"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, December 12, 2016

FRAGILE buku motivasi kedua Syira Lokman dah terbit !

Assalamualaikum
hye semua !





Setelah sekian lama menanti, akhirnya buku kedua Syira #fragilesyiralokman dah terbit :D Tak sangka sangat murah rezeki sampai macam ni, dulu saja-saja je cuba hantar manuskrip pertama, Serenity kepada penerbit, sekali sangkut pula manuskrip Serenity tu and siap dah masuk cetakan ke2 :D
and baru je ni buku kedua Syira iaitu Fragile pula diterbitkan, tu pun penerbit minta, kalau tak memang takde la Syira nak siapkan :P hehee...tak ada plan pun nak buat buku kedua tapi disebabkan buku pertama mendapat sambutan di luar jangkaan, maka terhasillah FRAGILE :D

Syira dah penat nak siapkan manuskrip, kome jangan tak beli.. gigit sorang-sorang kang !

Selalu orang tanya buku Serenity dan Fragile ni novel ke ? alamakk..
abang abang akak akak... Buku Serenity dan Fragile ni buku motivasi yang ditulis secara santai. Gaya penulisannya monolog hati dan puisi. Bukan novel cinta cinta yang siap boleh buat drama tu.. Tapi kalau boleh buat drama pun, Syira la pelakon utamanya :D Kalau Neelofa ada Fatttah Amin, Syira dipasangkan dengan siapa ? Fattah hatiku mungkin..hahaa

Ni Syira share sikit la isi kandungan dalam buku kedua Syira ni. Kalau buku #serenitysyiralokman mengajar anda bahawa "majoriti" tidak semestinya betul, buku #fragilesyiralokman ini pula akan cuba membantu bagaimana cara sepatutnya berdepan dengan perpisahan yang begitu melukakan serta mengajar kita untuk berani bangkit dan cabar diri merempuh tembok kegagalan demi kejayaan.

Sinopsis takde ke ? nak sinopsis !! Amboi-amboi dia..hahaa..kalau nak tahu isinya dengan lebih mendalam, kena la order dulu, jangan risau.. berbaloi :D


Ramai yang terlepas promosi pre order Novermber lalu. Tu la..suruh order awal-awal tak nak.
Nasib baik la Syira baik hati nak bagi HARGA PROMOSI lagi tau.
:D Untuk dapatkan harga promosi, korang perlu beli buku Serenity dan Fargile secara kombo. Maksudnya beli 2 buah buku (serenity + fragile) dan HARGA PROMOSI yang ditawarkan hanyalah RM36 :D Jimat dah kan.. Promosi ni TERHAD tau, jadi jangan ketinggalan.. 


FRAGILE (baru terbit) -RM20
SERENITY (cetakan ke2) -RM20
COMBO SERENITY dan FRAGILE (terhad) -RM36

Stok buku dah sampai kat Syira, jadi sesiapa yang nak Buku Serenity dan Fragile bertandatangan COD di Universiti Malaya, sila PM Syira segera..
COD selepas 16 Disember 2016 ok ?

PM FB - Syira Lokman 
EMEL - syiralokman21@Yahoo.com.my



## Buat masa ini, pengeposan ke rumah (tanpa tandatangan) hanya melalui FB rasmi KOMRAD BUKU sahaja.

Terima kasih ^_^

7 comments:

MG schmidt said...

waaaa! bestnya! tahniah syira

Anonymous said...

Wah,,,

Pojiegraphy Journal said...

Wah, lama tak berkunjung ke blog Syira. Tup tap tup tap, alhamdulillah! Tahniah, keep it up ya :)

The KehalusanKelembutan said...

tahniah syira

Nora Karim said...

Alhamdulillah... tahniah Syira atas terbitan buku kedua... :D

Busyra Bt Takiyudin said...

wah tahniah syira!

Nurol Huda said...

Tahniah Syira. Moga aktiviti melancong ini dapat memberi ilham untuk penghasilan penulisan di masa akan datang.

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah