"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, April 30, 2014

Doakan orang lain.

Assalamualaikum
hye semua !

Embedded image permalink

Setiap kali kita berdoa, jangan hanya doakan untuk diri sendiri,tetapi sentiasa alunkan doa2 yang indah buat orang lain,orang di sekeliling kita,sesiapa sahaja walaupun dia berbuat jahat pada kita.
Doa yang baik dari hati yang ikhlas mampu melembutkan jiwa2 dan merapatkan hubungan sesama manusia :)

Blog Review #Pemenang GA April by Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua !

Alhamdulillah,hari ini masih berkesempatan untuk tunaikan janji :)
Syira nak review pemenang GIVEAWAY APRIL BY SYIRA LOKMAN ^_^

Mama Darwiish

Blog yang simple tapi padat !
itulah kelebihan blog mama darwiish !
Setiap kali melihat blog blogger lain pasti latar belakang blog terhias dengan pelbagai design ynag berwarna-warni.
Namun kali ini berbeza dengan blog mama darwiish kerana beliau hanya menggunakan latar belakang blog yang berwarna putih !
cukup simple, susunan widget di blog kemas dan loading pun laju..
tak de la jenuh kome nak tunggu ye dak ?
hehe..

cakap je nak apa?
masuk je ke blog ni macam macam ada :D
tutorial,tazkirah,resepi,hal keibubapaan,novel,contest,tips,review dan macam-macam lagi :D
Menarik ! ^_^
nampak tak header atas tu? haa..tu la header blog mama darwissh..sekiranya ada apa-apa urusan, email je ^_^

              Hadirah Syakirah Soul...

blog yang kedua milik Hadirah Syakirah !
sedap nama :D
sama seperti mama darwiish..
background blog berwarna putih menjadi pilihan dan diselit dengan unsur pink yang menawan ! hehe..
cantikk..
mula berblog sejak tahun 2013 ,gadis manis ini berusia 20 tahun !
eh..kita sebaya la ? sepp sikit ! ..hehe
..tak banyak widget pun yag diletakkan di blog beliau !
cukup apa yang perlu !
Macam-macam info menarik boleh kalian peroleh dari blog beliau and yang paling best, tuan blog ni rajin join giveaway ^_^
Hadirah Syakirah ni masih baru menjadi blogger :D
Jom ramai2 support beliau !


tahniah kepada semua pemenang GIVEAWAY APRIL !
Giveaway- Birthday Syira Lokman dah mula..jom join !
banyak hadiah menarik tauuu ^_^


Sunday, April 27, 2014

TEGURLAH SAYA !

Assalamualaikum
hye semua !


Alhamdulillah...
Allah tidak pernah putus memberi rezeki buat hambanya, cuma kita ni hamba yang lemah sering alpa untuk mendekatkan diri kepadaNya.


Alhamdulillah, terima kasih atas sokongan anda semua !
Seronok sangat ada rakan blogger yang setia menyokong apa sahaja yang Syira lakukan dan sentiasa sudi membantu :)

Syira nak minta maaf kepada semua sekiranya sepanjang Syira berblog ni ada yang terguris hati atau tidak suka dengan cara Syira.

Sekiranya ada yang tidak elok, mohon tegur dengan ikhlas.
Sekiranya ada hasil penulisan Syira di sini yang salah terutamanya berkaitan Islam, mohon perbetulkan  :)
boleh pm Syira secara personal di fb :)
Syira bersedia menerima apa sahaja teguran dari anda.

Syira lebih suka anda menggunakan "nama sendiri" untuk menegur bukan menggunakan nama "anonymous"
Syira lebih suka orang yang berani kerana benar :)

Syira risau juga sekiranya info dalam blog ini salah..mohon perbetulkan :)

Kita sama sama saling menegur ye :)


Saturday, April 26, 2014

Dunia vs Akhirat

Assalamualaikum
hye semua !


Dunia dan akhirat, pasti kita pilih akhirat kerana bila kita kejar akhirat, dunia akan ikut kita :)
  1. Parodi, baik atau buruk? [KLIK]
  2. Hukum Meletakkan Iklan Nuffnang, Google Adsense, Advertlets & Seumpamanya. [KLIK]
  3. Hukum Karaoke. [KLIK]
  4. Model Muslimah,Tabarruj,Fesyen. [KLIK]
  5. Islam itu ganjil?[KLIK]
  6. Kelebihan berzikir. [KLIK]
  7. Misteri Surah Al-Fatihah. [KLIK]
  8. Tips Berdoa. [KLIK]
  9. Doa tak makbul. [KLIK]
  10. Manusia yang didoakan oleh malaikat. [KLIK]
  11. Beza antara orang beriman dan orang Islam. [KLIK]
  12. Seratus Sunnah Rasulullah saw. [KLIK]

Syira share balik entry2 yang syira pernah tulis sebelum ni :)
..so..tau kan kenapa,majoriti tidak semestinya betul :)

Betulkan yang biasa, biasakan yang betul ! ^_^


mohon tegur jika salah ! :)

Hukum menyebut "Rest In Peace-RIP"

Assalamualaikum
hye semua !

Apakah hukum untuk orang Islam menyebut “Rest In Peace – RIP” pada ketika mendengar seorang yang bukan Islam meninggal dunia? 
Adakah ia bergantung pada niat? 
Bagaimana jika ucapan itu hanya sebagai penghormatan sesama manusia?

PENJELASAN:

Secara dasarnya Islam membenarkan ucapan yang baik terhadap orang bukan Islam atas dasar kemanusiaan dan penghormatan terhadap hak mereka dalam melaksanakan agama mereka. Ini dapat dikiaskan dengan penghormatan Rasulullah s.a.w apabila Baginda berdiri menghormati jenazah seorang Yahudi yang lalu di hadapan Baginda.

Dua (2) perkara penting dalam isu memberi ucapan kepada orang bukan Islam. Pertama, niat seseorang dalam memberikan ucapan tersebut. Sekiranya sesuatu ucapan diberikan dengan niat membenarkan kepercayaan sesuatu agama yang jelas bertentangan dengan Islam, maka ia adalah dilarang. Sementara sekiranya ia diucap sekadar penghormatan secara umum, maka ia adalah harus.

Keduanya, latarbelakang tradisi istilah yang diucapkan. Sekiranya ia telah menjadi sebahagian dari amalan keagamaan maka ia adalah dilarang.

Dalam konteks ucapan Rest in Peace, ia adalah satu bentuk ucapan doa yang biasa diucapkan dalam agama Kristian terutama dalam mazhab Katolik sejak abad ke-18. Ia juga biasanya diukir di batu nisan mereka yang telah meninggal dunia di kalangan masyarakat Kristian. Versi penuh ucapan tersebut yang berasal dari bahasa Latin itu ialah ‘May his soul and the souls of all the departed faithful by God’s mercy rest in peace.’

Ia juga mengandaikan orang bukan Islam tersebut akan mendapat rahmat dari Tuhan sebagaimana doa asal yang disebut dalam bahasa Latin. Sedangkan dari sudut akidah Islam seseorang yang mati dalam kekufuran tidak akan mendapat keampunan dan rahmat dari Tuhan.
 Ini berdasarkan ayat al-Quran, 

Surah al-Taubah:113,

“Tidaklah dibenarkan bagi Nabi dan orang-orang beriman, meminta ampun bagi orang-orang musyrik, sekalipun orang itu kaum kerabatnya sendiri, sesudah nyata bagi mereka bahawa orang-orang musyrik itu ahli neraka.”

Oleh yang demikian seorang Islam adalah amat tidak digalakkan untuk mengucapkannya kepada seorang bukan Islam.

Walaubagaimanapun Islam tidak menghalang seseorang Islam mengucapkan simpati terhadap keluarga orang bukan Islam yang meninggal dunia dengan ucapan yang tidak memberi implikasi keagamaan seperti “Saya bersimpati dengan apa yang berlaku kepada anda “ atau “ kami mengucapkan kesedihan atas kehilangan si fulan dari keluarga anda”.

Wallahu a'lam.

Sumber:www.e-fatwa.gov.my

Friday, April 25, 2014

Ranking Alexa - 25/4/2014

Assalamualaikum
hye semua !

Dah lama Syira tak check ranking alexa ni, tapi pagi tadi diingatkan oleh rakan blogger http://wafiremli.blogspot.com/ tentang ranking blog Syira :D


Kali ni menurun nampaknya, tapi nombor tu ada makna !
1994 ^_^
tahun Syira dilahirkan, tak lama lagi birthdaay Syira.
alhamdulillah..teruja !

Terima kasih kepada semua yang terus menyokong Syira,nantikan Giveaway yang akan berlangsung beberapa hari lagi ye :) tunggu !
Lebih banyak hadiah menarik buat anda ^_^

Raanking alexa - 23/3/2014 [KLIK]
Ranking alexa - 7/3/2014 [KLIK]
Ranking alexa - 26/2/2014 [KLIK]
Ranking alexa - 14/2/2014 [KLIK]
Ranking alexa - 8/2/2014 [KLIK]
Ranking alexa - 2/2/2014 [KLIK]

HUNNY SHAWL ! Butik pakaian dan hijab buat muslimah.

Assalamualaikum
hye semua !

Kini muslimah makin bijak bergaya.
Ingin kelihatan cantik namun masih menutup aurat !

Anda sedang mencari pakaian muslimah dan pelbagai rekaan tudung yang menarik?

Buat peminat butik online, kali ini Syira ingin mengajak anda untuk shopping di Hunny Shawl.


Butik Hunny Shawl telah didaftarkan dengan no Pendaftaran SSM: 002297968-K.

BUTIK HUNNY SHAWL menyediakan pelbagai jenis tudung beraneka corak dan pakaian yang terkini.
Hunny Shawl bukan sahaja menjual tudung yang pelbagai, namun Hunny Shawl turut menjual pakaian buat muslimah yang ingin kelihatan cantik dan menawan walau ringkas.
Ciri-ciri pakaian yang dijual memenuhi keperluan dan gaya muslimah ketika ini.


Tak perlu risau jika sukar mendapatkan tudung labuh kerana di Hunny Shawl ada boleh memilikinya :)

Hunny Shawl merupakan butik online yang menjual pakaian muslimah dengan pelbagai warna ceria dan menarik !
Setiap kali membuka laman ini,pasti anda akan rambang mata dengan pelbagai corak menarik dan warna-warna yang ceria ! :D
Syira pun teruja !





Buat yang suka kelihatan menawan dan manis bak puteri , di Hunny Shawl anda boleh mendapatkan pelbagai rekaan dress yang terkini dengan warna-warna ceria !
Inginkan warna-warna lembut seperti warna pastel ?
di Hunny Shawl juga anda boleh mendapatkannya !


Rekaan pakaian di butik Hunny Shawl ini menggunakan pelbagai jenis kain yang sesuai dengan cuaca di Malaysia serta berkualiti seperti chiffon, cotton dan lycra.  
Kain yang lembut,beralun dan tidak panas menjadi keutamaan dalam setiap pakaian yang dijual.




Bukan itu sahaja, Hunny Shawl turut menjual jubah yang elegan buat muslimah yang ingin tampil ekslusif namun masih menutup aurat !


Pasti anda tertanya-tanya tentang harga yang ditawarkan?
Jangan bimbang tentang harga !
Sekiranya di butik-butik lain anda hanya boleh memilikinya dengan harga ratusan ringgit, tapi tidak di Hunny Shawl , kerana anda boleh mendapatkannya dengan harga dibawah RM100 TERMASUK postage :D

Apa tunggu lagi?
jom shopping ! raya pun nak dekat ni..hehe..

Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank & CIMB.

Selamat bershopping!!!

 Whatsap - 012-4511126.

Thursday, April 24, 2014

I want to inspire people.

Assalamualaikum
hye semua !


I want to inspire people. 
I want someone to look at me and say, "because of you, I didn't give up" 
:)


     Nak Syira review perniagaan/blog/produk anda atau beriklan di blog Syira Lokman? [KLIK]


Wednesday, April 23, 2014

TAHNIAH ! Pemenang Giveaway April by Syira Lokman.




Review blog x 2 -Syira [KLIK]

http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
http://hadirasoul.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html

TOP REFERRAL
Tapak iklan PERCUMA bernilai RM10 x1 -Syira [KLIK]

http://bielanaat.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html


alhamdulillah !
TAHNIAH SEMUA !
Pemenang sila berhubung dengan sponsor anda ye :)
Klik je link sebelah nama sponsor tu :)

Nama :
Link entry:
Hadiah yg dimenangi:

Yang tak berjaya,jangan sedih..nantikan Giveaway dalam bulan Mei pula ^_^
Terima kasih buat semua peserta dan para sponsor yang baik hati :)

## Tarikh akhir untuk menuntut hadiah ialah 28 April 2014.
Selepas tarikh itu tidak akan dilayan :)

Hubungi Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua !


Other than URL given, I do not own any other social media network.
Kalau ada pertanyaan, nak minta tolong atau nak Syira review produk, online shop, butik, tolong kumpul sumbangan/derma atau sebarang urusan, please add fb, follow twitter atau pun email je :)
insyaAllah i will help you :)
* Syira lebih aktif di fb !


Jangan sibuk mencari kesempurnaan bila diri sendiri masih tenggelam dalam kekurangan. 
Kesempurnaan itu tidak akan pernah menjadi milik manusia tetapi 
hanya milik ALLAH :)


### Saya menulis untuk diri sendiri, 
untuk orang lain, 
kamu, mereka atau sesiapa sahaja :)
moga bermanfaat !
Bersama sebarkan kebaikan dan kasih sayang ^_^

Tuesday, April 22, 2014

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

Assalamuaalaikum
hye semua :)

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Resepi Tempe Goreng Jawa.

Assalamualaikum
hye semua !


Bahan-bahan:

tempe
ubi kentang
*potong kecil(dadu) dan goreng.
cili hijau
ikan bilis
6-7 biji bawang besar dihiris
*ditumbuk 


1 cawan air
cili merah
100 gm soo hoon
Gula dan garam
3 sudu besar kicap manis.

*boleh tambah kacang panjang,pedal,hati atau apa sahaja yang ada di rumah anda !

Cara-cara memasak:

  1. Panaskan minyak, masukkan bahan yang ditumbuk tadi.
  2. Masukkan 1 cawan air dan kicap manis.
  3. Kemudian masukkan bahan-bahan yang digoreng dan kacau sehingga rata.
  4. Kemudian masukkan gula,garam, dan soo hoon serta taburkan cili merah tadi.
  5. Masak dengan api yang perlahan hingga kering dan sebati.

Selamat mencuba !

## Boleh tambah cili kering yang dikisar bagi mendapatkan rasa sambal. :)

Monday, April 21, 2014

Giveaway April by Syira Lokman

Assalamualaikum
hye semua :)

TAMAT !

GIVEAWAY INI SEMINGGU SAHAJA  :D

Jom join Giveaway April by Syira Lokman.
Hadiah menarik, rugi kalau tak join :D


Syarat :

1. Follow blog [SYIRA] [LIYANA] [NADHIRAH]  [RYNA] [FARHANA] [ISYA]  
[SARAH] [IZZAT] [DIYANA] [LIYLIZ] [MSREDCHEESECAKE] [LINIEY]

2. Follow twitter [SyiraLokman]  [Natikah] *jika ada

3. Follow instagram [eelleebeauty] [rynaluvie] [liyliz] *jika ada

4. Like sahaja fanpage berikut :
[Syira] [DianzatAyraaShoppe] [Farhana] [MaaShoppe] [Sarah] 
[mujahadahkalammuslim] [HomemadeCupcakes]
[msredcheesecake] [Biskut buatan Eryssa] [DHs product beauty] [iamliniey]



Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway April by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
-bawa ke new tab pun boleh then copy je :)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan email dan URL entry anda (bukan link blog sahaja ye tapi link entry giveaway)
di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Novel x1 - msredcheesecake
Hadiah misteri x1- Diyana
Keychain x5 -Izzat
Bookmark Doodle Foam x1-Sarah
Zinc Complex x 1-Liyana
Shawl x1-Liyliz
Hadiah misteri x 5 org pemenang -Nadhirah

Topup rm5 x2 - Atikah
Topup maxis rm5 x1 - Ryna
Topup RM5 x 2 - Fatin
Topup RM5 x 2- Isya
Topup maxis/celcom RM5 x 3- Syira

Review blog x 3- Liniey Nor
Review blog x 2 -Syira

TOP REFERRAL
Sewa tapak iklan PERCUMA bernilai RM10 x1 -Syira


Mudah kan? jom ramai2 memeriahkan Giveaway April by Syira Lokman ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow blog anda juga :)
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 14 April 2014
Tamat : 21 April jam 11:59 malam


 ## If nak copy mana2 ayat please klik serentak (ctrl+c).
      Nak klik link pula, (ctrl+klik) so automatik link tu buka ke new tab :)


Minggu yang sibuk.

Assalamualaikum
hye semua !

gambar orang berdoa berlutut Gambar Orang Berdoa Dalam Bentuk Kartun

Terima kasih buat semua yang sudi singgah blog picisan Syira ni.
Minggu ni Syira tiada di Ipoh, tetapi berada di rumah pakcik..teman mama jaga opah !
Sebelum ni opah memang dah tak boleh jalan, hanya mengesot je pun yang boleh.
Minggu lepas Opah Syira disahkan lumpuh bahagian kiri badannya, bahagian kanan je yang boleh gerak.
Sekarang ni opah hanya terbaring je kat rumah.

Minggu ni agak sibuk, so Syira kurang masa untuk berblog.
Jangan risau, Syira dah sediakan entry autopublish untuk anda !
So, rajin rajinlah datang sini dan tinggalkan jejak ye ^_^

InsyaAllah, bila Syira dah settle semua perkara, Syira akan terjah balik blog anda !
^_^

Maafkan salah silap Syira..
Doakan opah sembuh ye..masih ada harapan :)


##Jangan lupa join Giveaway April by Syira Lokman. [KLIK]
Tamat malam ini !


20 Penyakit Hati Terhadap Allah.

Assalamualaikum
hye semua !

Photo: 20 PENYAKIT HATI TERHADAP ALLAH..


## Semoga kita menjadi hamba Allah yang terbaik !

Sunday, April 20, 2014

Nak Syira follow atau terjah blog anda ?

Assalamualaikum
hye semua !


Nak Syira follow atau terjah blog anda ?
Hari nak Syira nak cerita sikit, Syira bukan blogger sepenuh masa. :)

Syira utamakan blogwalking berbanding balas komen di entry sendiri ye, sebab tu kadang tak perasan kalau ada yang singgah blog Syira .Lainlah kalau komen banyak2..memang Syira perasan..hehe..

Syira lebih suka jalan2 tengok blog orang lain,kadang jadi silent reader, kadang jadi pengomen tegar :D
hehe..
Kalau buka blog je, Syira akan update entry, publish komen dan blogwalking.
Bila ada masa lebih baru balas komen anda di blog Syira, bukan tak balas langsung :)

Sebabnya kekurangan masa.

Kalau asyik balas komen di blog sendiri tapi tak blogwalking, tak best juga, tak dapat nak kenal2.

Syira kurang ramah untuk berbalas komen/sembang di twitter atau facebook kecuali mood terlebih rajin, hehe..

so, ada cara kalau nak Syira follow atau tinggalkan jejak di blog anda.


  1. Join GA Syira sebab Syira akan follow peserta.
  2. Tinggalkan link blog di Blog Syira Lokman (FB) bila Syira tulis "tinggalkan link, nak blogwalking". Syira akan follow dan buat entry khas untuk promote blog anda.
  3. Komen banyak2 di blog Syira sampai Syira perasan kehadiran anda :D
Syira akan follow apa sahaja jenis blog, jangan risau ye :)

Hehe..maaf yee...Syira akan cuba balas kunjungan anda.
sekarang ni setiap jumaat, sabtu dan ahad Syira kena teman mama jaga opah, tunggu je entry autopublish ye :)
Sekiranya ada apa2 pertanyaan, boleh berhubung dengaan Syira di fb :)



Saturday, April 19, 2014

Sup Sayur Campur.

Assalamualaikum
hye semua !


BAHAN-BAHAN :


kobis bunga
1 batang carrot
1 batang saleri
1 sudu kecil sos tiram/kicap manis
2 cawan air
Garam secukup rasa
2 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
segenggam ikan bilis

CARA MEMASAK :
  1. Panaskan sedikit minyak didalam periuk/kuali, kemudian tumis bawang merah, bawang putih dan ikan bilis.
  2. Masukkan air serta biarkan seketika.
  3. Kemudian masukkan semua sayur, kicap/sos tiram dan garam . 
  4. Terus kacau supaya semua sayur masak dan biarkan kuah mendidih seketika saja dan boleh la ditutup api dapur. 

##   boleh tambah ayam,daging,udang,sotong atau apa sahaja jens sayur yg anda gemari:)
jangan masak sayur terlalu lama nanti sayur menjadi lembik.

Tips Perkahwinan.

Assalamualaikum
hye semua !

Photo: Tips perkahwinan..

Inginkan payudara yang anjal? (Y) Firmatika-Gebu dan Anjal dalam 5 MINIT


## hmm...Syira dah 20 :D agak agak boleh kahwin tak ? hehehe..
ada sesiapa nak sponsor ?
* larikkkkk

Friday, April 18, 2014

Tamat 21 April.

Assalamualaikum
hye semua :)

klik banner untuk join !

Special untuk anda?

Novel x1 - msredcheesecake
Hadiah misteri x1- Diyana
Keychain x5 -Izzat
Bookmark Doodle Foam x1-Sarah
Zinc Complex x 1-Liyana
Shawl x1-Liyliz
Hadiah misteri x 5 org pemenang -Nadhirah

Topup rm5 x2 - Atikah
Topup maxis rm5 x1 - Ryna
Topup RM5 x 2 - Fatin
Topup RM5 x 2- Isya
Topup maxis/celcom RM5 x 3- Syira

Review blog x 3- Liniey Nor
Review blog x 2 -Syira

TOP REFERRAL
Sewa tapak iklan PERCUMA bernilai RM10 x1 -Syira


Mudah kan? jom ramai2 memeriahkan Giveaway April by Syira Lokman ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow blog anda juga :)
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 14 April 2014
Tamat : 21 April jam 11:59 malam

Thursday, April 17, 2014

Senarai Peserta Giveaway April by Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua !


Terima kasih buat semua yang sudi join Giveaway April by Syira Lokman !

  1. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  2. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  3. http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  4. http://bielanaat.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  5. http://feeqadillocious.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  6. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  7. http://cutiefany.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  8. http://bluepinkiey.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  9. http://jantungk.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  10. http://nuraaisy.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  11. http://syahiraceri.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  12. http://hadirasoul.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  13. http://kenny977.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  14. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  15. http://omo-othoroh.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  16. http://www.azhafizah.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  17. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  18. http://ecahkhalili.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  19. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  20. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  21. http://luviza-98.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  22. http://lovedokyungsoo.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  23. http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  24. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  25. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  26. http://www.linieynor.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  27. http://www.cekgunorazimah.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  28. http://kakyongzatie.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  29. http://mohdghazrani.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  30. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  31. http://arenamuslimah.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  32. http://superpapaya.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  33. http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  34. http://blogashalya.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  35. http://eiraaikawa.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  36. http://aisyasakura.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  37. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  38. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  39. http://segmenbizaly.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  40. http://planetcikhijau.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  41. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  42. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  43. http://lolipoppoppop.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  44. http://soon-2be-mrs.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  45. http://cenderahation9.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  46. http://eelleebeautyhealth.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  47. http://hudaabasri.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  48. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  49. http://slaveofthealmightyallah.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  50. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  51. http://jombercontest.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  52. http://tiefiqs34.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  53. http://budakbenjo.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  54. http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  55. http://ceriteracintadia.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  56. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  57. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  58. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  59. http://sayasyiera.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  60. http://nooraziemah.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html
  61. http://noorhanim94.blogspot.com/2014/04/giveaway-april-by-syira-lokman.html

Mohon beritahu segera sekiranya terdapat broken link,double link or link entry anda tiada di sini..tq ! :)
JOM BLOGWALKING ^_^


Placenta White By Nikko Produk Kecantikan 4 dalam 1 !

Assalamualaikum
hye semua !
Contest Placenta White By Nikko

Dah guna pelbagai produk tapi tiada kesan yang menggembirakan?
Idamkan kulit halus,gebu,putih dan menawan ?
Nak kelihatan cantik dalam tempoh 10 hari ?

Tidak perlu susah mencari produk lain !

Nikko Placenta White produk pemutih dan rawatan kulit terbaik untuk anda ! :D

Nikko Placenta White merupakan fenomena terbaru dalam segmen produk putih dan juga rawatan kulit.
Produk ini mampu menjadikan kulit anda lebih putih dan gebu hanya dalam masa 10 hari !
Produk ini masih baru dan mula diperkenalkan awal april 2014, namun ternyata produk ini sudahpun mempunyai pengikut dan testimoni yang tersendiri.

Dalam masa yang singkat, ternyata Nikko Placenta White mampu menandingi produk rawatan muka yang lain.

Teringin nak kulit halus dan gebu ?
NIKKO PLACENTA WHITE ada jawapannya .

Contest Placenta White By Nikko

Mendengar sahaja perkataan "placenta" pasti ada yang tertanya-tanya. Apa itu "placenta" ?
Placenta merupakan protein yang terdapat dalam ikan salmon.
Fungsinya adalah untuk melambatkan proses monopaus dan bertindak sebagai anti penuaan .

Bukan itu sahaja, Nikko Placenta White turut memberi kesan yang terbaik dari pelbagai aspek.
Dengan setiap botol Nikko Placenta White, pengguna mampu :-

  • Memutihkan muka & seluruh badan
  • Tegang serta gebukan kulit wajah
  • Mengecilkan ruang pori
  • Mencegah serta menghilangkan jerawat
  • Membaiki strukur kulit ( hilang parut )
  • Menambah tenaga ( mudah bangun pagi )
  • Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus

Placenta diformulakan dari bahan terbaik yang mampu bertindak aktif untuk memberi kesan terbaik kepada pengguna.
Semua orang nak cantik tapi pastinya dengan cara yang selamat kan :D
Jangan bimbang !
Nikko Placenta White tidak mengandungi bahan yang membahayakan.

Nikko Placenta White diformulakan dengan :-

Glutathione & Collagen - putih & gebu 
Vita C - anti acne, baiki kulit berparut
Protein Salmon Placenta - protein dalaman ikan salmon,bagus untuk anti aging dan melambatkan monopaus

Glutathione sangat famous kerana ia digunakan dalam hampir semua produk kecantikan Malaysia.
Sebab itulah ia sangat berkesan !


Produk ini 4 dalam 1 ! 
Tidak perlu membeli banyak-banyak produk untuk kelihatan cantik, putih dan gebu.
Hanya dengan sebotol Nikko Placenta White,anda akan temui kejaibannya !



Anda tidak perlu risau kesan sampingan produk hebat ini  !
Mengapa ?


Produk ini telah pun lulus ujian Makmal dan sekarang menunggu sijil dari KKM (yang mana ia mengambil masa 5 hingga 6 bulan). 
Ia juga dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP serta HALAL. 
Sebagai orang Islam,produk yang halal menjadi keutamaan kerana ianya dituntut dalam Islam dan Nikko Placenta White adalah pilihan yang tepat buat anda.


Bagaimana cara pengambilan Nikko Placenta White?

Nikko Placenta White ini  mengandungi 60 tablet berperisa strawberry, boleh dihisap atau telan. 
1 botol adalah untuk penggunaan 1 bulan. Ternyata rasanya lebih sedap !

Cuma perlu makan 1 biji selepas sarapan dan 1 biji selepas makan malam. Mudah !


Berita baik buat ibu mengandung, ibu menyusu dan juga wanita yang sedang haid .

Kebanyakkan produk yang berada di pasaran tidak boleh dimakan oleh ibu mengandung kerana dikhuatiri memberi kesan sampingan kepada ibu dan juga kandungan.
Namun, jangan bimbing untuk menggunakan Nikko Placenta White ni kerana ia boleh diambil oleh ibu mengandung, ibu menyusu dan juga wanita yang sedang haid .

Anda cuma perlu kurangkan kafein dan banyakkan minum air kosong.
Air kosong membantu untuk merangsang sistem dalaman yang baik yang mampu memberi kesan yang lebih cepat !

Contest Placenta White By Nikko
Tertanya sudah banyak pengguna yang berpuas hati dan repeat order !
Ramai testimoni yang sudah berjaya.
Anda bila lagi ??

APA TUNGGU LAGI?
JOM DAPATKAN PLACENTA WHITE BY NIKKO !

Contest Placenta White By Nikko

Harga 

Satu botol berharga :

RM 90.00 untuk semenanjung
RM95.00 untuk sabah dan sarawak

Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh melayari laman web berikut !

No.tel : 013-3633 244
Instagram : Placenta_White

1 botol sudah cukup untuk kembalikan keceriaan & kecantikan asli wajah anda. 
Tiada lagi parut, tiada lagi jerawat, tiada lagi kulit berminyak .
Dengan harga yang berpatutan anda mampu memiliki kulit cerah dan menawan !

JOM DAPATKAN NIKKO PLACENTA WHITE !

Contest Placenta White By Nikko


Contest Placenta White By Nikko ini di anjurkan oleh :

Tuesday, April 15, 2014

TAWARAN ! Sewa Tapak iklan,Review blog,produk dan sebagainya.

Assalamualaikum
hye semua !

Siapa nak beriklan banner atau review produk or bisnes kat blog ini , murah je :D 


Sewa tapak iklan = RM 10 sebulan
Review blog + promote di twitter and facebook = RM 10
Review produk + promote di twitter and facebook = RM 30

*HARGA bergantung pada permintaan semasa .. terima kasih :)

Blog Berwajah Baru.

Assalamualaikum
hye semua !

Masih ingat rupa lama blog Syira Lokman?


BLOG SYIRA LOKMAN kini berwajah baru :D
header
footer
Masih mengekalkan warna yang sama iaitu pink ,warna favourite ..hehe..
cuma kali ini warna yang digunakan lebih lembut dan manis je :)

Insan yang bertanggungjawab untuk design semula dan
cantikkan blog Syira ni ialah Kak Fiza iaitu pemilik blog hebat www.azhafizah.com.
Sebenarnya dah lama Syira idamkan Kak Fiza untuk ubahsuai rupa blog Syira ni sebabnya Syira tengok semua hasil kreatif dari tangan Kkak Fiza memang menawan hati :D
dan alhamdulillah..dapat juga :)

Hasil tangan Kak Fiza sangat awesome , cantik ! sebab tu Syira rela blog ini diubah,hehe..

Cantik kan ? temanya,pink..butterfly and roses..
maka terhasillah wajah baru Blog Syira Lokman ^_^

Alhamdulillah, Syira suka sangat dengan rupa baru blog Syira ni ^_^

Nak design blog anda cantik2 juga?
boleh berhubung dengan www.azhafizah.com. ^_^

Hasilnya pasti menarik tertarik dan harga yang ditawarkan murah :D
Jangan lepaskan peluang !

## terima kasih buat kawan baik Syira http://hello-dylavella.blogspot.com/
sebab dia yang mula2 dulu tolong buat blog ni :) jom follow blog dyla ! :D

Monday, April 14, 2014

Segmen Blogwalking By DayangDeno.

Assalamualaikum
hye semua :)
klik banner untuk join !
Lima peserta bertuah akan mendapat limited edition doodle art button badge :)
Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 1 Mei 2014

Blog-Blog Remaja Malaysia 2014.

Assalamualaikum
hye semua !

HASRULHASSAN™

Siapa yang tak kenal dengan Abang handsome Hasrul Hassan, pemilik blog hebat www.hasrulhassan.com. :D
Baru-baru ini beliau buat satu entry berkaitan blog-blog Remaja Malaysia 2014 dan Blog Syira Lokman turut tersenarai ^_^

TERIMA KASIH ^_^

Syira remaja oke..20 tahun 21/5 ni..hehe..masih muda.
Syira akan perbaiki setiap penulisan Syira dan diharapkan agar apa yang cuba disampaikan difahami serta memberi manfaat kepada setiap yang menilai :)

Senarai Blog-Blog Remaja Malaysia

Sunday, April 13, 2014

Blog Syira Lokman dalam Harian Metro.

Assalamualaikum
hye semua :)



Rezeki lagi kali ni apabila Blog Syira Lokman terpilih untuk menghiasi ruangan blogger dalam HARIAN METRO.
Dah terlambat sikit sebenarnya nak buat entry ni,hehe..
Sesiapa yang dah beli HM Jumaat 11/4/2014 jangan lupa baca artikel berkaitan Blog Syira. :)
Terima kasih buat rakan blogger yang beritahu blog Syira dalam HM Jumaat :)

Rasa teruja bila dapat call dari Kak Rosmaliana.
Terima kasih buat Kak Rosmaliana sebab sudi interview Syira, nak datang hantar photographer ke Ipoh katanya, tapi alhamdulillah dipermudahkan apabila ketika tarikh interview (11/3/2014), Syira berada di Puchong.
Dekat sikit la nak jumpa :)

TERIMA KASIH SEMUA ! :)

This is my personal blog ^_^
Syira tulis tentang diri sendiri, hal sosial dan persekitaran + perspektif Islam, motivasi, fesyen, resepi,  puisi, tips blogging, book review dan giveaway :)

Nak tahu lebih lanjut mengenai Syira,blog ini dan cara untuk menghubungi Syira - [KLIK]


Blog Syira Lokman dalam Majalah Remaja [KLIK]
Syira Lokman dalam Hijab Fesyen [KLIK]

Emergency Case.

Assalamualaikum
hye semua :)


Dah 3 hari Syira tak update blog,
segala urusan di blog akan ditangguhkan buat seketika sebab ada masalah kecemasan.
Memang cemas bila awal pagi dapat berita bahawa opah syira dimasukkan ke wad. 
Maaf sebab terpaksa meninggalkan blog tanpa entry autopublish, dah memang tak sempat nak buat ..

opah syira disahkan mengalami lumpuh sebahagian (kiri) .
Doakan ye. Mungkin selepas ini setiap hujung minggu akan kurang uruskan blog sebab nak teman mama jaga opah.
Maaf ye :)

## Giveaway April tetap akan berjalan namun tarikhnya akan diberitahu kelak,  maaf atas kesulitan.

Wednesday, April 9, 2014

Blog review # Pengomen Tegar Mac.

Assalamualaikum
hye semua :)

Ingat lagi tak yang Syira janji nak review blog yang pemiliknya rajin tinggalkan komen di blog Syira?
Sebenarnya, Syira hampir terlupa untuk review blog 3 blogger hebat ni ..hehe
maaf ya, nasib baik semalam Syira teringat, terus buat entry :D

❤ WELCOME TO MY BLOG ❤

oke ! jom kita mulakan dengan blog http://akifimtiyaz3.blogspot.com/
Memang boleh jangka pemilik blog ini akan jadi pengomen tegar teratas kerana setiap entry di blog Syira pasti diterjah oleh beliau :D
Syira pun baru sahaja berkenalan dengan akak ni, baik dan ramah orangnya :)

Satu yang Syira perasan ialah, blog berwajah baru tapi still..merah :D
simple tapi cukup kemas !
masuk je blog ni satu yang pasti ialah dipenuhi gambar comel anak kecil bernama akif imtiyaz.
manis je ada lesung pipit macam syira..hehe..
Syira suka juga jenguk blog ni sebab banyak perkongsian menarik seperti motivasi, kata-kata kebaikan, tutorial dan giveaway awesome !

btw, Tahniah ye sebab menang giveaway dr abah careno..hehe..Syira pun menang juga :D
sep sikit ! yeahhh !


Blog Wafi Remli
Blogger hebat yang seterusnya ialah http://wafiremli.blogspot.com/

HIJAU warna yang menjadi pilihan untuk menghiasi bog ini. 
Aman warnanya dan sejuk pandangan. :)
Syira sukakan unsur islamik yang diterapkan oleh blogger ini.
Beliau banyak berkongsi ilmu tentang islam, cerita tauladan, tazkirah, giveaway, review dan sebagainya :)
Untuk pengetahuan semua, ada juga tutorial di blog beliau, tutorial tentang apa?
haaa..itu kena cari di blog Wafi Remli ^_^

Mula berblog sejak tahun 2010, setahun lebih awal dari Syira :)
Susun atur blog kemas dan Syira rasa amat sesuai dengan jiwa beliau..kan kan kann ?
hehe..
Banyak isu semasa turut dikongsikan beliau, jadi..jom ramai2 follow :D
Mari sama sama merapatkan ukhwah ^_^

Blog Sihatimerahjambu

Blog terakhir yang bakal direview kali ialah ialah http://www.azhafizah.com/.

Siapa tak kenal dengan Kak Fiza kan :D
blogger ramah yang baik hati ni..hehe..akak ni suka PINK !
Yeay ! sama macam Syira :D

Azhafizah merupakan fulltime housewife, fulltime blogger and freelance graphic design. 
Mula berblog sejak tahun 2009.
Sesiapa nakkan kepakaran untuk design blog, button badge, header, buat vector potrait dan sebagainya, jangan malu jangan segan, terus berhubung dengan akak fiza ni.
InsyaAllah hasilnya tip top !

Syira pernah menang header dari Giveaway Birthday Azhafizah.
Hadiah yang ditawarkan 1 header tapi Syira dapat 2 header :D
Best kan?..and sekarang Kak Fiza sedang design comel2 blog Syira Lokman ^_^
Nantikan perubahan blog Syira ni ye :)

smile

Alhamdulillah, selesai sudah :)

Terima kasih kepada semua  :)
jom terjah and follow blog blogger hebat ni ye !

terima kasih juga buat semua yang memasukkan syira dalam bloglist blog anda ^_^

Kadang Syira sendiri tak sempat nak terjah semua blog ..maaf ye :)
Maafkan salah silap Syira sepanjang berblog ni and insyaAlah Syira akan cuba menulis entry2 yang lebih baik :)


DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah