"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, March 15, 2016

Beli Buku Indie Best Seller guna BBIM !

Assalamualaikum
hye semua :)

Jom Beli Buku Indie Best Seller guna BBIM ! ikuti cara mudah di bawah !! :D
Banyak buku hebat boleh korang dapatkan and paling penting jangan lupa #serenitysyiralokman diutamakan tau ! hehee...



Terma & syarat

1. Hanya buku dalam kategori Indie Box sahaja layak menikmati tawaran Indie Box
2. Pembelian 5 naskhah ke bawah tiada free shipping. Pelanggan perlu menanggung kos pos buku secara berasingan (bayar secara bank-in)
3. Sila pilih kuantiti buku yang tepat dengan nilai BB1M iaitu RM50 = 2 buku, RM100 = 5 buku, RM150 = 7 buku, RM200 = 10 buku, RM250 = 12 buku.
4. Hanya pemilik BB1M yang sama untuk 1 pesanan. Tidak boleh campur BB1M dalam pesanan yang sama.
5. Hantar BB1M yang tulen & lengkap menggunakan pos Ekspress (disyorkan) ke;

PTS Bookcafe Sdn. Bhd.
No 12, Jalan DBP,
Dolomite Business Park,
68100 Batu Caves,
Selangor, MALAYSIA
No : 03-61850718



Review Serenity :


"Bagi Sheda sendiri bila baca buku ni, memang sampai ke hati... 
Dengan gaya santai mesej berjaya disampaikan! Tahniah buat rakan blogger Sheda sendiri Syira Lokman atas hasil nukilan beliau yang mengagumkan" 
1. Buku Ini Penuh Dengan Kata-kata Motivasi indah
2. Penulisan yang bijak dan bernas 
3. Banyak nasihat dan Pengajaran 
4. Monolog Yang menarik
5. Puisi dari hati

Read more : www.shedaucu.com


"Buku Serenity Syira Lokman Memberi Nyawa Motivasi.
Penulisannya acik bagi 4/5 ****
Penulisan terbaik..
Acik hampir 3,4 kali membaca,puisi ,monolog hati dari buku ini"

Read more : www.akupenghibur.com


"Aku tertarik dengan karya ringkas tapi kemas dan penuh nasihat, peringatan. Malah terasa seperti kita sedang dinasihati dan dimotivasikan secara halus."



"Memang HOT SELLING habis, sebanyak RATUSAN unit buku berjaya dijual dalam masa 2 minggu! Memang hebat sangat bagi Nad memandangkan ini buku pertama yang diterbitkan oleh Syira.
Apa yang Nad perasan, buku SERENITY ni sebenarnya membantu kita muhasabah diri sendiri :) Dengan menyentuh soal study, motivasi, kejujuran, Islam dan dalil-dalil. Serious memang banyak aura positive yang diterapkan dalam buku ni. Kadang tu ada la satu dua perenggan yang terkena dengan batang hidung sendiri kan hahaha."



"Serius.. Tabik Hormat buat Syira sebab telah membuat teman kagum dengan beliau.. huhu.. serius,.. bait2 kata yang ditulis oleh Syira sangat-sangat mengalun jiwa membacanya."

Read more : tengkubutang.blogspot.my


"Andai kata kita sering menyalahkan tuhan yang tidak adil dalam memberi kenikmatan kehidupan kepada kita, buku ini akan mengubah persepsi kita 360 darjah bila kita membacanya. Baca dan jangan pertikaikan apa apa terlalu awal sebabnya di akhir tajuk, anda akan nampak mesej yang hendak di sampaikan. Garapan yang di buat oleh Syira Lokman memang cik en kagum. "

Read more : adna2029.blogspot.my




Cara lain mendapatkan SERENITY :

  1. Syira Lokman (fb) (bertandatangan-limited)
  2. Komradbuku
  3. Butik Zmar Apparel Shoppe, Alam Avenue, Shah Alam.
  4. Bookcafe.com
  5. Buku Halal
  6. Ejen-ejen komrad
  7. Mph bookstore
  8. Popular bookstore
  9. Kedai-kedai buku berhampiran anda.
  10. Online seller
alhamdulillah..terima kasih ! ni sekadar komen-komen di blog, korang boleh search #serenitysyiralokman di facebook dan instagram untuk lihat lebih banyak review !
apa pun, jangan lupa gunakan #serenitysyiralokman ^_^ nanti share yee pendapat korang pasal buku ni..support my 1st book !!! ^_^ doakan !




6 comments:

Hanafi Abdullah said...

saya juga peminat buku dan suka membaca..

beli buku di bookcafe banyak memberi kemudahan kepada pembeli..

muja said...

tahniah syira dengan kejayaan serenity. semoga syira lebih berjaya lagi di masa akan datang. amiin

Yun Sing said...

Tak apply BR1M xD

Baru ingat belum review lagi Serenity.. Esok lusa saya up review ya.. ^^

YieN said...

Wahhh, mcm best je ni . Neways, tahniah :)

Amirul Hakim said...

mcm mana nak post bb1m dkt bookcafe ye

Syira Lokman said...

@Amirul Hakim Klik link tu ye..ada caranya :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah