"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, October 4, 2015

Puisi Syira Lokman dalam Dewan Siswa Oktober 2015.

Assalamualaikum
hye semua :)

banyak entry nak tulis tapi rasa malas-malas je..
alhamdulillah.. ni dah masuk minggu ke 4 untuk sem 3..belum terlalu sibuk tapi dah mula rasa penat..
mungkin syira perlukan rehat kann?? tapi rasanya asyik dok tidoooo jee..asal free je tidooo..hahaa..

hari ni satu lagi berita gembira Syira nak share !
2 minggu lepas dapat call dari seseorang yang tidak dikenali and dia cakap 

dewan siswa : ni Wan Syahirah...... ke ?
syira : ye saya...
dewan siswa : salah satu puisi syira bertajuk "Aku Mahu Capai Langit Itu" terpilih untuk dimasukkan dalam ruangan puisi siswa MAJALAH DEWAN SISWA keluaran OKTOBER 2015 :D
syira : krik...krikkkk


bila Syira hantar puisi ?? ==" mula-mula Syira pun pelik..yelaaa sebab kepala macam dah pening otak senget sikit time tu..tapi diam je la sebab orang tu siap sebut tajuk kan...so betul la tu puisi Syira..bila check balik rupanya baru teringat, hehe...sebelum ni random hantar manuskrip puisi dan motivasi bebanyakk melalui emel untuk terbit buku...
and saja je try hantar kepada editor majalah and akhbar sekali masa tu, mungkin boleh jadi platform untuk karya Syira berkembang kan..tak sangka cubaan menjadi and melekat pula rezeki ^_^
Puisi pertama yang dimasukkan dalam majalah and dibayar :D time hantar tak tau pula dibayar, ingatkan saja sedekah masuk dalam majalah tu..
dulu lecturer pernah cakap salah satu cara cari duit ialah menulis artikel, cerpen,puisi, sajak dalam majalah or akhbar....tak sangka..sekarang dah merasa :D terdetik dalam hati "ouh..ni la caranya eh"..
Alhamdulillah..sejujurnya Syira rasa ni cara terbaik buat student macam Syira berkarya sambil kumpul duit. yang penting...USAHA !

Dewan Siswa Oktober 2015


Terima kasih Team Dewan Siswa...Dewan Bahasa dan Pustaka. :)
Terima kasih semua ! 
Bagi Syira ni rezeki terpijak lepas dapat berita gembira penerbit Must Read terima manuskrip Syira untuk diterbitkan #serenitysyiralokman #akandatang
Banyaknya rezeki Allah bagi :) terima kasih korang sebab tak jemu doakan untuk Syira. 

Korang yang belum beli jom cepat dapatkan Majalah Dewan Siswa Oktober 2015 di kedai buku berdekatan anda, di koperasi dbp or boleh order melalui koopdbp.com.my ^_^ Syira beli di popular bookstore :D Banyak info menarik dalam majalah ni tauuu..yang penting baca puisi "Aku Mahu Capai Langit Itu".
Dah beli jangan lupa tag Syira di instagram tauu..hehe..  @syira_lokman


Kalau ada pertanyaan, nak minta tolong atau nak Syira review produk, online shop, butik, tolong kumpul sumbangan/derma, sponsorship atau sebarang urusan, please PM or emel :D
Other than URL given, I do not own any other social media network.
insyaAllah i will help you :)

terima kasih sudi baca :)

18 comments:

Aimi Farhana said...

awesome la syira!

nona senyum2 said...

Assalamualaikum, haiii !

wahh3, dah masuk, tahniah..murahh rezeki..kan....

lama gak tak baca dewan siswa since dah graduasi nii..... beralih ke majalah wanita :)

ni yg buat macam nak beli semula majalah tuuu. hehee

ok, alang-alang dah happy tu, meh la join GA nih, sebab sis tag awak tau adik manissss....kalau tak percaya, meh singgah :-


http://nonasani.blogspot.my/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

Fieza Sani said...

Alhamdulillah..tahniah syira..rezeki tu dtg dlm pelbagai cara.. ;)

Along Polimas said...

HEBAT...
Sentiasa berada di persana media massa sokmo..
TAHNIAH...

Follow blog AlongMisuari

Artikel TERBARU AM
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1K Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
Hadiah daripada AM untuk sahabat AM Ebook Percuma Putihkan Gigi
Hadiah dari AM untuk sahabat Lelaki AM Ebook Percuma (Rahsia Lelaki)

HOT ITEM..
LeoRa For Men
LeoRa For Women

Terima Kasih
AlongMisuari

Azie Azelah said...

WAH TAHNIAH!

JOM FOLLOW BLOG SAYA :)DAPATKAN WERDA SOFIA DARI BLOG INI. http://zindanazie.blogspot.my/2015/10/koleksi-warna-terbaru-werda-sofia.html

kak gojes said...

wah dah lama tak baca majalan siswa..apapun syira ni sasterawati juga erk

siti farishah an said...

tahniah syira, good job. i tak pandai nak tulis puisi macam u..teruskan usaha ya!

Nurzaliza Mohd Ali said...

Tahniah syira..

seraa rose said...

salam singgah.. tahniah awk. smoga terus maju..:)

seraa rose said...

salam singgah.. tahniah awk. smoga terus maju..:)

Khairul Hilmi Sidek said...

tahniah

Radio Senyap - Senyap Bukan Bererti Diam

Maria Firdz said...

Tahniah syira.

Eintan Nurfuzie said...

tu yg x sabar tgk buku serinity tu.. hiihih..
jiwa sastera

Cik en kembali.. hihi.. lama x mai sini..
Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
dan entri ini Happy Monday All Nufuzie Dot Com's Reader

Khai♥Rin : anies said...

tahniah syira! teruskan berpuisi!

emalin mohd said...

Memang berbakat Syira !!

Ady Shah said...

Congrats,Kipidap dongibab yukenduit !!
:)

Syira Lokman said...

ALHAMDULILLAH..TERIMA KASIH SEMUA ^_^

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Tahniah syira

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah