alhamdulillah..sihat lagi hari ini :)
Entry simple je kali ni, Blog Syira Lokman direview !
yeayyy ! excited and happy ^_^

Liniey Nor | Bila Jejari Menari |

Terima kasih tuan blog...hehe..umur kita sebaya ye :D
Tak nak story panjang2 !
Jom tengok apa yang tuan blog bercerita tentang blog Syira ni [KLIK SINI]

Senarai Peserta Segmen Review Blog.

Assalamualaikum
hye semua !
Alhamdulillah..tamat sudah Segmen Review Blog by Syira Lokman!
Walaupun hanya berlangsung selama 3 hari sahaja, bilangan peserta yang join amat la mengembirakan hati jiwa raga Syira :)
so sekarang Syira akan listkan SEMUA peserta yang join !
Semua blog dibawah akan Syira follow, harap bersabar :)
jom blogwalking !

  1. http://iamliniey.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  2. http://azyanramle.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  3. http://nanakimie.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  4. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  5. http://noorhanim94.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  6. http://lovebluecloudly.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  7. http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  8. http://pelangiraudhah.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  9. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  10. http://jihapimpom.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  11. http://jueazrin.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  12. http://ayielifememory.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  13. http://mardiahdiana.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  14. http://kecekkira.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  15. http://fryingfishyy.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  16. http://rabiabiz79.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  17. http://justforfund.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  18. http://dewqracintakita.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  19. http://www.nabilabiela.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  20. http://sukasukianiss.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  21. http://amirkhalis.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  22. http://mohdghazrani.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  23. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  24. http://freejustforu.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  25. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  26. http://chummycraft.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-syira.html
  27. http://ikqwanazmi.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  28. http://syaza-applemints.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  29. http://annurdotmy.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  30. http://httpterataiungu.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  31. http://ku-muslimah-biasa.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja-by.html
  32. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  33. http://sitifatimahpunyablog.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  34. http://myimpian11.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  35. http://myra-zone.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  36. http://eiraaikawa.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  37. http://friends-jannah.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  38. http://kageroukuro.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  39. http://gucciey.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  40. http://bondaqalish.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  41. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  42. http://diarisihazimah.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  43. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  44. http://www.ayuinsyirah.my/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  45. http://www.munirahizzan.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  46. http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  47. http://mizzmiaizzati.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-syira-3-hari-sahaja.html
  48. http://inihafiza.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  49. http://msredcheesecake.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  50. http://theilusi.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  51. http://myblogsantai.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html
  52. http://siapasayasekarang.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html

mohon beritahu segera sekiranya ada yang broken link, double link atau link entry tiada di sini.
Ada peserta yang hanya bagi link blog bukan link entry segmen.
Peserta hanya diberi masa sehingga 11.59 malam 25 Februari untuk check link, if selepas 11.59 malam tidak ada apa2 aduan atau rayuan,hehe..pengumuman pemenang secara rasmi pada 26 Februari :)

Broken link atau blog not found akan didelete :)
Nombor peserta akan berubah sekiranya ada kesilapan :)
SEGMEN TAMAT..TERIMA KASIH ^_^

### Syira TIDAK menerima mana2 peserta yang join selepas masa tamat / dah join awal tapi hanya meninggalkan link selepas masa tamat :) tq !


Monday, February 24, 2014

Segmen Review Blog - 3 Hari Sahaja !

Assalamualaikum
hye semua !

TAMAT !

Hari ni dapat idea baru pula, Syira nak buat segmen 3 hari sahaja !


Cara mudah :

1. Follow [BLOG] [TWITTER] *jika ada dan like page [BLOG SYIRA LOKMAN]
2. Buat entry bertajuk "Segmen Review Blog - 3 Hari Sahaja !"
3. Letak banner dekat entry.
(klik banner,bawa/drag banner ke entry anda & paste)-bawa ke new tab pun boleh :)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan URL entry anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

  • 3 Blog terawal dan 3 blog terakhir akan direview.
  • Peserta no 4, 5, 9, 19, 21, 35, 40, 45 dan 50 akan direview juga .
  • SEMUA blog yang join akan disenaraikan dalam satu entry, so lepas ni boleh la blogwalking. :)


Mudah kan? jom ramai2 memeriahkan Segmen Review Blog ni ^_^
Bersama merapatkan ukhwah ^_^

Tamat : 24 FEBRUARI 2014 jam 11.59 pm

 ##If nak copy mana2 ayat please klik serentak (ctrl+c)


MENANG Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum
hye semua !

Alhamdulillah, 
Syira dah balik dari bercuti..hehe..
seronokkk jalan2 dengan family :)
Balik je terus dapat berita gembira :D
Syira merupakan salah seorang pemenang 
Alhamdulillah..rezeki kali ni dapat Bookmark dari Emas Putih

TERIMA KASIH penganjur dan sponsor yang baik hati,,hehe :)


Tanggungjawab dan Hak

Assalamualaikum
hye semua !

Jangan merungut bila dah usaha tapi tiada hasil.
Terus usaha dan doa :)
Dekatkan diri dengan Allah.
Berusaha TANGGUNGJAWAB kita, memberi rezeki HAK Allah :)


Dah join belum ?

Assalamualaikum
hye semua !
klik banner untuk join :)

Syira masih lagi bercuti dengan family..yeayyy ! seronokkk ^_^ hehe...
Perasan tak Syira ada buat Segmen?
Siapa tak join lagi cepat [KLIK SINI]
Tamat malam ni tauu !
Yang dah join tu terima kasih banyak2 ye..anda comel ! hehee..

## Awal bulan depan Syira akan buat GA, InsyaAllah :)


Sunday, February 23, 2014

Holiday :)

Assalamualaikum
hye semua !

Sejak semalam sampai Isnin, semua entry autopublish !
Syira dah sediakan awal2 entry autopublish ni,
 kenapa?
Syira nak pergi holiday dengan family :)


Sebenarnya ada kenduri, so alang2 terus bercuti sekali :D
Syira nak minta maaf sebab tak dapat nak jalan2 jenguk kowang and tinggalkan komen, insyaAllah bila dah kembali nanti Syira blogwalking ya :)
Terima kasih buat semua yang sudi singgah sini ^_^
takpe takpee, tunggu je Syira balas kunjungan nanti :)

Eh, jom join 3 GA yang Syira sponsor [KLIK SINI]
Jom join juga SEGMEN REVIEW BLOG [KLIK] - Tamat esok !

Doakan ^_^



I want to die with. . .

Assalamualaikum
hye semua !


I want to die with my forehead on the ground,
the sunnah in my heart,
Allah on my tongue,
and tears in my eyes.

NAK SYIRA REVIEW BLOG ANDA ? [KLIK SINI]


Ada yang lebih baik.

Assalamualaikum
hye semua !
sumber : google
Ayat yang Syira jumpa di facebook..


“Jika akhirnya kamu tidak bersama dengan orang yang sering kamu sebut dalam do'amu, mungkin kamu akan ditemukan dengan orang yang sering diam-diam menyebut namamu dalam do'anya.” 


..macam sedih pula ...tapi...

Sometimes, life doesn't go the way that you planned or wanted because Allah has far greater plans for your life. 

Bersangka baik ! Say Alhamdulillah.
:)

NAK SYIRA REVIEW BLOG ANDA ? [KLIK SINI]



Saturday, February 22, 2014

Menang Giveaway Gadis Floral.

Assalamualaikum
hye semua !


Alhamdulillah..
rezeki lagi , kali ni bukan menang sebagai top referral tapi menang dalam kategori random pula :)
dapat kupon 30%  off untuk kek gula hangus/karamel :)
terima kasih sponsor dan penganjur..
jom terjah blog Cik Akie :)

Nak rebut hadiah awesome juga ? jom join [KLIK] [KLIK] [KLIK] [KLIK]
If nak blogwalking [KLIK]
NAK SYIRA REVIEW BLOG ANDA ? [KLIK SINI]


Promote blog # 2 # entry terbaik !

Assalamualaikum
hye semua !

Syira nak promote entry terbaik dari rakan blogger. 
Mereka yang terpilih ni merupakan blogger yang tinggalkan link entry terbaik mereka
di page Blog Syira Lokman. Jom terjah ! ^_^


http://sweetsourtheworld.blogspot.com/2014/02/selfie.html

.Bukan.Cinderella.
http://azyanramle.blogspot.com/2014/01/produk-double-stemcell-halal-dimakan.html

Liniey Nor | Bila Jejari Menari |
http://iamliniey.blogspot.com/2014/02/muslim-niaga-laman-dropship-produk.html

Welcome To Dunia Kecomelan 3.1
http://mohdghazrani.blogspot.com/2014/02/perasan-tak.html?m=1

http://aniqbukhary.blogspot.com/2014/02/sebuah-coretan-ringkas.html
MaryamJamilah
http://smilestoryyismine.blogspot.com/2014/02/kehidupan-seorang-hamba.html
http://eelleebeautyhealth.blogspot.com/2014/02/penawar-diabetes-vivix-shaklee.html

http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/2014/02/wordless-wednesday.html
##Klik banner atau link di atas !
Terima kasih atas kerjasama,sesiapa yang nak blog mereka dipromote dalam blog Syira, sila alert dengan pengumuman di page ya :)
NAK SYIRA REVIEW BLOG ANDA ? [KLIK SINI]


DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah