"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, November 30, 2011

Alahaiii...sweetnya ~~



Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala
Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.




PUISI ZAHIRIL ADZIM BUAT ISTERINYA SHERA AIYOB....
alahaiii..sweetnye ^_^ Syira sukaa diowangggg!..SWEET !
haa,nampak takk??..nama pengantin perempuan da sama da tu...
cam mana ni?? heee~~
(untuk SYIRA LOKMAN tak ada ke?? ) hehe...


SELAMAT PENGANTIN BARU ^_^


15 comments:

dyla atsuya said...

untuk SYIRA LOKMAN akan dtg la..nty FAREEZ MURAD buat khas la..

sYiRa LoKMaN said...

waa~~ puisi dari fareez murad..cam mana la upenye...:P

sarah rashidi said...

yeah! suke mereka jugak.sweet habes

Cik Bhulat said...

comel n sweet je puisi nya... =] awk tunggu mr.right awak la kasi puisi, baru best =]

sYiRa LoKMaN said...

sarah: sweet kn diowg :D comell je..

cik bhulat: hehee..mr.right kte t die bagi karangan terus,ta de puisi da..haha :P

thanx komen yea semua.. :)

Cik Gadis ^^, said...

sangat suwiiiittt ~

sYiRa LoKMaN said...

sangat sangat sweet :D

Phat said...

mmg sweet phat follow sini ya

czueka said...

sweetnya!! hehee..bw cni..

http://kisahsiqaseh.blogspot.com/2011/12/hari-aids-sedunia.html

sYiRa LoKMaN said...

hehe...thanx sudi follow n komen... thanx again yea! ^_^

♥Lady Ainaa♥ said...

MasyaAllah... sweetnyew!!! blewlah ma bf nak jd mamat jiwang ni...hurmmmmm

sYiRa LoKMaN said...

sabar sabar..InsyaAllah..nnti ade la tuuu

mohdhazlan Dreadlock said...

:)bes

yayalicious said...

sweet..sdih pun ade..sbb pkir xkan mgkin dpt ssorang yg sperti itu..hm.. =)

sYiRa LoKMaN said...

InsyaAllah ade...cri someone yg terbaik!... ^_^ doa selalu :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah