"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, February 23, 2012

Brokoli Bersos Tiram ..

Assalammualaikum..
hye semua..!

Hari ni Syira nak share resepi yang baru pertama kali Syira buat..jom cuba !



Bahan-Bahan:

brokoli
2 ulas bawang putih (dimayang)
1 biji bawang merah-besar.. (dimayang)
cabai merah
3 sudu besar sos tiram
kicap manis
Minyak untuk menumis
Garam


Cara:

-Bersihkan brokoli.
-Panaskan dua sudu besar minyak dan tumis bawang merah,bawang putih sehingga garing.
-Masukkan cabai merah.Kemudian masukkan sos tiram dan kicap manis.
-masukkan brokoli dan sesuaikan rasa dengan garam.
-Biarkan ia seketika di atas api.
-Angkat dan hidangkan.

#untuk kuah lebih pekat..masukkan sedikit tepung jagung..

SELAMAT MENCUBA !
 jom like page ni..PaBiLa-DuA-bLoGgEr-BeRgAbUNg ^_^


5 comments:

✿Gucciey Lavender✿ said...

hoho . penah buat . sedap ~

Kiera Zainal said...

Terbaik. Nak try gak resepi ni. Pergghh superb. Tengok pun dah kecur liur.

sYiRa LoKMaN said...

Gucciey : waa~~good2! :)

Kiera : heheh yeah! harus cuba ! ^_^

Cik Clara said...

ngah-ngah lapar nie... nmpk mggoda jer incik brokoli awk... :)

sYiRa LoKMaN said...

cik clara :hehe..sje nak menggoda sikit :P

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah