"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, May 26, 2015

TEASER : Malam Anugerah Kaunseling dan Alumni 2015.

Assalamualaikum
hye semua :)



28 MEI 2015 !
Malam untuk meraikan para pelajar Kaunseling, malam untuk mengeratkan hubungan yang utuh di antara mahasiswa dengan pensyarah dan Alumni (super senior).
Inilah malam tradisi Ijazah Sarjana Muda Kaunseling. ^_^

Nantikan persembahan hebat dari kumpulan muzik yang telah mencetus fenomena luar biasa kerana keunikan mereka yang telah menyentuh jiwa, hati dan perasaan!
CALIPH BUSKERS dan magic show dari AMEERUL HAZEEQ ^_^



Diserikan lagi dengan hidangan International buffet, goodies bag, persembahan hebat dan cabutan bertuah serta majlis ini ditaja oleh ------>

 @dayiniscake

Nirvana Foundation
@anggunzara

@zebramallow 

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan 

Koptiara

 Asbesstosphotography

@arjascookies



@bynuramirah11
Image result for TV Alhijrah



TV Alhijrah

MAJLIS ISTIMEWA BUAT DEKAN, PENSYARAH, ALUMNI, PELAJAR KAUNSELING UNIVERSITI MALAYA SERTA KHAS BUAT SEMUA PENAJA :D

‪#‎MAKA‬
‪#‎countdownMAKA2015‬
‪#‎malamanugerahkaunseling‬
‪#‎28mei2015‬
‪#‎royalblue‬


Monday, May 25, 2015

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015


magsa tag :

http://www.azhafizah.com/
http://www.shedaucu.com/
http://tengkubutang.blogspot.com/

Sunday, May 24, 2015

Happy 21st birthday Syira Lokman

Assalamualaikum
hye semua :)

21 MEI 2015 ! 
Syira Lokman berusia 21 tahun :D

Image result for happy 21 birthday
Rasa baby lagi..hahaa..
konon muda bebenoooo...
kadang2 tu, I look at myself and still feel like a little girl even though I am 21 uols..
ecece...cakap omputehh gituuu...
haha..
Still tak rasa diri dah besar, tak sedar yang Syira dah nak habis pun degree tahun pertama, lepas ni senior year pula :D mungkin kahwin ke..kan kan kannnn ?? :D hahaa

Terima kasih semua yang wish, doakan kebaikan buat Syira.
Terima kasih buat yang sentiasa mengingati dan mendoakan dalam diam :)



Semoga Allah Swt meredhai usiaku. :)
Semoga Allah merahmati kalian.
Jom sama2 niatkan dalam hati. "Aku akan pastikan amalanku bertambah lebih dari usiaku."

Be a lady with beautiful manners, be gentle, be feminine, be a soft spoken. :)

2014 dan 2015 yang sangat indah dengan rezeki yang melimpah ..
Alhamdulillah !
Terima kash sebab beri kepercayaan kepada Syira dalam dunia blog ni :)
Masih ramai yang cari Syira untuk review business, blog and beriklan di blog syira lokman !
apa pun, yang terbaik Syira akan berikan untuk anda ! insyaAllah..
harga terendah dengan kualiti terbaik !

Kalau dulu, berkhidmat sebagai pelajar dan blogger...sejak April lalu..tambah lagi tanggungjawab baru :D pelajar + blogger + vendor di butik Zmar Apparel Shoppe + copywriter :D
alhamdulillah..so far semuanya berjalan lancar :)


To be the best, 
You must be able to handle the worst...kannn...

hehe..lagi 2 minggu kuliah..then study week and exam sem 2!
tak sabarnyaa.. tahun pertama sebagai pelajar degree kaunseling di UM bakal berakhir !
Doakan Syira berjaya dunia akhirat ye :)
Terima kasih kesayangan semua !
^_^

I'm 21 uollssss :D


Saturday, May 23, 2015

Alhamdulillah ! menang Segmen Cash by Inani Hazwani.

Assalamualaikum
hye semua :))

Alhamdulillah...murah rezeki lagi kali ni apabila Syira terpilih sebagai salah seorang pemenang Segmen Cash by Inani Hazwani ^_^


 Terima kasih penganjur dan sponsor :D
rezeki RM20 :D
jom ! sesiapa yang dah join boleh semak kot korang pun menang kann..
klik sini -----> senarai-pemenang-segmen

semoga semua murah rezeki ^_^

Monday, May 18, 2015

OOTD # Floria Purple

Assalamualaikum
hye semua :D


Hidup tidak selalu sempurna, tetapi sentiasa bersyukur dengan apa yang ada dan menghargainya boleh menjadikan hidup yang tidak sempurna menjadi sempurna ^_^

Saturday, May 16, 2015

Batch 2 dah restock di Butik Zmar Apparel Shoppe.

Assalamualaikum
hye semua :D

Alhamdulillah..dah sebulan 2 minggu syira menjadi vendor di butik Zmar Apparel Shoppe. Permulaanya baik walaupun ada customer takut nak beli sebab GST. Sebenarnyaa TIADA GST dikenakan..so jangan risau..owner butik and Syira sendiri takkan ambil kesempatan oke. InsyaAllah harga termurah kami tawarkan dengan kualiti kain TERBAIK ! ^_^

Untuk batch 2 ni kami ada floral dress RM39 dan baju kurung lace RM79 sahaja !
murah kann ? :D


Cardigan ni, blouse songket dan knit cotton tshirt antara yang terlaris okeee...tinggal sikit sangat kat butik ! kalau lambat memang habis !!
korang boleh dapatkan pakaian and tudung yang Syira selalu pakai di Butik Zmar Apparel Shoppe Alam Avenue, Shah Alam. HARGA TAKKAN MELEBIHI RM80 ! :D
Ada dress, blouse, tshirt, cardigan, tudung and macam2 lagi.

Jom dapatkan shimmery bawal square by @syira_lokman di butik @zmar_apparel_shoppe!


  • pelbagai warna,
  • kain berkualiti,
  • shimmery,
  • tak jarang,
  • bidang 45 (ukuran 1m x 1m)
  • tak mudah kedut
  • tidak panas.


Banyak tau kelebihan tudung ni..hanya RM30 sahaja !



Jom bawa mak , adik, kakak, jiran shopping baju and tudung yang cantik and berkualiti di Zmar Apparel Shoppe !
Untuk batch kedua ni ..harga still sama macam batch pertama iaitu semua TAKKAN LEBIH RM80 ! :D
So apa tunggu lagi ?? Jom serbu butik @zmar_apparel_shoppe
Dah pakai nanti boleh tag @syira_lokman oke ^_^

Alamat : E-23-G,Alam Avenue 2, Jln Serai Wangi M 16/M,Seksyen 16, Shah Alam

No telefon : 0172045027, 0137147816


Waktu operasi : Selasa hingga Ahad.. 11 pagi hingga 7 petang !

Instagram : zmar_apparel_shoppe dan syira_lokman

@zmar_apparel_shoppe
@zmar_apparel_shoppe
@zmar_apparel_shoppe

Wednesday, May 13, 2015

SWEET MUSLIMAH Trendy dan Sopan.

Assalamualaikum
hye semua !

korang mesti selalu tercari-cari online shop or butik yang jual baju muslimah cantik-cantik kan ?Trendy tapi masih sopan..
pernah dengar tak nama Sweet Muslimah ?
kalau korang nak tau, Sweet Muslimah merupakan satu jenama yang mengeluarkan pakaian wanita dewasa dan kanak-kanak serta pelbagai tudung yang menepati syariat tau !

KLIK GAMBAR !
Sweet Muslimah sudah meniti di bibir penggemar atau "kaki shopping online"..bukan itu sahaja,
Sweet Muslimah ditubuhkan bagi membantu muslimah Malaysia mendapatkan baju-baju yang sopan dan trendy mengikut citarasa masa kini. 
SM05 Toska
KLIK GAMBAR !
produk-produk yang dibawa adalah yang berkualiti dan selesa dipakai untuk sebarang aktiviti. Produk-produk oleh Sweet Muslimah adalah lebih memfokuskan konsep santai, selesa, sopan dan cantik menawan !

Baju Muslimah
KLIK GAMBAR !
Semua produk Sweet Muslimah adalah menepati piawaian kualiti yang dietapkan. Hanya produk terbaik dipasaran akan dikongsikan kepada muslimah di Malaysia. Sweet Muslimah menyediakan Baju/Tshirt/Busana/Jubah kepada seluruh muslimah di Malaysia.dan mengalakkan berbelanja secara online yang nyata menjimatkan.

TD084 2 layer
KLIK GAMBAR !
Raya dah nak dekat ni..tailor tak terima tempahan kan..so jangan buang masa...jom order online ! Klik gambar atau klik link di bawah untuk order secara online !
pilih je nak yang mana..pelbagai warna, pelbagai gaya :D yang penting..sopan and trendy !


Alamat:
SweetMuslimah.com
SM Rich Marketing Sdn Bhd(1037731-K)
4962 Jalan Merbau 2,Bandar Putra,
81000 Kulaijaya,Johor, Malaysia
(GST ID No : 001454637056)

Telefon:
013-728 1826 

WhatsApp/SMS:
07-598 1826

Sunday, May 10, 2015

BELLA BEAUTY SCHOOL Menyerlah kecantikan dan kesihatan.

Assalamualaikum
hye semua :)

Sekarang ni banyak sangat produk kecantikan di pasaran kan, sampai tak tahu nak pilih yang mana satu. Korang pernah dengar Bella Beauty School or BBS ? ni pun salah satu produk untuk kecantikan dan kesihatan tau..

Tadaaa. Apa ni? Ni la BBS JUICE. BBS stand for Bella Beauty School. BBS Juice ni ada 25 jenis buah-buahan dan sayuran. No need to consume a lot of fruits and vegetables per day. Ambil BBS cukup for nutrition yang diperlukan dalam badan.


  • Sugar free
  • Gluten free
  • No colouring
  • No flavour




"5 DAYS SUPER DETOX & WHITENING JUICE"
"DETOXIFY YOUR BODY, GIVE YOUR SKIN A GLOW, BOOST YOUR IMMUNE SYSTEM"

BBS JUICE membantu proses detoks dengan menyahkan mukus yang terbentuk di dinding usus
Membersih & membantu menyingkirkan bahan-bahan asidik dan toksin di dalam tubuh
Kulit wajah tampak lebih segar, berseri & bertenaga
Memutih & melembapkan kulit dalam tempoh 5 botol pertama
Menyahtoksin untuk meghasilkan kulit yang lebih muda remaja & cerah
Membersih & mencerahkan kulit kusam dan tidak bermaya
Menghalus & menggebukan kulit
Merotakan tona & warna kulit
Mencegah kerosakan kolagen
Menampakkan kulit "glowing" dari dalam ke luar secara semulajadi
Mampu menghilang & mengecutkan jerawat
Mencegah & merawat masalah jeragat
Menurunkan berat badan dengan cepat & sihat tanpa kesan sampingan
Menjadikan hormon lebih stabil
Melambatkan proses penuaan & garis-garis kedut dimuka
Membantu mendapatkan perut yang kempis & mantap
Memudarkan parut pada kulit
Melancarkan sistem penghadaman
Menyembuhkan penyakit migrain
Merawat buasir
Merawat & mencegah gastrik
Mengembalikan keremajaan & kejelitaan kulit
Menghilangkan gatal-gatal resdung


Tertanya-tanya siapa founder BBS Juice ini??
SITI NABILAH DATUK MOHD ROSDI
She is the CEO & Founder of Bella Beauty School.
She has been consuming BBS Juice since last year.
Cantik tak???
Beliau dah cantik anda bila lagi???
Jom try BBS Juice !!!

Bella Beauty School mampu mengembalikan tenaga anda dan menaikkan seri kecantikan pada wajah, supaya kelihatan lebih cergas dan cerah sepanjang hari. Jangan risau tentang harg

IG: bella_beauty_school
WhatsApp :013 276 2248

Harga : 5 botol RM100

Jom dapatkan segera produk BELLA BEAUTY SCHOOL (BBS) ! ^_^



Projek pemasaran sementara direka khusus oleh BELLA BEAUTY RESOURCES SDN BHD untuk pelajar UMK. Projek ini adalah kira-kira untuk mengenal pasti tahap kreativiti & inovasi pelajar pemasaran untuk mempromosikan produk sedia ada yang dinamakan "BBS JUICE".
Mana-mana halaman promosi yang sedang dicipta oleh projek kumpulan itu akan dinamakan sebagai:

FB: Projek Bella Beauty School 1/2/3 .....
IG: @ bella_beauty_school_Project1 / 2/3 ....
You Tube: Bella Kecantikan Sekolah Projek 1, 2, 3, ...
Twitter: @ BBSProject1,2,3 ...

Ambil perhatian bahawa semua halaman promosi sementara dicipta oleh pelajar hanya sah dalam tempoh 1 minggu. Oleh itu, pelanggan masih boleh berhubung dengan PAGE rasmi BELLA BEAUTY SEKOLAH seperti yang dinyatakan di atas. (tulisan bold)

### Projek ini disokong oleh Pengurus Eksekutif syarikat itu; SITI NABILAH DATUK MOHD ROSDI dan Pasukan Pengurusan.

Successful People VS Unsuccessful People.

Assalamualaikum
hye semua :))



SUCCESSFUL PEOPLE :

They talk about idea.
They continuously learn new things.
They embrace change.
They want others to succeed.


UNSUCCESSFUL PEOPLE :

They talk about people.
They think they know it all.
They are afraid of change.
They want others to fail.


Friday, May 8, 2015

OOTD # Lady in RED

ASSALAMUALAIKUM
HYE SEMUA :))


A beautiful character in Allah's eyes is humbleness. 
Be a lady with beautiful manners, be gentle, be feminine, be a soft spoken. :)



tolong follow : http://tintajalinanqasih.blogspot.com/

Wednesday, May 6, 2015

Sukarelawan untuk Astar Caring Day.

Assalamualaikum
hye semua :D

ni lagi 1 entry yang berkurunnnnn disimpan dalam draft dan baru hari ni berkesempatan untuk publish. Astar Caring Day merupakan antara projek kolej yang Syira join selepas Gerai Konvo Astar dan Sinar Mahabbah Astar :D Astar Caring Day sendiri buat 2 projek iaitu pertama menjadi sukarelawan di Rumah orang-orang tua iaitu Rumah Seri Kenangan pada 6/12/2014 dan aktiviti kedua ialah sukarelawan untuk anak-anak down syndrome serta anak-anak yatim. Syira join kedua-dua aktiviti..
seronok bila join macam-macam projek kolej ni, dapat ramai kawan baru dan pengalaman yang superly awesome !


Trip ke Rumah Seri Kenangan diadakan Disember yang lalu and trip tu Syira tak update dalam blog atas alasan tertentu.. so Syira nak share dengan korang pengalaman Syira join projek kedua pada 14 Mac 2015. Astar Caring Day bersama anak yatim and down syndrome merupakan satu projek di bawah kolej kediaman pertama dan diadakan semasa KAKUM (Karnival Kolej-kolej Kediaman Universiti Malaya) . 
Untuk projek ni sahaja Syira tidak terlibat sebagai ahli jawatankuasa tetapi Syira tetap support sebagai sukarelawan.
Sesiapa je boleh berkhidmat sebagai sukarelawan and semua sukarelawan perlu menjaga dan menceriakan seorang kanak-kanak. Pada hari tersebut Syira and kawan Syira iaitu Lina dapat seorang anak jagaan berbangsa cina iaitu si comel Zhe Wei (Down Syndrome). Macam-macam permainan disediakan buat tetamu kecil pada hari tersebut seperti puzzle, spider web, pertandingan mewarna, aerobik and many more..

Zhe Wei tak pandai bercakap tapi seronok sangat layan, sebab dia anak yang sangat baik and comel !
seronok sangat main sampai ajak makan pun tak nak..aktif sangat sampai berpeluh juga la nak berlari berkejaran sambil terbang terbangkan boleh untuk buat Zhe Wei gelak :D
rinduuuuu..aktiviti macam ni Syira suka sangat sebab pengalaman mendalami kehidupan orang lain and rasa terharu lihat kegembiraan anak-anak ini dalam melayari kehidupan.

Kaang-kadang bila scroll gambar dalam phone,,rinduu...walaupun hanya sehari dari pagi sampai petang jaga anak ini, cukup buat hati ni terikat :') dalam hidup ni, kita sentiasa rasa semuanya belum sempurna, semuanya tak cukup..dapat 1, nak 2 pula..dapat 2, nak 3 pula..
sampai bila-bila kita tak rasa puas, tak rasa cukup..tapi kita perlu bersyukur dengan secebis rezeki yang kita ada, dengan sekelumit nikmat yang kita perolehi.
mereka tidak sempurna tetapi jiwa mereka bersih dari kita :)
semuanya semoga kebahagiaan menjadi milik mereka.
Tahniah buat team Astar Caring Day..korang awesome and alhamdulillah projek ni berjaya !
harap projek ni diteruskan next year sebab Syira nak join lagi :D

Tuesday, May 5, 2015

Segmen Cash by Inani Hazwani

Assalamualaikum
hye semua :))

KLIK BANNER UNTUK JOIN :D

Hadiah : RM 20 X 10 Pemenang

Mula : 04 MEI 2015 / TAMAT : 30 MEI 2015




Monday, May 4, 2015

Boleh tolong tak ?

Assalamualaikum
hye semua :))

Syira nak minta tolong bloggers kesayangan untuk follow 1 blog ni..
ni blog khas untuk Projek Jalinan Masyarakat..so Syira harap..korang boleh tolong untuk follow dengan klik google+ and button follow .

Kalau nak tau apa yang Syira and group Syira buat untuk projek kami ni..cepat cepat ajak kawan-kawan follow dan baca kisah kami :) ada resepi juga tau :D


KLIK GAMBAR

terima kasih sudi tolong :)


Dunia kreatif di Muzium 3D Art of Paradise Langkawi

Assalamualaikum
hye semua !

Syira update blog lagi ! hehe...alhamdulillah..masih bernyawa blog ni walaupun tuannya sibuk memanjang...
banyak entry tersimpan dalam draft sebab kekangan masa tapi insyaAllah..slow-slow Syira update supaya korang tak bosan tengok entry sama je dalam blog ni kan..
korang nak tau tak...cuti midsem lepas Syira and family bercuti selama 3 hari 2 malam di langkawi ! :D Rabu,Khamis, Jumaat..
ni kali ke 4 Syira ke Langkawi sebenarnya, 3 kali dengan family, sekali dengan rombongan sekolah.
so misi kali ni adalah pergi tempat yang belum pernah pergi sebelum ni.
Antara tempat yang awesome untuk dilawati adalah ART IN PARADISE LANGKAWI ! 

Muzium 3D Art of Paradise Langkawi di Oriental Village, merupakan muzium seni tiga dimensi kedua terbesar di dunia.
Muzium yang memiliki keluasan ruang pameran hampir 2,000 meter persegi dalam bangunan tiga tingkat itu terbahagi kepada sembilan zon yang meliputi ilusi optik, akuarium, safari, interaktif 1 dan 2, fantasi, klasik, zon tema Mesir, istana lama dan pemandangan serta zon Malaysia.


ni lukisan dinding yang paling Syira suka sebabnyaa...cantik !
sebenarnya semua cantik tauuu..excited tengok !
indahnyaa lahaiiii..kalau la tangan ni sekreatif pelukis tu...hahaa..


best tau tak tempat ni...lawaaaaaa sangat lukisan dinding tu...rasa nak je rumah macam ni..hehe..
paling syok, Syira and family pergi weekdays..so tak ramai orang...kalau pergi time cuti..makkk aiii..kome nak bergamboo pun nunggu lee turn, sebab ramai beno..
rezeki Syira pergi hari orang lain sibuk bekerja...so masuk je muzium tu...tonggang terbalik le baring bergamboo :D


tengokk kome oiii..muncung ikan ni..amboiii...merah mak ngah ! 
ingat dia sorang je ada muncung gituu,syira pun ada tauu! hahaa..


kat dalam ni..kita akan melawat zoo ala-ala A Famosa gitu sebabnya zoo kat sini haiwan-haiwan hidup bebas, takde dalam sangkar...relax je pegang gajah..


ni namanya encik rukruk@berukkk ..ntah tak tau la kenapa pose rupe tu..

haa..kan Syira cakap zoo kat sini best...siap boleh pegang zirafah okee..
manja manja je dengan zirafah ni..maklum la pencinta haiwan :P
Syira teman zirafah minum air..


alaaaa..korang...
kte maluuuuu...tiba tiba tengah syok jenjalan...ada pula banyak photographer jerit-jerit panggil nama kte..siapa tangkap gambar banyak banyak..
haii..bercuti pun orang kejooo :P


lepas berangan jadi retisss, masuk pula alam bunian.
eh !
alam fantasi ala ala cinderella...sebelum ni dah jadi mak tiri cinderella, kali ni berangan la pula kenkonon princess di alam fantasi gituwww.. 


di pertengahan jalan, bertemu ibu tiri cinderella, muka tak boleh nak sombong lagi ke omak oiii??
oiii..ada anjing hitam pula, maaf ye..tak boleh pegang...
nanti viral, tak pasal pasal retis balikkk :P



rezeki ! rezeki !
kte jumpaaa duit laa dalam ni..syok laaa kome oiii..boleh shopping di Zmar Apparel Shoppe
baju and tudung best best banyak tau di Zmar Apparel Shoppe :D
*sempat promote :P


harap-harap la ada putera raja sedang tunggu Syira..semoga ketemu jodohku..hahaha



Bila datang Langkawi, korang perlu terjah Art in Paradise ni tau...sangat best and korang akan sedar kreatifnya tangan yang dicipta Allah buat manusia, yes..ia nikmat if digunakan sebaiknya :)


Terima kasih sudi baca dan support Syira ^_^


DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah