"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, March 28, 2015

Projek bermula !

Assalamualaikum
hye semua :)
Image result for shopping

ehem ehem..ingat tak entry sebelum ni Syira story bulan 4 ada projek baru..
korang rasa projek apa ??
cepat teka cepat teka :D

syira nak diet ?
syira nak buat giveaway ?
ke syira nak kahwinn ?? :D


tetttttttt ! 
oke
masa dah tamat !
semua salah...hahaa :P

oke ..sebenarnyaaa bermula April 2015.
Syira Lokman akan menjadi VENDOR di butik Zmar Apparel Alam Avenue Shah Alam! ^_^
suka tak suka tak ??

eh ? sejak bila Syira berniaga..?
Syira jual apa?

Kalau korang nak tau..projek ni masih baru..
masih suci putih murni lagi..hehe..

Antara barangan Syira Lokman (vendor) yang akan dijual di butik bermula April ini ialah :


  • shimmery bawal square (boleh pakai depan belakang, mudah bentuk, senang iron)
  • knit t-shirt
  • cotton cardigan
  • wool cardigan 
  • cardigan leopard
  • prada lace exclusive blouse
  • eyelash dress
  • songket blouse and many more :D


So jangan lupa singgah Butik Zmar Apparel Alam Avenue di Shah Alam !
banyak juga vendor lain di butik tu..
datang shopping and borong semua tudung and bajuu tauuu !
 Ada macam macam warna and
paling penting..
HARGA BERPATUTAN !
Tiada yang melebihi RM100 punnn :D
syokkann :D
..nak rayaaa ni..cepat rebut beli dress, baju, tudung murah murahhh :D

Jom dapatkan pakaian exclusive by Syira Lokman di 
Butik Zmar Apparel Alam Avenue !

Image result for shopping

Alamat :
E-23-G,Alam Avenue 2, Jln Serai Wangi M 16/M,Seksyen 16, Shah Alam 

No telefon :
0172045027, 0137147816 

Waktu operasi:
Selasa hingga Ahad @11pm- 7pm

Instagram : 


##nak gambar barangan yang dijual ? jom follow instagram Zmar Apparel dan Syira Lokman ;)

Tuesday, March 24, 2015

Hard but not impossible.


Cantik dan Sihat bersama Beauty Oat Collagen.

Assalamualaikum
hye semua :)

Cantik dan Sihat | Beauty Oat ..Sekarang ni semua sibuk nak cantik kan ?
kalau cantik tapi tak sihat, tak elok juga..
jom cuba dapatkan produk terlajak laris iaitu Beauty Oat Collagen.

Beauty Oat adalah minuman yang mengandungi kolagen Marin dengan ekstrak sakura dan oat.

Ekstrak bunga sakura yang diformulasikan di dalam Beauty Oat secara perlahan-lahan memberi khasiat kepada kesihatan tubuh badan sekali gus menyerlahkan keserian wajah.
Ia mengembalikan keserian kulit dan juga baik untuk kesihatan, bukan hanya pada muka anda tetapi seluruh badan tau :D

Beauty Oat produk buatan Malaysia yang mengandungi oat, sakura dan delima yang telah terbukti mampu menghalang penuaan awal, mengurangkan kerosakan radikal bebas kepada badan dan melegakan keradangan kulit.

Mesti korang tertanya-tanya..halal ke tak produk ni kan ?
jangan risau...produk ni dijamin HALAL dan LULUS di KKM.


Cara Penggunaan:

1. Ambil 1 sachet Beauty Oat dan bancuhkan ke dalam air suam sebanyak 180ml.
2. Kemudian kacaukan dan sedia untuk diminum.


Fungsi setiap kandungan Beauty Oat:-


Oat - adalah makanan semulajadi yang kaya dengan serat dan sumber protein serta membantu penyerapan semula kolestrol yang lebih rendah.
Kolagen Marin - Menegangkan,melembutkan serta menganjalkan kulit.Selain itu, fungsi kolagen marin ini adalah mengurangkan anti penuaan seperti garis halus,kedutan dan kekeringan.
Ekstrak Sakura - Bahan semulajadi untuk anti keradangan,pemutihan dan anti-glycation. Ia juga membantu dalam mengurangkan pengeluaran melanin untuk kulit yang lebih cerah.
Pomegranate - Mengurangkan kerosakan radikal bebas terhadap badan.



Kebaikan :


  1. Kulit cantik,tegang dan yang pasti halus!
  2. Memberikan tenaga
  3. Mengelakkan sakit jantung
  4. Mengawal berat badan
  5. Mengurangkan kedutan halus
  6. Merawat kulit.
Banyak manfaat diperoleh lepas consume Beauty Oat ni..makin bertenaga ! :D
Anda disyorkan mengambil 2 sachet sehari sebelum makan.
Rasa Beauty Oat ni manis disaluti rasa vanila. sesedap rasa gituuuu...yumyumm..hehehe


BeautyOat ini memang bagus untuk diamalkan. Bukan sahaja baik untuk kulit malahan baik untuk kesihatan. Jadi apa tunggu lagi ? 
Jom dapatkan segera BeautyOat (Collagen Plus + Oat Drink Formula) ini ;


(18 paket x 30 gm )

RM79.00 (WM)
RM89.00 (EM)

Twitter: beautyoatofficial
Instagram: beautyoatofficial

Tuesday, March 17, 2015

Open Floor Astar FHT 2015 - Cinderella B200

Assalamualaikum
hye semua

Sejak masuk sem 2 ni manjangg je tde mood, bila ntah mood rajin study nak sampai, mungkin tertinggal kat Ipoh pastu tak nak datang datang dah..
padahal lebih pada malas sebenarnya.
Bila ada masa free..tidooo..bila bosan, online...pastu bila tak siap assignment cakap kenkonon busy dengan aktiviti..busy bersukan sebenarnya, sukan atas katil..hahaha..
untuk sem 2 ni Syira join 3 projek kolej iaitu Sinar Mahabbah Astar, Astar Caring Day (sukarelawan) dan Program Pertukaran Budaya Antarabangsa (Indonesia). Last sem dah join Gerai Konvo Astar..sudah ! jangan lebih lebih..pointer akademik kena jaga juga.

Minggu lepas bersempena Fiesta Hari Terbuka Astar, banyak tau aktiviti best dijalankan and salah satunya ialah open floor :D open floor ni special sikit..setiap floor diberi tema untuk hias floor masing-masing.pandai pandai la korang nak hias macam mana pun asalkan cantikk meletoppp !
Antara tema yang dipilih ialah cinderella, hunger games, spongebob, doraemon, night at the musium, jurassic park dan sebagainya.
selalu before ni mana boleh nak masuk blok orang lain, setakat blok perempuan oke je..blok lelaki memang tak la...tapi special untuk aktiviti open floor, pada masa tertentu..gegirls boleh masuk blok boboys dan boboys boleh masuk blok gegirls :D
best tak best tak ??
haha..mestilah best kan..bleh cuci mata..intai intai kot ada yang handsome ke..hahahaa..

aip aip!! dosa dosa... :P

Floor Syira dapat tema Cinderella :D memang i likeeeee ...bajet ala-ala princess of the day la kenkonon...

Kalau cerita cinderella ada kereta kuda kann..ni ala-ala kereta kuda yang takde kuda..hahaa..
style labu and paling penting..ni lah yang dijadikan photobooth :D
best tauuuu..boleh selfieee bebanyakkk !


bilik yang dijadikan showroom..bilik ni kami design ala-ala "ballroom" :D
disaat cinderella bertemu cintanya si putera raja ^_^
ecece...
tapi bilik ni takde pun hasil kerja Syira..Syira tolong bahagian jalan, carridge and pokok tepi dinding je :))



Pokok ni antara salah satu hasil kerja Syira and kenkawan lain..
lawa tak lawa takk ??
hehee...siap ada dedaun berguguran gituuwwww..
si baju oren mak tiri cinderella yang garang@sombong..kenkonon berlakon buat muka garang la tu :P
menjadi tak ?
agak agak boleh berlakon filem David Teo tak lepas ni ?? :D

Barisan gadis-gadis cantik menarik tertarik kau memang kebababommm dari floor B200 astar :D
gigih tak tido semata-mata nak cantikkan floor oke..
semua harus bersatu dan bekerjasama..kata floormate kan..
apa yang penting ?? kerjasama~~~


Jodoh jodohhh..pilih pilihh...hahaha
dari kiri ..2 kakak tiri cinderella yang suka membuli kenkonon diorg paling lawa dari cinderella..
baju putih tu roomate syira..dia la si cantik manis cinderella kami ^_^ hehe..
ehem ! dan yang paling menawan berbaju oren tu mak tiri cinderella yang garang tapi baik hati ?
baik hati ke ?? hehe...Syira laaa..bajett comel disituu...
fefelingg princess japp pakai baju sponsor :D btw, semua baju yang kami pakai ni senior sponsor..
Farah Efa ^_^ bajuu semuaaa hot uollls...stokk retis punya bajuuu je ni..
untungla dapat pinjam sekejappp..hehe..
sepanjang aktiviti open floor..Syira and cinderella jenjalannn melawat blok lain :D 
Bajet princess, anak raja melawat kawasan :P

an an an ..tottemo daisuki..doraemon ~~~

doraemon pun suka tau baju syira ni..excitedd gituuww sebab doraemon mokmok..mana muat nak pakai baju tuu..hahaha...pegang je eh monmon..jangan tarik tarik monmon, ni pun baju orang..Syira pinjam je..hahaha..
mati la makkkkk kalau rosak kena ganti pulaa kannnnnnnnn.
Alhamdulilah...floor kami bertemakan Cinderella menjadi JOHAN untuk open floor Astar bagi kategori perempuan ^_^

yeayyyy ! tak sia-sia tertonggeng-tonggeng tampal plastik sampai atas lantai semata-mata nak buat jalan ala-ala capet merah siapa ada pavement :P

Baru je selesai dengan Fiesta Hari Terbuka, beberapa hari lepas berakhir pula Astar Caring Day ? apa aktiviti sepanjang menjadi sukarelawan untuk Astar Caring Day ?
itu nanti Syira story di next entry oke ? tunggu ~~~
Lepas ni ada lagi 2 projek yang Syira join iaitu Sinar Mahabbah Astar dan Program Pertukaran Budaya Antarabangsa (Indonesia). 
Wish me luck ^_^ doakan semuanya berjalan lancar and Syira berjaya dunia akhirat :)

Kalau nak tengok gambar Syira sepanjang aktiviti...follow > http://instagram.com/syira_lokman/

Monday, March 16, 2015

ASHWAQ by Ain Poklah

Assalamualaikum
hye semua :)

Sekarang ni makin menjadi jadi fenomena orang berniaga tudung ni. tapi yang paling best tailor made sebab selesa, cantik, kemas dan menarik !
Pernah dengar ASHWAQ by Ain Poklah?
Kalau korang nak tahu, Ashwaq menyediakan tailor made shawls tau.

Kualiti kain terbaik iaitu italian chiffon. Korang boleh pilih nak warna apa, macam macam ada :D
End curve both side.
Nak tahu harga sehelai shawl ???
RM25.00 exclude postage! murahh kannn ?? :D


Kelebihan tudung dari ASHWAQ :

> Kain lembut tapi berat so tidak mudah diterbangkan angin.
> Mudah dibentuk.
> Pelbagai pilihan warna menarik.
> Selesa dipakai.

Kain yang lembut,beralun, tidak panas dan yang pasti menepti syarak menjadi keutamaan dalam setiap helaian tudung yang dijual.
ASHWAQ menawarkan tudung terkini yang menepati syarak :)
Shawl dari ASHWAQ direka khas buat muslimah yang ingin kelihatan cantik dan menawan walau ringkas.
Macam-macam pilihan warna ada..cakap je nak warna apa,pasti ada yang sesuai buat anda :D
ramai pelanggan sudah berpuas hati dengan koleksi tudung ASHWAQ :D
apa tunggu lagi ?
Kalau nak kelihatan cantik menawan dengan rekaan tudung menepati syarak..jom cepat cepat borong shawl dari ASHWAQ by Ain Poklah ^_^
jom shopping ! 


Postage ➡Every Thursday ! 

phone : 0182121954 
facebook :Ashwaq Collection 
emel : ain.ashwaq@gmail.com 


COD KUIS & BANDAR SERI PUTRA :)

Wednesday, March 11, 2015

EMBUN BEAUTY HOUSE- aneka produk terlajak laris.

Assalamualaikum
hye semua :D

EMBUN BEAUTY HOUSE ada produk terbaru !
ni entry promosi ke 5 dari EMBUN BEAUTY HOUSE tau ! memang terlajakkk laris dah perniagaan akak ni..alhamdulillah...sama sama kongsi rezeki..hehee...
Kali ini ada sesuatu yang lebih istimewa iaitu rempah ayam tandoori segera ..
sangat mudah dan sedap !

Rempah ayam tandoori ni buatan orang melayu kita juga dan dah semakin popular ,siap masuk paper lagi. 

Lepas ni kalau nak makan ayam tandoori kat kedai kan mahal, so jom dapatkan rempah ayam tandoori yang hanya berharga RM6 sepeket..manakala rempah ayam tandoori oat 
ni hanya berharga RM8 :D
murah kan :D

Selain produk berunsurkan makanan, EMBUN BEAUTY HOUSE turut menjual pelbagai jenis tudung terbaru seperti tudung instant Diana Amir. 
Sekarang ni makin popular kan tudung instant..
macam macam jenis ada..cantik cantik pula tu :D

jom borong design baru yang meletoopppp
! :D



Pilih je nak design macam mana..ada pelbagai corak dan warna menarik !
Nak pakai pun mudah..hanya sarung sahaja !


korang pernah cuba Miracle Perfect Beauty ?

Produk ini mampu menberi kesan pencerahan kepada kulit seawal 3 hari, kulit akan semakin halus bersih dan berseri !
Lepas ni kalau pergi mana-mana pun tak lekang mata memandang :D

Testimoni pun dah banyak yang berkesan ! 
memang seronok tengok orang makin lawa sekarang ni :D

anda malu berbadan besar ? nak bersenam tak ada masa?
jangan bimbang..anda masih berpeluang untuk mendapatkan berat badan yang ideal dengan DIET CHOCO ! :D

Ramai yang sudah mencubanya. Dalam masa seminggu dah nampak perubahan..tak nak ke ?
rasa choco yang enak boleh dijadikan minuman harian tau ^_^
Kalau konsisten menggunakannya insyaAllah badan akan kekal sihat dan cantik uollss :D

haa...ni ada lagi 1 masalah..
Masalah rambut gugur ni sering dialami oleh golongan wanita terutamanya, kadang-kadang stress pun boleh jadi punca rambut gugur..yelaa...stress je marah marah..tarik rambut...ramas rambut..lastnya gugur..

Jom dapatkan produk dari MARINE ESSENCE. ada 2 produk istimewa iaitu beauty bar dan shampoo/body wash.

Ekstrak istimewa garam buluh digunakan untuk menghasilkan produk marine essence ni.
sangat istimewa dan pelbagai manfaat yang ada.
harga pun berpatutan dan mampu dimiliki oleh semua tauu !


cuba teka benda apa dalam gambar bawah ni ?? :D
Mesti korang teka ni phone kan ? hahah..salah salah !
sebenarnya ni adalah alat pencukur mudah alih tau ..antara keunikkannya ialah :

  1. boleh disimpan dan dibawa kemana-mana.
  2. bateri dicas semula melalui kabel usb.
  3. reka bentuk yang anggun dan bergaya.
  4. foil bersih ultra-nipis dengan mata pisaunya yang terapung.
  5. bulu-bulu yang dibersihkan tidak berterabur dan ia senang dibersihkan kerana terus masuk dalam ruangan pencukur.
  6. suis hidup/mati mudah.
  7. daisy iShaver 10cm 5cm 1.5cm


Produk kecantikan,kesihatan, rempah ayam tandoori dan pelbagai jenis tudung instant yang cantik menarik tertarik semuanya ada di EMBUN BEAUTY HOUSE ^_^

tak perlu la berhabis duit minyak pergi sana sini..
Pendek kata..segalanya ada di EMBUN BEAUTY HOUSE ^_^

Dengan hanya RM100, macam-macam boleh anda miliki !

Apa tunggu lagi :D

Jangan terlepas peluang ini kerana EMBUN BEAUTY HOUSE sedang mengadakan promosi istimewa  :D



Phone : 01112502752
Instagram https://instagram.com/puterieiza/

Jom segera kita ramai2 like dan shopping di EMBUN BEAUTY HOUSE !

Tuesday, March 10, 2015

Awesome Giveaway by FatinDiana

Assalamualaikum
hye semua :D


KLIK BANNER UNTUK SERTAI !

Hadiah:

Hadiah misteri x 1
Topup RM5 x 2
Topup RM10 x 2
Cash RM20 x 1
Tudung plain AJ x sehelai
Shawl butterfly x sehelai
Tudung instant (sehelai) & tshirt (sehelai) x 1
Mini teddy bear x 1
Button badge x 1
1 botol Choco Rice x 2
Peppermint Shaklee bernilai RM45 x 1 botol


Tarikh tamat: 21th March 2015, 10pm

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih

As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015


### Syira salah seorang sponsor tau ! jom support ^_^ tq

Monday, March 9, 2015

Syira Lokman dalam ruangan DEWI Mingguan Wanita.

Assalamualaikum
hye semua :D

Tajuk : Syira mahu jadi pencetus inspirasi ! 
"Gadis kecil molek bernama Wan Syahirah binti Mior Lokman, seorang yang sangat optimis dalam mencorakkan masa depan. Ketika usia 20-an lagi,dia sudah mula menyusun langkah menetapkan matlamat untuk mencapainya. Kini dia menuntut dalam tahun pertama Universiti Malaya dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Kaunseling."

Alhamdulillah..
Baru je beberapa minggu lepas diberi peluang untuk tampil dalam Berita Harian, kali ini pula dapat peluang yang lain pula untuk menghiasi ruangan DEWI dalam Majalah Mingguan Wanita.

Alhamdulillah, rezeki rezeki...pemurahnya Allah :)

Tajuk : Syira mahu jadi pencetus inspirasi !
Ya ! Syira mahu menjadi inspirasi kepada orang lain..
nikmatnya berkongsi kisah hidup apabila beberapa orang pelajar STPM mesej di facebook, ada yang emel semata-mata untuk minta pendapat Syira tentang result mereka, tentang cara belajar and lebih indah apabila ada yang ingin menjadi seperti Syira.

kadang-kadang bila menulis tu tak pernah terfikir pun hasil penulisan kita akan jadi pembakar semangat untuk orang lain berusaha dan berjaya...seronok ! seronok sangat bila tahu ada antara mereka dapat 3 atas untuk result STPM, ada junior Syira sendiri result sem 1 STPM lebih baik dari result sem 1 STPM Syira dulu.

ada yang mesej "akak, saya nak belajar kaunseling di UM macam akak"

Tak pernah sangka pun sehebat itu Syira mampu menaikkan semangat mereka untuk berjaya.
Syira tolong ,sebab tak ramai bangga menjadi pelajar STPM.
Ramai melihat STPM ini hanya untuk golongan yang tercicir ke universiti, matrik dan sebagainya.
Disebabkan itu Syira share bagaimana Syira dapat 4D SPM kemudian berubah menjadi pelajar terbaik STPM dan kini melanjutkan pelajaran di Universiti Malaya.

Terima kasih juga kepada semua pemilik online shop, blogger yang sudi mendapatkan servis advertorial daripada Syira..Lepas masuk majalah ni terus masuk 2 job..rezeki..alhamdulillah ^_^
Syira harap semua puas hati dengan servis yang diberikan. 
untuk sebarang urusan seperti sewa ruang iklan , review, bussiness, sponsorship or nak minta tolong Syira promote barang, ig, blog..boleh hubungi Syira bila bila masa oke..harga dari RM10 sahaja :D
Syira nak tolong, sebab tu harga yang dikenakan untuk setiap perkhidmatan sangat murah !

Emel : syiralokman21@yahoo.com.my

Terima kasih semua yang mendoakan.. semoga semua murah rezeki ^_^
Syira sampai ke tahap ini pun disebabkan korang !
tak mudah sebenarnya tapi Syira yakin ...
akan ada jalan buat mereka yang berusaha .
Akan ada rezeki buat mereka yang bersungguh sungguh ingin mendapatkannya
dan
Akan ada kejayaan buat insan yang berjuang kerana Tuhannya.

InsyaAllah bulan 4 ni Syira ada projek istimewa..mencuba sesuatu yang baru..
hehe..doakan tau :D


Kalau nak baca apa kisah menarik yang Syira kongsikan..jom beli Majalah Mingguan Wanita !
Syira lokman dalam ruangan DEWI @mingguanwanita edisi 6 hingga 12 Mac 2015 ...
Korang cari je cover depan pasangan selebriti romantis Yana Samsudin dan Fadzil Bahri :D
tq team @mingguanwanita ... 


Sunday, March 1, 2015

Sem 2 dah bermula !

Assalamualaikum
hye semua :)

tempek 1 gambar dulu..ni ala ala gambar pembuka bicara la kenkonon..haha..
tu tudung baru tu, special...cadangnya nak jual murah murah je RM30 bidang 45..shimmery bawal square :D tapi..itu nanti kte story ye awak...

hari ini nak cerita pasal diri sendiri, lamanyaa tak story pasal life sendiri...mood update blog ntah hilang ke mana..patutnya semalam nak update tapi wifi pula takde..acane ?

rinduuu nak aktif blog, rinduu nak blogwalking..
sekarang Syira dah ada di UM.. seminggu dah kuliah bermula...minggu pertama agak bosan, yelaa..takde ape sangat kan..
Syira bukanlah budak rajin tahap petala ke 8 nak study seawal minggu pertama ni, i pun malas malas uollsss...
syoknya kalau duduk rumah, makan sedap, shopping, tengok tv..hahaha..membosakan badan yang sememangnya dah bosa ni haa :D
syurga dunia je semuaa tuu... :P

esok minggu kedua :D
Alhamdulillah..so far semuanya oke, syukur sangat dengan result sem lepas ..rezeki di sem 1..hehe..
terima kasih buat semua yang mendoakan..
jauh lagi perjalanan, ada lagi 7 sem untuk Syira tempuh..
normal la kan hidup ini ada susah senang suka duka..

tapi life must go on !

yela..hidup ni adalah perpindahan dari satu ujian menuju ujian yang lain. Sebab, dunia adalah tempat iman kita diuji dengan kemudahan dan kesulitan, kebaikan dan keburukan, hingga Allah benar-benar mengetahui siapa yang benar-benar bersabar di jalan-Nya.

Kita takkan merasa bahagia hingga mampu menikmati, mensyukuri, menghargai dan menjaga segala kurnia-NYA..

..ingat tu murid murid *cakap sambil pegang rotan kerut dahi.

Alhamdulillah juga, permulaan 2015 ni walau ada duka, banyak rezeki dapat :D
Allah kan maha pemurah :)

Terima kasih kepada semua pemilik online shop, blogger yang sudi mendapatkan servis advertorial daripada saya. Ada owner yang dah 3 kali dapatkan servis Syira.
Allah..rezeki..alhamdulillah ^_^
Syira cuba tolong mana mampu, harga pun murah RM30 je..
Syira harap semua puas hati dengan servis yang diberikan. 
untuk sebarang urusan seperti sewa ruang iklan (RM10 dan RM15), review, bussiness, sponsorship or nak minta tolong Syira promote barang, ig, blog..boleh hubungi Syira bila bila masa oke..

Emel : syiralokman21@yahoo.com.my

Terima kasih juga buat semua yang sudi lepak sembang minum kopi kat blog Syira ni. 
Walaupun blog ni bukanlah hebat mana tapi alhamdulillah..
andai ada yang bermanfaat moga disebarkan untuk kebaikan bersama.
Semoga semua akan terus murah rezeki dan berjaya dunia akhirat ^_^

terus doakan Syira juga ye !
..

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah