"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, June 3, 2016

Malam Penganugerahan Astar 2016 !

Assalamualaikum
hye semua !!

Malam Penganugerahan Astar yang berlangsung pada 22 Mei 2016 merupakan dinner tahunan untuk penghuni Kolej Kediaman Pertama Universiti Malaya.
Tak ada apa sangat nak story pasal dinner Astar.. semuanya oke ! makanan banyak and better dari last year :D goodies bag comel sangat !
god job team MPA 2016 !



Apa yang lain sikit kali ni, Syira pakai shawl yang ditutorialkan oleh Liyana Arina and dimake up oleh Aja Mashat..tq korang !
haha..rasanya dah 3 tahun lebih meninggalkan dunia shawl ni, akhirnya bila dipaksa..oke..birthday girl pasrah dik nonnnnn ~


Terima kasih #pixboxphotobooth untuk gambar yang comel-comel ni ! serius suka...
gambar free kan..hehehe...nak mesin ni kat rumahhhhhhh pleaseee :(


Tahun ni tahun kedua sebagai astarian :D walaupun orang kata kolej lain lagi best, kolej lain lagi luas or apa saja la..bagi Syira jiwa dah melekat di ASTAR ! Tak boleh nak move on.
Tahun ni 6 projek kolej Syira join and yes ! 6 projek kolej yang sangat awesome .
terima kasih team Sinar Mahabbah Astar, Women Empowerment, Gerai Konvo Astar, Astar Caring Team, Fiestar and Kelab Keusahawanan Astar ! ^_^


InsyaAllah lepas Syira habis final exam sem 4 ni Syira share kehidupan sebagai pelajar tahun 2 pula eh ? hehe.. Syira tahu ramai yang baca and suka dengan entry (kehidupan sebagai pelajar 1st year).
Sekarang Syira perlu fokus untuk exam ! ^_^
doakan !! semoga ada kejayaan buat kita semua :)



Shawl : pinjam shawl kawan..tq Maisarah mpp fakulti pendidikan yang comel..hehe..
Handbag : kenanga mall
Dress : tailormade (kain pasang beli di jalan tar)
Wedges : tahun lepas punya


Gigih juga menaip entry ni walaupun Syira still demam. tapi takpe ! sakit tu kan penghapus dosa..
:) exam pertama dah selesai..masih ada 6 paper lagi :D
demam-demam pun kena kuat ! hehe..
jaga diri semua orang, jumpa lagi di next entry and jangan lupa support #serenitysyiralokman ^_^
all the best juga buat semua yang nak exam :D
study, doa, solat hajat, baca yassin and Quran tau ! jaga hubungan dengan semua orang..
itu tips nak skor :)

Semoga berjaya dunia akhirat !! ^_^




3 comments:

Nurfaezah Abdullah said...

semoga syira cepat sembuh dan do your best in ur exam ok! :D

AinAthirah Anuar said...

Syira cantik ! Goodluck exam

Encik Suami said...

Assalamualaikum.

lama x berkunjung kat sini.meriah majlis.mesti makan sedap kan?
good luck utk exam.selamat berpuasa.

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah