"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, January 27, 2016

SERENITY SYIRA LOKMAN BERBALOI ATAU TIDAK UNTUK DIMILIKI?

Assalamualaikum
hye semua :)


Dah seminggu demam..nak dapatkan balik mood update blog memang payah la..ni pun gigih nak menulis sebab baru perasan cuti tinggal lagi 3 minggu je :( kenapa cepat sangattt !!
dah masuk 2016..banyak lagi misi kena capai and alhamdulillah rezeki still tak putus-putus...
sakit sakit pun happy !

korang dah beli SERENITY ke belum ??
sana sini asyik bercerita pasal buku serenity je tapi tak tau best ke tidak ?
berbaloi beli or tak ? oke sini...mari duduk rapat rapat sikit adik akak comel..yang laki dok jauh jangan nyendengg...hehee..Syira nak kasi review sikit ape orang komen pasal buku ni :D





Review Serenity :


"Bagi Sheda sendiri bila baca buku ni, memang sampai ke hati... 
Dengan gaya santai mesej berjaya disampaikan! Tahniah buat rakan blogger Sheda sendiri Syira Lokman atas hasil nukilan beliau yang mengagumkan"
1. Buku Ini Penuh Dengan Kata-kata Motivasi indah
2. Penulisan yang bijak dan bernas 
3. Banyak nasihat dan Pengajaran 
4. Monolog Yang menarik
5. Puisi dari hati

Read more : www.shedaucu.com


"Buku Serenity Syira Lokman Memberi Nyawa Motivasi.
Penulisannya acik bagi 4/5 ****
Penulisan terbaik..
Acik hampir 3,4 kali membaca,puisi ,monolog hati dari buku ini"



"Aku tertarik dengan karya ringkas tapi kemas dan penuh nasihat, peringatan. Malah terasa seperti kita sedang dinasihati dan dimotivasikan secara halus."



"Memang HOT SELLING habis, sebanyak RATUSAN unit buku berjaya dijual dalam masa 2 minggu! Memang hebat sangat bagi Nad memandangkan ini buku pertama yang diterbitkan oleh Syira.
Apa yang Nad perasan, buku SERENITY ni sebenarnya membantu kita muhasabah diri sendiri :) Dengan menyentuh soal study, motivasi, kejujuran, Islam dan dalil-dalil. Serious memang banyak aura positive yang diterapkan dalam buku ni. Kadang tu ada la satu dua perenggan yang terkena dengan batang hidung sendiri kan hahaha."



"Serius.. Tabik Hormat buat Syira sebab telah membuat teman kagum dengan beliau.. huhu.. serius,.. bait2 kata yang ditulis oleh Syira sangat-sangat mengalun jiwa membacanya."

Read more : tengkubutang.blogspot.my


"Andai kata kita sering menyalahkan tuhan yang tidak adil dalam memberi kenikmatan kehidupan kepada kita, buku ini akan mengubah persepsi kita 360 darjah bila kita membacanya. Baca dan jangan pertikaikan apa apa terlalu awal sebabnya di akhir tajuk, anda akan nampak mesej yang hendak di sampaikan. Garapan yang di buat oleh Syira Lokman memang cik en kagum. "

Read more : adna2029.blogspot.my




Cara mendapatkan SERENITY :

  1. Syira Lokman (fb) (bertandatangan-limited)
  2. Komradbuku
  3. Butik Zmar Apparel Shoppe, Alam Avenue, Shah Alam.
  4. Bookcafe.com
  5. Buku Halal
  6. Ejen-ejen komrad
  7. Mph bookstore
  8. Popular bookstore
  9. Kedai-kedai buku berhampiran anda.
  10. Online seller
alhamdulillah..terima kasih ! ni sekadar komen-komen di blog, korang boleh search #serenitysyiralokman di facebook dan instagram untuk lihat lebih banyak review !
apa pun, jangan lupa gunakan #serenitysyiralokman ^_^ nanti share yee pendapat korang pasal buku ni..support my 1st book !!! ^_^ doakan !


Tuesday, January 19, 2016

PROMOSI KOMBO SERENITY DAN HEAD WITH SERBAN !

Assalamualaikum
hye semua :)

PROMOSI KOMBO SERENITY DAN HEAD WITH SERBAN.
Facebook Komrad Buku : Komrad Buku
Instagram Komrad Buku : @komradbuku

Taip: KOMBO B <jarak> NAMA PENUH <jarak> ALAMAT dan hantar ke 0162093151*Promosi sah sehingga 2 Februari 2016



Alhamdulillah..so far feedback yang diterima mengenai SERENITY sangat la membahagiakan jiwa raga. RATUSAN BUAH BUKU HABIS DIJUAL GUYSS !!

Terima kasih semua yang dah beli ! jangan lupa selfie and hashtag #serenitysyiralokman :D mana tau kot nanti Syira nak bagi free gift ke kannn ?? :D kalau nak tengok review or feedback mengenai buku ni, search #serenitysyiralokman di facebook, twitter dan instagram tauuu ^_^


PROMOSI KOMBO SERENITY DAN HEAD WITH SERBAN.
Facebook Komrad Buku : Komrad Buku
Instagram Komrad Buku : @komradbuku

Taip: KOMBO B <jarak> NAMA PENUH <jarak> ALAMAT dan hantar ke 0162093151*Promosi sah sehingga 2 Februari 2016






Terima kasih semua yang mendoakan. Semoga hidup diberkati dan sentiasa murah rezeki :)
Dah beli jangan lupa tag dan hashtag #serenitysyiralokman di facebook, twitter, blog dan instagram oke !

Email : syiralokman21@yahoo.com.my

#serenitysyiralokman #komradbuku #blogsyiralokman #supportsyiralokman #bukusyiralokman #serenity

#Siapa nak buku serenity bertandatangan ?? PM Syira Lokman di facebook untuk next postage 25 Januari 2016 ! stok terhad ! 


Thursday, January 14, 2016

Menang End Year Seindahcerita By Nieyl ^_^

Assalamualaikum
hye semua :)


Alhamdulillah..Blog Syira Lokman menang RM10 ^_^ syoknya rezeki lepas exam ni..hehee...exam dah habis..menang giveaway lagi, jualan buku makin baik and Syira nak ucap
Terima kasih semua !! TERIMA KASIH BANYAK BANYAK !

Yang tak berjaya, jangan sedih..Allah sedang aturkan sesuatu buat anda !
Tahniah juga buat pemenang yang lain. 

Klik link ini ----> http://seindahcerita.blogspot.my/

Terima kasih penganjur dan sponsor :D

Semoga murah rezeki semua :) 
Doakan keputusan exam sem 3 ni cemerlang and Syira doakan semua murah rezeki :)
yakin dengan Allah tau :D

### Siapa lagi nak buku SERENITY by Syira Lokman ? (tanpa tandatangan penulis)
order secara online http://tinyurl.com/OrderBukuKomrad atau whatsapp je 0162093151.


#Siapa nak buku serenity bertandatangan ?? PM Syira Lokman di facebook untuk next postage Khamis 21 Januari 2016! stok terhad ! 

Sunday, January 10, 2016

Syira Lokman dan Serenity dalam Berita Harian.

Assalamualaikum
hye semua :)

yeaayy ! final exam sem 3 dah berakhir and now holiday mood on !
hehee..excited balik rumahhh. Macam-macam nak buat, nak update blog, blogwalking, terjah blogger-blogger yang rajin support Syira, promote baju di butik, pos buku serenity, mewarna, shopping, nak masak..huarrghhh ! banyak sangat nak buat ! minggu exam susah nak tidooo malam sebab teringin nak makan tempoyakkk, ulam, petai, sambal tumis udang ! Excited nak balik sebab makanan ! tapi apa pun, blog Syira kasi layannn duluuu..hehehe..lagi 1 nak layan juga la Dilwale, mana aci semua yang tengokkk syokkk melayan perasaan..haha !


hye semua ! rinduuuu...serabut juga la nak cari masa update blog bila dekat kolej. Tapi alhamdulillah, ni dah mula cuti, boleh la tenang sikit nak menulis :D
oke , untuk entry kali ni, mungkin yang friends kat facebook dah tahu..Syira Lokman dan Serenity dalam Berita Harian 24 Disember 2015 !
Dulu masuk paper,majalah sebagai blogger pilihan, then sebagai pelajar, now untuk buku serenity pula :) Alhamdulillah.

Terima kasih kepada Berita Harian  ^_^
Terima kasih Cik Khairunnisa :)
Terima kasih kerana memilih BUKU SERENITY untuk diketengahkan :)


Alhamdulillah..rezeki Syira :)
Terima kasih buat semua yang menyokong dan berdoa buat Syira saat Syira masih di dalam perut mama hingga ke hari ini. Buku ni hadiah untuk anda, Syira minta maaf andai hasil dari buku ini tidak seperti apa yang anda harapkan. Ciptaan manusia tidak sempurna namun Allah melihat usaha kita :)
Setiap yang dikongsi diharap dapat memberi inspirasi dan membantu kalian, pada masa yang sama dapat mengingatkan kalian dan Syira sendiri yang selalu alpa.
Mungkin ada darinya yang boleh membawa manfaat untuk kita berubah bersama.

Terima kasih buat semua yang sentiasa setia mendoakan :)

Apa yang pasti,kejayaan kita hari ini bukan sahaja dari hasil usaha kita, tetapi dari doa insan2 mulia yang ingin melihat kita berjaya :)

Moga kita dijauhkan dari lupa diri. Moga Allah lindungi hati ini.
lepas ni kena makin rajin singgah dan baca entry di blog Syira tau :) Saya menulis untuk diri sendiri, untuk orang lain, kamu, mereka atau sesiapa sahaja :) moga bermanfaat !
Bersama sebarkan kebaikan dan kasih sayang ^_^ Maafkan atas kekhilafan Syira sendiri.. Semoga hidup kalian diberkati :)

Kalau ada pertanyaan, nak minta tolong atau nak Syira review produk, online shop, butik, tolong kumpul sumbangan/derma atau sebarang urusan, please add fb, follow twitter atau pun email je :)
insyaAllah i will help you :)
* Syira lebih aktif di fb !


Other than URL given, I do not own any other social media network.

Jangan sibuk mencari kesempurnaan bila diri sendiri masih tenggelam dalam kekurangan. 
Kesempurnaan itu tidak akan pernah menjadi milik manusia tetapi 
hanya milik ALLAH :)

#Siapa nak buku serenity bertandatangan ?? PM Syira Lokman di facebook untuk next postage Khamis 21 Januari 2016! stok terhad ! *update 14/1/2016

Monday, January 4, 2016

Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535. 

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist

Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini
Senarai Hadiah Hebat
Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula
Senarai Peserta Hebat

Sunday, January 3, 2016

Do not stop praying for the best !

Assalamualaikum
hye semua :)

still dalam minggu exam, so update cecepat..hehee..rindu blog..tinggal lagi 2 paper and lepas exam Syira nak blogwalking komen komen blog korang :D tunggu !!
doakan Syira cemerlang ye exam ni ^_^ 


“Hate no one, no matter how much they’ve wronged you. 
Live humbly, no matter how wealthy you become. 
Think positively, no matter how hard life is. 
Give much, even if you’ve been given little. 
Keep in touch with the ones who have forgotten you, 
and forgive who has wronged you, 
and do not stop praying for the best, for those you love.” 

Image result for live humbly

BUKU SERENITY BY SYIRA LOKMAN :D

Facebook Komrad Buku : Komrad Buku
Instagram Komrad Buku : @komradbuku
ISI BORANG INI UNTUK ORDER !(KLIK) atau whatsapp je 0162093151.
RM20 *tidak termasuk postage




DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah