"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, March 5, 2012

3 perkara yang menakutkan..



3 perkara yang menakutkan..

1.Ditinggalkan
2.Meninggalkan
3.TERPAKSA meninggalkan/ditinggalkan..

dua perkara yang menyakitkan sama ada kita ditinggalkan atau kita meninggalkan seseorang..
cuma ada satu perkara yang lebih menyakitkan apabila kita sama2 tak nak berpisah tetapi ada sesuatu yang menyebabkan kita terpaksa melupakan antara satu sama lain :'(
ini lebih memeritkan !
i always be careful to whom i give my heart because i do realize when i give my heart to someone, i'm not only giving that person the right to love me but the power to hurt me also..

Sya tahu...
Jodoh Itu Rahsia ALLAH..

SEKUAT mana saya SETIA...
SEHEBAT mana saya MERANCANG...
SEJAUH mana saya MENUNGGU...
SEKERAS mana saya BERSABAR...
SEJUJUR mana saya MENERIMA
Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh
Kita Bersama..Kita Tetap Tidak
Akan Bersama..Tiada Yang
Kebetulan Melainkan Semuanya
Telah Dirancang..Dan Sebaik Baik
Yang Merancang Itu Adalah ALLAH
s.w.t., Maha Perancang
Segalanya :)

Syira takut disakiti,tak nak nangis lagi..
Syira tak tahu apa akan jadi nanti tapi Syira percaya,
kalau kita jage hubungan mengikut jalan Allah,pasti Allah akan bantu kita... kuatkan hati!! ^_^

Love is not how long we have been together, not how much we have given or receive, not how many times we helped each other...Its how you VALUE EACH OTHER

♥Wahai bakal imamku.. Help me, accompany me in getting to Jannah! ♥

p/s- dah mula rinduuu :'( sy tahu sy mmg emosi dalam hal2 sebegini ;p


14 comments:

::Mastura Zakaria:: said...

berhati-hatilah bila memberi hati. thanks for coming.nice entry to share about.

azam said...

:) apa boleh buat, redha...

cuma takutkan Allah saja :)

Mohammad Thaqib said...

Sangat menakutkan. ahh. Nothing to scared. I scared Allah more than it. :)

sYiRa LoKMaN said...

mastura : yea..betul tu..hati hati :)

azam : redha :) tak apa,Allah ada :)

Mohammad Thaqib : yea...kena takut Allah je :D pa pe pun Allah yg tolong kita !

Miziey said...

So true. Agree dgn entri nih.
Thnx sbb share.
;)

sYiRa LoKMaN said...

miziey : yeah! tq ^_^

Puteri Diyana said...

hoho.
eyh..betollaa..
tehee.
nice entry. :)))

sYiRa LoKMaN said...

puteri : hehe...kannn? :D tq !!

Azza Rynna said...

syira serious saya suka entry awak....nak post kat blog saya boleh x tapi kredit kat blog awak...

iedchan said...

orang bercinta biasala kan kan...hehe..rindu zaman bercinta..:P

Amirah Zulhijjah said...

nice entry...kalau dah mmg jodoh pasti takkan ke mana..tapi kalau bukan nama dia yg tertulis di luh mahfuz, minta tuhan bg ketabahan yang kuat..=)

hazanis said...

nice entry.....suka pasal jodoh..^^

SEKUAT mana saya SETIA...
SEHEBAT mana saya MERANCANG...
SEJAUH mana saya MENUNGGU...
SEKERAS mana saya BERSABAR...
SEJUJUR mana saya MENERIMA
Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh
Kita Bersama..Kita Tetap Tidak
Akan Bersama..Tiada Yang
Kebetulan Melainkan Semuanya
Telah Dirancang..Dan Sebaik Baik
Yang Merancang Itu Adalah ALLAH
s.w.t., Maha Perancang
Segalanya :)

NOOR FATIN said...

dulu masa saya sdg bercinta, perkara paling takot apabila dia tinggalkan saya, sebab saya sayang dia sangat2, tapi akhirnya perkara tu terjadi tanpa saya sangka, secara tiba2. boleh bayangkan x? :)

skrg saya dah ok, dah redha, Allah tau yang terbaik, saya percaya mst ada hikmah di sebalik semua ni.. say axpenah menyesal sbb perpisahan itu buat saya kembali pada Allah..

jangan takot, allah selalu bersama kita, saya dulu je tak sedar ;')

sYiRa LoKMaN said...

azza : sila sila...boleh je ^_^ t bgtau saya ek :)

iedchan : normal laa time bercintaa..hehee...rinduu?? bercinta la lg :D

Amirah :hee~~ tq ! yes..setuju sgt!.. ^_^ doa je kat Allah..

Hazanis :hehee...tq tq ! ^_^

Noor Fatin : mmg perit kannn??? tapi ade sebab Allah buat semua ni..one day kebahagiaan tu akan dtg juga ^_^ sabar..doa !

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah