"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, December 27, 2015

MENANG Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih.

Assalamualaikum
hye semua :)

Siapa join Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih.?
Kalau sis Uzu buat giveaway memang beratus orang join...popularrrr gitu kannn :D
and Syira pun salah seorang blogger yang akan join giveaway Uzu sebab hadiah best best oke..dari awal dulu wajib join tapi tak menang menang pun, alhamdulillah sekarang murah je rezeki ^_^
Kalau korang nak tau, pengumuman pemenang dah keluar 3 hari lepas tapi baru hari ni Syira perasan!
punyalah serabut study week banyak kerja bagai nak settlekan jualan buku serenity lagi..
serabut serabut pun blog tak boleh tinggal..hehehe

Alhamdulillah..Blog Syira Lokman menang sebagai TOP REFERRAL !
Rezeki sangat sebab dapat duit RM100 ^_^

Ramai tanya macam mana nak jadi top referral ??
cara paling mudah ialah..selalunya promote link di mana-mana laman sosial and paling penting sentiasa ingat ayat ini "berusaha tanggungjawab kita, memberi rezeki hak Allah".
so..jangan lupa try tips ni ye :) all the best !

Terima kasih semua !!

Yang tak berjaya, jangan sedih..Allah sedang aturkan sesuatu buat anda !
Tahniah juga buat pemenang yang lain. Cepat tuntut hadiah tauuu !

Klik link ini ----> senarai-pemenang

Terima kasih penganjur dan sponsor :D

Semoga murah rezeki semua :) 
Siapa lagi nak buku SERENITY by Syira Lokman ?
order secara online http://tinyurl.com/OrderBukuKomrad atau whatsapp je 0162093151.

Doakan Syira final exam..maafkan salah silap :)


Wednesday, December 23, 2015

Cara pembelian SERENITY by Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua :)

DAPATKAN "BUKU SERENITY BY SYIRA LOKMAN" :D

Facebook Komrad Buku : Komrad Buku
Instagram Komrad Buku : @komradbuku

RM20 *tidak termasuk postage


Alhamdulillah..so far feedback yang diterima mengenai SERENITY sangat la membahagiakan jiwa raga. Tengah sibuk dengan study week ni tapi gigih promote buku, pos buku, cod buku semata-mata nak pastikan kebaikan dari buku SERENITY ini terus tersebar..
Terima kasih semua yang dah beli ! jangan lupa selfie and hashtag #serenitysyiralokman :D mana tau kot nanti Syira nak bagi free gift ke kannn ?? :D kalau nak tengok review or feedback mengenai buku ni, search #serenitysyiralokman di facebook, twitter dan instagram tauuu ^_^

[BUKU SERENITY SYIRA LOKMAN DI BENGKEL PENULISAN KOMRAD BUKU 
DAN BOOKCAFE]

Ramai yang tanya mana nak cari buku #serenitysyiralokman ni ..buat masa ni kat kedai buku belum ada, tapi jangan risau...Korang boleh dapatkan #serenitysyiralokman di BENGKEL PENULISAN KOMRAD BUKU 24 DISEMBER 2015 !! :D
whatsapp je komrad buku untuk dapatkan alamat !!

kalau esok sibuk tak boleh nak datangg juga.. whatsapp Komrad Buku untuk order :D 0162093151

cepat order sementara stok masih ada ! Baru 2 minggu diterbitkan, 70 buah buku dalam tangan Syira sahaja dah habis last week guyss ! so cepat beli online ! grab yours now !! ^_^



Nak buku dipos terus ke rumah anda ??? 
order secara online http://tinyurl.com/OrderBukuKomrad atau whatsapp je 0162093151.

 Taip : TAJUK/KOD BUKU <jarak> KUANTITI <jarak> NAMA PENUH <jarak> ALAMAT 

Korang juga boleh order dengan klik link bookcafe https://bookcafe.com.my/en/penerbit/serenity.html

Terima kasih semua yang mendoakan. Semoga hidup diberkati dan sentiasa murah rezeki :)
Dah beli jangan lupa tag dan hashtag #serenitysyiralokman di facebook, twitter, blog dan instagram oke ! DOAKAN SYIRA FINAL EXAM SEM 3 NI ! ^_^

Email : syiralokman21@yahoo.com.my

#serenitysyiralokman #komradbuku #blogsyiralokman #supportsyiralokman #bukusyiralokman #serenity


#Siapa nak buku serenity bertandatangan ?? PM Syira Lokman di facebook untuk next postage 21 Januari 2016 ! stok terhad ! (update 14 Januari 2016)

Saturday, December 19, 2015

Syira Lokman dalam Majalah Rasa edisi Januari 2016.

Assalamualaikum
hye semua !!

yeayyyy...akhirnya dapat juga curi curi masa update blog :D
sekarang study week, disebabkan mood study belum sampai, Syira nak publish banyak entry yang tertangguh, cerita yang dah berkurun tapi baru nak publish...
tak pe la kannn..asalkan ada..hehee...
ingat tak sebelum ni Syira dan kawan Syira iaitu Liza ke Karangkraf untuk photoshoot Majalah Rasa?? Disebalik tabir photoshoot Majalah Rasa.
guyysss !! Majalah Rasa edisi Januari 2015 dah keluar guyss !
ada muka kteorang dalam tu...hehhee..

Syira dan Liza tunjuk skill memasak dalam ruangan bujang memasak untuk Majalah Rasa Januari 2016 !! 

Hari tu tak tahu lagi kan Syira masak apa ? Syira masak tomyammmm !!! :D yumyum...resepi kami kali ni dah disediakan bahannya oleh team Majalah Rasa, so kami tinggal nak masak je ! 
resepi mudah je untuk orang-orang bujang gituuuu..


Terima kasih Kak Shida sebab offer Syira and kawan. Thanks juga team Majalah Rasa yang sporting sangat ! masak makan, masak makan....syok la kalau hari-hari macam ni..hehehe..
paling excited bila tengok cover majalah kali ni warna pink :D macam tau je Syira suka pink kan ! sesuai sangattt...


so guys ! cepat pergi beli Majalah Rasa edisi Januari 2016 di kedai buku berhampiran anda ! dan jangan lupa dapatkan juga buku #serenitysyiralokman melalui team @komrad buku. RM20 je awak !
berbaloiiii dengan isi...alhamdulillah ramai dah puji karya Syira.. :)
Terima kasih yang dah beli, jangan lupa tag oke..
Terima kasih juga semua yang sentiasa mendoakan !

ORDER SECARA ONLINE !!

Facebook Komrad Buku : Komrad Buku
Instagram Komrad Buku : @komradbuku

ISI BORANG INI UNTUK ORDER !(KLIK)

RM20 *tidak termasuk postage


Wednesday, December 9, 2015

TAHNIAH ! Pemenang Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua :)


Alhamdulillah...tamat sudah giveaway Syira !
tibalah masa yang dinantikan..pengumuman pemenang Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman.


jeng ...

jeng .....

jeng.......


Wang tunai RM20 x1 [nurfuzie]
http://theieraziera.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Wang tunai RM20 x1[mieyraelyani]
http://besidesme21.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Wang tunai RM20 x1 [norafidah]
http://www.aeinnamusa.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html?m=0

Wang tunai RM10 x2 [aeinna.musaii]
http://lolarash.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Wang tunai RM10 x1 [Fa Sham]
http://sebabakusabrina.blogspot.com/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Wang tunai RM10 x1 [Na Mie]
http://aisyasakura.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Wang tunai RM10 x1 [ikazulaikh]
http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Tapak Iklan free selama sebulan x1 [SyiraLokman]
http://farahanasharif.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

Buku Serenity x1 [SyiraLokman]
http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html

 Voucher Craft untuk 10 peserta terawal [ikazulaikh]

http://sweetsmilensweetlife.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
http://kimchidanramyun.blogspot.my/2015/11/jom-join-rebut-wang-tunai-rm310-by.html
http://cikannesweetyncool.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
http://www.nurfuzie.com/2015/10/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
http://belognabihah.blogspot.my/2015/11/segmen-rebut-wang-tunai-rm310-by-syira.html
http://penselduabee.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
http://iampiegirl.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
http://ilhamdatangdarihati.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
http://anakbonda.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html


(TOP REFERRAL)
Wang tunai RM20 x1 [imtiyaztravel]
http://aliatulaiman.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html



TAHNIAH SEMUA !
SILA KLIK NAMA SPONSOR UNTUK MENUNTUT HADIAH YE !

..terima kasih sudi join and sponsor..
harap kalau rajin buat la entry penghargaan untuk sponsor ye..hehee..
maaf if ada salah silap !
jangan jemu singgah blog Syira Lokman tau! nanti kite rajin, kite buat giveaway lagi..hehee..
doakan kite !

http://instagram.com/syira_lokman/

SEMOGA MURAH REZEKI ^_^

### tarikh akhir tuntut hadiah ialah 16 Disember 2015.. Selepas tarikh itu sebarang tuntutan bergantung kepada budi bicara sponsor dan pemenang.. thank you :)


Saturday, December 5, 2015

MENANG Giveaway Nurfuzie Dot Com #1

Assalamualaikum
hye semua :)

Siapa join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1?


Kalau korang nak tau, pengumuman pemenang dah lama keluar dan hadiah pun dah selamat sampai..hehe.. Alhamdulillah..Blog Syira Lokman menang tudung bawal and shawl dari Nona !
Rezeki sangat sebab dapat tudung baru ^_^



Syira suka sangat tudung colourful macam ni...nampak comel !
hehehe...Terima kasih semua !!
Lambat sangat-sangat Syira buat entry penghargaan ni..maaf ye sebab terlampau sibuk dengan assignment, aktiviti di U dan sibuk kerja cari duit...tak lama lagi exam !! cepatnya masa berlaluuuuu..

Yang tak berjaya, jangan sedih..Allah sedang aturkan sesuatu buat anda ! Tahniah juga buat pemenang yang lain.  
Klik link ini untuk ke blog penganjur dan sponsor ---->nurfuzie dan nonasani
Follow diorang oke !

Join giveaway macam ni menunjukkan tanda sokongan kita buat blogger lain, dapat kenal blog baru and rezeki la kalau menang! hehee..Jangan lupa support Syira pula tau ! beli buku Serenity by Syira Lokman

‪#‎serenity‬ ‪#‎komradbuku‬
Klik http://goo.gl/forms/Ae69Bf9hj8 untuk pre-order
Harga: RM20.00 (Semenanjung) // RM23.00 (Sabah & Sarawak)

semoga murah rezeki semua :)

Thursday, December 3, 2015

Wednesday, December 2, 2015

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah