"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, January 10, 2017

Contest Share & Menang #fragilesyiralokman !

Assalamualaikum
hye semua :)

Syira dah habis exam so dengan rasa bahagia dan gembiranya Syira sekarang tengah cuti :D
wehuuuuuu..hehee..cuti ni kerja Syira nak update blog, makan makan dan makan...hahaha..nampak tak kebahagiaan tu :P (walaupun banyak kerja lain nak buat sebenarnya)

Syira gigih menaip entry ni sebab nak ajak korang semua support contest pertama Syira di facebook dan instagram !
Buku motivasi kedua Syira iaitu buku FRAGILE dah terbit. Sebab buku SERENITY laku keras la laju je buku FRAGILE keluar. Syira nak berterima kasih untuk semua penyokong buku Serenity dan untuk meraikan kelahiran buku kedua ni, Syira buat CONTEST SHARE & MENANG di facebook dan instagram Syira. ehem ! ada WANG tunai untuk dimenangi juga tau...so apa tunggu lagi ?? nak tahu dengan lebih lanjut, jom ke :

Facebook : Wan Syahirah
Instagram : @syira_lokman

No automatic alt text available.

Follow syarat dan tunggu nama pemenang diumumkan !
jom segera ke facebook dan instagram Syira Lokman. Klik je link di atas ^_^
Semoga Murah Rezeki !

Friday, December 16, 2016

PROMOSI Percutian bersama #MyTravelokaEscapade !

 Assalamualaikum
hye semua ! ^_^

Traveloka is one of the leading flight and hotel booking platforms in Southeast Asia, serving more than 18,000 routes and thousands of hotels in Asia Pacific. 


Korang dah bercuti hujung tahun ke belum? Mesti ramai yang cancel holiday trip sebab risau bila bajet tak cukup kan, tapi sekarang apa kata korang jangan sedih dulu. Syira ada satu laman web yang menawarkan pakej percutian murah and lagi best sekarang ni ada PROMOSI :D Pernah dengar TRAVELOKA tak ?? sekarang ni ada pakej #MyTravelokaEscapade



Korang masih sempat nak bercuti sebab harga yang ditawarkan memang sangat berbaloi.
Dalam laman web ni korang boleh search penginapan di tempat yang korang nak pergi contohnya Bali ke, Sabah ke or mungkin Korea :D Banyak lagi pilihan tempat yang menarik dan pastinya harga PROMOSI !

Kalau tak pasti nak pilih hotel yang mana, korang boleh tengok review yang diberikan oleh pengunjung lain tentang hotel yang dipilih. Review daripada mereka juga sangat berguna sebenarnya untuk korang membuat pilihan hotel dengan lebih tepat.


Kalau macam Syira, Syira nak ke Sabah lagi sebab teringin makan seafood and ke pulau :D Di Sabah ni macam-macam tempat menarik ada. Yang penting mesti la nak bergambar ala-ala photoshoot kat sana. Seafood besar-besar saiz dia ok ! serius korang akan nak makan seafood hari-hari sebab Syira and family pun makan seafood setiap hari masa kat sana..hahaa..


Banyak tempat menarik di Sabah ni, antaranya ialah :
  1. Waterfront kota kinabalu / Jesselton Point
  2. Masjid Terapung Kota Kinabalu
  3. Muzium Marin
  4. Menara Jam Atkinson 
  5. Muzium Tamadun Islam 
  6. Kereta api Borneo Utara / North Borneo Railway 
  7. Platform Pemerhatian Bukit Signal 
  8. Sutera Harbour Golf & Country Club 
  9. Pelbagai Pulau menarik
  10. Pasar filipina
  11. Restoren Nelayan
  12. Muzium sabah 
  13. Pasar Malam Sinsuran
  14. Pasar Malam Kampung air
  15. Pasar kraftangan
  16. Pasar Ikan Masin
  17. Pasar Besar


Kaki gunung Kinabalu antara tempat yang pastinya nak jejak lagi. Cantik kot pemandangan kat sana. boleh nampak dengan jelas Gunung Kinabalu yang menjadi kebanggaan rakyat Sabah. 



Kalau nak acah-acah oversea pula boleh ke Desa Cattle Dairy Farm ..banyak ternakan lembu kat sini..kawasan sekitar pun cantik je penuh dengan rumput hijauuu..rindunyaaaaaa
..hehee..kat sini memang bergambar lebih la Syira..rindu nak pergi lagi..sejuk and suasana kat sana tu nyaman je !  Bernafas pun keluar asap :D eh ?? hehe





Cara menggunakan laman web Traveloka.com
  1. Layari laman web www.traveloka.com.my kemudian taip saja destinasi yang ingin korang nak pergi.
  2. Selesai masukkan destinasi, pelabagai pilihan tempat penginapan ditunjukkan. Disini korang boleh mula membuat pilihan berdasarkan harga, review dan pilihan terbaik. Kalau nak harga lagi murah klik je "filter".
  3. Selesai membuat pilihan, korang boleh terus membuat tempahan dengan mengisi maklumat penting dan membuat pembayaran. Pembayaran boleh dibuat melalui internet banking atau kredit kad.
  4. Selepas pembayaran dibuat, korang akan menerima satu salinan e-voucher. Kegunaan e-voucher ini adalah untuk korang jadikan bukti kepada pihak hotel sewaktu proses check-in.
  5. Ulang langkah-langkah yang sama (langkah 1 hingga 3) apabila korang ingin membeli tiket penerbangan.

# Pembayaran tiket penerbangan dan hotel adalah BERASINGAN.


Kalau korang tempah melalui APLIKASI TRAVELOKA pula, harga yang ditawarkan adalah lebih murah berbanding tempahan dilaman web tau. Percayalah korang akan rambang mata nak bercuti ke mana sebab harga PROMOSI yang ditawarkan murah !

Cepat rebut PROMOSI TRAVELOKA ! :D
Untuk info lebih lanjut dapatkan di :

Website : https://www.traveloka.com/en-my/
Facebook : @TravelokaMY
Twitter : @travelokaMY
Instagram : @traveloka
Google + : Traveloka




Monday, December 12, 2016

FRAGILE buku motivasi kedua Syira Lokman dah terbit !

Assalamualaikum
hye semua !





Setelah sekian lama menanti, akhirnya buku kedua Syira #fragilesyiralokman dah terbit :D Tak sangka sangat murah rezeki sampai macam ni, dulu saja-saja je cuba hantar manuskrip pertama, Serenity kepada penerbit, sekali sangkut pula manuskrip Serenity tu and siap dah masuk cetakan ke2 :D
and baru je ni buku kedua Syira iaitu Fragile pula diterbitkan, tu pun penerbit minta, kalau tak memang takde la Syira nak siapkan :P hehee...tak ada plan pun nak buat buku kedua tapi disebabkan buku pertama mendapat sambutan di luar jangkaan, maka terhasillah FRAGILE :D

Syira dah penat nak siapkan manuskrip, kome jangan tak beli.. gigit sorang-sorang kang !

Selalu orang tanya buku Serenity dan Fragile ni novel ke ? alamakk..
abang abang akak akak... Buku Serenity dan Fragile ni buku motivasi yang ditulis secara santai. Gaya penulisannya monolog hati dan puisi. Bukan novel cinta cinta yang siap boleh buat drama tu.. Tapi kalau boleh buat drama pun, Syira la pelakon utamanya :D Kalau Neelofa ada Fatttah Amin, Syira dipasangkan dengan siapa ? Fattah hatiku mungkin..hahaa

Ni Syira share sikit la isi kandungan dalam buku kedua Syira ni. Kalau buku #serenitysyiralokman mengajar anda bahawa "majoriti" tidak semestinya betul, buku #fragilesyiralokman ini pula akan cuba membantu bagaimana cara sepatutnya berdepan dengan perpisahan yang begitu melukakan serta mengajar kita untuk berani bangkit dan cabar diri merempuh tembok kegagalan demi kejayaan.

Sinopsis takde ke ? nak sinopsis !! Amboi-amboi dia..hahaa..kalau nak tahu isinya dengan lebih mendalam, kena la order dulu, jangan risau.. berbaloi :D


Ramai yang terlepas promosi pre order Novermber lalu. Tu la..suruh order awal-awal tak nak.
Nasib baik la Syira baik hati nak bagi HARGA PROMOSI lagi tau.
:D Untuk dapatkan harga promosi, korang perlu beli buku Serenity dan Fargile secara kombo. Maksudnya beli 2 buah buku (serenity + fragile) dan HARGA PROMOSI yang ditawarkan hanyalah RM36 :D Jimat dah kan.. Promosi ni TERHAD tau, jadi jangan ketinggalan.. 


FRAGILE (baru terbit) -RM20
SERENITY (cetakan ke2) -RM20
COMBO SERENITY dan FRAGILE (terhad) -RM36

Stok buku dah sampai kat Syira, jadi sesiapa yang nak Buku Serenity dan Fragile bertandatangan COD di Universiti Malaya, sila PM Syira segera..
COD selepas 16 Disember 2016 ok ?

PM FB - Syira Lokman 
EMEL - syiralokman21@Yahoo.com.my



## Buat masa ini, pengeposan ke rumah (tanpa tandatangan) hanya melalui FB rasmi KOMRAD BUKU sahaja.

Terima kasih ^_^

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah