"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, April 3, 2012

Kuatkan semangat..Teruskan hidup :)

  • Terkadang hidup tidak seperti apa yang kamu inginkan . Kamu harus bersiap sedia dengan kemungkinan apa pun meski kemungkinan yang paling buruk sekali .


  • Jangan terperuk hanya kerana ada orang yang mengecewakan kamu . Kerana diluar sana banyak lagi yang menanti senyuman manismu .


  • Tidak perlu bersedih kerana kekurangan . PERCAYALAH , Tuhan pasti memberi kelebihan kepada setiap orang yang memiliki kekurangan .


  • Kebaikan membawa kemuliaan . Akan ada banyak orang yang mendoakanmu kerana kebaikan yang telah kamu buat .


  • Masalah tidak seharusnya membuat kamu menyerah ! Kerana masalah akan membuat kamu kuat jika kamu mahu belajar dan mengambil hikmah .


  • Hidup ini singkat , maka janganlah kamu membuatnya lebih singkat dengan melakukan perkara yang sia-sia .


  • Perbezaan tidak seharusnya membuat kamu berpisah , kerana seharusnya perbezaan menyedarkanmu bahawa kamu dan dia saling memerlukan .


  • Tidak perlu kamu kesali dengan kesalahan dahulu . Kerana semakin kamu sesali semakin lama hidup kamu dalam kesedihan . Maafkan dan lupakan !




#apa pun yang jadi...harus kuatkan hati..terus berdoa kepada Allah ^_^ insyaAllah..
segala galanya akan baik baik saja ^_^
kuatkan semangat , teruskan hidup !


jom baca blog kawan baik Syira ni dyla and like juga page kami yea PaBiLa-DuA-bLoGgEr-BeRgAbUNg



9 comments:

!em@ gurLz said...

hye.. iema singgah sini smbil follow :)

Sandra Azwan said...

hidup mesti diteruskan walau badai datang melanda....;-)

❖ Syaa ❖ said...

Entry pembina semangat yang down ! XD Yaaa saya suka entry cmnie :)

Shakirah Kyrah said...

tabah dalam menghadapi liku2 kehidupan. :)
follow ea :)
http://qierahoney.blogspot.com

shafiq said...

wahh , mohon share . :DD

Suriada Sulong said...

point no 2 tu buat kite touching lar.. btol tu, lbh baik kite bgembira, dan plg pntg utk diri sndri.

uncHa said...

nice :)

gdsbnga said...

tapi kadang2 susah nak move on kalau ada something bad berlaku pade kite . walau canepung still kena kuatkan hati utk teruskan kehidupan . kan ? hhi

sYiRa LoKMaN said...

iema : hyee...hehe..tq! ^_^

Sandra :yeah setuju! tq komen :)

Syaa : hehe...tq kmu! semangat penting untuk teruskan hidup ^_^

Shakirah :yeaaa... ^_^ tq follow ye..

Shafiq : hehe...sila sila... ^_^

Suriada : hehe...jgn touching2 ye...fikir diri sendiri n pentingkan diri tu banyak bezanyaa ^_^


uncha : tq kmu :D

gdsbnga : memang la...percaya semua yg berlaku Allah yg tentukan..kita sebagai manusia kne terus cuba kuat n berubah ke arah kebaikan :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah