"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, June 30, 2015

First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek

Assalamualaikum
hye semua :D
giveaway ni tamat esok !
sempat join ni..hehe..syarat simple je..jom!!


KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^

Monday, June 29, 2015

Mari beramal dengan Al Quran !

Assalamualaikum
hye semua :)

Salam Ramadhan ! Pernah dengar BukuOnline2u??
BukuOnline2u telah beroperasi secara online sejak tahun 2008. BukuOnline2u.Com menerima tempahan buku dari seluruh dunia tauuu..seluruh dunia oke !

Mari beramal dengan Al Quran ! 3 buku pilihan Syira minggu ini :D
KLIK GAMBAR UNTUK ORDER SECARA ONLINE !


101 DOA PARA NABI DAN RASUL DALAM AL-QURAN KHASIAT DAN KAIFIAT BERAMAL

Penulis : Ustaz Zahazan Mohamed

Bab ke-4 iaitu bab yang terakhir dalam buku ini merupakan kemuncak bagi buku ini. Bab ini menghimpunkan 101 Doa Para Nabi Dan Rasul Dalam Al-Quran beserta keterangan ayat, khasiat dan kaifiat beramal dengan doa tersebut.

Susunan doa-doa ini adalah mengikut tertib surah yang terkandung di dalam Al-Quran.

Kelebihan yang ada pada buku ini ialah setiap doa akan disandarkan kepada keterangan berkaitan latar belakang ayat dan kelebihan beramal dengan ayat-ayat tersebut berdasarkan sumber-sumber daripada kitab-kitab tafsir terkemuka karangan salaf dan khalaf seperti Tafsir Ibn Kathir, Al-Durrul Manthur, Al-Qurtubi, Adwa�ul Bayan, Fi Zilalil Quran, Al-Baidhawi, Al-Fakhrurrazi, Ibn Abi Hatim dan Al-Tabari.




Al-Quran Transliterasi + Tafsir Per Kata AL-WASIM A4
Al-Quran Al-Wasim.


Antara yang menarik :

★ Terdapat Terjemahan Per Kata bagi setiap ayat
★ Berserta Kod Tajwid sebagai panduan mengenal hukum tajwid
★ Transliterasi lengkap Ejaan Rumi bagi setiap ayat

Mengapa anda perlu miliki al-Quran ini?
  1. Al-Quran ini menggunakan Khat Usman Thaha iaitu khat kaligrafi Arab yang terbaik
  2. Terdapat kod-kod tajwid yang ditunjukkan didalam ayat dan panduan cara bacaan untuk hukum tajwid tersebut.
  3. Terdapat bacaan yang dieja dalam bahasa Rumi-Bagi membantu kepada yang baru belajar membaca Al- Quran dan juga untuk membuat semakan bacaan.
  4. Mempunyai Thesaurus - iaitu perkataan sinonim yang digunakan dan latar belakang surah
  5. Terdapat terjemahan setiap perkataan dan juga setiap ayat dan lain-lain.

101 Kisah & Pengajaran daripada al-Quran,al-hadis & Hayatus Sahabah

101 Kisah & Pengajaran daripada al-Quran,al-hadis & Hayatus Sahabah
Penulis : Zahazan Mohamed

101 Pengajaran bersumberkan al-Quran, Hadis & kisah para sahabat yang patut dijadikan bahan bacaan seisi keluarga agar dapat dipelajari & dihayati.


Jom tambah ilmu dengan ilmu Al Quran. Nak hadiahkan kepada orang lain pun boleh :D
panjangkan pahala...
KLIK GAMBAR UNTUK ORDER SECARA ONLINE !


Sunday, June 28, 2015

BUTIK INSPIRASIHANA - Anggun Bersyariat Indah Terpelihara !

Assalamualaikum
hye semua :)



Butik Inspirasihana merupakan sebuah syarikat yang mula beroperasi pada asalnya dirumah sekitar tahun 2009 melalui online.
Kepakaran Butik Inspirasihana adalah memberikan kemudahan kepada wanita muslimah di luar sana untuk mendapatkan pilihan fesyen pelbagai design yang Anggun Bersyariat Indah Terpelihara mengikut peredaran zaman. Inspirasihana ialah jenama Peneraju Tudung Labuh No 1 di Malaysia semenjak 2009 lagi sehingga sekarang.
BUTIK INSPIRASIHANA - Anggun Bersyariat Indah Terpelihara !
Melalui motto "Anggun Bersyariat Indah Terpelihara", Butik Inspirasihana telah menggunakan perniagaan untuk memberikan kefahaman Islam tentang cara pemakaian yang menepati syarak khususnya melalui tudung.

Pihak Inspirasihana juga bersungguh-sungguh untuk menjadikan pemakai Tudung Labuh tetap kekal mematuhi syarak dan dalam masa yang sama dapat membawa imej Mukminah Professional sesuai dengan keperluan zaman agar dapat berada ditengah-tengah masyarakat menjadi tamsilan keindahan
Islam.


Jangan bimbang kalau malas nak keluar atau tak ada masa nak keluar tauu..boleh beli secara online oke :D mudah je..meh Syira ajar.. Klik je mana-mana gambar dan anda akan dibawa ke laman web Butik Inspirasihana ! so boleh pilih mana nak and order secara online je :D mudah kan.



cantik kan ? semua indah and paling best menepati syariat ! so tak susah nak solat, boleh solat terus je :D ada pelbagai saiz and pelbagai warna cantik sangat !
mesti rambang mata nak pilih..

Bagi yang berminat ..jom ke butik atau beli secara online.. 
KLIK MANA MANA GAMBAR DI ATAS ! :D


Friday, June 26, 2015

Kehidupan sebagai pelajar 1st year Kaunseling.

Assalamualaikum
hye semuaa :)

[Kehidupan sebagai pelajar 1st year Kaunseling] yeayyy....lepas ni boleh update blog selalu sebab Syira dah start cuti :D
bestnyaaaa..dah selesai 2 sem, tinggal lagi 6 sem oke..6 sem..huarghhh ! jauh lagi perjalanan, entah berapa kali akan jatuh bangun jatuh bangun.

Alhamdulillah untuk 1 tahun ni, tahun pertama sebagai pelajar kaunseling Universiti Malaya.
Siapa sangka sekarang dah berusia 21 tahun, dah boleh kahwin dah..kan kan kannn ? hehe..
kalau dulu kecik kecik asyik mengamuk bila tak dapat anak patung barbie, tak nak tido malam selagi tak dapat mainan..lepas UPSR dapat asrama tapi tak mau duduk asrama, kuat merajuk tak boleh pisah dengan keluarga..pergi sekolah harian, lepas PMR, sambung form 4 form 5 SPM aliran sains memberontak tak minat tapi teruskan...lastnya kecundang banyak subjek sains D walaupun result takde yang gagal.. sakitnya Allah je tahu, kawan lain melambai lambai gembira masuk U, kte terumbang ambing lagi cari arah tuju...and kte decide sambung STPM, lastnya alhamdulillah berjaya menempatkan diri di salah satu universiti hebat dengan jurusan yang diidamkan.Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough.It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.

Ijazah Sarjana Muda Kaunseling dah habis setahun dah pun.
Sem 1 bermula dengan baik..yelaa..baru mula nak kenal kawan-kawan baru, dunia baru..terkejutnya bila dapat assignment, dulu time STPM (1st batch sistem modular) kena siapkan kerja kursus berpuluh-puluh muka surat, bila dapat assignment lecturer nak 15 pages..SAHAJA? okee..tu 1st thing yang agak surprise..yelaa..selama ni orang cakap belajar dekat U busy, banyak assignment, tak cukup masa..macam-macam la..
tapi kadang-kadang duduk dalam bilik dengan roomate, terfikir sejenak..
dulu zaman sekolah, pergi sekolah awal pagi...kat universiti kelas pukul 8 pagi dah terasa awal. Pelik jugak macam mana waktu sekolah dulu pukul 7 pagi dah terpacak kat tapak perhimpunan.
lepas pukul 1 sambung kelas tambahan(sekolah), aktiviti kokorikulum or kawad kaki sampai 5,6 petang. balik mandi solat makan..sambung buat homework, study tidur..dan aktiviti tu berulang setiap hari...
tapi sekarang di U dalam 5 hari hanya ada beberapa kelas (bukan kos perubatan and kos lain yang heavy), masih sempat join projek kolej, aktiviti universiti, masih sempat online, tambah phone 24 jam di tangan, sempat tidurr...and still kita cakap tak cukup masa..padahal hari cuti je balik, merayap sana sini..makan itu ini..
still buat assignment last minute, tangguh kerja projek, esok nak present hari ni buat slide.. kita betul-betul sibuk atau tak pandai bahagikan masa?? sedangkan due date untuk sesuatu tugasan tu dah diberitahu awal...tapi untuk sesetengah orang akan cakap 
"ala..relax la..life bro ! lekluuu..masih muda"
selalu juga fikir tentang ni.

one of my friend pernah cakap sebelum Syira jejakkan kaki ke universiti "if kamu boleh lepas form6, kamu akan senang di U"
Lecturer pernah cakap "kita ni selalu sibuk, sibuk itu la sibuk ini la sampai takde masa untuk orang lain(buat kebajikan/amal), sekarang cakap tengah belajar sibuk, nanti dah kerja pun sibuk"
and masih teringat kata-kata seorang lagi lecturer, "kita ada banyak masa tapi kita je tak pandai bahagikan masa...utamakan mana lagi penting".
Mungkin ada sebab kenapa Syira ditakdirkan untuk ambil jurusan kaunseling. HIKMAH ! ada something yang Allah cuba sampaikan...
"apa sahaja pekerjaan kita di dunia, hidup ini untuk memberi bukan sahaja menerima".
Image result for humble
Alhamdulillah...masih boleh handle masalah sepanjang tahun pertama di UM. Tak pernah lagi lewat hantar assignment, tak pernah tidur melebihi 2 pagi semata-mata untuk siapkan assignment, masa tidur Syira sepanjang 2 sem ni paling lewat pun pukul 1 or 2, mostly sem 1 pukul 12 lebih tidur dah.

yeayyy..misi berjaya !..hehe..padahal time form 6 cikgu siap pesan dah.."nanti masuk U, dapat je assignment g library, cari buku pinjam awal, nanti lambat orang lain ambil dulu, sekarang awak senang belajar ada internet guna laptop, dulu susah" ...
cikgu..saya ingat pesan cikgu..
mesti cikgu bangga if baca ni kan..hehe..
tapi kan cikgu...masuk sem 2 lebih guna internet je cikguuu :P *kantoi..asal masuk library je ngantokkkk and pernah masuk library semata mata nak tidoo sementara tunggu kelas!
kahh ! contoh baikkkk sangat..

Syira akui..kos Syira tak banyak sangat subjek..sem 1 ada 7 subjek..sem 2 hanya 6 subjek..
sem 1 sekali je ponteng kelas, sem 2 pula 6 kali (3 ponteng, 2 projek, 1 demam)..itu ni jangan ikut..hahaha..ponteng tanpa rasa bersalah..
adik adik jangan ikut hakak okeeehhh !
Biasalah misi pelajar universiti, result mesti nak gempak, mengejar banglo 4 tingkat..misi 4.00..bagus ada matlamat ! kita akan lebih berusaha tapi pastikan usaha kita seiring matlamat dan jangan berusaha dengan perkara yang salah (tiru time exam).
alhamdulilah..sem 1 result Syira 3.65 ..mungkin kalau di U lain dah dekan but di UM 3.7 baru dekan..so kekurangan 0.05 tu agak mengecewakan..tapi kejap jela...lama-lama i oke je uolls...walaupun jelaous tengok orang lain terima anugerah..
...alhamdulilah..rezeki..exam sem 2 ni baru je lepas..harap ada rezeki lebih baik, insyaAllah..dah usaha sebaik mungkin, so biar Allah lakukan tugasNya, bersangka baik, berdoa :)
Change your thoughts and you change your world.

Beberapa projek kolej dan fakulti yang Syira dah join untuk 1 tahun ni :

  1. Program Kaunseling di Pusat Koreksional Dungun, Terengganu.
  2. Program Masih Ada Yang Sayang di Cure and Care Rehabilitation, Serendah, Selangor. (Pengarah Projek)
  3. Program Masih Ada Yang Sayang di Sekolah Henry Gurney, Melaka.
  4. Malam Anugerah Kaunseling dan Alumni 2015. (Biro Publisiti)
  5. Malam Penganugerahan Astar 2015.
  6. Sinar Mahabbah ASTAR (Biro aktiviti)
  7. Gerai Konvo ASTAR (Biro makanan)
  8. ASTAR Caring Day (sukarelawan-bersama anak yatim, down syndrome dan orang tua).
  9. Open Floor Astar Fiesta Hari Terbuka 2015 - Cinderella B200 (Johan P)
  10. Kursus Kefahaman Islamofobia. 
  11. AJK- JKP Kebajikan dan Kemasyarakatan KK1 2014/15
  12. Program sehari bersama seksyen Kaunseling, Kerjaya & OKU
  13. Majlis sambutan hari antarabangsa Menangani keganasan terhadap wanita 2014.
  14. Hari Terbuka Psikologi 2014.
  15. Aktiviti carian dana : Car Wash

Seronok sangat join aktiviti..banyak lagi aktiviti sebenarnya tapi Syira "memilih" ..hehe..mana yang mudah tapi best and menusuk kalbu kte join..lain bagi orang lain pula join..hehe..
jenuhhh la if nak join semua kannn..yang penting kena seimbang study sekali..
sebab Syira sambil belajar sekarang ni pun still bekerja "cari makan" dengan blog, facebook dan instagram (advertorial-review-promotion)..syira juga join program affilatepaid advertising copywriter untuk 1 blog produk kecantikan dan kesihatan serta vendor pakaian di butik Zmar Apparel Shoppe.
Alhamdulillah...masih muda ni elok cari rezeki..untuk masa depan, if hayat tak panjang boleh sedekahkan :) semua hak Allah. kita usahakan je..

banyak sangat nak cerita sebenarnya..ni susah bila dah start menaip..tangan memang tak nak stop..hehe..oke dahh.jangan lelebih..banyak sangat kisah "setahun" yang nak dimasukkan dalam ni..
entah macam mana la kalau lepas konvo kan..nak masuk kisah 4 tahun dalam entry ke cam mana ? 
haha

alhamdulillah :) syukur ! 
indahnya hidup if kita memilih untuk membahagiakan bukan sekadar mengharap dibahagiakan :)
Doakan Syira berjaya dengan 1st class degree so boleh proceed Phd skip master :D hehe..
Rancangan Allah itu lebih sempurna dan lebih teratur dari impian yang diatur oleh manusia.
Syira tak dapat JPA and takde bantuan ptptn atas sebab tertentu...jealous bila orang lain pointer lagi rendah dari Syira and dapat JPA, tapi yela..rezeki orang, bukan rezeki Syira mungkin :)
sebab tu Syira kena berjuang untuk diri sendiri..belajar and cari duit walau sikit, sedih bila mama abah sampai nak pencen kena tanggung yuran anak-anak :'( sebab tu mana-mana mak ayah selalu pesan "kamu belajar je,duit boleh cari,takpe" *deep...
My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style.

Image result for thrive

Always do your best. What you plant now, you will harvest later.
Believe in yourself! Have faith in your abilities! Without a humble but reasonable confidence in your own powers you cannot be successful or happy.

Image result for humble

terima kasih sudi baca, semoga bermanfaat :)
http://instagram.com/syira_lokman/

Thursday, June 25, 2015

Senarai GIVEAWAY RAYA 2015 !

Assalamualaikum
hye semua !!

Image result for hurray exam over
hurrayyyy !! exam dah habis :D Alhamdulillah, berakhir sudah junior year !
tamat dah sem 2 dengan jayanya..hehee..
happy dengan result sem 1 and insyaAllah semoga result yang lebih baik untuk sem 2 ni..
banyak sangat benda nak cerita..kisah sepanjang menjadi pelajar 1st year degree in kaunseling di Universiti Malaya.
tapi tu nanti Syira cerita oke..
bagi mood sampai dulu..hehe..maklum la...baru je jejakkan kaki di rumah..home sweet home :D
Tapi di entry ni Syira nak tolong promote beberapa giveaway and Syira pun dah join !
sekarang ni memang banyak sangat giveaway yang sedang berlangsung and ada yang hampir tamat dah pun.
semua hadiah best best tau ! yang pentingg..ada duit raya :D
mungkin ada yang tak sempat join semua or ada yang terlepas panjang...jom semak giveaway mana korang dah join..yang belum tu.cepat cepat submit entry before tarikh tamat oke ^_^
sama sama kongsi duit raya...hehee...
klik je link di bawah ! jangan lupa join semua ^_^


  1. Persiapan Hari Raya bersama Lazada
  2. Raya Giveaway Jualan Raya Meletop 2015
  3. Giveaway Ramadhan by Yanieyusuf
  4. Giveaway 2nd Anniversary Yana dan Dean
  5. Giveaway EFG Mega Raya 2015 RM3100
  6. Giveaway duit raya dari BBL.
  7. Raya Giveaway by Sally Samsaiman
  8. Duit Raya RM50 by Cik EN
  9. First Giveaway by Cik Itah
  10. Giveaway Mega Raya by Azhafizah
  11. Giveaway Kad Raya 2015 by Kathy Rbain

Image result for hurray exam over



ALL THE BEST ^_^


SALAM RAMADHAN !
Selamat kumpul pahala :D



Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015

Assalamualaikum
hye semua :))


NILE.COM BUAT JUALAN RAYA MELETOP 2015 ! :D
JOM SHOPPING SAMBIL SERTAI GIVEAWAY !!
KLIK LINK DI ATAS OKE :D


Price Meletop: RM9.90
Date: 29/06/2015
Time: start 4.00pm 
Quantity: 200 pieces


Price Meletop: RM11.50
Date: 01/07/2015
Time: start: 4.00pm 
Quantity: 100 pairs


Product: Lace Design Long Sleeve Blouse
Price Meletop: RM11.90
Date: 26/06/2015
Time: start 11.00am 
Quantity: 100 pieces


Price Meletop: RM14.90
Date: 30/06/2015
Time: start: 4.00pm 
Quantity: 200 pieces


Price Meletop: RM14.90
Date: 02/07/2015
Time: start: 3.00pm 
Quantity: 200 pieces

BANYAKNYA BAJU,KASUT,BEG CANTIK CANTIKKK !
JOM BELI ONLINE DI NILE.COM :D

All "Jualan Raya Meletop 2015" items' price is only applicable on a particular date and time (refer to above) and comes with a limited quantity, on first pay first serve basis. Once the limited quantity reached or sold off, prices will be adjusted back to normal. ONE customer is limited to grab ONE item only.
Free postage is ONLY applicable for Peninsular Malaysia with purchase more than RM48 for GDex Courier only.

Bagi yang sertai giveaway sila klik link di atas oke :D
Selamat membuat entry dan JANGAN LUPA email kepada give_away@nile.com.my
p/s : Pemilihan berdasarkan undian melalui Random.Org

Korang boleh check result >> di sini <<.. 
Tarikh tutup untuk korang update blog adalah pada -----> 14/07/2015 , 11.59 pm

for more info : http://www.lyssasecret.com/

Wednesday, June 24, 2015

A beautiful character in Allah's eyes is humbleness.

Assalamualaikum
hye semua :)

Image result for hijab girl drawing

A beautiful character in Allah's eyes is humbleness. 
Be a lady with beautiful manners, be gentle, be feminine, be a soft spoken. :)
Be a beauty with brain. 
Be successful in things you do. 
Always take care of your words & actions. 
Gain respect instead of cheap praises.


Friday, June 19, 2015

Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia

Assalamualaikum
hye semua :)

*KLIK BANNER DAN LINK CONTEST DI BAWAH UNTUK SERTAI GIVEWAY HARI RAYA BERSAMA LAZADA MALAYSIA ! ^_^
KLIK BANNER ! KLIK BANNER !

Lazada Malaysia akan mengadakan jualan eksklusif raya selama sebulan bermula 11 June hingga 15 July 2015 dan SPECIAL "Riang Ria Raya - Jualan Terhebat" bermula 24 June hingga 26 June 2015 iaitu 24 hari sebelum perayaan Syawal. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari untuk membantu persiapan raya nanti. 


Rizman Ruzaini Blooming Lace Kurung 09 Pale Pink- Pale Yellow
Blooming Lace Kurung
Warna pale pink sangat manis dipakai di pagi raya ini rekaan Rizman Ruzaini.
Harga RM299. Ada pelbagai saiz ^_^

Gene Martino Pattern Baju Kurung Modern Red
Baju Kurung Moden Red

Gene Martino Pattern Baju Kurung Modern Red sesuai untuk wanita yang inginkan gaya mewah namun masih mengekalkan ciri-ciri tradisional.. pasti menyerlah di pagi raya ^_^
Harga RM125.


Reyhana Jubah Dress - Dusty Purple
Reyhana Jubah Dress

Reyhana Jubah Dress - Dusty Purple yang berharga RM165 sahaja ! :D 
warna eksklusif dan jubah ini boleh buatkan wanita tampak lebih tinggi.. 
tak percaya ?? cuba beli satu and pakai :D
Billy Buttons Fringe Shoulder Bag - Black
Fringe Shoulder Bag
Billy Buttons Fringe Shoulder Bag - Black berharga RM35.90 sahaja ! 
murah kan.. Syira pilih ni sebab sesuai dengan golongan muda macam Syira..hehee...

Boleh mula shopping raya dengan klik Riang Ria Raya 2015 :

Dapatkan apa yang di inginkan untuk musim perayaan ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen koleksi raya, barangan rumah untuk dekorasi raya. Meriahkan raya anda dengan Lazada! 

------------------------------------------------------------------

Ini adalah Blogger Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama sayaiday. 6 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah Gopro 4 dan Duit Raya ! Untuk sertai contest ini, sila ke blog sayaiday dengan ke link ini : LINK CONTEST 

------------------------------------------------------------------
Senarai Hadiah : 

Tempat Pertama : Gopro 4
Tempat Kedua : Duit Raya Cash RM150
Tempat Ketiga : Duit Raya Cash RM100
3 x Duit Raya Cash RM50


 Syarat- syarat penyertaan :

Jumlah barang mestilah 3 atau lebih. Jika kurang dari 3, penyertaan dibatalkan.
Link URL product/barang mestilah boleh di klik. 
Sila letakkan link blog di ruangan komen. Kalau tak boleh komen, boleh submit url dekat email : sayaiday@gmail.com
Contest ini hanya valid jika terdapat lebih dari 20 penyertaan, so sila ajak kawan-kawan untuk join :) 
Contest bermula hari ini iaitu 19 June hingga 26 June (12 tengahari)

Pemenang akan dipilih berdasarkan entry terbaik dan mempunyai jumlah Referral yang paling banyak (check menggunakan Lazada Malaysia Google Analytic). 6 pemenang bertuah akan dipilih. 

Jika ada masalah dengan contest ini, boleh contact iday melalui email ni : sayaiday@gmail.com

GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF

GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF




Giveaway Duit Raya Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti

BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya


TAHNIAH ! Pemenang Mini Giveaway by Syira Lokman

Assalamualaikum
hye semua :D

alhamdulillah !
selesai sudah Mini Giveaway by Syira Lokman.. 
selalunya cepat je Syira umum pemenang, kali ni agak lewat sedikit...
hehe..sorry ye...banyak kerja perlu diutamakan :)
study untuk exam di bulan Ramadhan..hehe..
senarai peserta pun dah keluar..so tiba masa yang dinantikan..
jom lihat siapa yang kena !! :D



Wang tunai RM10 x2 [Aimi]


Wang tunai RM20 x1 [BarakahCollections]

ALHAMDULILLAH..murah rezeki semua :) rezeki Ramadhan :)

tahniahhh !

terima kasih sudi join giveaway Syira Lokman :)
terima kasih sponsor :)
Semoga kita terus berjaya dunia akhirat !
lepas ni harus setia dengan blog Syira tauu ! sekarang musim exam, lepas ni cuti 2 bulan :D
banyak benda nak update!! tunggu..

jumpa di next entry ! ^_^
selamat berpuasa semua :D


Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)
### SILA BERHUBUNG DENGAN SPONSOR MASING-MASING UTK MENUNTUT HADIAH (KLIK NAMA SPONSOR) 
tarikh akhir tuntut hadiah : 27 Jun 2015 :)

Thursday, June 18, 2015

Raya Giveaway by Sally Samsaiman

Assalamualaikum
hye semua :)

Antara hadiah-hadiahnya:

Duit Raya RM 20 - 7x Pemenang
Kad Raya Doodle (Handmade) - 5x Pemenang
Kad Raya Sally - 15x Pemenang

(Hadiah akan di'update' selalu jika ada penambahan)


Mula : 18 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)

Terima kasih & Salam Ramadhan Al-mubarak kepada semua!

GIVEAWAY KAD RAYA 2015 BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

http://kathyrbain.blogspot.com/2015/06/ga-kad-raya-2015-by-kathyrbain-cikakak.html


Detail segmen:-

Mula: 18 Jun 2015
Tamat: 28 Jun 2015

Hadiah:

1. 1 keping kad raya by Kathy R'bain dan Cik Akak x 10

2. 1 keping kad raya by Cik Akak x 10




∵∴∷ Klik banner  untuk melihat syarat penyertaan ∵∴∷



♥♡ segmen di jaya dan di taja oleh Kathy R'bain & Cik Akak ♥♡
Anda mungkin juga meminati: TUTORIAL | MANAGE DETAIL DI INSTANT GOOGLE STRAITS VIEW (CN#1) ~ #4 - 11 BUAH FILEM YANG DI GEMARI 2ND GIVEAWAY SULAMAN LACE HEAVEN-HAPPY BIRTHDAY MIHUN SUP TULANG MY FEVERET Linkwithin

Salam Ramadhan - Time to recharge

Assalamualaikum :)

Ramadhan, let it become a month to cure and heal our ill heart. 
Selamat menyambut bulan Ramadhan & selamat berpuasa! 

ramadhan kareem 
time to recharge

1.pray all your 5 daily "solat" on time
2. study and learn islamic knowledge
3.recite and learn the holy quran
4.do lots of dhikir
5.make lots of dua
6.give in charity & help the poor




18 jun (khamis) bersamaan 1 Ramadhan. 
Selamat Menjalankan Ibadah Puasa ^_^

Jom kita sama² selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W.
Allahumma Solli 'ala Saidina Muhammad.

semperna bulan Ramadhan yang mulia ini, Syira nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa selama sebulan kepada semua pembaca blog syira lokman. Semoga Ramadhan kali ini memberi pelbagai kenangan manis di dalam kehidupan kita semua. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan berkati perjalanan hidup kita serta amalan kita bertambah seiring peningkatan usia :))
maaf salah silap.. :)
Semoga berjaya dunia akhirat semua!

Tahun ni Syira berpuasa dalam mood exam :) doakan ye !
hehee..tak sabar nak cuti !!

Sunday, June 14, 2015

PERINGATAN buat semua peserta giveaway !

Assalamualaikum
hye semua :)

Alhamdulillah..Mini Giveaway by Syira Lokman dah berakhir 4 hari lalu.
yeayyy...alhamdulillah 59 peserta join walaupun Syira dah kurang aktif berblog.
Tapi tapiiii masih ramai peserta yang belum mengikut semua syarat yang ditetapkan dan anda diberi peluang sehingga rabu ini untuk menyemak senarai peserta dan ikut semua syarat oke :)
"dalam kejujuran ada kekuatan" and kekuatan itu mungkin kemenangan anda :D
goodluck !



Mini Giveaway by Syira Lokman.

Syarat :

1. Follow blog atau google +

2. Follow instagram

3. Follow twitter
[Syira]  *jika ada

4. Like sahaja fanpage 

5. Follow facebook *jika ada

6. Komen mana2 entri di blog 


Friday, June 12, 2015

PROMOSI Glucose Cut Tea, Tudung Bawal Crepe dan Satin Yuhanis !

Assalamualaikum 
hye semua :) 

nak kurus tanpa berlapar ? berat badan naik mendadak ?
Kandungan gula dalam darah meningkat ?
Jom cuba GLUCOSE CUT TEA (GT) 


KEBAIKAN :
  1. mengandungi 100% bahan herba semula jadi. 
  2. mengadaptasikan konsep "Herbal Tea Formula"
  3. menyekat lemak /penyerapan gula berlebihan 
  4. menguatkn sistem penghadaman perut. 
  5. menghentikn kesan dahaga akibat kepanasan
  6. melegakan keletihan serta membantu menstabilkn glukosa darah. 

GT sesuai untuk mereka yang mengambil berat tentang gula darah, masalah kegemukan/bagi mereka yang kurang bersenam.
Merupakan penawar terbaik untuk mengatasi masalah kencing manis/diabetis serta mengatasi/mengawal masalah obesiti. 

Kalau dulu penat bersenam, kurangkan makan, kurangkan manisan semata mata nak turunkan berat badan kan, sekarang tak perlu bimbang..minum je GLUCOSE CUT TEA ni dan rasai perbezaannya :D
anda amalkan pasti berjaya !

Ramadhan nanti pasti ramai yang menghadapi masalah penghadaman, yelaa..makan banyakkk Ssemasa berbuka sampai lupa nak kawal kan..
tapi jangan bimbang, amalkan minum GLUCOSE CUT TEA ni dan anda boleh melakukan ibadah di bulan Ramadhan tanpa gangguan :D

Harga glucos cut RM145 
termasuk postage 


kalau dah kurus ,pakai baju meletoppp tak lengkap tanpa tudung yang kebabom untuk dipakai di pagi raya kan ??
jom scroll sampai habis..
hot!!!hot!!!hot!!! 
BAWAL CREPE AND SATIN YUHANIS IN THE HOUSE.


tak perlu nak cerita panjang, memang semua dah tahu kan :D
tudung yang semakin popular abad ini !
Grab now!!
hot colour,hot price...
kain berkualiti, pelbagai pilihan warna yang menarik dan tudung senang bentuk ! :D


Harga tudung bawal crepe : RM15
Tudung bawal satin yuhanis RM20 
termasuk postage

Apa tunggu lagi ?? jom dapatkan Glucose Cut Tea, Tudung Bawal Crepe dan Satin Yuhanis !
cantik menawan di pagi raya dengan badan sihat.langsing dan bergaya ! ^_^

whatsapp : 0179668425
facebook : Mardhiyyah Kamal


Thursday, June 11, 2015

Allah tests different people with different trials.

Assalamualaikum
hye semua :)


Allah tests different people with different trials. 
Because everyone has a 
different level of
 patience,tolerance 
and 
faith :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah