"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-

Friday, March 9, 2012

Ya Allah ..kuatkan lah hati aku :'(

Assalammualaikum.. :)

Ya Allah
kuatkan lah hati aku :'(


Kadang2 kita selalu tanya..
"kenapa Allah tak makbulkan doa aku?"
"Allah tak sayang aku ke?"
"Kenapa aku tak dapat apa yang aku nak?"

:) Bukan Allah tak nak makbulkan
bukan Allah tak sayanggg...tapi...

Allah s.w.t always has 3 replies to our prayers.:)
1. Yes.
2. Yes, but not now.
3. I have a better plan for you.

Allah always has something for you, a key for every problem, a light for every shadow, a relief for every sorrow & a plan for every tomorrow.
Allah adalah satu-satunya yang kenal diri kita dan masalah kita lebih daripada diri kita sendiri . Allah yang mengetahui apa yang benar-benar terbaik untuk kita.
Kita berada di jalan yang baik apabila kita meletakkan kepercayaan pada Allah yang  Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana.. ^_^

Sabar itu sebahagian drpd iman..
Maka sabarlah dan lihatlah kemanisan yang akan kita peroleh nanti :) Insya-Allah..
jangan berhenti percaya pada Allah :)

# I wish and pray to be a better person each and everyday.

12 comments:

Awie Omar said...

dah lama folo dan dah lama tak jengah sini. Dari http://awieomar.blogspot.com/2012/03/10-x-men-yang-lambat-datang-sekolah.html
Teruskan usaha anda berbloging orait!

ain lulu said...

yeahhh . betul tuu akak :) apa yang baik itu datang hya dari Allah S.W.T , yang buruk itu datang hya dari diri sendiri :) soo , Allah itu Maha Kuasa :) No Need To Worry :) heeee <3

nurpiska said...

betul. semuanya sudah di rancang oleh NYA.

snf said...

Allah x uji hambaNya melainakn kesanggupan meerka itu sendiri.bersabarlah:-) wanita solehah idaman lelaki soleh.

syazwani sulong said...

Don’t lose hope. God has promised to answer when we persevere. :))
sabar ye...insyaAllah syurga menanti orang yang bersabar. aminn. :)

sYiRa LoKMaN said...

awie : hehehe..tq! oke kmu :)

ain : yeah! betul betul...hehe..tq adeq ! :)

nurpiska : setuju sgt!.. :D Allah yg rncang kannn

snf : ^_^ betul kamu..sabar tu kunci kebahagiaan sebenarnyaa ..

syazwani : oke,i will!! hehee...tq kmu ^_^

.fariizza. said...

Allah Maha Mengetahui :)

fatin amalina said...

kita terus bersabar n berharap...
DIA Mngetahui segala-galanya..
cheers dgn contest saya nie
jemput join ye..

RM50 UNTUK DIMENANGI -->> klik

sYiRa LoKMaN said...

fariizza : setuju sangat! :D

Fatin : betul betul! tq kmu ^_^

Invisible Me said...

Pernah komen kat entry ni.
Wahhh.
Tapi guna nama profile fariizzaa kat atas tu.
Sekarang dah bertukar~

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Allah berikan kita perlu bkn yg kita mahu..

Tabahkan hati ye syirah.. ena pun kdg2 macam tu

sYiRa LoKMaN said...

invisible me : thanks sudi terjah lagiii :)

Ainaa: hehe..macehhh akak

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.

Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah