Tuesday, December 24, 2013

Resepi Neslo Cream Crackers.

Assalamualaikum
hye semua !

Hari ni Syira nak share resepi yang sangat simple tapi sedap !
jom cuba !



Bahan-bahan:

nestum
milo
susu pekat
susu segar/susu rendah lemak dutch lady
biskut cream crackers

Cara-cara:

Rendam biskut dalam susu segar (jangan keras sangat,jangan lembik sangat).

Lapisan 1:
Susunkan biskut yang direndam tadi dalam bekas/loyang.
Sapu nipis susu pekat dan taburkan nestum.

Lapisan 2 :
Susun biskut, sapukan susu dan taburkan milo.
Ulang langkah (lapisan) 1 dan 2 (ikut bilangan lapisan yg anda inginkan).

Akhir sekali, masukkan dalam peti sejuk semalaman.

*nak buh cream cheese pun boleh. :)

*susu jangan letak terlalu banyak nanti manis sangat sampai tahap pening petala ke lapan nak pengsan,semut pun lari muntah muntah :P


Jangan lupa like page baru Syira : BLOG SYIRA LOKMAN ! ^_^ terima kasihh yaaa

8 comments:

  1. mesti sedap... kalau buat anak2 mesti suka...

    ReplyDelete
  2. mcm sedap !! bab buat kuih muih, cookies , kek ke.. zara mmg xpro.. tp bab makan.. zara no1.. hohoho

    ReplyDelete
  3. wahh simple. bole try. thanks for sharing

    ReplyDelete
  4. sila la try..tak susah pun..kejap je buatnyee..kalau terlmbik sangat biskut tu jgn risau...boleh jd mcm kek :)
    sbb biskut tu kn lembutt jee..ingat..jgn bnyk susu..manis !
    terima kasihhh ye..nnti insyAllah syira balas kunjungan anda..doakan syira :)

    ReplyDelete
  5. wah !! nak try la nanti .. mesti sedap nih !!
    >_< eh ! jom join GA kite !! http://farrahs-le-moustache.blogspot.com/2013/12/first-giveaway-by-farrah-hanim_22.html

    ReplyDelete
  6. hahaa...wajib try tauu..mudahhh jeee

    ReplyDelete

This is my personal blog,
Syira tulis tentang diri sendiri, hal sosial dan persekitaran + perspektif Islam,
fashion, resepi, tips blogging, book review and giveaway.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dari blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.

Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)