"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, September 5, 2014

"I have a DREAM..."

Assalamualaikum
hye semua :)
Korang ada impian ?
Syira sejak sekolah menengah dah ada impian yang Syira nak kecapi..time form 6 lagi kuat hati ni nak capai semua impian Syira sebab bagi Syira..if kita usaha and kuat berdoa..kita akan berjaya and yang paling penting kita perlu tetapkan matlamat..kannnn :)

Seronok bila apa yang kita usahakan tercapai..
antara impian yang Syira perlu kecapi sebelum Syira berusia 30 tahun adalah ---->
 ^_^


  1. Dekan setiap sem time degree.
  2. Ahli MPP.
  3. Join program pertukaran pelajar.
  4. Join usrah.
  5. Kaunselor berjaya.
  6. Seseorang yang menjadi inspirasi kepada orang lain.
  7. Married and have a great family.
  8. Menunaikan Haji dan Umrah dengan family.
  9. Penulis Buku Puisi.
  10. Penulis Buku Motivasi.
  11. Memiliki firma konsultant.
  12. Memiliki butik pakaian muslimah.
  13. Memiliki Yayasan Kebajikan.
  14. Melawat rumah anak yatim/kebajikan setiap bulan.
  15. Rahsia
  16. Rahsia
  17. Rahsia... hehee


Time form6 Syira dah capai 3 kejayaan ini --->

Ketua Platun terbaik kawad kaki kategori NGO Daerah Kinta Utara.
Dapat pointer 3 atas setiap sem.
Tiada paper ulangan untuk ketiga3 sem.
Pelajar terbaik STPM.

Jom share impian anda ! mana tahu kot sama..hehe..
semuanya akan tercapai dengan usaha yang berterusan..kan ? wish me luck !
Allah sebaik baik perancang..
hebatnya Allah melebiihi segalanyaa :)

mohon diberi kesihatan yang baik, ujian yang penuh hikmah dan nikmat yang penuh barakah
:)

## Doakan Syira ye :) Semoga segalanya dipermudahkan.. :)


27 comments:

Hajar Rash's said...

Amin...moga syirah dapat penuhi semua impian =)

aswa leyla said...

wahhh . tahniah syira . budak bijak rupenya /

yang baik Ishak said...

In Shaa Allah semoga impian syira tercapai.

Mila Hilas said...

wah impian syira besar2 la...semoga tercapai ye

siti zawiah said...

singgah sini..

Ayu Zan said...

yg rahsia rahsia rahsia tu yg ayu nak tahu. hehehee

wawaabdhadi said...

Tahniah syira. Semoga awak berjaya dunia akhirat :)

btw, awak kena tag :)
http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award-7-things.html

Belog Santai said...

Good luck Syira..

aiman mania said...

DEKAN SETIAP SEM ADALAH PERKARA YANG MENCABAR SEPANJANG MENEMPUH ALAM u...
APA APA PON good luck ye..selamat maju jayaaaaa...first time here... salam kenal...

keep visit me back at http://aimanbudakbaik93.blogspot.com

kalau sudi komenlah my new entry ^^
http://aimanbudakbaik93.blogspot.com/2014/09/jurnal-kesyukuran.html

amal said...

SEMOGAAAA DIPERMUDAHKANN SYIRAAA! INSHAALLAH. BAGI DPAT DEAN LIST STP SEM TAUU.

DEKAT U, JOIN LAA ANY SEKRETARIAT ADA REZEKI BOLE JDI AJK BEST BYK PENGALAMAN YG KITA AKN DAPAAAT :))

Nadratul Syazwana said...

Ya allah seronoknya hidup berjaya macam Syira ni :) Semoga yg lain tercapai, ameen :)

Zuhaira Nasrin said...

all the best syira :)

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dik Syira...semoga adik berjaya dan di permudahkan olehNya...akak singgah dari blog Dunia Miss Kepeng...

Jalal boy said...

Jalalboy ingin mengucapkan tahniah kepada syira kerana mempunyai cita-cita untuk menjadi seorang MPP. Jalalboy juga merupakan MPP selama dua penggal dan ingin berkongsi sedikit tips kepada syira..
http://jalalboy.blogspot.com/2013/11/perkara-yang-perlu-dilakukan-oleh-ahli.html
http://jalalboy.blogspot.com/2014/04/sifat-perlua-ada-pada-seorang-ahli.html

Zana Hassan said...

InsyaAllah..aminn..all the best ye syira ^^

Bro Framestone said...

Entah la.. Bro sendiri pun kenkadang rasa macam lost kejab.

Anugerah dekan memang xpernah dapat. Sebab mmg susah nak dapat.

MPP.. alhamdulillah jadi YDP

usrah, alhamdulillah Bro lead masa dekat U dan sekolah dulu.

Kahwin? dah, kahwin lagi? belum

Tulis buku? dari 2008 tak siap2

itu je la...

Eiyna Saharom said...

Wahh. Besar impian akak. Semoga tercapai apa yangg akak impikan tu :)

Nadirah Mohamad said...

All the best Syira!!

ismahasmi said...

saya punye impian ada beberapa lagi yang belum tertunai. hehehe. kalau dapat tunai setahun sekali pon dah kira ok lah tuh kan. huhuhuh..

Salam pekenalan..

jemput singgah ke blog kita http://ismahasmi.blogspot.com/

Mimi Azirah said...

semoga tcapai

Yana Mohamad said...

semoga semua impian syira tercapai.aminnn

meh jenguk blog sy :)

http://hati-qaseh.blogspot.com/

Maria Firdz said...

Moga tercapai impian syira..

kak yatiadam said...

akak doakan semua impian sis tercapai..
jemput blogworking..

www.yatiadam.com

ubai ismail said...

tahniah ^^

nadia mansor said...

tahniah syira. DREAM BIG & THINK BIG

percayalah apa yang syira hajatkan akan tercapai.PERCAYA SEBELUM BERJAYA
+ BERSANGKA BAIK DENAGN ALLAH kerana Allah bersama dengan sangkaan hambanya.

Nadia pon dulu angan angan nak jadi WAHM (work at home mum) ..alhamdulillah,tercapai..sekarang renew matlamat :)

Zana Hassan said...

Semoga tercapai hajatmu InsyaAllah

Alynn Azman said...

Semoga apa yang diimpikan tercapai ea syira..wish u gud luck! :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah