"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, September 15, 2016

Ecowell Organic Shampoo.

Assalamualaikum
hye semua :)

Ok, hari ni Syira nak sambung review produk mandian dari Ecowell. Kalau sebelum Syira dah try and review shower gel, kali ni Syira ada masa free ni nak review shampoo pula :D


Kalau pilih shampoo mesti nak yang boleh hitam dan kilatkan rambut kan. Lepas tu boleh kurangkan kelemumur dan rambut gugur. Itu la masalah yang perempuan selalu sangat hadapi.
So far shampoo organik Ecowell memang ok. Rambut jadi lebih lembut. Kalau gatal-gatal tu lepas mandi pakai shampoo ni, terus segar :D

ok..Syira nak share fakta sikit..
Shampoo 50ml ni diperbuat dari Organic Myrtus and Chamomile yang berfungsi untuk buat rambut korang bersinar. 
Kandungan lain dalam shampoo ni ialah mentega shea.
Mentega Shea adalah sumber yang kaya dengan kelembapan, vitamin dan lemak untuk kulit kepala dan rambut dengan kandungan yang kaya penting vitamin A, vitamin E, fitonutrien dan lemak penyembuhan untuk membantu menjaga kesihatan rambut dan kulit kepala korang tau. 
Jika kulit kepala kering, gatal-gatal atau tidak stabil, mentega shea akan memberi kelembapan kritikal dan membantu menyembuhkan pelbagai keadaan kulit kering. 
Kulit kepala yang sihat adalah penting untuk memaksimumkan pertumbuhan rambut dan mentega shea membantu melembapkan setiap lembar, mengurangkan kekeringan dan kerosakan. 
Bila rambut sihat, rambut akan tumbuh panjang dengan baik.

Nampak tak banyak manfaat shampoo organik ecowell ni.
Cara penggunaannya mudah je :

  1. Tuangkan syampu di tapak tangan dan sapukan pada rambut yang basah sehingga berbuih. 
  2. Bilas dengan teliti. 

siapa yang dah ada ?? kita geng...hehee...yang lain pun boleh dapatkan dengan melayari laman web di bawah :D



SiteGiant
http://www.nestore.biz/rejuvenating-30-day-travel-essentials-organic-bath-and-body-care-series

Lazada
http://www.lazada.com.my/rejuvenating-30-day-travel-essentials-organic-bath-and-body-careseries-12297593.html

Shopee
https://shopee.com.my/shop/7728479/

11street 
http://store.11street.my/nestore

FaceBook
https://www.facebook.com/ecowellorganics/


#travelset, #bathset, #30-Day Application, #Organic Bath and Body Care Collection, #ICEACertifiedOrganic, #Dermatologicallytested, #NormaltoOilySkin, #Eco-Friendly, #Travel-FriendlyPack, #bestseller, #ecowell, #naturalelixirs, #organicingredients,

1 comment:

Nieyl said...

selamat pagi....
hari ini kak nieyl mood malas dah ada la...
nak buat keje pun rasa suam² kuku je...
sebab esok dah cuti..hihihi...

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah