"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, November 4, 2016

Scrub dan Clay Mask dari Beauty by Malnia !

Assalamualaikum
hye semua :D

Lamanya tak menulis kat sini, banyak sangat assignment +thesis sem ni sampai ni pun curi curi masa nak update blog. Hari ni Syira cuti and Syira nak share kegembiraan Syira dengan korang.
Syira dapat hadiah scrub lemon dari Kak Nisa !! :D yeayy
...Syira memang suka scrub sebab lepas pakai je rasa kulit muka lembut and segar je. Cadangnya nak beli, sekali dapat hadiah pula.. banyaknya orang baik-baik..semoga murah rezeki !


alang-alang dah dapat merasa pakai tu, Syira nak share dengan korang juga. Homemade scrub and clay mask dari Beauty by Malnia ni akan buat korang jatuh cinta ! Syira ada satu dah, lemon :D
scrub ni ada pelbagai jenis, coffee, lemon, rose, ginger dan yang terbaru ada greentea ! Setiap jenis ada kebaikan dia and ada 2 jenis clay mask juga yang Kak Nisa jual whiteclay and redclay.

SCRUB RM30

*COFFEE*
-menghalus dan melembabkan kulit 
-menghilangkan bau badan 
-mengurangkan selulit jeragat dan parut 
-membuang sel kulit mati serta merta 
-memutihkan kulit dengan penggunaan yang konsisten 
-tubuh lebih rilek selepas skrub 

*LEMON* 
-mematikan bakteria penyebab jerawat 
-menghapuskan bintik hitam 
-memutih dan melembutkan kulit 
-memulihkan jerawat 
-mencerahkan lingkaran gelap(siku/lutut/celahan) 
-kulit lebih lembut sihat dan bersinar 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 
-tubuh lebih segar selepas skrub 


*ROSE* 
-bertindak sebagai antiseptik 
-mencerahkan kulit 
-mencegah jerawat 
-melembut dan melembabkan kulit 
-sebagai aromaterapi semulajadi 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 
-tubuh lebih nyaman selepas skrub 

*GINGER* 
-membuang angin dan menghangatkan tubuh
-mecerah dan membersihkan kulit
-menghaluskan dan melembabkan kulit 
-meredakan tekanan 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 

*CARA MENGGUNAKAN SUGARSCRUB* 
1) Basah kan tubuh/wajah (tempat skrub) 
2) Ambil skrub dan sapukan keseluruh tubuh. skrub secara membulat dan dibahagian muka skrub perlahan lahan. 
3) Bilas bersih. 


Whiteclay/bentoniteclay RM35 (180g)

-Didapati dari abu gunung berapi dan mempunyai mineral ferrous dan magnesium yang tinggi. Ini antara clay yang paling kuat tarik minyak yang akan membersihkan kulit dengan sgt kuat. Kalau dah penah guna seriuosly u akan jatuh cinta .Antara bahagian yang ditarik kuat adalah hidung dagu area tepi mulut dan tepi mata(bahagian paling kerap berminyak) Jadi whiteclay sesuai untuk kulit berminyak,berjerawat dan normal skin.

Redclay/moroccoclay RM45 (180g)

Teksture lebih lembut. Sangat lembut dan sesuai digunakan untuk kulit sensitif,kering dan normal juga. Berfungsi untuk menyerap toxin dan kotoran dari kulit.Oleh sebab ia terlalu lembut,ia tidak menarik terlalu banyak minyak dari kulit(tidak mengeringkan kulit). Jadi Redclaymaskbymalnia sesuai untuk kulit sensitif,kering dan normal skin.



..siapa nak scrub and clay mask ?? greentea,ginger,rose,coffee,lemon. 
Boleh pakai untuk muka, badan and bibir..follow @khadeeshop ๐Ÿ’•๐Ÿ’•
Cod Universiti Malaya pun boleh ^_^ cakap je Syira Lokman yang beritahu pasal scrub and clay ni, mana tau kot dapat diskaun lagi ke..try la.. :D



7 comments:

Nieyl said...

Singgah petang...:)

AinAthirah Anuar said...

Scrub memang best! ada yang jenis bau menenangkan je bila pakai. Will try this one too XD

theathra.blogspot.my

Busyra Bt Takiyudin said...

macam best ja tu. hehe. teringin nak try

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

wah..menarik je..boleh try

Lea Azleeya said...

Menarik scrub ni.. Tapi tulah lea ni jenis ada penyakit M=MALAS susah sikit la.. haha

Noor Najwa said...

saya tag syira http://muslimahsejati96.blogspot.com/2016/11/giveaway-by-ceriteraibublogspotcom.html

NJihe.am said...

Wow menarik. Mmg tgh cari scrub.
Salam singgah. Studioous.blogspot.com

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah