"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, November 29, 2014

Hari Antarabangsa Menangani Keganasan Terhadap Wanita 2014.

Assalamualaikum
hye semua !

banner_10x5_KPWKM

25 November 2014 yang lalu , Syira dan beberapa orang rakan yang lain menyertai majlis perasmian Sambutan Hari Antarabangsa Menangani Keganasan Terhadap Wanita 2014
yang bertempat di Terminal Bersepadu Tasik Selatan.

Pelbagai aktiviti menarik diadakan bermula dari jam 10 pagi hingga 4 petang :D
Ada pameran, kempen, flashmob, kuiz interaktif , persembahan khas dan sebagainya !

Part yang paling Syira tak boleh lupa ialah demonstrasi bersama Master Saiful dari Kickstart Academy tau !


memang kelakar habis lah part lakonan tu !
nak gelak guling guling rasanya..
pukul real punya..sian pun ada..hahaha..

“Bertindak Bijak, Jangan Jadi Mangsa”
itulah tema demonstrasi tersebut !

Pada jam 2.30 petang YB Dato’ Sri Rohani Abdul Karim, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
 tiba bersama beberapa tetamu jemputan lain and nak tau apa yang lagi best ?? :D
ada tetamu khas iaitu artis veteran kitaaa :D


rindunyaaaaa artis veteran ni..lama kan tak nampak diorang di kaca tv :D
Memang terbaik, ramah pula tu !

ahaaa...kalau korang nak tahu, tema pada hari tersebut ialah jingga !
sebab tu majoriti yang hadir berpakaian jingga@oren :D

Selain artis dolu doluu...
kita juga ada ikon "HeForShe" !


siapa ikon tersebut ?
 antaranya ialah Pak Nil, Tony Yusof, Mark Adam, Chef Zam dan Fahrin Ahmad :D


..semua ikon ni handsome handsomeeeee kome :D

Nampak tak siapa tu ?
 tula la Aznil Haji Nawawi.
Kalau korang nak tau, Aznil tu merupakan alumni Universiti Malaya dan 
pernah menetap di Kolej Kediaman Pertama (ASTAR) :D
...kolej ni lah yang Syira duduk sekarang !

bak kata Aznil "ASTAR IS A-STAR" ^_^ 
hehe..yeahhh ! bangga ..ASTAR memang TERBAIK !


Syira join program ni bersama beberapa pelajar Universiti Malaya yang lain ..
memang tak rugi lahh..banyak manfaat yang diperoleh..
Hentikan Keganasan Terhadap Wanita ! 


Jelas wajah wajah keriangan di situ ye sebab dapat belon !
hahhaa..siap dapat tote bag, baju, buku, risalah, makanan...macam-macam lah :D
kan rezeki tu ! hehe..

Terima kasih semua !
"Break the Silent, Stop the Violence"

"Dia hanya wanita sederhana. 
Yang menangis bila sedih hatinya. 
Yang tersenyum bila kebahagiaan menyapa. 
Yang memaafkan bila seorang meminta."


harap dapat join lebih banyak aktiviti macam ni ! :D
berkhidmat untuk masyarakat :)

“A promise is a promise: 
Time for action to end violence against women”

7 comments:

Cetusan Minda said...

seronok lah dpt jumpa ramai artis selain pengisian dlm program itu sendiri ...

Aadhirah Farhana said...

bestnya kak syira :D

izzeyda said...

Best kan sesekali join program sebegini..

izzeyda said...

Best kan sesekali join program sebegini..

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

bestnya dpt g event cmni

Ayuni Sara said...

Best nyaa dapat p...

Zura Rahman said...

wow.bestnya dapat join event camni... akak dah jengah blog syira...tq yer singgah blog akak.

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah