"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, April 30, 2015

Koleksi Syira Lokman di Zmar Apparel Shoppe.

Assalamualaikum
hye semua :D

Yeayyy...Esok 1 mei..cuti !! untuk bebudak U macam Syira ni, memang cuti la saat yang dinantikan ! kenkonon busy dengan assignment la..projek la..padahal tiap hari dalam bilik tidooo je kjenyee.. :P
disebabkan esok cuti ! so Syira nak ajak korang SHOPPING !
Shopping kat mana ?? kat tempat paling havoc ! awesome and harga di butik ni amat berpatutan !
gegirls mesti lajuuu je nak tau kat mana kannn.. *wink wink...

ehem ehem..siapa suka baju and tudung yang Syira pakai? :D..
ramai je tanya, beli baju kat mana..
oke oke..kali ni Syira bgtauu..korang boleh dapatkan pakaian and tudung yang Syira selalu pakai di Butik Zmar Apparel Shoppe tau!
Bagi yang masih belum tahu, Syira salah seorang vendor kat situ !
kalau nak jumpa Syira takde la..tapi kalau nak borong baju lawa-lawa and tudung shimmery , korang wajib serbu butik ni dulu !
Ada dress, blouse, tshirt, cardigan, tudung and macam2 lagi di @zmar_apparel_shoppe Alam Avenue, Shah Alam..  ^_^   
raya makin dekat ni, masih sempat bawa mak , adik, kakak, jiran shopping baju and tudung yang cantik and berkualiti di Zmar Apparel Shoppe !
Untuk koleksi Syira Lokman kali ni..harga semua TAKKAN LEBIH RM80 ! :D
Syokkannnn :D

Jom dapatkan shimmery bawal square by @syira_lokman di butik @zmar_apparel_shoppe!
Ada pelbagai warna,kain berkualiti,shimmery,tak jarang,bidang 45,tak mudah kedut and tidak panas !
Banyak tau kelebihan tudung ni..hanya RM30 sahaja !
Tiada GST and paling best untuk koleksi syira_lokman kali ni..semuanya TAKKAN LEBIH RM80 ! ..so boleh borong banyak2 :D limited pieces tauuu..
So apa tunggu lagi ?? Jom serbu butik @zmar_apparel_shoppe
Dah pakai nanti boleh tag @syira_lokman oke ^_^

Alamat : E-23-G,Alam Avenue 2, Jln Serai Wangi M 16/M,Seksyen 16, Shah Alam

No telefon : 0172045027, 0137147816

Waktu operasi : Selasa hingga Ahad.. 11 pagi hingga 7 petang !

Instagram : zmar_apparel_shoppe dan syira_lokman
@zmar_apparel_shoppe
@zmar_apparel_shoppe
@zmar_apparel_shoppe

Wednesday, April 29, 2015

iprice - Your One Stop Shopping Destination.

Assalamualaikum
hye semua :)


Korang mesti dah biasa shopping di Zalora, Lazada, Banana Repulic dan Romwe kan ?
Korang pernah dengar iprice tak?? :D
bagi yang belum tahu, iprice group berfungsi membantu pelanggan dalam urusan pembelian online yang kini sedang pesat membangun dengan pelbagai laman sesawang dan produk yang berbeza di pasaran.

iprice ni baru sahaja ditubuhkan pada tahun 2014 and mengumpulkan pelbagai jenama barangan untuk memudahkan korang shopping secara online :D syokkan !
About Us

"Witnessing the rise of e-commerce in Southeast Asia first hand, we were increasingly unsatisfied with the online shopping experience. As more and more new online shops emerged, it became increasingly difficult to find the products you are looking for as well as the best offers and promotions. We felt lost in the e-commerce jungle. What was missing was the one stop shopping destination that let’s you easily find any product online, in an intuitive and visual fashion.

We are a team of young individuals, with a special mix of tech geeks, fashionistas and entrepreneurs. We have a strong bias for action, we want to learn, grow and we want to build a great company together. Our mission is to create the most delightful online shopping experience. We aim to provide the widest selection of products across all categories, no matter whether you are looking for a blue dress, 17cm high heels, a solid bag pack, or a new couch. Headquarters in Kuala Lumpur, we quickly grew into the leading platform for online shoppers across seven markets: Malaysia, Singapore, Indonesia, Philippines, Hong Kong, Thailand and Vietnam. "

Pihak iprice akan menyediakan maklumat tentang jenama barangan dan juga menawarkan kod kupon diskaun yang boleh mencecah 70% daripada rakan niaga mereka seperti Zalora, Lazada, Banana Repulic dan Romwe. Kod kupon diskaun mencecah 70% uolls !
memang rugi kalau korang tak grab !

Misi iprice adalah untuk mewujudkan pengalaman paling menarik semasa membeli-belah dalam talian, menyediakan pilihan yang luas produk semua kategori - tidak kira sama ada anda sedang mencari pakaian biru, 17cm kasut tumit tinggi, satu pek beg pepejal, atau sofa baru..macam-macam jenis barang ada di iprice..hanya perlu klik klik dan pilih mana yang korang nak :D

Bagi penggemar shopping secara online, pasti korang nakkan laman web yang tak loading, pelbagai barangan, menarik and paling penting mudah berurusan...iprice adalah web terbaik untuk anda cuba :D So..jangan jangan lepaskan peluang untuk shopping di iprice :D


Untuk keterangan lanjut, anda juga boleh melawat kami di :

emel : marketing@ipricegroup.com

Tuesday, April 28, 2015

OOTD # Pastel Rainbow

Assalamualaikum
hye semua :))


Have faith in your dreams and someday your rainbow will come smiling through.


No matter how your heart is grieving,
if you keep believing, 

2 way dress : Old Blossom Box
Tudung : bawal kangaroo -pink

the dream that you wish will come true.

Monday, April 27, 2015

FEEDMILK- Nursing Wear Specialized.

Assalamualaikum
hye semua !

Mommies2 sedang mencari baju menyusu yang trendy?

Nak pakai pergi majlis kahwin, shopping tapi baju yang ada susah untuk direct feeding?

FEEDMILK pakar dalam nursing wear telah mereka khas baju-baju menyusu yang trendy dan penuh style. Material kain yang tidak melekap di badan, menutup aurat, tak panas dan yang penting semua ibu tak perlu susah hati lagi untuk menyusukan bayi anda kerana feedmilk telah mereka baju menyusu yang membolehkan ibu-ibu menyusukan bayi dimana sahaja tanpa ragu !
FEEDMILK bukanlah satu nama yang baru kita dengar. Feedmilk makin dikenali dan sering meniti di bibir para ibu.


FEEDMILK adalah satu jenama baru ,yang akan dikendalikan oleh Anys dan pasangan , en.syafiq. Pengalaman mereka  dalam lebih 3 tahun dalam bidang online bisnes cukup untuk membuat kesimpulan bahawa ramai wanita dan para ibu yang menyusukan bayi mempunyai masalah besar dalam pemilihan pakaian yang sesuai , cantik, up to date serta didatangkan dalam pelbagai saiz

Rekaan baju FEEDMILK menjamin kepuasan hati para pengguna kerana pemilihan fabrik yang selesa, dijahit ISTIMEWA untuk di sesuaikan dengan bentuk badan yang berubah selepas bersalin ,disamping memberi keyakinan kepada para ibu yang mementingkan style, penampilan agar terus terjaga selepas bersalin untuk menyusu dikhayalak ramai .

Kebanyakkan rekaan baju di Feedmilk tidak menggunakan sebarang zip pada baju yang mungkin mencederakan bibir bayi anda. so..jangan risau tantang keselamatan bayi anda, kerana rekaan baju Feedmilk mementingkan penjagaan ibu dan anak.

FEEDMILK menyediakan koleksi pakaian meyusu yang boleh dimiliki oleh semua golongan jadi terhasillah rekaan PREMIUM EXCLUSIVE & VERSTYLE ECONOMY khas untuk anda semua !

Konsep yang cuba diketengahkan ialah "Less is more : Simple Design tapi cukup selesa& gunakan warna yang sweeettt !" 


Feedmilk dah tak sabar nak bantu ramai #makmakmenyusu dekat sini bergaya dengan lambakan Nursing Wear TERBARU yang mampu dimiliki !
harga memang berpatutan tau !
Sangat cantik semua rekaan feedmilk ni ! yang tak menyusukan anak pun boleh pakai..ehehe..

Para ibu jangan lepaskan peluang untuk rebut pelbagai rekaan terbaru FEEDMILK !
Lepas ni boleh menyusukan anak di mana-mana sahaja :D


CONTACT US


Address: 
H50-1 ,ALAM AVENUE 2, JALAN SERAI WANGI M16/M ,
40200, SHAH ALAM,SELANGOR


WHATSAPP NUMBER: 016-674 4960

Website : www.feedmilk.com


Tags: #‎blousemenyusu‬‪#‎bajumenyusu‬‪#‎jubahmenyusu‬‪#‎bajumengandung‬,‪#‎pakaianibu‬‪#‎breastfeeding‬‪#‎jubah‬‪#‎blouse‬‪#‎baby‬‪#‎pregnantmum‬,‪#‎ibumengandung‬‪#‎susu‬‪#‎trendy‬‪#‎selesa‬‪#‎terbaru‬‪#‎fashion‬‪#‎dress‬,‪#‎dressmenyusu‬, #pakaianibu, #dressmenyusu, ‪#‎jubahsopan‬,‪#‎jubahmenutupaurat‬‪#‎blouseterbaru‬‪#‎jubahterbaru‬‪#‎ibu‬ menyusu,‪#‎habbasyioil‬‪#‎feedmilkbooster‬‪#‎shahalam‬‪#‎tipsmenyusu‬‪#‎sususikit‬, #Shaklee, #setbersalin, #pakaianbayi, #bajubaby, #kasutbaby, #expobaby




Sunday, April 26, 2015

Pemenang Giveaway Projek April by Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua :D


alhamdulillah !
 selesai sudah Giveaway Projek April by Syira Lokman.. 
selalunya cepat je Syira umum pemenang, kali ni agak lewat sedikit...
hehe..sorry ye...banyak kerja perli diutamakan :)
senarai peserta pun dah keluar..so tiba masa yang dinantikan..
jom lihat siapa yang kena !! :D



Tapak Iklan free selama sebulan [Syira]
http://www.mialiana.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html


ALHAMDULILLAH..murah rezeki semua :)

tahniahhh !

terima kasih sudi join giveaway Syira Lokman :)
Semoga kita terus berjaya dunia akhirat !
lepas ni harus setia dengan blog Syira tauu ! banyak benda nak update cuma kemalasan jee...hahaha..
korang...tolong follow blog dan instagram
[syira] [zmar]

macehhh :))

jumpa di next entry ! ^_^


### SILA BERHUBUNG DENGAN SPONSOR MASING-MASING UTK MENUNTUT HADIAH (KLIK NAMA SPONSOR) 
tarikh akhir tuntut hadiah : 3 Mei 2015 :)

Saturday, April 18, 2015

Senarai Peserta Giveaway Projek April by Syira Lokman

Assalamualaikum
hye semua :)


Alhamdulillah..tamat sudah Giveaway Projek April by Syira Lokman.
Kali ni tak dapat nak promote sangat sebab Syira banyak kerja perlu diselesaikan sepanjang cuti midsem :( ni pun cepat-cepat curi masa nak up entry..
esok kembali ke UM..huargghhh ! i need more cuti cuti holidayyy !
tapi nak tak nak..perjuangan harus diteruskan !
doakan :)

btw, jom check senarai peserta Giveaway Projek April by Syira Lokman, sekiranya terdapat broken link, double link or link entry anda tiada di sini, bgtau Syira segera ye :) tq !
Ramai yang tak follow semua syarat..sila check semula ye kot ada syarat yang anda tertinggal :)

  1. http://azraq-hydrangea.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  2. http://sukomencarut.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  3. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  4. http://syahiraceri.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  5. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  6. http://keyranazleen.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  7. http://adna2029.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  8. http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  9. http://mrspuex.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  10. http://izzeyda.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  11. http://afidahazmi88.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  12. http://norshamimi.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  13. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  14. http://wanhanisahwanmat.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  15. http://myhoneyy.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  16. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  17. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com//04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  18. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  19. http://www.diarijejakahangat.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  20. http://www.cekgunorazimah.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  21. http://www.hajarshikin.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  22. http://cutiefany.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  23. http://www.papaglamz.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  24. http://funmemoryera.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  25. http://thelittlekhalifah.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  26. http://www.mialiana.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  27. http://the16-of-october.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  28. http://www.blogparihh.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  29. http://luarteko.blogspot.com/2015/04/join-giveaway-for-1st-time.html
  30. http://kieyrah97.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  31. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-by-syira-lokman.html
  32. http://umikasum.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  33. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  34. http://ayunirafilah.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  35. http://www.jiarizaira.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  36. http://yanapinkblossom.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  37. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  38. http://narumihuda.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  39. http://belongtomee.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  40. http://nenektanjung.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  41. http://www.rafzantomomi.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  42. http://sunflawegel.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  43. http://thesoutheastasiangirl.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  44. http://www.mariafirdz.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  45. http://angguk2.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  46. http://ceriterahidup97.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  47. http://cahayanurlight.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  48. http://norfarahinilias.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  49. http://www.ceritashark.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  50. http://ceriteracintadia.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  51. http://yangbaik.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  52. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  53. http://fuzamusa.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  54. http://missnadia26.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  55. http://unrealsouls.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  56. http://memburucintamu.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  57. http://selambasudah.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  58. http://natashaaizzaty.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  59. http://blogummiaimy.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  60. http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  61. http://jombercontest.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  62. http://asdfghtakkesah.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  63. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  64. http://eyranasrin.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html
  65. http://kampung-kameq.blogspot.com/2015/04/giveaway-projek-april-by-syira-lokman.html

Tarikh akhir pemberitahuan : 25 April 2015 !
Terima kasih semua atas sokongan anda :) semoga kita semua berjaya dunia akhirat ! insyaAllah ^_^
nantikan pengumuman pemenang tauuu..hehee..


Thursday, April 16, 2015

Giveaway PROJEK APRIL by Syira Lokman

Assalamualaikum
hye semua ^_^

*sticky post*


Jom join Giveaway PROJEK APRIL by Syira Lokman.

Syarat :

1. Follow blog atau google +


3. Follow twitter
[Syira]  [yana]*jika ada

4. Like sahaja fanpage 

5. Follow facebook *jika ada
[Syira] [vitamin] [lizaufa]

6. Komen mana2 entry di blog
[yatiadam]


Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway PROJEK APRIL by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
                                                 -bawa ke new tab pun boleh then copy je)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Wang tunai RM30 [Gnor.gnur]
Wang tunai RM20 [yanayani]
Wang tunai RM20 [yana]
Wang tunai RM10 x3 [Zaidatulazney]
Wang tunai RM10 [Khaty]
Wang tunai RM10 [sitiliza.aufa]
Wang tunai RM10 [ikazulaikha]

2 dress and 1 bawal ruffle x1 [nurul]
Tudung x1 [embun]
Rempah ayam tandoori x1 [embun]
Tudung bawal sequin x5 [mrspuex] 
Tapak Iklan free selama sebulan [Syira]


Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)


Mudah kan? 
jom ramai2 memeriahkan Giveaway PROJEK APRIL by Syira Lokman ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow blog anda juga :)

Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula :9 April 2015 (8.30 PM)
Tamat : 17 April 2015 (8.30 PM) *new


##  If nak copy mana2 ayat please klik serentak (ctrl+c).
     tak perlu right klik untuk klik link ye..link akan automatik ke new tab :)

Projek Sinar Mahabah Astar.

Assalamualaikum
hye semua :D

Hello ! hello ! kte sedang honeymoon..hehehe..
midsem break ! Boleh bayang tak muka keriangan di situ :D
haha... tapiiii
banyakkkk kerjaa ! Banyak sangat benda nak dibuat dalam masa beberapa hari je yang tinggal ni..tapi takpe..
slow and steady :D
sem 2 ni Syira join beberapa projek kolej and salah satunya ialah projek Sinar Mahabah ASTAR :D
Ada pelbagai aktiviti yang dijalankan untuk projek ni antaranya ialah kursus kahwin, kursus sembelihan, ceramah "ijazah vs sijil nikah", malam tangisan gaza dan futsal amal.


Syira merupakan salah seorang ajk untuk Biro Aktiviti dan tugas group Syira adalah urus kursus sembelihan !
huarghh..kenapa la tak ditugaskan untuk urus kursus kahwin ?? kalau tak..confirm dapat join kursus kahwin..
disebabkan kursus kahwin dan kursus sembelihan dibuat pada tarikh yang sama, so Syira terpaksa la sabarkan diri untuk berjinak jinak dengan jalan menuju perkahwinan..hehee..
kita jaga ayam dulu baru fikir jaga laki oke :P

so..meh sini, Syira nak story aktiviti sepanjang projek Sinar Mahabah ASTAR ! :D Aktiviti ini berlangsung dari 3 April hingga 5 April 2015 yang lalu di Kolej Kediaman Pertama, Universiti Malaya.
Syira cerita pasal ayam ye sebab tu bahagian kte :P
Jumaat malam hanya ceramah "ijazah vs sijil nikah" je .
Pagi sabtu tu dimulakan dengan aktiviti sembelihan..sembelih ayam oke..
bukan lembu,itik atau biawak !
tengok betul-betul ye..kita sembelih ayam..
eh silap! bukan kita..hehe..mereka..Syira tengok je..maklumlah..krew kan..so Syira jaga ayam yang dah disembelih dengan selamat je :P


jangan risau..ayam ni semua disembelih dengan baik, sambil tu ada ustaz yang ajar..bukan suka hati je sembelih dikk oiii..kang tak pasai pasaii..seksa ayam tu..
ayam yang dibeli ni suci putih gebu..macam pakai qu puteh pula nengoknye :P hehe..
Alhamdulillah..selesai je sembelih terus dibawa ke ruangan memasak untuk krew cabut cabut bulu ayam.
lepas selesai aktiviti pagi, dah sembelih, celur, cabut bulu, potong and bersihkan, kteorg sambung aktiviti petang bermula lepas asar pula dengan menggoreng and membakar !

nampak tak makcik tudung biru menggoreng sambil mulut potpetpotpet tak berhenti..
acah-acah dialah hebat goreng ayam..kahkahkah !


anak dara..anak dara..orang lain masak,si tudung biru melantak !
sumbat ayam dalam mulut kenkonon sedap sangat masakan sendiri..


"posing" depan camera dengan wajah paling ayu katanya, di tangan tetap pegang ayam , sepanjang masak tak berhenti makan...yang penting..time masak pun still melawa pakai shimmery bawal square by Syira Lokman oke..kalau nak beli jangan lupa serbu Zmar Apparel Shoppe.
hehe..sempat promoteeee...
ouh lupa..tshirt yang Syira pakai ni pun free tau ! dapat 2 lagi..hehehe..
 hadiah dari ephiliamalaysia ! terima kasih ephiliamalaysia !

lepas bergambar bajet cun tadi..sambung mengunyah :P kalau dikira ntah berapa je ayam yang berjaya diselamatkan, lain semua dah ditelan oleh krew..sedap sangat la kononnya :P

tadaa ! ni bahagian ayam yang dibakar ! yang dibakar orang lain buat oke..so tak perlu kot masukkan semua gambar..hehe..gambar ayam bakar pun sudah membuatkan dirimu terliur :P
Jam 8 malam macam tu aktiviti memasak selesai...so lepas isyak ada program lain pula iaitu Malam Perpaduan Ummah@Malam Tangisan Gaza. Malam ni Syira jaga gerai Aman Palestin pula..saja tolong-tolong..bukan jaga je oke..bergambar itu perlu ~~~ hewhewww ~~

yang penting..support Gaza, Support Aman Palestin, support Islam :))


tadaaa ! kami krew untuk Projek Sinar Mahabah ASTAR yang comel lagi manis..hehee...
Alhamdulillah..Projek Sinar Mahabah berjalan dengan lancar dan yang penting kami HAPPY !
kawan baru, projek baru and pengalaman baru..
lepas ni ada lagi 1 projek kolej..projek apa lagi ?? haha..tunggu oke..insyaAllah lepas raya :))


terima kasih sudi baca :)) doakan kita semua berjaya dunnia akhirat oke !


Monday, April 13, 2015

Shopping Koleksi Syira Lokman di Zmar Apparel Shoppe.

Assalamualaikum..
hye semua :D
alhamdulillah..masih diberi peluang untuk menulis blog..hehe..rinduunyaaa blog pink ni..
sekarang baru je mula cuti midsem ! Allah..leganya ada cuti even sekejap..cuti pun assignment tetap ada..lepas midsem terus ada test pula...
banyak benda nak buat sampai nak fikir pun serabut..takpe..kena tenangkan diri sikit..
harap-harap la semangat tak hilang menyorok mana-mana time cuti ni, takut juga tuannya cuti, semangat pun tidooo je kejenya ye dak ? ehhe..



siapa yang setia dengan blog ni mesti tau kan Syira baru mula jadi vendor di Butik Zmar Apparel Shoppe , Alam Avenue Shah Alam awal April lalu..
ada yang dah serbu butik Zmar Apparel Shoppe ke belum ??
Alaa..tak susah pun nak cari..dekat je dengan butik SBU..
sambil belajar, berblog..Syira nak cari duit sikit..mula jadi vendor dulu..
Rezeki Allah bagi kan :) kita usaha je.. [baca sini]

alhamdulillah...permulaan yang baik :)
Kalau korang nak tahu, di butik ni banyak lagi vendor lain juga tau !
tapi kalau pergi wajibbb beli koleksi by Syira Lokman ! 
wajib oke..
hehe..limited pieces tauuuu  :D semua dibawah harga RM100...dress pun RM79 je okeee ! 
Takde yg lebihhhh..syokkk kannn ? kalau tempat lain beratus-ratus..beli koleksi by Syira Lokman..semua berpatutan !

Antara barangan Syira Lokman (vendor) yang  dijual di butik ini ialah :

  • shimmery bawal square (boleh pakai depan belakang, mudah bentuk, senang iron)
  • knit t-shirt
  • cotton cardigan
  • wool cardigan 
  • cardigan leopard
  • prada lace exclusive blouse
  • eyelash dress
  • songket blouse and many more :D




Shimmery bawal square ni keluaran exclusive by Syira Lokman tau !
korang takkan jumpa di mana-mana bawal sama macam ni..
tailormade and sangat selesa dipakai !
yang bestnya tudung ni..kalau korang pakai hari ni,lepas tu mesti nak kena gantung elok sebab esok or lusa nak pakai balik kan ? tapi tudung ni, korang tindih lah dengan beberapa helaian tudung yang lain, confirm bila pakai semula tanpa iron still mudah bentuk !
kalau memang siap pin tu, sarung je ! 
mudah and cepat tau !

Allah..nak cerita kelebihan bawal square ni banyak !
cuba dulu baru tauuu..hanya RM30 sahaja !

  • kain berkualiti
  • tak jarang
  • mudah bentuk
  • shimmery
  • pelbagai warna menarik
  • mudah iron dan tak mudah kedut
  • saiz 1m x 1m 
  • boleh dilabuhkan dan digayakan mengikut citarasa anda.


So jangan lupa singgah Butik Zmar Apparel Alam Avenue di Shah Alam !
banyak juga vendor lain di butik tu..
datang shopping and borong semua tudung and bajuu tauuu !
 Ada macam macam warna and
paling penting..
HARGA BERPATUTAN !
Tiada yang melebihi RM100 punnn :D
syokkann :D
..nak rayaaa ni..cepat rebut beli dress, baju, tudung murah murahhh :D


Jom dapatkan pakaian exclusive by Syira Lokman di 
Butik Zmar Apparel Alam Avenue !
Sambil tu boleh cuci mata tengok barangan vendor lain dan owner butik tu sendiri :D


Alamat :
E-23-G,Alam Avenue 2, Jln Serai Wangi M 16/M,Seksyen 16, Shah Alam 

No telefon :
0172045027, 0137147816 

Waktu operasi:
Selasa hingga Ahad @11pm- 7pm

Instagram : 


##nak gambar barangan yang dijual ? jom follow instagram Zmar Apparel dan Syira Lokman ;)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah