"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, June 12, 2017

Emoozi PhotoBooth Menyediakan Pakej Lengkap untuk Majlis Anda.

Assalamualaikum
hye semua !

Sekarang ni tak kira la majlis kahwin ke, cukur jambul ke..majlis hari jadi ke..semua mesti nak bergambar..selfie selfie selfie selfie selfie sampai pengsan :D
tapi tak best la kalau tak ada background yang menarik kan ?


Photobooth ni bukan perkara asing dalam sesuatu majlis. Apa-apa majlis pun mesti ada photobooth.. Dah jadi satu trend di mana-mana acara, percetakan gambar segera untuk hadirin jadikan memori mesti ada kan. Syira pun suka..hehehe
Syira nak kongsi pakej photobooth special dari Emoozi Photobooth.
Emoozi Photobooth ni menyediakan pakej lengkap untuk anda. Selfie je banyak-banyak lepas tu print gambar. Mudah dan cepat ! Best kan ?


Emoozi Photobooth ini menyediakan pelbagai props yang comel dan background yang menarik. Anda hanya perlu beritahu tema dan bajet, kemudian pihak Emoozi Photobooth akan cuba merealisasikan impian anda. 
Dari tema princess, cowboy, pirates, fantasy atau apa sahaja anda boleh dapatkan di Emoozi Photooboth. 


Jom tengok video ni dulu - https://www.youtube.com/watch?v=-tUTQR3boQs

Emoozi Photobooth menawarkan HARGA RUNTUH pada bulan JUN. Tak kisah la kalau anda meraikan hari jadi, ulang tahun perkahwinan atau sebagainya, anda berhak mendapat DISKAUN yang super kebabommmm. Boleh menangis beb !


Jika anda menyambut ulang tahun perkahwinan ke-50 maka anda dapat menikmati diskaun 50%;
Jika anda mempunyai warga tua di rumah yang meraikan hari jadi yang ke 100, Emoozi Photobooth akan memberikan anda diskaun 100%! Malangnya jika anda meraikan hari jadi bagi bayi anda yang berusia satu tahun, anda hanya dapat menikmati 1% diskaun.
Tak percaya lagi ??
Cepat hubungi nombor di bawah untuk maklumat lanjut.
This offer is limited to the first 20 customers only, on a first-come, first-served basis. (mengikut terma dan syarat)
Please contact for further information: 
012 676 5566 (Ricky)
 018 614 6276 (YiDing) 

Email: enquiry@emoozi.com 
Facebook: www.facebook.com/emooziphotobooth 
Website: www.emoozi.com


## Special untuk pengikut blog Syira Lokman, korang boleh guna kod ni untuk menikmati promosi diskaun 30% (with term and conditions apply) ^_^ 
[EMOOSY0617]

Tuesday, June 6, 2017

Silhouette CAMEO-Mesin Pemotong Elektronik Dari Liberty Printing.

Assalamualaikum
hye semua !

Korang pernah dengar "plotter" tak ? Kalau korang nak tahu, "plotter" ni sejenis mesin pemotong yang digunakan dalam industri percetakan dan pembuatan cenderamata. Macam-macam jenis produk boleh buat dengan menggunakan mesin ni, antaranya ialah kotak, tag, pelekat dinding dan sebagainya. Sekarang ni pun korang boleh miliki "plotter" sendiri dan jana pendapatan melaluinya. Menarik kan ?


Liberty Printing baru sahaja memperkenalkan mesin pemotong elektronik terbaru yang dinamakan Silhouette CAMEO. Silhouette CAMEO ni adalah sebuah mesin pemotong elektronik yang boleh disambungkan terus ke komputer and korang boleh buat apa sahaja reka bentuk grafik dan kemudian memotong imej secara terperinci. Pilih je nak material apa, ada material paper, vinyl, fabric atau heat transfer material.


Kalau korang kreatif memang lagi best sebabnya macam-macam design korang boleh reka dan korang juga boleh jana pendapatan dari rumah. Mudah je !
Macam mana nak guna ? 
alah, mudah je...Kalau nak tahu, jom tonton video di bawah ini.korang boleh juga ketahui apa perbezaan CAMEO dan CURIO :)

CAMEO - https://www.youtube.com/watch?v=YBJLEqLXFVw
CURIO - https://www.youtube.com/watch?v=kEPJlMmWoMM

Sebenarnya kalau korang beli mesin ni, ada pakej istimewa tauu :D
Bila korang beli, korang akan dapat :

  • 1 x Silhouette CAMEO
  • 1 x Power cable, USB cable
  • 1 x 12-inch cutting mat
  • 1 x AutoBlade
  • 1 x Crosscutter
  • Silhouette Studio software (download)
  • 100 free digital designs (download)
  • 1 month Design Store subscription



Spesifikasi Silhouette CAMEO :


Silhouette CAMEO ni memang dan popular dan digunakan dalam industri percetakan. Sesiapa yang nak cuba jana wang melalui mesin ni, amat digalakkan sebabnya cara nak guna sangat mudah dan korang boleh reka apa sahaja mengikut kreativiti masing-masing. Kerja-kerja pemotongan menjadi lebih mudah dengan adanya mesin pemotong elektronik Silhouette CAMEO ini.




Syira selalu sangat sebut pasal Liberty Printing dalam blog ni kan ? Perasan tak ? sebabnya syarikat ni memang dah terkenal dan jual macam-macam produk yang terkini dan berkualiti. Untuk pengetahuan korang, Liberty Printing ni jugalah yang menjadi pembekal untuk Silhouette CAMEO ni dan kalau korang masih ingat entry di blog Syira, mereka juga menjual pelbagai jenis produk lain seperti 3D Sublimation Machine, Sublimation Blanks, Button Badge Machine, Thermal Stiker Printer, PVC Card Printer serta lain-lain mesin dan bahan percetakan khusus.


Tak perlu risau dah, sebab Liberty Printing ni sebuah syarikat yang popular dan kalau korang nak dapatkan Silhouette CAMEO yang berkualiti dengan harga terbaik, beli je dengan Liberty Printing !
Apa yang lebih menarik ialah, korang akan dapat tawaran istimewa yang kat tempat lain pun korang tidak akan dapat. Nak tahu apa dia ? haaa...Antaranya ialah mereka mempunyai jurulatih profesional berpengalaman khusus dalam percetakan lebih daripada 5 tahun yang sedia membantu anda. Bila korang beli, orang akan dapat :
  • Mengikuti bengkel dalam talian secara PERCUMA di Facebook Secret Group -Silhouette Workshop untuk membantu anda meningkatkan kemahiran dan sokongan teknikal pada bila-bila masa dan dimana sahaja.
  • Proses tempahan lebih mudah hanya dengan Online Order Form dan Order History Tracking.
  • Cash and Carry dan tiada minimum kuantiti order
  • Perkhidmatan penghantaran seluruh dunia
  • Menyediakan perkhidmatan mesra pelanggan dan perkhidmatan selepas jualan
  • Liberty Printing menyediakan kelas latihan bulanan PERCUMA dan live training bagi pengguna yang membeli mesin Silhouette CAMEO. 



Mesti ramai dah berminat dan tak sabar nak dapatkan Silhouette CAMEO ni kan ? hehe..
Untuk maklumat lanjut atau sebarang pembelian, boleh hubungi :-


No. Telefon
019-984 8151 ( Amin ) / 019-985 8151 ( Elaine)

Alamat
Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3,
Pusat Commercial Kristal Klang,
42100 Klang, Selangor

Email
cs@libertyprinting.com.my / order@libertyprinting.com.my

Website

Website (Package)

Facebook

Waktu Operasi

Isnin hingga Sabtu
( 9.00 am - 6.00 pm )

Wednesday, May 3, 2017

Personalized Mother’s Day Gift from BestSub Malaysia.

Assalamualaikum, hai semua !

Pejam celik pejam celik dah bulan 5 and tak lama lagi kita akan sambut Mother’s day :D
korang dah plan ke nak bagi hadiah apa untuk mak korang ?
Mana yang belum beli tu, korang boleh tengok-tengok gifts from BestSub Malaysia !
BestSub Malaysia ni dah banyak cawangan sebenarnya and mereka specializes in manufacturing and marketing heat press machines, cutting plotters, sublimation supplies, photo crystals, badges, textiles, advertising materials and related printing services widely welcomed as corporate gifts, souvenirs, premium, personal gifts and etc.


Apa yang specialnya, semua gift ni boleh customized with nice and creative quote such as “I LOVE YOU”, “HAPPY BIRTHDAY”, or “HAPPY MOTHER’S DAY”. So tinggal pilih je nak yang mana, best kan ?


:D Syira pun dah tempah satu untuk mama..hehee...tak sabar nak bagi mama Syira.


Motto Mug ni adalah hadiah peribadi yang menarik untuk insan tercinta terutamanya masa hari special diorang. Mesti teruja kalau terima hadiah custome made macam ni. Syira pun excited !

Creative Sublimation Motto Mugs ini juga ada menyediakan :

- Personalization gift ideas
- Mother's Day Gift
- Valentine's Day Gift
- Birthday Gift




Hanya RM30 sahaja untuk 1 gift, murah kan ? :D Syira pilih mug sebab boleh guna hari-hari. Kan sweet je bila mama minum air hari-hari guna mug yang special macam ni.
Jom personalized gift for our mother. Masih sempat lagi kalau nak tempah sempena Hari Ibu yang bakal tiba ni. Berbaloi untuk orang yang tersayang.


Siapa yang berminat nak order mus special macam ni, korang boleh email or call sales person:

๐Ÿ“ž 019-9858151 (Cik Elaine) atau ๐Ÿ“ž 019-3.231.515 (En Steven)

Email: enquiry@libertyprinting.com.my




For business enquiries, contact:

BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T), Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah