"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, November 29, 2014

Bean Bag Refill dari Double Z Trading.

 Assalamualaikum
hye semua !

siapa tau apa itu "bean bag" ??

bean bag ni la kalau dapat duduk memang syok sampai tak nak bangun..siap boleh tido lena lagi :D
hehe..
mesti dah ramai yang memang ada bean bag ni kat rumah kan :D
tapi macam mana kalau bean bag tu dah lembik ? dah tak syok la nak landing kan...

kat mana nak refill ?

haaa..jangan bimbang !
jom dapatkan bean bag refill dari Double Z Trading !

Berkualiti, Terbaik dan pastinya Murah !







jangan buang sarung bean bag yang lama tu tauuu ! 

jom refill jer dengan polystrene beads yang baru untuk nikmati semula keempukkan bean bag anda :D
lepas ni tak la bean bag tu lembik dah..
boleh landing baik punyaaaaaa !

Berita baik buat penduduk area Klang Valley, Shah Alam, Banting, Klang, Putrajaya, Cyberjaya!

free delivery je ^_^


minimum 2kg@rm60 = free delivery
4kg@rm120 = free 1kg and free delivery


Material: Pure Polystyrene
High Density, Lasts Longer



Suitable for all beanbags !
Boleh refill according to your comfort level :D nak seempuk mana ?
anda yang tentukannnn !

Sangat selesa ! Sangat Empuk  dan berkualiti !
Jom refill, topup your new bean bag.

Jom dapatkan harga istimewa dari Double Z Trading ! 

1 kilo = RM30
Minimum order : 2kg

Buy 4 kg, FREE 1kg.



Harga tidak termasuk kos penghantaran.

Penghantaran terus ke kawasan terpilih di sekitar Selangor / KL.
Untuk penghantaran secara kurier, hanya akan lakukan pada setiap hari Sabtu sahaja.

Call / SMS : 010-5355607/019-3501532

Whatsapp : 012-6424746/0133052250

FB : Doublez Trading
Pages : Double Z Trading

Jom segera dapatkan Bean Bag Refill !
Berkualiti, Terbaik dan pastinya Murah !



Hari Antarabangsa Menangani Keganasan Terhadap Wanita 2014.

Assalamualaikum
hye semua !

banner_10x5_KPWKM

25 November 2014 yang lalu , Syira dan beberapa orang rakan yang lain menyertai majlis perasmian Sambutan Hari Antarabangsa Menangani Keganasan Terhadap Wanita 2014
yang bertempat di Terminal Bersepadu Tasik Selatan.

Pelbagai aktiviti menarik diadakan bermula dari jam 10 pagi hingga 4 petang :D
Ada pameran, kempen, flashmob, kuiz interaktif , persembahan khas dan sebagainya !

Part yang paling Syira tak boleh lupa ialah demonstrasi bersama Master Saiful dari Kickstart Academy tau !


memang kelakar habis lah part lakonan tu !
nak gelak guling guling rasanya..
pukul real punya..sian pun ada..hahaha..

“Bertindak Bijak, Jangan Jadi Mangsa”
itulah tema demonstrasi tersebut !

Pada jam 2.30 petang YB Dato’ Sri Rohani Abdul Karim, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
 tiba bersama beberapa tetamu jemputan lain and nak tau apa yang lagi best ?? :D
ada tetamu khas iaitu artis veteran kitaaa :D


rindunyaaaaa artis veteran ni..lama kan tak nampak diorang di kaca tv :D
Memang terbaik, ramah pula tu !

ahaaa...kalau korang nak tahu, tema pada hari tersebut ialah jingga !
sebab tu majoriti yang hadir berpakaian jingga@oren :D

Selain artis dolu doluu...
kita juga ada ikon "HeForShe" !


siapa ikon tersebut ?
 antaranya ialah Pak Nil, Tony Yusof, Mark Adam, Chef Zam dan Fahrin Ahmad :D


..semua ikon ni handsome handsomeeeee kome :D

Nampak tak siapa tu ?
 tula la Aznil Haji Nawawi.
Kalau korang nak tau, Aznil tu merupakan alumni Universiti Malaya dan 
pernah menetap di Kolej Kediaman Pertama (ASTAR) :D
...kolej ni lah yang Syira duduk sekarang !

bak kata Aznil "ASTAR IS A-STAR" ^_^ 
hehe..yeahhh ! bangga ..ASTAR memang TERBAIK !


Syira join program ni bersama beberapa pelajar Universiti Malaya yang lain ..
memang tak rugi lahh..banyak manfaat yang diperoleh..
Hentikan Keganasan Terhadap Wanita ! 


Jelas wajah wajah keriangan di situ ye sebab dapat belon !
hahhaa..siap dapat tote bag, baju, buku, risalah, makanan...macam-macam lah :D
kan rezeki tu ! hehe..

Terima kasih semua !
"Break the Silent, Stop the Violence"

"Dia hanya wanita sederhana. 
Yang menangis bila sedih hatinya. 
Yang tersenyum bila kebahagiaan menyapa. 
Yang memaafkan bila seorang meminta."


harap dapat join lebih banyak aktiviti macam ni ! :D
berkhidmat untuk masyarakat :)

“A promise is a promise: 
Time for action to end violence against women”

Wednesday, November 26, 2014

Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom



Assalamualaikum w.b.t.


Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.
Good Luck!!!



Saturday, November 15, 2014

9 Petua semulajadi untuk memerahkan bibir.

Assalamualaikum
hye semua ^_^


1. Madu

Madu merupakan penawar atau ubat semulajadi untuk berbagai masalah kesihatan dan kecantikan termasuklah untuk memerahkan bibir. Sapu madu pada bibir anda setiap malam sebelum tidur.


2. Air Mawar

Setiap kali anda hendak tidur malam, usap lembut bibir anda dengan bola kapas yang dibasahi air mawar dingin untuk membuat bibir kelihatan lebih lembut dan merah keesokan harinya.

3. Limau nipis

Limau nipis pada dasarnya adalah bahan pemutih semulajadi. Campur 2 sudu makan air masak suam dan jus limau dengan 2 sudu makan madu, lalu sapukan pada bibir, biarkan selama 10-15 minit . Akhir sekali bila bibir dengan air suam. Jika ini dilakukan secara rutin, warna bibir yang kehitaman akan berubah menjadi lebih merah.

4. Kunyit

Campurkan isi kunyit yang telah ditumbuk dengan 1 sudu teh susu suam atau susu krim. Urut bibir anda dengan ramuan ini setiap hari selama 5 minit. Ini akan membuat bibir anda kelihatan merah secara semulajadi dan lebih kenyal.

5. Daun ketumbar

Daun ketumbar akan memudarkan warna gelap pada bibir. Hancurkan 2 lembar daun ketumbar dengan air, kemudian sapukan pada bibir dan biarkan selama 20 minit, kemudian bilas dengan air suam. Lakukan ini secara rutin untuk mendapatkan hasil yang maksima.

6. Minyak Almond (Badam)

Perubahan warna bibir boleh terjadi disebabkan kurangnya kelembapan. Minyak almond (badam) mengandungi zat yang dapat membantu melembabkan bibir anda. Hanya sapukan minyak almond pada bibir sebelum tidur. Untuk hasil yang lebih maksima, campurkan minyak almond dengan jus lemon dan madu. Jika anda tidak ada minyak almond, anda boleh gantikannya dengan minyak zaitun.

7. Gliserin

Gliserin adalah satu bahan kimia yang memiliki banyak manafaat bagi kecantikan termasuk untuk bibir. Urutilah bibir anda dengan gliserin setiap hari. Hal ini akan membantu mengembalikan bibir anda menjadi merah aslinya.

8. Mentega

Anda boleh juga sapukan mentega di bibir setiap malam sebelum masuk tidur. Ini juga dapat membantu mengembalikan warna bibir menjadi lebih segar dan kemerahan.

9. Yoghurt

Campuran madu, yoghurt dan tepung beras serta beberapa titik jus limau nipis juga dapat digunakan secara teratur pada bibir untuk membuatnya kelihatan lebih merah.

Selamat mencuba.
tak sabar nak tengok bibiorrr kome meraahhh :D

Tuesday, November 11, 2014

Saturday, November 8, 2014

Sekilas Cerita :D

Assalamualaikum
hye semua :)

lama dah tak update blog dengan "feel" .
Ramai yang menanti cerita terbaru dari Syira kan ?

Alhamdulillah..life sekarang seronok !
banyak sangat aktiviti...
tapi masih mampu menyiapkan assignment tepat pada waktunya...dapat menjawab test dengan baik and tak sabar menunggu tamatnya sem 1 :D

hehe...korang sihat ?
 agaknya setiap hari berapa kali melawat blog syira ? haha..
ke takde langsung ? :D

agak-agak cerita apa yang korang nak Syira share ?
Festival Konvokesyen Universiti Malaya dah lama berakhir, Syira nak share cerita tapi kekangan masa :(
sedih... Syira merupakan AJK Biro Makanan :D Kalau sesiapa yang datang Gerai Konvo Astarlicious tu confirm jumpa Syira..hehe..
sekarang ni takde dah la..
tapi takpe..ni Syira share gambar sikit eh :)






and sekarang Syira salah seorang AJK bagi unit Aduan dan Kebajikan kolej serta AJK Publisiti dan Aturcara untuk Program Pertukaran Budaya :D
insyaAllah bakal ke Indonesia next year !
doakan..

Syira dan group baru sahaja selesai kerja lapangan di Sekolah Cacat Penglihatan..sangat seronok berada di sana,belajar macam-macam dari mereka, bersyukur dengan nikmat yang ada..
tapi maaf..gambar tak boleh share :)

Hmm..
cadangnya nak join Program Pertukaran Pelajar ke Korea untuk sem 3 akan datang, 
musim luruh..
tapi masih berfikir and belum ada keberanian ..
agak-agak korang..Syira patut mohon tak ?

haa..lagi satu..
Syira mohon maaf sebab jarang blogwalking,jarang tinggalkan komen and jarang promote business atau blog korang..
Syira banyak kerja yang belum selesai and kadang-kadang wifi kolej pun penat nak berlari lajuu..
tapi yang job berbayar tu..Syira akan bagi lama lagi masanya oke :D
Syira tak pernah lupa korang..jangan risau ^_^

TAHNIAH juga buat semua pemenang giveawaay yang Syira sponsor..
buat masa ni Syira tak anjurkan segmen atau giveaway,mungkin tunggu cuti nanti..
:)

korang doakan Syira berjaya dunia akhirat ye ^_^
semoga kalian diberkati !


Syira memerlukan RM1,RM5,RM10 atau seberapa pun dari anda..
tolong Syira boleh ?Pencarian Dana

Monday, November 3, 2014

Beriklan di blog Syira Lokman (2014)

Assalamualaikum
hye semua!

Siapa nak beriklan di blog Syira Lokman??
jom Syira terangkan dengan lebih lanjut :D

Siapa nak beriklan banner atau review produk or perniagaan kat blog ini , murah je :D 
bagi yang tiada facebook boleh emailkan di
---> syiralokman21@yahoo.com.my



SEWA TAPAK IKLAN ---> 
Awak bagi banner/gambar dan link facebook/instagram/twitter...syira akan letakkan di tapak iklan tersebut selama sebulan..if tak ada org lain nak sewa, syira akan biar je banner/gambar awak lebih dari sebulan.. :)


REVIEW BLOG ---> 
Syira akan cerita tentang background blog,apa yang anda tulis dalam blog..latar belakang penulis blog..bilangan follower..susunan widget kemas ke tak..isi dalam blog menarik ke tak..
oke..sekiranya blog tersebut ada menjalankan perniagaan atau jualan produk, syira akan tulis juga tentang perniagaan/produk yang anda jual tetapi hanya nama je la..tak ada maklumat lengkap tentang harga ke,kelebihan produk ke..tu semua tak ada :) lebih kepada cerita blog..


REVIEW PRODUK/PERNIAGAAN/SERVIS ---> 
syira cerita nama produk/perniagaan.. gambar produk/perniagaan..harga...kat mana nak dapatkan..kebaikan produk..ciri-ciri produk..
dan no phone,fb,insta,tiwtter pun syira masukkan untuk memudahkan pelanggan call..


Selain perkara di atas ..bayaran yang dikenakan boleh dibincang di 
syiralokman21@yahoo.com.my atau facebook [wan.syahirah]:)

KELEBIHAN :

1. Purata pageviews 500-1000 setiap hari.
2. Harga terendah untuk beriklan berbanding blog lain.
3. Blog aktif.


TATATERTIB BERIKLAN DI BLOG :


Banner tidak ada gambar unsur-unsur lucah.
Banner tidak ada gambar alkohol.
Banner tidak ada gambar tembakau.
Banner tidak ada gambar penindasan pada mana-mana pihak.


*kalau tak ada banner untuk diletakkan di tapak iklan bergerak..
just bagi gambar yang menarik dan url blog/facebook/instagram anda :)


syira tak kenakan bayaran yang mahal :)
pulang modal :D

so..apa tunggu lagi ??
Pembayaran melalui acc Maybank dan BSN :)

## Sebarang perubahan akan diberitahu dari masa ke semasa :) terima kasih !


DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah