"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, December 16, 2016

PROMOSI Percutian bersama #MyTravelokaEscapade !

 Assalamualaikum
hye semua ! ^_^

Traveloka is one of the leading flight and hotel booking platforms in Southeast Asia, serving more than 18,000 routes and thousands of hotels in Asia Pacific. 


Korang dah bercuti hujung tahun ke belum? Mesti ramai yang cancel holiday trip sebab risau bila bajet tak cukup kan, tapi sekarang apa kata korang jangan sedih dulu. Syira ada satu laman web yang menawarkan pakej percutian murah and lagi best sekarang ni ada PROMOSI :D Pernah dengar TRAVELOKA tak ?? sekarang ni ada pakej #MyTravelokaEscapade



Korang masih sempat nak bercuti sebab harga yang ditawarkan memang sangat berbaloi.
Dalam laman web ni korang boleh search penginapan di tempat yang korang nak pergi contohnya Bali ke, Sabah ke or mungkin Korea :D Banyak lagi pilihan tempat yang menarik dan pastinya harga PROMOSI !

Kalau tak pasti nak pilih hotel yang mana, korang boleh tengok review yang diberikan oleh pengunjung lain tentang hotel yang dipilih. Review daripada mereka juga sangat berguna sebenarnya untuk korang membuat pilihan hotel dengan lebih tepat.


Kalau macam Syira, Syira nak ke Sabah lagi sebab teringin makan seafood and ke pulau :D Di Sabah ni macam-macam tempat menarik ada. Yang penting mesti la nak bergambar ala-ala photoshoot kat sana. Seafood besar-besar saiz dia ok ! serius korang akan nak makan seafood hari-hari sebab Syira and family pun makan seafood setiap hari masa kat sana..hahaa..


Banyak tempat menarik di Sabah ni, antaranya ialah :
  1. Waterfront kota kinabalu / Jesselton Point
  2. Masjid Terapung Kota Kinabalu
  3. Muzium Marin
  4. Menara Jam Atkinson 
  5. Muzium Tamadun Islam 
  6. Kereta api Borneo Utara / North Borneo Railway 
  7. Platform Pemerhatian Bukit Signal 
  8. Sutera Harbour Golf & Country Club 
  9. Pelbagai Pulau menarik
  10. Pasar filipina
  11. Restoren Nelayan
  12. Muzium sabah 
  13. Pasar Malam Sinsuran
  14. Pasar Malam Kampung air
  15. Pasar kraftangan
  16. Pasar Ikan Masin
  17. Pasar Besar


Kaki gunung Kinabalu antara tempat yang pastinya nak jejak lagi. Cantik kot pemandangan kat sana. boleh nampak dengan jelas Gunung Kinabalu yang menjadi kebanggaan rakyat Sabah. 



Kalau nak acah-acah oversea pula boleh ke Desa Cattle Dairy Farm ..banyak ternakan lembu kat sini..kawasan sekitar pun cantik je penuh dengan rumput hijauuu..rindunyaaaaaa
..hehee..kat sini memang bergambar lebih la Syira..rindu nak pergi lagi..sejuk and suasana kat sana tu nyaman je !  Bernafas pun keluar asap :D eh ?? hehe





Cara menggunakan laman web Traveloka.com
  1. Layari laman web www.traveloka.com.my kemudian taip saja destinasi yang ingin korang nak pergi.
  2. Selesai masukkan destinasi, pelabagai pilihan tempat penginapan ditunjukkan. Disini korang boleh mula membuat pilihan berdasarkan harga, review dan pilihan terbaik. Kalau nak harga lagi murah klik je "filter".
  3. Selesai membuat pilihan, korang boleh terus membuat tempahan dengan mengisi maklumat penting dan membuat pembayaran. Pembayaran boleh dibuat melalui internet banking atau kredit kad.
  4. Selepas pembayaran dibuat, korang akan menerima satu salinan e-voucher. Kegunaan e-voucher ini adalah untuk korang jadikan bukti kepada pihak hotel sewaktu proses check-in.
  5. Ulang langkah-langkah yang sama (langkah 1 hingga 3) apabila korang ingin membeli tiket penerbangan.

# Pembayaran tiket penerbangan dan hotel adalah BERASINGAN.


Kalau korang tempah melalui APLIKASI TRAVELOKA pula, harga yang ditawarkan adalah lebih murah berbanding tempahan dilaman web tau. Percayalah korang akan rambang mata nak bercuti ke mana sebab harga PROMOSI yang ditawarkan murah !

Cepat rebut PROMOSI TRAVELOKA ! :D
Untuk info lebih lanjut dapatkan di :

Website : https://www.traveloka.com/en-my/
Facebook : @TravelokaMY
Twitter : @travelokaMY
Instagram : @traveloka
Google + : Traveloka




9 comments:

Jun Zie said...

semoga bjaya =)

Nurol Huda said...

pakej percutian murah. Peluang dah terbuka luas ni.

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

wow menarik ni

ros_reeza said...

all the best!

fasha said...

next time nak pergi sabah jugak lah..hehe

Nurul Syahirah said...

selamat tahun baru :)

sudi2 la join contest Nurul ni ye :)
http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Wah menarik nih... Ada rezeki lebih nanti nak gie Sabah jugak lah...

Kak Nab said...

cantik gambarnya.

Nor Aini said...

Assalamualaikum dan salam perkenalan.

Ini menarik, lepas ni boleh cuba usha lah kat sini.

My blog: http://yamanaimy.blogspot.com/
My shop: https://www.printcious.com/my/designers/naimyart

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah