"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, January 9, 2012

My first Cupcakes :D

Assalamualaikum
hye semua...

Again! projek baruu lagi..hehe
Hari ni Syira buat cupcakes..
hehe..lepas spm ni,duduk rumah je..belajar la masak kann....
Kali ni Syira buat CHOCOLATE OREO..
Syira guna resepi yg sama untuk buat kek coklat..(resepi-kek-coklat)
cuma bezanya..lepas adunan dah sebati..
masukkan biskut oreo dalam paper cup kemudian,masukkan pula adunan coklat tadi :D
kalau nak tambah cip coklat pun boleh..
then,kukus/bakar....
Lepas kek tu da masak...biar sejuk sikit dulu..
then hias lah ikut kreativiti kamu semua :)
(ni Syira hias guna white chocolate je,kalau ada cream lagi oke)


SELAMAT MENCUBA !

tak pandai nak hias kek lagi laaa :P



# jom like ni PaBiLa-DuA-bLoGgEr-BeRgAbUNg
TERIMA KASIH ! ^_^


8 comments:

Eykin Hassan said...

Yummy! yummy! nk sket. hnt kt umah tau XP hehe

M@M@ SH@RIDZ said...

OK la tu first time buat dah jadi kek tu.... nak pinjam resepi boleh...

sYiRa LoKMaN said...

eykin : heheh..kalau rajin la :P

Mama : hehe..boleh boleh..amik la :)

Cik Zai said...

Hahahah...colourful cup cake..^_^

A'ishah Kamaludin said...

buat org lapar je syira ni.. yam yam..

terliuq

hehe. first time singgah sini. Salam kenal

yana rosaini said...

hai :) awak ditag :D

ira mohd said...

hehe. menarik lah dear! rajin tol ekk. gud2. keep it up! :)

sYiRa LoKMaN said...

hehe,..comel kn cupcakes ny?? haha,puji diri :P
terima kasih! thanx juga sudi komen ye semua!..

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah