"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, November 15, 2016

MEDINA DESIRE Slimming Detox Tea dan Kaki Cantiq Tea.

Assalamualaikum
hye semua !

Korang pernah dengar tak nama Medina Desire? Mesti ramai yang dah tahu sebab produk ni popular. Untuk yang masih belum tahu, meh sini Syira nak cerita.Medina Desire menghasilkan dua produk special untuk anda yang nak cantik dan kuruskan badan iaitu Slimming Detox Tea dan Kaki Cantiq Tea. Tak perlu lagi diet berlebihan :D




HARGA :

Slimming Detox Tea RM15
 Kaki Cantiq Tea RM25
Set Combo RM4

setiap paket ada 15 uncang. 

CARA CONSUME :
BAHAN-BAHAN :




KHASIAT :

🌷 slimming & detox tea (sdt):-

melangsingkan badan
mengecilkan perut bucit/boroi
menurunkan paras gula dalam darah
kencing manis
darah tinggi
gout/uric asid tinggi
kolestrol tinggi
obesiti
angin dalam badan
pelbagai lagi masalah dalaman dan luaran


🌷 kaki chantiq tea (kct)

kaki chantiq tea adalah dirumus khas daripada 100% dry herbs dan tiada bahan kimia untuk mengecilkan peha dan lengan. juga utk membuang air berlebihan dalam badan dan melawaskan kencing.


  • lelaki & perempuan boleh guna tea ni. tak ada masalah. 
  • umur 13 tahun dan ke atas boleh consume. 
TESTIMONI :


********************************

Lagi satu hot item dari Medina Desire ialah flawless tea. Flawless tea ni produk khas untuk kulit. Ada 15 uncang. RM38 SAHAJA !! :D Murah kan ?


KEBAIKAN :

πŸƒ menghilangkan jeragat dan jerawat
πŸƒ menghaluskan dan melicinkan kulit muka dan seluruh anggota badan
πŸƒmenjadikan kulit bersih dan licin
πŸƒawet muda dan menghilangkan kedutan pada kulit
πŸƒ melancarkan peredaran darah
πŸƒdirumus khas utk kulit berseri dan bersih


BAHAN-BAHAN :

🌰jasmine
🌰franch flower
🌰apple flower


🌹satu pack ade 15 uncang. satu uncang blh guna 2 kali
🌹boleh consume pada waktu ptg
🌹kalau awk consume set combo, flawless tea kene minum selang seli
🌹contohnye: hari ni minum flawless tea, esok stop, lusa ambk balik


follow ig :
@slimming.tea.rm15 
@slimming.tea.rm15 
@slimming.tea.rm15. 


PROMOSI BULAN DISEMBER !! 
open for new agent dan ds. 

untuk agent :
pakej a rm300. 
pakej b rm600. 

untuk ds bayar yuran rm10. 
yang nak buat side income haa dialu-alukan ws 01139598289. 
nak cod? umk pengkalan chepa.



let’s grab this opportunity ^_^
jangan tengok je. bila lagi nak kurus & sihat?? Dah ramai yang minum teh kurus macam ni sekarang tau, macam trend !
orang lain boleh. awak pon boleh !
..yang penting konsisten. 
jangan lupa follow ig @slimming.tea.rm15 atau ws 01139598289 :)

Tuesday, November 8, 2016

PROMOSI PRE-ORDER BUKU FRAGILE #fragilesyiralokman

Assalamualaikum
hye semua !

Syira nak ucapkan terima kasih buat semua yang undi cover pilihan korang untuk buku motivasi kedua Syira (cover a,b,c)
Terima kasih semua orang sebab selalu jadi manusia paling baik and support apa sahaja yang Syira buat.
 Buku motivasi pertama Syira iaitu #serenitysyiralokman dicetak kali kedua selepas 5 bulan diterbitkan dan hari ini Syira nak share satu lagi berita gembira :D
Buku motivasi kedua Syira iaitu #fragilesyiralokman bakal menemui anda :D

Konsep buku ini masih sama namun isinya lebih beremosi dan menyentuh hati. Selalu orang tanya, SERENITY dan FRAGILE ni novel ke ?
oke, untuk makluman korang, kedua-duanya adalah buku motivasi santai gaya puisi dan monolog hati. Kalau buku #serenitysyiralokman mengajar anda bahawa "majoriti" tidak semestinya betul, buku #fragilesyiralokman ini pula akan cuba membantu bagaimana cara sepatutnya berdepan dengan perpisahan yang begitu melukakan serta mengajar kita untuk berani bangkit, cabar diri merempuh tembok kegagalan demi kejayaan.

Kalau nak tahu isinya dengan lebih mendalam, kena la order dulu ^_^

Istimewanya untuk bulan November ini, team Komrad Buku buat PROMOSI untuk sesiapa sahaja yang ingin menjadi pembaca terawal #fragilesyiralokman ^_^


PROMOSI PRE-ORDER BUKU FRAGILE #fragilesyiralokman

8 - 28 NOVEMBER 2016

Klik http://bit.ly/PreOrderFragile untuk membuat tempahan.


Semoga buku-buku Syira ini akan menjadi cahaya indah, mewarnai jiwa yang dalam sepi dan membahagiakan, ketika negatif menggerumi. Semoga sedikit bait-bait kata dari kedua-dua buku ini boleh ‘meraikan’ hati yang sedang terluka. ^_^


Friday, November 4, 2016

Scrub dan Clay Mask dari Beauty by Malnia !

Assalamualaikum
hye semua :D

Lamanya tak menulis kat sini, banyak sangat assignment +thesis sem ni sampai ni pun curi curi masa nak update blog. Hari ni Syira cuti and Syira nak share kegembiraan Syira dengan korang.
Syira dapat hadiah scrub lemon dari Kak Nisa !! :D yeayy
...Syira memang suka scrub sebab lepas pakai je rasa kulit muka lembut and segar je. Cadangnya nak beli, sekali dapat hadiah pula.. banyaknya orang baik-baik..semoga murah rezeki !


alang-alang dah dapat merasa pakai tu, Syira nak share dengan korang juga. Homemade scrub and clay mask dari Beauty by Malnia ni akan buat korang jatuh cinta ! Syira ada satu dah, lemon :D
scrub ni ada pelbagai jenis, coffee, lemon, rose, ginger dan yang terbaru ada greentea ! Setiap jenis ada kebaikan dia and ada 2 jenis clay mask juga yang Kak Nisa jual whiteclay and redclay.

SCRUB RM30

*COFFEE*
-menghalus dan melembabkan kulit 
-menghilangkan bau badan 
-mengurangkan selulit jeragat dan parut 
-membuang sel kulit mati serta merta 
-memutihkan kulit dengan penggunaan yang konsisten 
-tubuh lebih rilek selepas skrub 

*LEMON* 
-mematikan bakteria penyebab jerawat 
-menghapuskan bintik hitam 
-memutih dan melembutkan kulit 
-memulihkan jerawat 
-mencerahkan lingkaran gelap(siku/lutut/celahan) 
-kulit lebih lembut sihat dan bersinar 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 
-tubuh lebih segar selepas skrub 


*ROSE* 
-bertindak sebagai antiseptik 
-mencerahkan kulit 
-mencegah jerawat 
-melembut dan melembabkan kulit 
-sebagai aromaterapi semulajadi 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 
-tubuh lebih nyaman selepas skrub 

*GINGER* 
-membuang angin dan menghangatkan tubuh
-mecerah dan membersihkan kulit
-menghaluskan dan melembabkan kulit 
-meredakan tekanan 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 

*CARA MENGGUNAKAN SUGARSCRUB* 
1) Basah kan tubuh/wajah (tempat skrub) 
2) Ambil skrub dan sapukan keseluruh tubuh. skrub secara membulat dan dibahagian muka skrub perlahan lahan. 
3) Bilas bersih. 


Whiteclay/bentoniteclay RM35 (180g)

-Didapati dari abu gunung berapi dan mempunyai mineral ferrous dan magnesium yang tinggi. Ini antara clay yang paling kuat tarik minyak yang akan membersihkan kulit dengan sgt kuat. Kalau dah penah guna seriuosly u akan jatuh cinta .Antara bahagian yang ditarik kuat adalah hidung dagu area tepi mulut dan tepi mata(bahagian paling kerap berminyak) Jadi whiteclay sesuai untuk kulit berminyak,berjerawat dan normal skin.

Redclay/moroccoclay RM45 (180g)

Teksture lebih lembut. Sangat lembut dan sesuai digunakan untuk kulit sensitif,kering dan normal juga. Berfungsi untuk menyerap toxin dan kotoran dari kulit.Oleh sebab ia terlalu lembut,ia tidak menarik terlalu banyak minyak dari kulit(tidak mengeringkan kulit). Jadi Redclaymaskbymalnia sesuai untuk kulit sensitif,kering dan normal skin.



..siapa nak scrub and clay mask ?? greentea,ginger,rose,coffee,lemon. 
Boleh pakai untuk muka, badan and bibir..follow @khadeeshop πŸ’•πŸ’•
Cod Universiti Malaya pun boleh ^_^ cakap je Syira Lokman yang beritahu pasal scrub and clay ni, mana tau kot dapat diskaun lagi ke..try la.. :D



DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah