"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, November 28, 2015

PERINGATAN buat peserta Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman !

Assalamualaikum
hye semua :)

Alhamdulillah..Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman dah berakhir.

Tapi tapiiii masih ramai peserta yang MASIH BELUM mengikut semua syarat yang ditetapkan dan anda diberi peluang sehingga 6 Disember 2015 ini untuk menyemak senarai peserta dan ikut semua syarat oke :)

"dalam kejujuran ada kekuatan" and kekuatan itu mungkin kemenangan anda :D
goodluck !


Jom join Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman !



Friday, November 27, 2015

Pre-Order SERENITY secara ONLINE telah dibuka !!

Assalamualaikum
hye semua :)


FREE POSTAGE !!!

Serenity by Syira Lokman *masih berstatus pre-order*
Kos penghantaran ditanggung oleh kami (tempoh terhad sementara kami bermurah hati) :D




Pre-order secara ONLINE TELAH DIBUKA !
so yang nak menjadi pembaca terawal Buku Serenity by Syira Lokman boleh order melalui Komrad Buku tau sebab buku hanya akan ada di pasaran 2 minggu selepas diterbitkan !!

Tajuk: Serenity
Penulis: Syira Lokman
Penerbit: Komrad Buku 


FOLLOW KOMRAD BUKU UNTUK DAPATKAN "BUKU SERENITY BY SYIRA LOKMAN" :D

PRE-ORDER SECARA ONLINE !!

Facebook Komrad Buku : Komrad Buku
Instagram Komrad Buku : @komradbuku

ISI BORANG INI UNTUK ORDER !(KLIK)

RM20 (Semenanjung)
RM23 (Sabah & Sarawak) 


Terima kasih semua yang mendoakan. Semoga hidup diberkati dan sentiasa murah rezeki :)
Dah beli jangan lupa tag oke !




#serenitysyiralokman #komradbuku #blogsyiralokman #supportsyiralokman #bukusyiralokman #serenity


## sesiapa yang berminat untuk bantu Syira secara ikhlas review BUKU SERENITY di BLOG, INSTAGRAM DAN FACEBOOK anda, Sila PM Syira Lokman di Page :Blog Syira Lokman. Gambar dan caption akan diberikan. (TIADA BAYARAN, hanya link blog, instagram dan facebook anda akan dimasukkan dalam 1 entry khas di Blog Syira Lokman sahaja). TERIMA KASIH ! ^_^




Wednesday, November 25, 2015

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman !

Assalamualaikum
hye semua ^_^ 

*sticky post*

Jom join Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman 

Syarat :

1. Follow blog atau google +


3. Follow twitter *jika ada
[Syira]  


4. Like sahaja fanpage 
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
                                                 -bawa ke new tab pun boleh then copy je)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Wang tunai RM50 x1 [nfariza]

Wang tunai RM30 x1 [gnor.gnur]
Wang tunai RM30 x1 [mohdkhizrul]
Wang tunai RM10 x3 [MG]

Wang tunai RM20 x1 [nurfuzie]
Wang tunai RM20 x1[mieyraelyani]
Wang tunai RM20 x1 [norafidah]
Wang tunai RM10 x2 [aeinna.musaii]

Wang tunai RM10 x1 [Fa Sham]
Wang tunai RM10 x1 [Na Mie]
Wang tunai RM10 x1 [ikazulaikh]
Wang tunai RM10 x1 [siti.meriam]
Wang tunai RM10 x1 [Kyle Kesha]
Wang tunai RM10 x1 [nieyl]
Wang tunai RM10 x1 [nona]
Wang tunai RM10 x1 [radhia]
Wang tunai RM10 x1 [YanSaflina]



BONUS !!
Tapak Iklan free selama sebulan x1 [SyiraLokman]
Buku Serenity x1 [SyiraLokman]
*new* Voucher Craft untuk 10 peserta terawal [ikazulaikh]



(TOP REFERRAL)
*new* Wang tunai RM20 x1 [imtiyaztravel]


Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)


jom ramai2 memeriahkan Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman  ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow anda juga :)

Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 3 November 2015 
Tamat : 25 November 2015 


##  If nak copy mana2 ayat please klik serentak (ctrl+c).
     tak perlu right klik untuk klik link ye..link akan automatik ke new tab :)

Tuesday, November 24, 2015

Dapatkan SERENITY melalui KOMRAD BUKU !

Assalamualaikum
hye semua :)

FOLLOW KOMRAD BUKU UNTUK DAPATKAN "SERENITY BY SYIRA LOKMAN" DISEMBER INI :D

PRE-ORDER SECARA ONLINE !!

Facebook Komrad Buku : Komrad Buku
Instagram Komrad Buku : @komradbuku


RM20 (Semenanjung) 
RM23 (Sabah & Sarawak) 



Tajuk: Serenity
Penulis: Syira Lokman
Penerbit: Komrad Buku
Harga: RM20.00 (Semenanjung) // RM23.00 (Sabah & Sarawak)



#serenitysyiralokman #komradbuku #blogsyiralokman #supportsyiralokman #bukusyiralokman #serenity


Friday, November 20, 2015

Kedai Jalanan buat Gelandangan.

Assalamualaikum
hye semua :)

"Kedai Jalanan anjuran Jabatan Gender FSSS Universiti Malaya bersama Srikandi Malaya"

Salah satu misi bila masuk U adalah nak join seberapa banyak aktiviti sukarelawan. Alhamdulillah, peluang sentiasa ada. Kali ini sebelum balik cuti midsem, sempat lagi menjadi sukarelawan untuk program "KEDAI JALANAN". Siapa yang dah tengok facebook dan instagram Syira mesti tau Syira pernah join team Kedai Jalanan. Objektif utama kedai jalanan ini ialah memberi pakaian kepada gelandangan tidak kira bangsa, jantina dan usia. Lokasi untuk aktiviti kali ini, kami menyerahkan pakaian di sekitar Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Lebih 300 pakaian lelaki,wanita dan kanak-kanak telah diberikan. Mereka diberi hak untuk memilih bukan sekadar menerima. Itulah apa yang "Kedai Jalanan" cuba lakukan supaya mereka rasa dihargai dan diberi peluang untuk memilih apa yang disukai.

Nasib kita dan mereka berbeza, luaran kita nampak lebih sempurna namun status kita dan mereka sama. Kita dan mereka juga HAMBA :)
Yang tak tahu siapa lagi banyak dosa atau pahala.

Memberi untuk kebahagian. Itulah misi dalam perjalanan menuju Tuhan :)
Semoga makin ramai yang ikhlas membantu. Terima kasih kepada semua sukarelawan, termasuk yang di belakang tabir yang bekerja keras dalam menyusun, kemas dan bahagikan barang-barang persediaan untuk hari tersebut. Akhir sekali, terima kasih kepada semua penderma.
TAHNIAH penganjur dan semua sukarelawan. ^_^ 
Semoga kejayaan dunia akhirat menjadi milik semua hamba di dunia. :)



* Kedai Jalanan merupakan pop-up kedai jalan percuma bulanan yang disediakan untuk golongan miskin yang tiada tempat tinggal dan bandar Kuala Lumpur. Ia adalah satu projek yang dimulakan oleh fakulti dan pelajar Program Pengajian Gender di Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya, dan disokong oleh ramai kawan yang baik dan sukarelawan. Jika anda berminat untuk menderma barang (kami mengalu-alukan pakaian orang dewasa, telefon, dan bekas air), kita mempunyai dropbox di hadapan Bank Simpanan Nasional di Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya. Untuk maklumat lanjut, hubungi rusaslina@um.edu.my



Monday, November 16, 2015

Di sebalik tabir photoshoot Majalah Rasa.

Assalamualaikum
hye semua :)


Di Sebalik Tabir Photoshoot Majalah Rasa (Karangkraf) | 5 November 2015 yang lalu, Syira dan Liza (kawan) dijemput ke karangkraf bagi 1 sesi photoshoot untuk Majalah Rasa. Bila Kak Shida call ( 2 hari sebelum) terus Syira terima offer tu tanpa banyak songeh sebabnya memang 5 November 2015 tu  Syira free and Kak Shida sanggup ambil Syira and Liza di Universiti Malaya. Gigih oke Kak Shida ambil kteorang dari fakulti semata-mata untuk bawa kteorang photoshoot di studio karangkraf. Pagi Khamis ada kelas, lepas kelas je Syira and Liza terus pergi makan and tunggu Kak Shida datang, malam pula bergegas siap untuk program "kedai jalanan". Memang jadual Syira padat untuk hari Khamis tu. Tak tahu la kenapa sekarang suka je penuhkan jadual. Penat tapi seronok ! :D

Sebenarnya dalam hati tak tau la kena buat apa kat studio, nak masak apa...ingatkan kena menu menu power padahal nak yang simple je...bila dah sampai sana, tenang je rasa, tambah pula disambut akak-akak team majalah rasa yang supporting. Rasa selesa sepanjang sesi and takde la rasa susah kerja macam ni. Menu kali ni Kak Shida pilihkan and kami kena masak je dalam studio. Kami slot terakhir untuk shoot hari tu sebabnya sesi hari Khamis tu dari pagi non stop oke. Hebat team Majalah Rasa ni ! *tunjuk lengan sado* ..patutlah masuk je studio banyak sangat makanan. ape lagi, bedal laaa kasi habis :D

Memasak memang favourite Syira sebab memasak boleh hilangkan stress ! and paling penting, boleh hilangkan kelaparan if makanan yang dimasak menjadi and sedap !..hahaha..kalau tak sedap memang tong sampah la jawabnya. Menangis rezeki.


Macam biasalah, kalau dah namanya masak untuk majalah, confirm setiap step kena acah-acah dulu sebab photographer nak shoot gambar kaw kaw baikkk punya. Padahal nanti masuk gambar tangan and periuk tu je lebih tapi setiap gambar je nak senyum. hahaa..tak sampai 10 minit settle kerja.

Ni la masakan special Syira omey angat...mudah, sihat, sedap and power ! main campak-campak je janji rasa sedap..yang paling penting, campakkan sekali kasih sayang dalam masakan, confirm makanan tu perghhhh, sedap gilerrr !



Lepas settle masak and posing ala ala model gitu, ape lagi..
perut pun berbunyi..makanan pun banyak, kita melantak la...hhahaa..
ni la saat paling best, lepas masak siap tangkap gambar terus makan :D nikmatnya makan, walaupun menu simple cukup buat perut kami kekenyangan. 


Lepas habis kerja kami ke office dulu, lepak-lepak kejap sebelum Kak Shida hantar kami balik kolej. Sempatla selfie and posing acah-acah candid kat situ, kenkonon muka penat padahal excited.
Time nak acah-acah candid la KJ muncul kat tv belakang tu, ada hati nak masuk dalam gambar Syira Lokman :P


Tak boleh lama-lama bertapa kat karangkraf ni, memang rasa tak nak balik. Malam tu Syira ada program kedai jalanan pula, pasal ni Syira cerita next entry oke ? tunggu...Nak tau ruangan apa dalam Majalah Rasa ni akan terpampang wajah comel Syira Lokman ? Nak tau Syira and Liza masak apa ? hahaha..tu nanti Syira cerita. Jangan lupa dapatkan Majalah Rasa edisi Januari 2016 ye :D


Terima Kasih sudi baca, jumpa lain kali ^_^


Saturday, November 14, 2015

OOTD # Sun in Summer(Maroon)

Assalamualaikum
hye semua :)


The only person you should try to be better than, is the person you were yesterday.







Kalau ada pertanyaan, nak minta tolong atau nak Syira review produk, online shop, butik, tolong kumpul sumbangan/derma, sponsorship atau sebarang urusan, please PM or emel :D
Other than URL given, I do not own any other social media network.
insyaAllah i will help you :)

terima kasih sudi baca :)


Friday, November 13, 2015

Gerai Konvo ASTAR di BERITA HARIAN !

Assalamualaikum
hye semua :)

Festival Konvokesyen Universiti Malaya (FESKUM 2015) dah lama berakhir, Syira nak share cerita tapi kekangan masa :( ada lagi 5 entry dalam draft yang entah bila nak publish.
Biar lambat asalkan berupdate..tak gitu ?? :P hehe..okee..meh Syira nak story..
 Kalau tahun lepas, Syira AJK Biro Makanan tapi kali ini Syira merupakan AJK Biro Minuman :D Kalau sesiapa yang datang Gerai Konvo Astarlicious tu confirm jumpa Syira..hehe..




Gerai Konvo ASTAR berniaga di FESKUM bermula 17 OKTOBER 2015 – 24 OKTOBER 2015. Yang ni memang dah macam aktiviti tahunan Kolej Kediaman Pertama la. Bilangan peserta yang join program ini termasuk Syira sendiri lebih kurang 100 peserta di mana semuanya merupakan pelajar Kolej Kediaman Pertama.



Join projek macam ni best sebab boleh kenal ramai kawan-kawan terutamanya junior sebab ni kira macam projek pertama yang junior akan serbu nak join. Memang majoritinya semua pelajar tahun pertama dan akak Syira pelajar tahun dua masih kekal dalam team gerai konvo ASTAR buat kali ke 2. Bio le kome jemu ke idok tengok muka Kak Syira comel ni, janji akak suka akak join..hahaha..


Gerai Konvo ASTAR 2015 bukan buat saja-saja suka tapi ada misinya tersendiri iaitu melahirkan mahasiswa-mahasiswi yang berdaya saing dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, memastikan mahasiswa-mahasiswi mempunyai sifat suka bersaing secara positif untuk memajukan diri ke arah kecemerlangan serta hebat dalam pengurusan berorganisasi terutama dalam bidang keusahawanan. And paling penting nak melahirkan golongan mahasiswa yang holistik yakni cemerlang dari segi akademik, ko-kurikulum mahupun sahsiah. haaa..gituuu..padu tak ayat ???
agak-agak Syira holistik bombastik akustik romantik artistik tak ? :D
PENGARAH : MOHD NOR SAUFI B MOHD KHAIRUL ANUAR
Tema Gerai Konvo ASTAR tahun ini ialah “Astarlicious Delicious”. Kelainannya tahun ni siap ada photobooth ala-ala rustic khas buat pelanggan nak selfie ke wefie. Tapi yang wajibnya, team kami la yang bergambooo dulu.







Pilihan menu tahun ni banyak sangat sampai koyak la poket beli macam-macam makanan. Semua sedap tambah bila masakan still panas, memang perghhh !  terliur laa..

MAKANAN

burger biasa
burger special
burger special cheese
burger cheese
sandwich telur
roti hotdog
fries (per packet)
nasi ayam goreng berempah
lamb chop
otak-otak
popia maggi (per packet)
nasi lemak
aiskrim goreng
aiskrim 1malaysia
buah-buahan

AIR MINUMAN

ocean blue
orange splash
laici rose
laici
kopi
teh
milo
frozen freeze (ice blended)


Pengalaman join pelbagai projek kolej macam ni akan buat kita kenal diri kita, kelebihan and kekurangan. Projek macam ni, semangat berpasukan tu penting. Penat pun tak rasa bila kita happy dengan apa yang kita buat, betul kan ? :D
paling syok bila GERAI KONVO ASTAR 2015 dicoretkan dalam Akhbar Berita Harian 12 November 2015 yang lalu :D TAHNIAH TEAM GERAI KONVO ASTAR !
Semoga kejayaan seperti ini berterusan dan kita sama-sama berusaha untuk menaikkan nama Kolej Kediaman Pertama iaitu Kolej Tunku Abdul Rahman (ASTAR)

Alhamdulillah..banyak sangat aktiviti tahun ni..
tapi masih mampu menyiapkan assignment pada waktunya and tak sabar menunggu tamatnya sem 3 :D cepatnya masa berlalu..tinggal 5 minggu je lagi.

Syira mohon maaf sebab jarang blogwalking, jarang tinggalkan komen and jarang promote business atau blog korang..
Syira banyak kerja yang belum selesai and kadang-kadang wifi kolej pun penat nak berlari lajuu..

Terima kasih juga buat semua sponsor dan peserta giveaway Syira ! yang tak join boleh klik link ini dan join cepat sebelum 25 November 2015 oke. Wang tunai dan buku serenity untuk dimenangi :D

korang doakan Syira berjaya dunia akhirat ye ^_^
semoga kalian diberkati !


Wednesday, November 11, 2015

Senarai Peserta Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman !

Assalamualaikum
hye semua :)


# sila semak link anda dan beritahu syira segera sekiranya ada broken link,double link or link entry anda tiada di sini..

Mohon semua peserta FOLLOW setiap syarat bagi melayakkan anda menjadi pemenang !
Setelah disemak, masih ramai yang belum follow syarat yang ditetapkan..tolong alert dan semak semula ! terima kasih ^_^

  1. http://sweetsmilensweetlife.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  2. http://kimchidanramyun.blogspot.my/2015/11/jom-join-rebut-wang-tunai-rm310-by.html
  3. http://cikannesweetyncool.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  4. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  5. http://www.nurfuzie.com/2015/10/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  6. http://belognabihah.blogspot.my/2015/11/segmen-rebut-wang-tunai-rm310-by-syira.html
  7. http://penselduabee.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  8. http://iampiegirl.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  9. http://ilhamdatangdarihati.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  10. http://anakbonda.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  11. http://lalladancera.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  12. http://starlavenderluna.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  13. http://lolarash.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  14. http://petikbunga.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  15. http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  16. http://cutiefany.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  17. http://farahanasharif.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  18. http://sweethoneyzz.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  19. http://www.akifimtiyaz.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  20. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  21. http://izyanyancinnamon.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  22. http://theieraziera.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  23. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  24. http://awansamudera.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  25. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  26. http://blogilovegsc.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  27. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-bt-syira-lokman.html
  28. http://www.cekgunorazimah.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  29. http://www.linazlina.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  30. http://husnamujahidah.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  31. http://aliatulaiman.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  32. http://macammacamcite.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  33. http://qileh.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  34. http://www.mariafirdz.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  35. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  36. http://misszyaroses.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  37. www.kisahpondokkecil.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  38. http://jombercontest.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  39. http://ceritera-nadya.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  40. http://adna2029.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  41. http://anisyamir7lee.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  42. http://pandadotbiru.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  43. http://besidesme21.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  44. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  45. http://sweetsour-pelangi.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  46. http://www.aeinnamusa.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html?m=0
  47. http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  48. http://aisyasakura.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  49. http://wavewsa.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  50. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  51. http://fiqahhamed.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  52. http://blogfiefi.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  53. http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  54. http://chocollyheart.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  55. http://loadingendup.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  56. http://wanyyminho.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  57. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman_17.html
  58. http://lyanasstudio.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  59. http://www.kataubaid.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  60. http://macammacamcite.blogspot.sg/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman_24.html
  61. http://luahansikhilaf.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  62. http://www.syahidahfadilah.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  63. http://www.sheilainspire.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  64. http://vitaminwawa.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html?m=0
  65. http://www.sayidahnapisah.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  66. http://www.ciksiti.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  67. http://www.alongmisuari.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
  68. http://bluepinkiey.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html


Tarikh akhir kemaskini : 26 November 2015 ( 1:07 am)

Monday, November 9, 2015

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip


KLIK BANNER !!
 
BLOG CIK TULIP KEMAS AND PENGISIAN TERBAIK :D

Giveaway ini akan berlangsung dari 9 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Disember 2015.

anda ditag :
Azhafizah Md Nor
Emas Putih
Eintan Nurfuzie

Friday, November 6, 2015

Giveaway Duit Saku Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

#Masukkan blog BBL dalam Bloglist Korang

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya


Sunday, November 1, 2015

PENCARIAN SPONSOR ! (TAMAT)

Assalamualaikum
hye semua :)

PENCARIAN SPONSOR ! (TAMAT)

Image result for become a sponsor

Syira sedang mencari sponsor WANG TUNAI untuk Giveaway Syira yang akan datang. Dijangka berlangsung selama 3 minggu sahaja. Sesiapa yang berminat untuk sponsor boleh PM https://www.facebook.com/syiralokman5/ dengan SEGERA !

~Nyatakan~

Nama :
Link blog :
Jumlah wang yang ingin disponsor (utk berapa pemenang) :
No telefon :
Emel :
Syarat : ( 2 sahaja)

WANG TUNAI SAHAJA DITERIMA :D *at least RM10*

Image result for giveaway


Email : syiralokman21@yahoo.com.my
Page :Blog Syira Lokman


syarat untuk Klik iklan tidak diterima, maaf :)

Sesiapa yang belum menerima hadiah mana-mana giveaway Syira sebelum ini dari mana-mana sponsor, sila PM Syira segera. !

PENCARIAN SPONSOR ! (TAMAT)



DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah