"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, August 11, 2015

Syira Lokman Siswi Pilihan Berita Harian

Assalamualaikum
hye semua :)

Dah dekat penghujung cuti ni makin sibuk, sampai lupa nak update blog sendiri. Demam masih belum pulih and rasa macam makan ubat pun sama je. 6 Ogos 2015 saat diri betul-betul tengah sakit Allah bagi hadiah :) Syira Lokman dalam ruangan Siswi Pilihan Berita Harian. Tak pernah terfikir akan sampai ke tahap ini. Dulu masuk paper majalah sebagai blogger pilihan, tapi sekarang sebagai pelajar. Jujur untuk artikel kali ini malu sebenarnya nak dedahkan sebabnya Syira baru je selesai tahun pertama di Universiti Malaya. Masih mentah jiwanya, masih baru. Tapi ini yang dinamakan rezeki. Alah hadirkan tanpa disangka.


Terima kasih kepada Berita Harian  ^_^
Terima kasih Cik Khairunnisa :)
Terima kasih kerana memilih Syira Lokman untuk diketengahkan :)

Ramai tanya macam mana boleh masuk paper?
hmm...Syira tahu ramai yang sebenarnya inginkan blog atau diri anda diketengahkan. Syira pun tak tahu nak cakap macam mana Syira dapat semua ni. Ramai blogger di luar sana, ramai pelejar universiti yang hebat mencipta nama.
Namun Syira Lokman dipilih seolah olah tiada yang kedua.
Untuk artikel kali ni, Cik Khairunnisa yang pernah interview Syira untuk Blogger Pilihan dalam Berita Harian inbox Syira di facebook untuk rungan siswi pilihan keluaran 6 Ogos 2015 ni.
Jauh di sudut hati Syira nak menolak tawaran ini sebab rasa diri masih belum cukup hebat pencapaiaanya. Baru 1st year jadi pelajar kann..
ramai sangat senior yang hebat.
Namun ini satu landasan yang baik untuk meningkatkan keyakinan dan motivasi diri serta orang lain dengan menyatakan "siapa pun kamu, seusia mana pun kamu, kamu diberi rezeki dan kejayaan untuk dibanggakan usahanya dan bantu memotivasikan orang lain dengan kejayaanmu".

Kalau nak baca kisah Syira sepanjang tahun pertama menjadi pelajar Ijazah Sarjana Muda Kaunseling di Universiti Malaya, boleh klik sini  :)
btw, goodluck untuk adik-adik yang bakal menyambung pengajian di UM dan mana-mana universiti yang lain :) tetapkan matlamat dan bawa harapan bersama hati yang ada Tuhan :)

Alhamdulillah..rezeki Syira :)
Terima kasih buat semua yang menyokong dan berdoa buat Syira saat Syira masih di dalam perut mama hingga ke hari ini. Blog ni hadiah untuk anda, Syira minta maaf andai hasil dari blog ini tidak seperti apa yang anda harapkan.
Tapi blog ialah medium untuk syira menulis sesuatu buat semua :)
Setiap yang dikongsi diharap dapat memberi inspirasi dan membantu kalian, pada masa yang sama dapat mengingatkan kalian dan Syira sendiri yang selalu alpa.
Mungkin ada darinya yang boleh membawa manfaat untuk kita berubah bersama.

Terima kasih buat semua yang sentiasa setia mendoakan :)

Apa yang pasti,kejayaan kita hari ini bukan sahaja dari hasil usaha kita, tetapi dari doa insan2 mulia yang ingin melihat kita berjaya :)

Moga kita dijauhkan dari lupa diri. 
Moga Allah lindungi hati ini.
lepas ni kena makin rajin singgah dan baca entry di blog Syira tau :)
Maafkan atas kekhilafan Syira sendiri..
Semoga hidup kalian diberkati :)


Kalau ada pertanyaan, nak minta tolong atau nak Syira review produk, online shop, butik, tolong kumpul sumbangan/derma atau sebarang urusan, please add fb, follow twitter atau pun email je :)
insyaAllah i will help you :)
* Syira lebih aktif di fb !



Other than URL given, I do not own any other social media network.

Jangan sibuk mencari kesempurnaan bila diri sendiri masih tenggelam dalam kekurangan. 
Kesempurnaan itu tidak akan pernah menjadi milik manusia tetapi 
hanya milik ALLAH :)


### Saya menulis untuk diri sendiri, 
untuk orang lain, 
kamu, mereka atau sesiapa sahaja :)
moga bermanfaat !
Bersama sebarkan kebaikan dan kasih sayang ^_^

29 comments:

EAT,MAKE,READ said...

tahniah.. bestnya

Ayuni Rafilah said...

Hebat! Semoga kejayaan Syira menjadi inspirasi kepada blogger-blogger muda dan pelajar-pelajar universiti lain juga :)

Haffizul Iskandar said...

Wah. Hebat! Tahniah! Hehehe

Puan Wawa said...

Alhamdulillah, tahniah syira..")

Gds Okt said...

tahniah :-)

A Special Story About Me said...

tahniah syira....

Chik Myra said...

Tahniah Syira.. baru tau Syira amik kaunseling. sama la kita..hehehe

Nurul Faiz said...

tahniah Syira :)

Muhammad Khairuddin Lim said...

Tahniah...

Athirah Diyana said...

tahniah syira! moga berjaya :)

Dunia Zumal said...

Tahniah. Terus maju jaya yer Syira... moga kembali sihat k ^-^

Nieyl said...

Salam...
Singgah pagi di sini..
kembali BW..=)
Tahniah!

Amelia Effendi said...

tahniah! :)

singgah sini :) boleh tlg jwb soalan kat --- http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/2015/08/saya-ada-soalan-boleh-tolong-jawab.html hehehee mekasih

cik tenggiling said...

taniah awak....

izzeyda said...

tahniah Syira..

yanie yusuf said...

Tahniah..Semoga berjaya dalam pelajaran dan jurusan yang dipilih..aamin..

aRz MoHa said...

tahniah buat syira lokman dan semoga cepat sembuh

Shiqin Sunshine said...

Wahh nice...eehhe ada hikmah setip sesuatu yg terjadi...btw tahniah ye ;)

sHaRiNa eLyaNa said...

wah tahniah...happy for u dear

kalau tak keberatan meh join GA sha..
syarat simple ja..
http://www.opzzpinky.my/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
tq :)

ejulz said...

waaaa.. untung la.. hehe


Jemput singgah "Senarai Pengomen Tegar Mac, April, Mei, Jun, dan Julai 2015"

nurdani said...

wah...tahniah syira! glemer. hehe

Nabihah Arrose said...

tahniah kak Syira :-)

lia ummiirfan said...

tahniah syira :))

kisah earty said...

alhamdulillah..rezeki.. :)

Lieya Von Jay said...

tahniah,, best nye muka masuk paper

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam syira,
tahniah naaaaaaaaaaa

Afidah Azmi said...

bertuah sgt Syira kan...

Nadia Johari said...

alhamdulillah..rezeki syira

nurnadeea said...

bestnya Syira...masuk paper...tahniah...

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah