"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, December 31, 2014

Testimoni GLAMOSKIN Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret

Assalamulaikum
hye semua :)

[Glamoskin - Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret ] Dah baca entry mengenai Glamoskin ?
Jom ketahui info lanjut mengenai Glamoskin ----> Glamoskin Collagen Gell Terbaik
Kali ni Syira sendiri jadi testimoni...hehe..

Glamoskin didatangkan dengan pencuci dimana gabungan pencuci dan collagen gel dapat memastikan kitaran pemulihan kulit muka berjalan lancar dengan sempurna.  

Glamoskin cleanser ini mempunyai ciri-ciri :

  • Pencuci, 
  • Pemutih, 
  • Pewangi
  • Penstabil. 
  • Membantu proses penyerapan Glamoskin Collagen Gell pada kulit 
  • Mempercepat proses pemulihan.

CARA PEMAKAIAN :
  1. Bersihkan wajah dengan GS Cleanser, kemudian ambil sedikit gel dengan hujung jari. 
  2. Usapkan tipis2 dan merata pada wajah sambil di sapu lembut hingga butiran gel meresap ke dalam kulit. 
  3. Amalkan setiap pagi sebelum makeup dan malam sebelum tidur. 
  4. Gell boleh diguna pakai siang dan malam dan cleanser setiap kali mencuci muka.


Fungsi Produk Glamoskin

  1. membaiki DNA kulit
  2. mengawal penghasilan minyak
  3. mengecilkan liang pori
  4. memutihkan
  5. menghilangkan Pigmentasi
  6. Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit.


Syira dah hampir sebulan tau pakai produk ni and ternyata ada kesannya :D
Setiap kali pakai memang segar je muka and gell ni wangi :D

warna kulit makin sekata, lembut, lembap and lebam bawah mata pun makin kurang :D
Kulit muka Syira ni jenis susah nak ada jerawat so kalau bab kurangkan jerawat tu, tak boleh nak tengok la kesannya tapi pori pori kat hidung yang selalu muncul terutamanya bila panas and berpeluh memang makin kurang..tu yang syok !
rasa kulit makin lembut je ..hehee..



Glamoskin dihasilkan daripada bahan semulajadi iaitu ekstrak tumbuhan. Jadi, Glamoskin memang halal dan selamat digunakan untuk semua jenis kulit. Glamoskin juga telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan No  : NOT140703528K .

so tak perlu bimbang lagi !


· Harga mampu milik !

Harga Asal: 

Glamoskin Collagen Gell : RM120/130ss
Glamoskin Cleanser : RM80/90ss
Set : RM200/220ss

Launching Promotion Price :
Glamoskin Collagen Gell : RM90/95ss
Glamoskin Cleanser : RM70/75ss
Set : RM150/160ss

Facebook : 

Selamat mencantikkan diri :D

Friday, December 26, 2014

Blog Review : Greenpanda dan Ummi.

Assalamualaikum
hye semua !

makin hari makin sibuk, maklum lah dah nak dekat exam ni kan..
gelabahh nak study..
busy pun job kena jalan..janji kena tunaikan ye dak ? ehehe..
hari ni Syira nak ambil peluang untuk review 2 pemenang Giveaway Birthday By Yana :D

Blog Review

Greennnpanda & Contests
http://greennnpanda88contest.blogspot.com

jom berkenalan dengan pemilik blog hijau ini :D
nama diberi Nisa dan berusia 20++ .. eh ?
hehe...+ + tu berapa ye ? hehe..
Peminat fanatik hijau dan haiwan comel pandai ini sudah mula berblog sejak tahun 2011
dan kini beliau telah memiliki 108 pengikut setia :D

kalau korang nak tau, Nisa rajin join giveaway tau ! kalau anda juga memiliki minat yang sama , jom ! follow blog ni untuk dapatkan info mengenai giveaway terbaru :D

Menggunakan latar belakang hijau berbintang bintang menyerlahkan lagi rupa blog ini.
nampak comel secomel tuannya..hehe..
sususan blog pun tampak kemas dan tak serabut cuma perlu utamakan widget yang penting sahaja.

terjah punya terjah ! 
nampak blog syira la dalam bloglist dia..
hee ~~ terima kasih tuan blog sudi letak blog syira dalam bloglist ^_^

jom follow blog GREENPANDA :D

ehem ! mari kita jejak blog pemenang kedua iaitu
Sofu Hashim Bercerita...
http://ummi2m2s.blogspot.com/


Pemilik blog ini merupakan Isteri kepada Saipul Baharin Ahmad. 
Ummi kepada 4 cahaya mata pengarang jantung Maisarah, Muazzam, Safiyyah dan Sabrina. Juga sebagai Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay.! waaa :D
mesti tuan blog ni pun cantik kann..hehehe..
memiliki 275 pengikut sudah mampu membuatkan blog ini dikenali !

beliau gemar berkongsi cerita mengenai family, pengembaraan beliau, mary kay dan puan yang cantik manis ni juga gemar join giveaway tau !
 sebab tu boleh menang giveaway Birthday Yana yang Syira sponsor ni...hehe...

Berblog sejak tahun 2009, ternyata beliau memiliki lebih banyak pengetahuan dari Syira ni :D
pengisian blog juga menarik ditambah dengan tema blog yang sangat simple dilengkapi warna coklat yang sejuk mata memandang,,
Bunga pink menjadi penghias blog bagi menambahkan lagi tarikan pengunjung untuk terjah blog ini.

tak perlu lagi berceloteh panjang ! 
jom follow blog Ummi ! ^_^

Bloglist dah masuk :D 


http://rasulidolaku.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
http://greenfarra.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html


TAHNIAH kepada 5 pemenang ini ! ^_^

Wednesday, December 24, 2014

Kurus dan Menang RM1000 dengan Nikko Slimm Juice

Assalamualaikum
hye semua !


Kurus dan Menang RM1000 Dengan Nikko Slimm Juice | Nak kurus sambil menang RM1000?? Jom baca entry sampai habis !....memang terbaikk dan pastinya terlajakkk larisss :D

Semua orang nak kurus. Tapi nak kurus bukan mudah. ..makan nak, bersenam malas..
hmmm..macam mana eh ?? Nikko Beauty, & Wellness, syarikat yang mengedarkan produk Nikko Placenta White kini mengeluarkan produk kurus mesra pengguna iaitu Nikko Slimm Juice.

Jom cuba produk Nikko Slimm Juice yang rasanya sedap 'kurang-manis' berperisa raspberry sesuai untuk mereka yang nak kurus dengan usaha minima. 
Jangan bimbang dengan berat badan anda, Nikko Slimm Juice boleh membantu :D

Tips penggunaan berkesan :

SARAPAN PAGI

  • Makan 1 sudu besar Nikko Slimm Juice sebelum sarapan pagi
  • Jangan skip sarapan dan jangan terlebih makan sarapan.
  • Sandwich,oat,roti amat sesuai untuk bagi tenaga.

MAKAN TENGAHARI

  • Makan nasi satu genggam kecil/ 1 senduk sahaja.
  • Lebihkan sayur, ambil lauk seperti sup ayam atau ayam bakar.
  • Jangan selalu makan makanan bergoreng.
  • Minum air mineral. Elakkan minum ais.

MINUM PETANG

  • Makan buah buahan atau roti kosong. 
  • Makan OAT sangat digalakkan sebab ia mengenyangkan

MAKAN MALAM

  • Makan 1 sudu besar Nikko Slimm Juic.e
  • Makan malam seawal bermula pukul 6 hingga 8 malam
  • Makan nasi segenggam kecil sahaja.
  • Lebihkan lauk. Kurangkan pengambilan nasi.

Tak perlu ragu-ragu dengan keberkesanannya kerana NIKKO SLIMM JUICE ternyata banyak kelebihan ! ^_^


Nikko Slimm Juice lulus KKM dan HALAL.
Tak ada kesan sampingan yang berbahaya tauuuu !  

Rata rata pengguna memberikan respon atau testimoni yang baik setelah menggunakan produk ni tau! tunggu apa lagi ?? cepattt pargi beliiiiiii !



  1. 1 botol cuma berharga RM60..murahnyaaaaaa :D
  2. Tidak perlu bancuh,terus minum sahaja 2x sehari... mudah dan cepat!
  3. Mengandungi 250ml, tahan untuk 2 hingga 3 minggu...jimat okeeee

Ehem ! korang nak tau takkk ??

Pihak syarikat ada melancarkan pertandingan Kurus Dan Menang. 
Setiap pengguna Nikko Slimm Juice layak menyertai pertandingan ini.

Pemenang akan memenangi RM1000 jika berjaya turun berat badan sebanyak 10 Kg dalam masa sebulan..

huargghhhh ! bestnya ! syoknya ! gempaknyaaaa :D

Antara syarat pertandingan :

  1. Wajib ada bukti sahih sebelum dan selepas amalkan Nikko Slimm Juice 
  2. Ada gambar ‘before – after ‘ 
Mudahkan syaratnya ??
 jom beli dan menang RM1000 dengan NIKKO SLIMM JUICE ^_^
Untuk menyertai pertandingan dan maklumat lanjut, boleh hubungi kami melalui saluran berikut :


Website : http://nikkobeauty.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/nikko.slim.juice.hq
Email : staffnikko@gmail.com

Hp : 019 3444513


Contest Mudah Nikko Slim Juice ini dianjurkan oleh Farid Laham Network dan ditaja oleh Nikko Beauty serta duniafarisya.com


Sunday, December 14, 2014

ootd # Blue and Yellow

Assalamualaikum
hye semua :D

rindunyaaa kat blog..dah lama tak berceloteh pasal diri sendiri...
rindu nak jalan jalan melawat blog lain, rindu nak join giveaway banyak banyak..
rinduu nak komen banyak banyak kat blog korang..rindu nak buat giveaway...
banyaknyaaa rinduuu..

ada 10 minit nak update blog..agak-agak sempat tak nak berceloteh panjang berjela :D
hehe...oke..tempek gamboo besoooo duluuu ^_^

Alhamdulillah..hari ni masih berkesempatan nak update blog...hurrayyy ! :D
hehe..
hari ni cuti ..tu yang seronok..


seronok sangat dengan aktiviti kat sini..Borak borak dengan kawan...buat scene ala-ala photoshoot time lecturer mengajar :D
bawa budu and tempoyak pergi fakulti and makan ramai-ramai...buat video ala-ala iklan..
hahaa..

korang nak tau tak ?
minggu kuliah hanya tinggal 1 minggu je lagi :D
cepatnya masa berlalu..

hmmm...
maknanyaa study week akan muncul and exam yang menyeramkan bakal tiba !
oke !~ ni serius seram...


Doakan Syira kat sini ye..doakan Syira berjaya dunia akhirat ^_^
tunggu study week and cuti sem bulan 1 nanti..Syira akan terjah blog korang ! :D
and insyaAllah if rajin nanti..Syira buat 1 giveaway simple untuk korangg :D
suka takk ??

Semoga kami berjaya kauttt DEKAN ^_^

  • Pengenalan kepada Psikologi
  • Pengenalan kepada Kaunseling Psikologi
  • Psikologi Perkembangan
  • Psikologi Sosial
  • Kemahiran Komputer untuk Kaunselor
  • Kemahiran Maklumat *
  • Hubungan Etnik *

ALL THE BEST ! 

Saturday, December 13, 2014

Simple Giveaway by Licha

Assalamualaikum
hye semua :)

KLIK BANNER ! KLIK BANNER !!


Hadiah Penyertaan 

RM 20 X 6 pemenang
1 blog review oleh setiap penganjur (4 pemenang)
3 hadiah misteri 


Tarikh Penting

Tempoh GA berlangsung: 12.12.14 - 2.1.2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : 5.1.2015.
Tarikh Pembayaran Hadiah : 5.1.15 - 10.1.15 (selewat-lewatnya)

Friday, December 5, 2014

Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

Salam Sejahtera,


Jom sertai GA RM150 Zalora Voucher terbaik ni dari SueAKGoGeous. Buat enam langkah-langkah berikut:

  1. Buat satu entri bertajuk 'Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous'.
  2. Publishkan entri tersebut dan masukkan URL ke ruangan komen di bawah.
  3. Follow blog SueAK.
  4. Follow Google Suriana abdul kadir.
  5. Klik sini sini sini sini sini dan sini tunggu sehingga hadis loading.
  6. Masukkan blog SueAKGoGeous ke dlm bloglist anda.

Satu pemenang utama akan mendapat Online Voucher Coupon Code dari Zalora bernilai RM150.


Manakala dua pemenang saguhati akan mendapat Marybrown Lunch Box.
Tarikh GA ini ialah dari 21/11/2014 sehingga 12/12/2014.
Tiga pemenang bertuah akan diundi dengan random.org dan akan dimumkan pada 13/12/2014.

Monday, December 1, 2014

Glamoskin - Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret.

Assalamualaikum
hye semua !

[Glamoskin - Collagen Gell terbaik dari Legacy Secret ] Pada 30 Oktober 2014 yang lalu Legacy Secret membawa 1 produk baru dari Korea !

Glamoskin :D Collagen Gell yang menggunakan teknologi terkini dalam industri kosmetik. 
Teksture gell mampu menyerap lebih baik sehingga 70% lebih cepat dan berkesan berbanding cream. 
Penemuan formula terbaru Niacimade PC merupakan penemuan terbaru dalam industri kecantikkan dan kosmetik di negara-negara maju seperti Korea dan Jepun.


Kajian yang dilakukkan mendapati kesan Glamoskin lebih cepat berbanding produk lain. 

Pastinya Glamoskin HALAL dan selamat :D

Glamoskin juga telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan No Not : NOT140703528K .

Glamoskin didatangkan dengan pencuci dimana gabungan pencuci dan collagen gel dapat memastikan kitaran pemulihan kulit muka berjalan lancar dengan sempurna.  

Glamoskin cleanser ini mempunyai ciri-ciri :


  •  Pencuci, 
  • Pemutih, 
  • Pewangi
  • Penstabil. 
  • Membantu proses penyerapan Glamoskin Collagen Gell pada kulit 
  • Mempercepat proses pemulihan.

CARA PEMAKAIAN :
  1. Bersihkan wajah dengan GS Cleanser, kemudian ambil sedikit gel dengan hujung jari. 
  2. Usapkan tipis2 dan merata pada wajah sambil di sapu lembut hingga butiran gel meresap ke dalam kulit. 
  3. Amalkan setiap pagi sebelum makeup dan malam sebelum tidur. 
  4. Gell boleh diguna pakai siang dan malam dan cleanser setiap kali mencuci muka.


Kelebihan Produk GlamoSkin :

  • Bahan Semulajadi dari Ektrak Tumbuhan
  • Paduan teknologi Nano dengan bahan aktif Niacimade PC dari Korea
  • Bebas Merkuri dan Hydroquinone
  • Perbezaan ketara setelah 30 hari pemakaian
  • Collagen Gell pertama di Malaysia sebagai alternative penggunaan cream 
  • Menggunakan teknologi Korea yang canggih dan formula terbaru dalam kosmetik Niacinamide PC buatan Korea . 
  • Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit.
  • Membaiki DNA kulit 
  • Mengawal Minyak 
  • Mengecilkan liang Pori 
  • Memutihkan 
  • Menghilangkan Pigmentasi 
  • Kesan seawal 4 minggu 

Kandungan :

Cleanser : 
Glutathione , Hyaluronic Acid , Acetyl Hexapeptide , 
Niacinamide PC ,Apple Stemcell,Tanaka dan Glycerine

Collagen Gell : 
Hydrolyzed collagen. Niacinamide PC. Adenosine.
Sodium hyaluronate. Panthenol. 3G-Bio complex. PhtoOligo



· Harga mampu milik !

· Pemakaian jangka panjang hingga 6 bulan keatas menunjukkan kulit wajah kelihatan lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenarnya.

Harga Asal: 

Glamoskin Collagen Gell : RM120/130ss
Glamoskin Cleanser : RM80/90ss
Set : RM200/220ss

Launching Promotion Price :
Glamoskin Collagen Gell : RM90/95ss
Glamoskin Cleanser : RM70/75ss
Set : RM150/160ss

Facebook : 

Link Video testimony Korea :



Saturday, November 29, 2014

Bean Bag Refill dari Double Z Trading.

 Assalamualaikum
hye semua !

siapa tau apa itu "bean bag" ??

bean bag ni la kalau dapat duduk memang syok sampai tak nak bangun..siap boleh tido lena lagi :D
hehe..
mesti dah ramai yang memang ada bean bag ni kat rumah kan :D
tapi macam mana kalau bean bag tu dah lembik ? dah tak syok la nak landing kan...

kat mana nak refill ?

haaa..jangan bimbang !
jom dapatkan bean bag refill dari Double Z Trading !

Berkualiti, Terbaik dan pastinya Murah !







jangan buang sarung bean bag yang lama tu tauuu ! 

jom refill jer dengan polystrene beads yang baru untuk nikmati semula keempukkan bean bag anda :D
lepas ni tak la bean bag tu lembik dah..
boleh landing baik punyaaaaaa !

Berita baik buat penduduk area Klang Valley, Shah Alam, Banting, Klang, Putrajaya, Cyberjaya!

free delivery je ^_^


minimum 2kg@rm60 = free delivery
4kg@rm120 = free 1kg and free delivery


Material: Pure Polystyrene
High Density, Lasts Longer



Suitable for all beanbags !
Boleh refill according to your comfort level :D nak seempuk mana ?
anda yang tentukannnn !

Sangat selesa ! Sangat Empuk  dan berkualiti !
Jom refill, topup your new bean bag.

Jom dapatkan harga istimewa dari Double Z Trading ! 

1 kilo = RM30
Minimum order : 2kg

Buy 4 kg, FREE 1kg.



Harga tidak termasuk kos penghantaran.

Penghantaran terus ke kawasan terpilih di sekitar Selangor / KL.
Untuk penghantaran secara kurier, hanya akan lakukan pada setiap hari Sabtu sahaja.

Call / SMS : 010-5355607/019-3501532

Whatsapp : 012-6424746/0133052250

FB : Doublez Trading
Pages : Double Z Trading

Jom segera dapatkan Bean Bag Refill !
Berkualiti, Terbaik dan pastinya Murah !



Hari Antarabangsa Menangani Keganasan Terhadap Wanita 2014.

Assalamualaikum
hye semua !

banner_10x5_KPWKM

25 November 2014 yang lalu , Syira dan beberapa orang rakan yang lain menyertai majlis perasmian Sambutan Hari Antarabangsa Menangani Keganasan Terhadap Wanita 2014
yang bertempat di Terminal Bersepadu Tasik Selatan.

Pelbagai aktiviti menarik diadakan bermula dari jam 10 pagi hingga 4 petang :D
Ada pameran, kempen, flashmob, kuiz interaktif , persembahan khas dan sebagainya !

Part yang paling Syira tak boleh lupa ialah demonstrasi bersama Master Saiful dari Kickstart Academy tau !


memang kelakar habis lah part lakonan tu !
nak gelak guling guling rasanya..
pukul real punya..sian pun ada..hahaha..

“Bertindak Bijak, Jangan Jadi Mangsa”
itulah tema demonstrasi tersebut !

Pada jam 2.30 petang YB Dato’ Sri Rohani Abdul Karim, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
 tiba bersama beberapa tetamu jemputan lain and nak tau apa yang lagi best ?? :D
ada tetamu khas iaitu artis veteran kitaaa :D


rindunyaaaaa artis veteran ni..lama kan tak nampak diorang di kaca tv :D
Memang terbaik, ramah pula tu !

ahaaa...kalau korang nak tahu, tema pada hari tersebut ialah jingga !
sebab tu majoriti yang hadir berpakaian jingga@oren :D

Selain artis dolu doluu...
kita juga ada ikon "HeForShe" !


siapa ikon tersebut ?
 antaranya ialah Pak Nil, Tony Yusof, Mark Adam, Chef Zam dan Fahrin Ahmad :D


..semua ikon ni handsome handsomeeeee kome :D

Nampak tak siapa tu ?
 tula la Aznil Haji Nawawi.
Kalau korang nak tau, Aznil tu merupakan alumni Universiti Malaya dan 
pernah menetap di Kolej Kediaman Pertama (ASTAR) :D
...kolej ni lah yang Syira duduk sekarang !

bak kata Aznil "ASTAR IS A-STAR" ^_^ 
hehe..yeahhh ! bangga ..ASTAR memang TERBAIK !


Syira join program ni bersama beberapa pelajar Universiti Malaya yang lain ..
memang tak rugi lahh..banyak manfaat yang diperoleh..
Hentikan Keganasan Terhadap Wanita ! 


Jelas wajah wajah keriangan di situ ye sebab dapat belon !
hahhaa..siap dapat tote bag, baju, buku, risalah, makanan...macam-macam lah :D
kan rezeki tu ! hehe..

Terima kasih semua !
"Break the Silent, Stop the Violence"

"Dia hanya wanita sederhana. 
Yang menangis bila sedih hatinya. 
Yang tersenyum bila kebahagiaan menyapa. 
Yang memaafkan bila seorang meminta."


harap dapat join lebih banyak aktiviti macam ni ! :D
berkhidmat untuk masyarakat :)

“A promise is a promise: 
Time for action to end violence against women”

Wednesday, November 26, 2014

Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom



Assalamualaikum w.b.t.


Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.
Good Luck!!!



Saturday, November 15, 2014

9 Petua semulajadi untuk memerahkan bibir.

Assalamualaikum
hye semua ^_^


1. Madu

Madu merupakan penawar atau ubat semulajadi untuk berbagai masalah kesihatan dan kecantikan termasuklah untuk memerahkan bibir. Sapu madu pada bibir anda setiap malam sebelum tidur.


2. Air Mawar

Setiap kali anda hendak tidur malam, usap lembut bibir anda dengan bola kapas yang dibasahi air mawar dingin untuk membuat bibir kelihatan lebih lembut dan merah keesokan harinya.

3. Limau nipis

Limau nipis pada dasarnya adalah bahan pemutih semulajadi. Campur 2 sudu makan air masak suam dan jus limau dengan 2 sudu makan madu, lalu sapukan pada bibir, biarkan selama 10-15 minit . Akhir sekali bila bibir dengan air suam. Jika ini dilakukan secara rutin, warna bibir yang kehitaman akan berubah menjadi lebih merah.

4. Kunyit

Campurkan isi kunyit yang telah ditumbuk dengan 1 sudu teh susu suam atau susu krim. Urut bibir anda dengan ramuan ini setiap hari selama 5 minit. Ini akan membuat bibir anda kelihatan merah secara semulajadi dan lebih kenyal.

5. Daun ketumbar

Daun ketumbar akan memudarkan warna gelap pada bibir. Hancurkan 2 lembar daun ketumbar dengan air, kemudian sapukan pada bibir dan biarkan selama 20 minit, kemudian bilas dengan air suam. Lakukan ini secara rutin untuk mendapatkan hasil yang maksima.

6. Minyak Almond (Badam)

Perubahan warna bibir boleh terjadi disebabkan kurangnya kelembapan. Minyak almond (badam) mengandungi zat yang dapat membantu melembabkan bibir anda. Hanya sapukan minyak almond pada bibir sebelum tidur. Untuk hasil yang lebih maksima, campurkan minyak almond dengan jus lemon dan madu. Jika anda tidak ada minyak almond, anda boleh gantikannya dengan minyak zaitun.

7. Gliserin

Gliserin adalah satu bahan kimia yang memiliki banyak manafaat bagi kecantikan termasuk untuk bibir. Urutilah bibir anda dengan gliserin setiap hari. Hal ini akan membantu mengembalikan bibir anda menjadi merah aslinya.

8. Mentega

Anda boleh juga sapukan mentega di bibir setiap malam sebelum masuk tidur. Ini juga dapat membantu mengembalikan warna bibir menjadi lebih segar dan kemerahan.

9. Yoghurt

Campuran madu, yoghurt dan tepung beras serta beberapa titik jus limau nipis juga dapat digunakan secara teratur pada bibir untuk membuatnya kelihatan lebih merah.

Selamat mencuba.
tak sabar nak tengok bibiorrr kome meraahhh :D

Tuesday, November 11, 2014

Saturday, November 8, 2014

Sekilas Cerita :D

Assalamualaikum
hye semua :)

lama dah tak update blog dengan "feel" .
Ramai yang menanti cerita terbaru dari Syira kan ?

Alhamdulillah..life sekarang seronok !
banyak sangat aktiviti...
tapi masih mampu menyiapkan assignment tepat pada waktunya...dapat menjawab test dengan baik and tak sabar menunggu tamatnya sem 1 :D

hehe...korang sihat ?
 agaknya setiap hari berapa kali melawat blog syira ? haha..
ke takde langsung ? :D

agak-agak cerita apa yang korang nak Syira share ?
Festival Konvokesyen Universiti Malaya dah lama berakhir, Syira nak share cerita tapi kekangan masa :(
sedih... Syira merupakan AJK Biro Makanan :D Kalau sesiapa yang datang Gerai Konvo Astarlicious tu confirm jumpa Syira..hehe..
sekarang ni takde dah la..
tapi takpe..ni Syira share gambar sikit eh :)






and sekarang Syira salah seorang AJK bagi unit Aduan dan Kebajikan kolej serta AJK Publisiti dan Aturcara untuk Program Pertukaran Budaya :D
insyaAllah bakal ke Indonesia next year !
doakan..

Syira dan group baru sahaja selesai kerja lapangan di Sekolah Cacat Penglihatan..sangat seronok berada di sana,belajar macam-macam dari mereka, bersyukur dengan nikmat yang ada..
tapi maaf..gambar tak boleh share :)

Hmm..
cadangnya nak join Program Pertukaran Pelajar ke Korea untuk sem 3 akan datang, 
musim luruh..
tapi masih berfikir and belum ada keberanian ..
agak-agak korang..Syira patut mohon tak ?

haa..lagi satu..
Syira mohon maaf sebab jarang blogwalking,jarang tinggalkan komen and jarang promote business atau blog korang..
Syira banyak kerja yang belum selesai and kadang-kadang wifi kolej pun penat nak berlari lajuu..
tapi yang job berbayar tu..Syira akan bagi lama lagi masanya oke :D
Syira tak pernah lupa korang..jangan risau ^_^

TAHNIAH juga buat semua pemenang giveawaay yang Syira sponsor..
buat masa ni Syira tak anjurkan segmen atau giveaway,mungkin tunggu cuti nanti..
:)

korang doakan Syira berjaya dunia akhirat ye ^_^
semoga kalian diberkati !


Syira memerlukan RM1,RM5,RM10 atau seberapa pun dari anda..
tolong Syira boleh ?Pencarian Dana

Monday, November 3, 2014

Beriklan di blog Syira Lokman (2014)

Assalamualaikum
hye semua!

Siapa nak beriklan di blog Syira Lokman??
jom Syira terangkan dengan lebih lanjut :D

Siapa nak beriklan banner atau review produk or perniagaan kat blog ini , murah je :D 
bagi yang tiada facebook boleh emailkan di
---> syiralokman21@yahoo.com.my



SEWA TAPAK IKLAN ---> 
Awak bagi banner/gambar dan link facebook/instagram/twitter...syira akan letakkan di tapak iklan tersebut selama sebulan..if tak ada org lain nak sewa, syira akan biar je banner/gambar awak lebih dari sebulan.. :)


REVIEW BLOG ---> 
Syira akan cerita tentang background blog,apa yang anda tulis dalam blog..latar belakang penulis blog..bilangan follower..susunan widget kemas ke tak..isi dalam blog menarik ke tak..
oke..sekiranya blog tersebut ada menjalankan perniagaan atau jualan produk, syira akan tulis juga tentang perniagaan/produk yang anda jual tetapi hanya nama je la..tak ada maklumat lengkap tentang harga ke,kelebihan produk ke..tu semua tak ada :) lebih kepada cerita blog..


REVIEW PRODUK/PERNIAGAAN/SERVIS ---> 
syira cerita nama produk/perniagaan.. gambar produk/perniagaan..harga...kat mana nak dapatkan..kebaikan produk..ciri-ciri produk..
dan no phone,fb,insta,tiwtter pun syira masukkan untuk memudahkan pelanggan call..


Selain perkara di atas ..bayaran yang dikenakan boleh dibincang di 
syiralokman21@yahoo.com.my atau facebook [wan.syahirah]:)

KELEBIHAN :

1. Purata pageviews 500-1000 setiap hari.
2. Harga terendah untuk beriklan berbanding blog lain.
3. Blog aktif.


TATATERTIB BERIKLAN DI BLOG :


Banner tidak ada gambar unsur-unsur lucah.
Banner tidak ada gambar alkohol.
Banner tidak ada gambar tembakau.
Banner tidak ada gambar penindasan pada mana-mana pihak.


*kalau tak ada banner untuk diletakkan di tapak iklan bergerak..
just bagi gambar yang menarik dan url blog/facebook/instagram anda :)


syira tak kenakan bayaran yang mahal :)
pulang modal :D

so..apa tunggu lagi ??
Pembayaran melalui acc Maybank dan BSN :)

## Sebarang perubahan akan diberitahu dari masa ke semasa :) terima kasih !


Friday, October 31, 2014

Amalan Sebelum Tidur.

Assalamualaikum
hye semua :)


  1. Berwuduk
  2. Mengibas alas tempat tidur sebanyak 3 kali.
  3. Berbaring mengiring ke arah kanan.
  4. Muhasabah, syukur dan bertaubat.
  5. Baca surah dan doa.
  6. Zikir dan selawat sehingga tertidur.

Monday, October 27, 2014

Juzt Neslo Online Gadjet Shop - Gadjet TERMURAH dan BERKUALITI.

Assalamualaikum
hye semua !

Anda peminat gadjet ?
Inginkan dapatkan pelbagai jenis gadjet terkini dengan harga TERMURAH ?
jom dapatkan semuanya di
Juzt Neslo Online Gadjet Shop


PIGEN TOUGH ARMOR CASE !!!

Design yang smart..very protective,,tak tebal sangat and tak nipis sangat..
Available for iphone 4 4s 5 5s 6
awesome kan?
Untuk case awesome macam ni cuma RM45 sahaja 




PF Flashing Earphone !!!
Available in three colour red,blue, & green 
Rechargeable light(if bateri habis lampu je padam,,music still playing) 

Harga termurah berbanding harga pasaran,,
untuk earphone awesome ni cuma RM85 sahaja !!! 


Adidas Headphone !!
Siapa suka headphone ?
Syira pasti ramai yang suka headphone kann...
jom dapatkan Adidas Headphone !
Sound quality sangat memuaskan,,nak bergayut dengan kesayangan pakai heandphone ni pun boleh built in mic !
Sesuai untuk semua jenis smartphone,mp3 and laptop 
RM55 sahaja .



Anda ada speaker beatspill tapi tiada hiasan??
Bosan?? Ini dia patung beatspill
RM90 sahaja !!! 


Casing ni waterproof tau,,boleh kena air dan boleh rendam,,

waterproof case redpepper note2, note3, s5 ..
RM80 sahaja,,
dijamin phone anda boleh menyelam bersama tuannya :D
hahaha..menyelam bersama phone..tak sweet gituwwww?? :P

so tak perlu la susah2 guna go pro bagai kalau nak snap or rakam dalam air lepas ni :D

Photo: Jeng jeng jeng,,,awek2 kiut kat luar sana,,meh rapat meh dekat,,saya nak tunjuk satu case awesome ni

WATERSAND CASE !!!

Tunggang terbalik dia bergerak,,abam2 sado kat luar sana kalau nak beli bole gk,,bagi dekat kesayangan eh,,sendiri pakai pun bole,,hahaha

Whatsapp/wechat/telegram 0177585313

#juzt_nesloOnlineGadjetShop #gadjetStuff #thank4support #keepSupportingMe


anda mahukan powerbank yang bergaya dan berjenama??
Jom dapatkan Chanel powerbank 12k mah,,

yang ni Syira pun tergoda :D

RM95 sahaja!!!
Complete set with 3month warranty !


Khas buat peminat tegar games ! :D
for sure korang tau apa ni kann...
dah lama idamkan ?? inilah masanya untuk anda rebut !

apa yang istimewa?

connect with bluetooth up to 6m.
comfortable to hold..

 only RM180 . 

silikon tablet rm40

ipadmini 
avenger ,marvel ,spiderman ,superman, parislove, pariscupcake ..

p3100/p3110 
realmadrid, barcelona, mu, chelsea, gloomy, tuzki, bearpink, bearbrown, pariscupcake, avenger ,marvel, spiderman.. 

p3200 
bearpink, bearbread, marvel ,avenger ,gloomy, rilakkuma, candypower, yummy ,londonbridge, londonbus ,porsche ..

note8 n5100 
porsche, candypower, ferrari ,londobridge, londonbus, chanel, yummy ..







HELLO KITTY POWERBANK !
Huarggggh ! favourite Syira ni..
Macam-macam watak animasi ada tau selain hello kitty ni !
mesti teruja nak borong semua ^_^





Anda minat photographer tapi tiada equipment??
jom dapatkan barangan terbaik abad ini :D

Monopod Multifunction Wireless. 
monopod biasa, tripod besar dan mini tripod.
Pouch bag dan manual juga disertakan sekali.

2 warna pilihan GOLD dan BLUE

RM95 sahaja !

banyaknyaaaaa gadjet yang SMART, COMEL,BERKUALITI and MURAH !

Kalau nak cerita semua memang 10 hari pun tak habis..
confirm rambang mata bila terjah Juzt Neslo Online Gadjet Shop :D
jom borong semua !

Macam macam gadjet dijual dengan harga TERENDAH !

What are u waiting for?? Order now !!!

Whatsapp, wechat, telegram : 017 7585313
Facebook : Juzt Neslo Online Gadjet Shop

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah