"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, December 25, 2012

Jom ringankan tangan bantu anak yatim! :D

Assalamualaikum
hye semua !

KLIK BANNER !

Anda sayangkan anak anak yatim ? 
 Tak tahu macam mana nak bantu ?? 
Jom ringankan tangan bantu anak yatim! :D

KLIK SINI :D



Beberapa orang blogger akan melakukan kerja amal sambil memberi sumbangan kepada anak anak yatim..
event ni dibuat di Selangor pada bulan 2 nanti dan disebabkan Syira sekolah,so Syira tak dapat nak join :(
so,Syira nak bantu kutip dana melalui blog ni :D
Kepada insan insan yang berhati mulia..Syira merayu agar anda semua dapat memberi sumbangan ikhlas untuk membantu anak-anak yatim ni..
Untuk memberi sumbangan atau mendapatkan info,anda boleh berhubung dengan  nadiafarahida@gmail.com atau Facebook- nadiafarahida
  
"Apabila mati seorang anak adam itu, terputuslah segala amalannya melainkan tiga perkara. Iaitu sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat, serta doa anak-anak yang soleh." 
[Riwayat Muslim]

"Perumpamaan orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah seperti sebiji benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada tiap-tiap tangkai ada seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (kurniaNya) lagi Maha Mengetahui."
[2:261]

##bagitahu nadiafarahida@gmail.com atau nadiafarahida anda dari blog Syira eh ,nanti confuse pulak die.. hehe
^_^ TERIMA KASIH !


4 comments:

Nisha Nisrina said...

woah.. Baik hati betul awak ni.. Sy pon sekolah juga... Saya na promote je di blog boleh kan? :)

sYiRa LoKMaN said...

Nisha ; awak kena tanya nadia tu dlu la :) link fb n email die ada dlm entry ni :)

ammelia yusoff said...

semoga dipermudahkan urusan

sYiRa LoKMaN said...

ammelia : terima kasih..doakan :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah