"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, December 12, 2013

About me? Contact me ?

Assalamualaikum
hye semua !

My name is Wan Syahirah binti Mior Lokman. You can call me Syira for short. 
Dilahirkan pada 21 Mei 1994. ( haa...cepat kira umur Syira berapa dah  :D)
I started blogging since I was 17. 
I'm just ordinary girl with my extraordinary life..!
Bermula hanya sekadar suka suka but now i have my own mission :)
Mempunyai 5 adik beradik and Syira puteri tunggal ke4 yang
bercita cita untuk memiliki butik pakaian, yayasan kebajikan dan buku hasil penulisan Syira sendiri.

This is my personal blog,
Syira tulis tentang diri sendiri, hal sosial dan persekitaran + perspektif Islam,
 fashion, resepi, tips blogging, book review and giveaway.
Saya menulis untuk semua ^_^
My writing comes pure and sincerely from my heart. 
I hope you will enjoy reading my blog as much as I do :)


Other than URL given, I do not own any other social media network.
Kalau ada pertanyaan, nak minta tolong atau nak Syira review produk, online shop, butik, tolong kumpul sumbangan/derma atau sebarang urusan, please add fb, follow twitter atau pun email je :)
insyaAllah i will help you :)
* Syira lebih aktif di fb !



Jangan sibuk mencari kesempurnaan bila diri sendiri masih tenggelam dalam kekurangan. 
Kesempurnaan itu tidak akan pernah menjadi milik manusia tetapi 
hanya milik ALLAH :)

### Saya menulis untuk diri sendiri, 
untuk orang lain, 
kamu, mereka atau sesiapa sahaja :)
moga bermanfaat !
Bersama sebarkan kebaikan dan kasih sayang ^_^



9 comments:

Farah Waheda Wahid said...

nice to get to know you dear...

Mohd Lokman Bin Ramli said...

terbaik.. Penulisan yang datang dari hati memang seronok untuk dibaca. ^_^

aishah nin said...

blog merupaka salah satu wadah untuk berkongsi cerita, pengalaman dan sesuatu yang bermanfaat...happy baca blog u...keep it up dear :)

sYiRa LoKMaN said...

Farah : slmat bkenalan..hehehe

Lokman : saya sntiasa cuba slalu menulis dr hati :) rajin2 dtg tauu !

Aishah : betul tu awakkk 1 alhamdulillah ^_^

terima kasih..rajin2 terjah ye :)

Akif Imtiyaz said...

Salam persahabatan jugak dari Kak Lya ... Kak Lya dah ADD Fb Syira hehehehe ..

sYiRa LoKMaN said...

salam persahabtan akak...hehe

sHaRiNa eLyaNa said...

done masukkan banner, review tu bsok publish :D

review psl sha nnt sha email ya..tq

Montana said...

cunnya..rasa menyesal baru tengok ruangan ni..taw awai2 dah komen dah dulu sebab xtaw

Yana Yani said...

kita lahir bulan yang samalah syira =)
sep sikit

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah