"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, November 24, 2012

Love from Vietnam !

Assalammulaikum
hye semuaa

Lama Syira tak menaip surat cinta panjang2 kat sini kan,hee~~
act,malas nak update blog :P tapi mana boleh ! nanti makin berhabuk blog ni..
kowang sihat ?? :D yang tak sihat tu,better baca blog Syira sure lepas ni Sihat terus! hehe :D
Syira nak share sesuatu yang boleh dikatakan "first time" bukan "first love" oke fahamm???
12 November sampai 15 November Syira "Fly to Vietnam !" seronok!
Syira pergi Vietnam dgn family,ni la first time Syira terbang ke awan biru dengan Vietnam Airlines..
Banyak tempat kteowg pergi antaranya Centre Post Office,City Hall,China Town,Binh Tay Market,Hotel Hong Thien Loc,Mytho(Sungai mekong),Russian Market,Saigon Square Centre,Tax Centre,An Dong Plaza,Cu Chi Tunnel,Restoran Kg Melayu,Hardrock Cafe Ho Chi minh,Handicapped Handicrafts,Minh collection and many more :)
masuk hutan adaa,shopping memang harus ada la kannn..
hari hari asyik merayap je..
hotel memang best! cantikk je ..
duduk sana dah tak ingat Malaysia daa :P hehe,tp bukan la lupa daratan ek..
so now Syira nak share ape yang Syira beli kat VIETNAM ! :D


Colourful purse,book mark,Quiling art

T-shirt RM6(tak ori punyee)
Polkadot baju kurung(silver),
 kain ela 4m for jubah AND 4m for lining only RM4Okain SANGAT lembut and sejukk je :D
Kain ela 2m (Butterfly)
Half Moon Shawl RM27 sehelai..

kat Malaysia RM80-RM90 oke..berbaloi beli kat sana,kain lembut je :)
Hard Rock(guitar-pin) RM55..
ori punye mmg mahal,tp sbb suka sangat warna pink tu beli juga :P hee

Apa yang best di Vietnam ?? 
ada something yang special pasal life penduduk kat sana,dah la orang orangnya cun and handsome,hehe..
tapi yang paling syokk semestinya SHOPPING !! :D hehe...

##Syira try upload gambar2 kat Vietnam tp slow..bila slow,Syira malas nak upload..hehe..
so kalau kowang nak tengok KLIK SINI
 

3 comments:

fifie said...

bestnya dapat cuti cuti dengan family :)

NadNod said...

bestnya berpeluang bercuti ke sana. dekat vietnam best borong kain cotton kan ;D

Nadrah Zulkifly said...

Nak menang shawl, topup, blog edit, doodles, lampu menarik dan pelbagai lagi? Join here!! http://nadrahzulkifly.blogspot.com/2012/11/special-year-end-ga-fy-nad.html

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah