"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, December 31, 2014

Testimoni GLAMOSKIN Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret

Assalamulaikum
hye semua :)

[Glamoskin - Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret ] Dah baca entry mengenai Glamoskin ?
Jom ketahui info lanjut mengenai Glamoskin ----> Glamoskin Collagen Gell Terbaik
Kali ni Syira sendiri jadi testimoni...hehe..

Glamoskin didatangkan dengan pencuci dimana gabungan pencuci dan collagen gel dapat memastikan kitaran pemulihan kulit muka berjalan lancar dengan sempurna.  

Glamoskin cleanser ini mempunyai ciri-ciri :

  • Pencuci, 
  • Pemutih, 
  • Pewangi
  • Penstabil. 
  • Membantu proses penyerapan Glamoskin Collagen Gell pada kulit 
  • Mempercepat proses pemulihan.

CARA PEMAKAIAN :
  1. Bersihkan wajah dengan GS Cleanser, kemudian ambil sedikit gel dengan hujung jari. 
  2. Usapkan tipis2 dan merata pada wajah sambil di sapu lembut hingga butiran gel meresap ke dalam kulit. 
  3. Amalkan setiap pagi sebelum makeup dan malam sebelum tidur. 
  4. Gell boleh diguna pakai siang dan malam dan cleanser setiap kali mencuci muka.


Fungsi Produk Glamoskin

  1. membaiki DNA kulit
  2. mengawal penghasilan minyak
  3. mengecilkan liang pori
  4. memutihkan
  5. menghilangkan Pigmentasi
  6. Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit.


Syira dah hampir sebulan tau pakai produk ni and ternyata ada kesannya :D
Setiap kali pakai memang segar je muka and gell ni wangi :D

warna kulit makin sekata, lembut, lembap and lebam bawah mata pun makin kurang :D
Kulit muka Syira ni jenis susah nak ada jerawat so kalau bab kurangkan jerawat tu, tak boleh nak tengok la kesannya tapi pori pori kat hidung yang selalu muncul terutamanya bila panas and berpeluh memang makin kurang..tu yang syok !
rasa kulit makin lembut je ..hehee..



Glamoskin dihasilkan daripada bahan semulajadi iaitu ekstrak tumbuhan. Jadi, Glamoskin memang halal dan selamat digunakan untuk semua jenis kulit. Glamoskin juga telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan No  : NOT140703528K .

so tak perlu bimbang lagi !


· Harga mampu milik !

Harga Asal: 

Glamoskin Collagen Gell : RM120/130ss
Glamoskin Cleanser : RM80/90ss
Set : RM200/220ss

Launching Promotion Price :
Glamoskin Collagen Gell : RM90/95ss
Glamoskin Cleanser : RM70/75ss
Set : RM150/160ss

Facebook : 

Selamat mencantikkan diri :D

Friday, December 26, 2014

Blog Review : Greenpanda dan Ummi.

Assalamualaikum
hye semua !

makin hari makin sibuk, maklum lah dah nak dekat exam ni kan..
gelabahh nak study..
busy pun job kena jalan..janji kena tunaikan ye dak ? ehehe..
hari ni Syira nak ambil peluang untuk review 2 pemenang Giveaway Birthday By Yana :D

Blog Review

Greennnpanda & Contests
http://greennnpanda88contest.blogspot.com

jom berkenalan dengan pemilik blog hijau ini :D
nama diberi Nisa dan berusia 20++ .. eh ?
hehe...+ + tu berapa ye ? hehe..
Peminat fanatik hijau dan haiwan comel pandai ini sudah mula berblog sejak tahun 2011
dan kini beliau telah memiliki 108 pengikut setia :D

kalau korang nak tau, Nisa rajin join giveaway tau ! kalau anda juga memiliki minat yang sama , jom ! follow blog ni untuk dapatkan info mengenai giveaway terbaru :D

Menggunakan latar belakang hijau berbintang bintang menyerlahkan lagi rupa blog ini.
nampak comel secomel tuannya..hehe..
sususan blog pun tampak kemas dan tak serabut cuma perlu utamakan widget yang penting sahaja.

terjah punya terjah ! 
nampak blog syira la dalam bloglist dia..
hee ~~ terima kasih tuan blog sudi letak blog syira dalam bloglist ^_^

jom follow blog GREENPANDA :D

ehem ! mari kita jejak blog pemenang kedua iaitu
Sofu Hashim Bercerita...
http://ummi2m2s.blogspot.com/


Pemilik blog ini merupakan Isteri kepada Saipul Baharin Ahmad. 
Ummi kepada 4 cahaya mata pengarang jantung Maisarah, Muazzam, Safiyyah dan Sabrina. Juga sebagai Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay.! waaa :D
mesti tuan blog ni pun cantik kann..hehehe..
memiliki 275 pengikut sudah mampu membuatkan blog ini dikenali !

beliau gemar berkongsi cerita mengenai family, pengembaraan beliau, mary kay dan puan yang cantik manis ni juga gemar join giveaway tau !
 sebab tu boleh menang giveaway Birthday Yana yang Syira sponsor ni...hehe...

Berblog sejak tahun 2009, ternyata beliau memiliki lebih banyak pengetahuan dari Syira ni :D
pengisian blog juga menarik ditambah dengan tema blog yang sangat simple dilengkapi warna coklat yang sejuk mata memandang,,
Bunga pink menjadi penghias blog bagi menambahkan lagi tarikan pengunjung untuk terjah blog ini.

tak perlu lagi berceloteh panjang ! 
jom follow blog Ummi ! ^_^

Bloglist dah masuk :D 


http://rasulidolaku.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
http://greenfarra.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html


TAHNIAH kepada 5 pemenang ini ! ^_^

Wednesday, December 24, 2014

Kurus dan Menang RM1000 dengan Nikko Slimm Juice

Assalamualaikum
hye semua !


Kurus dan Menang RM1000 Dengan Nikko Slimm Juice | Nak kurus sambil menang RM1000?? Jom baca entry sampai habis !....memang terbaikk dan pastinya terlajakkk larisss :D

Semua orang nak kurus. Tapi nak kurus bukan mudah. ..makan nak, bersenam malas..
hmmm..macam mana eh ?? Nikko Beauty, & Wellness, syarikat yang mengedarkan produk Nikko Placenta White kini mengeluarkan produk kurus mesra pengguna iaitu Nikko Slimm Juice.

Jom cuba produk Nikko Slimm Juice yang rasanya sedap 'kurang-manis' berperisa raspberry sesuai untuk mereka yang nak kurus dengan usaha minima. 
Jangan bimbang dengan berat badan anda, Nikko Slimm Juice boleh membantu :D

Tips penggunaan berkesan :

SARAPAN PAGI

  • Makan 1 sudu besar Nikko Slimm Juice sebelum sarapan pagi
  • Jangan skip sarapan dan jangan terlebih makan sarapan.
  • Sandwich,oat,roti amat sesuai untuk bagi tenaga.

MAKAN TENGAHARI

  • Makan nasi satu genggam kecil/ 1 senduk sahaja.
  • Lebihkan sayur, ambil lauk seperti sup ayam atau ayam bakar.
  • Jangan selalu makan makanan bergoreng.
  • Minum air mineral. Elakkan minum ais.

MINUM PETANG

  • Makan buah buahan atau roti kosong. 
  • Makan OAT sangat digalakkan sebab ia mengenyangkan

MAKAN MALAM

  • Makan 1 sudu besar Nikko Slimm Juic.e
  • Makan malam seawal bermula pukul 6 hingga 8 malam
  • Makan nasi segenggam kecil sahaja.
  • Lebihkan lauk. Kurangkan pengambilan nasi.

Tak perlu ragu-ragu dengan keberkesanannya kerana NIKKO SLIMM JUICE ternyata banyak kelebihan ! ^_^


Nikko Slimm Juice lulus KKM dan HALAL.
Tak ada kesan sampingan yang berbahaya tauuuu !  

Rata rata pengguna memberikan respon atau testimoni yang baik setelah menggunakan produk ni tau! tunggu apa lagi ?? cepattt pargi beliiiiiii !



  1. 1 botol cuma berharga RM60..murahnyaaaaaa :D
  2. Tidak perlu bancuh,terus minum sahaja 2x sehari... mudah dan cepat!
  3. Mengandungi 250ml, tahan untuk 2 hingga 3 minggu...jimat okeeee

Ehem ! korang nak tau takkk ??

Pihak syarikat ada melancarkan pertandingan Kurus Dan Menang. 
Setiap pengguna Nikko Slimm Juice layak menyertai pertandingan ini.

Pemenang akan memenangi RM1000 jika berjaya turun berat badan sebanyak 10 Kg dalam masa sebulan..

huargghhhh ! bestnya ! syoknya ! gempaknyaaaa :D

Antara syarat pertandingan :

  1. Wajib ada bukti sahih sebelum dan selepas amalkan Nikko Slimm Juice 
  2. Ada gambar ‘before – after ‘ 
Mudahkan syaratnya ??
 jom beli dan menang RM1000 dengan NIKKO SLIMM JUICE ^_^
Untuk menyertai pertandingan dan maklumat lanjut, boleh hubungi kami melalui saluran berikut :


Website : http://nikkobeauty.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/nikko.slim.juice.hq
Email : staffnikko@gmail.com

Hp : 019 3444513


Contest Mudah Nikko Slim Juice ini dianjurkan oleh Farid Laham Network dan ditaja oleh Nikko Beauty serta duniafarisya.com


Sunday, December 14, 2014

ootd # Blue and Yellow

Assalamualaikum
hye semua :D

rindunyaaa kat blog..dah lama tak berceloteh pasal diri sendiri...
rindu nak jalan jalan melawat blog lain, rindu nak join giveaway banyak banyak..
rinduu nak komen banyak banyak kat blog korang..rindu nak buat giveaway...
banyaknyaaa rinduuu..

ada 10 minit nak update blog..agak-agak sempat tak nak berceloteh panjang berjela :D
hehe...oke..tempek gamboo besoooo duluuu ^_^

Alhamdulillah..hari ni masih berkesempatan nak update blog...hurrayyy ! :D
hehe..
hari ni cuti ..tu yang seronok..


seronok sangat dengan aktiviti kat sini..Borak borak dengan kawan...buat scene ala-ala photoshoot time lecturer mengajar :D
bawa budu and tempoyak pergi fakulti and makan ramai-ramai...buat video ala-ala iklan..
hahaa..

korang nak tau tak ?
minggu kuliah hanya tinggal 1 minggu je lagi :D
cepatnya masa berlalu..

hmmm...
maknanyaa study week akan muncul and exam yang menyeramkan bakal tiba !
oke !~ ni serius seram...


Doakan Syira kat sini ye..doakan Syira berjaya dunia akhirat ^_^
tunggu study week and cuti sem bulan 1 nanti..Syira akan terjah blog korang ! :D
and insyaAllah if rajin nanti..Syira buat 1 giveaway simple untuk korangg :D
suka takk ??

Semoga kami berjaya kauttt DEKAN ^_^

  • Pengenalan kepada Psikologi
  • Pengenalan kepada Kaunseling Psikologi
  • Psikologi Perkembangan
  • Psikologi Sosial
  • Kemahiran Komputer untuk Kaunselor
  • Kemahiran Maklumat *
  • Hubungan Etnik *

ALL THE BEST ! 

Saturday, December 13, 2014

Simple Giveaway by Licha

Assalamualaikum
hye semua :)

KLIK BANNER ! KLIK BANNER !!


Hadiah Penyertaan 

RM 20 X 6 pemenang
1 blog review oleh setiap penganjur (4 pemenang)
3 hadiah misteri 


Tarikh Penting

Tempoh GA berlangsung: 12.12.14 - 2.1.2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : 5.1.2015.
Tarikh Pembayaran Hadiah : 5.1.15 - 10.1.15 (selewat-lewatnya)

Friday, December 5, 2014

Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

Salam Sejahtera,


Jom sertai GA RM150 Zalora Voucher terbaik ni dari SueAKGoGeous. Buat enam langkah-langkah berikut:

  1. Buat satu entri bertajuk 'Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous'.
  2. Publishkan entri tersebut dan masukkan URL ke ruangan komen di bawah.
  3. Follow blog SueAK.
  4. Follow Google Suriana abdul kadir.
  5. Klik sini sini sini sini sini dan sini tunggu sehingga hadis loading.
  6. Masukkan blog SueAKGoGeous ke dlm bloglist anda.

Satu pemenang utama akan mendapat Online Voucher Coupon Code dari Zalora bernilai RM150.


Manakala dua pemenang saguhati akan mendapat Marybrown Lunch Box.
Tarikh GA ini ialah dari 21/11/2014 sehingga 12/12/2014.
Tiga pemenang bertuah akan diundi dengan random.org dan akan dimumkan pada 13/12/2014.

Monday, December 1, 2014

Glamoskin - Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret.

Assalamualaikum
hye semua !

[Glamoskin - Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret ] Pada 30 Oktober 2014 yang lalu Legacy Secret membawa 1 produk baru dari Korea !

Glamoskin :D Collagen Gell yang menggunakan teknologi terkini dalam industri kosmetik. 
Teksture gell mampu menyerap lebih baik sehingga 70% lebih cepat dan berkesan berbanding cream. 
Penemuan formula terbaru Niacimade PC merupakan penemuan terbaru dalam industri kecantikkan dan kosmetik di negara-negara maju seperti Korea dan Jepun.


Kajian yang dilakukkan mendapati kesan Glamoskin lebih cepat berbanding produk lain. 

Pastinya Glamoskin HALAL dan selamat :D

Glamoskin juga telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan No Not : NOT140703528K .

Glamoskin didatangkan dengan pencuci dimana gabungan pencuci dan collagen gel dapat memastikan kitaran pemulihan kulit muka berjalan lancar dengan sempurna.  

Glamoskin cleanser ini mempunyai ciri-ciri :


  •  Pencuci, 
  • Pemutih, 
  • Pewangi
  • Penstabil. 
  • Membantu proses penyerapan Glamoskin Collagen Gell pada kulit 
  • Mempercepat proses pemulihan.

CARA PEMAKAIAN :
  1. Bersihkan wajah dengan GS Cleanser, kemudian ambil sedikit gel dengan hujung jari. 
  2. Usapkan tipis2 dan merata pada wajah sambil di sapu lembut hingga butiran gel meresap ke dalam kulit. 
  3. Amalkan setiap pagi sebelum makeup dan malam sebelum tidur. 
  4. Gell boleh diguna pakai siang dan malam dan cleanser setiap kali mencuci muka.


Kelebihan Produk GlamoSkin :

  • Bahan Semulajadi dari Ektrak Tumbuhan
  • Paduan teknologi Nano dengan bahan aktif Niacimade PC dari Korea
  • Bebas Merkuri dan Hydroquinone
  • Perbezaan ketara setelah 30 hari pemakaian
  • Collagen Gell pertama di Malaysia sebagai alternative penggunaan cream 
  • Menggunakan teknologi Korea yang canggih dan formula terbaru dalam kosmetik Niacinamide PC buatan Korea . 
  • Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit.
  • Membaiki DNA kulit 
  • Mengawal Minyak 
  • Mengecilkan liang Pori 
  • Memutihkan 
  • Menghilangkan Pigmentasi 
  • Kesan seawal 4 minggu 

Kandungan :

Cleanser : 
Glutathione , Hyaluronic Acid , Acetyl Hexapeptide , 
Niacinamide PC ,Apple Stemcell,Tanaka dan Glycerine

Collagen Gell : 
Hydrolyzed collagen. Niacinamide PC. Adenosine.
Sodium hyaluronate. Panthenol. 3G-Bio complex. PhtoOligo



· Harga mampu milik !

· Pemakaian jangka panjang hingga 6 bulan keatas menunjukkan kulit wajah kelihatan lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenarnya.

Harga Asal: 

Glamoskin Collagen Gell : RM120/130ss
Glamoskin Cleanser : RM80/90ss
Set : RM200/220ss

Launching Promotion Price :
Glamoskin Collagen Gell : RM90/95ss
Glamoskin Cleanser : RM70/75ss
Set : RM150/160ss

Facebook : 

Link Video testimony Korea :



DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah