"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, February 12, 2011

8 Perkara tentang Lelaki

assalamualaikum..(jawab cepat,jawab cepat!..kalau tak jawab dosa..hehee)
hye semua..ni aku nak buat entry tentang lelaki pulak..
..sebelum ni aku dah buat tentang wanita kn??..
so kenalah adil ;)....
baca ni! baca ni!.. ^_^

1.Lelaki akan cemburu apabila wanita yang disayanginya menyebut nama lelaki lain..

2.Adalah memalukan bagi lelaki apabila tidak berupaya menolong wanita.

3.Kebanyakan lelaki lemah dengan air mata perempuan,terutamanya air mata itu mengalir dari orang yang dikasihi.

4.Bila lelaki cakap straight to the point tentang sesuatu perkara,dia sebenarnya ingin berterus terang dan bersikap jujur.

5.Lelaki tidak boleh belajar semuanya tentang wanita dari buku,sebab itu mereka sering tidak faham tentang wanita.

6.Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita,dia tetap ada hanya seorang teman wanita yang istimewa,yang lain hanya kawan.

7.Jika seorang lelaki meminati wanita,wanita itu tidak perlu terlalu cantik,yang penting kesopanan dan budi bahasa yang tinggi.Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya dari segi minat dan pemikiran.

8.Kebanyakan lelaki resah apabila ingin mengajak wanita keluar buat kali pertama.

so,ni lah 8 perkara tentang lelaki..Wahai kaum ADAM,betul  ke semua ni??..hehe..aku yang kaum hawa ni tak pasti la..
fikirlah lah sendiri oke!..

2 comments:

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah