"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, January 6, 2012

If he's the right guy.

Assalamualaikum :)
Hye semua!

sabar lah ^_^



lelaki dan perempuan.
masing2 punya cara tersendiri. persepsi sendiri.
bila bercinta. bersungguh.
tapi bila berpisah.. senyap.
lelaki mungkin dengan ego.
sesetengah gadis.. bertahan.
tapi kebanyakannya.. sedih :(

mungkin lelaki menganggap gadis itu tabah.
tapi hati wanita, tak mungkin...
kadang nampak je macam tabah,tapi sebenarnya tak pun..
sekurang-kurangnya.. airmata itu harus mengalir.
apa yang terjadi pada kebanyakan gadis selepas berpisah :

1.
senyap. tiada senyuman.
2. menangis tanpa sebab..dimana-mana atau apabila mereka teringat kisah2 bersama.
3. hilang selera makan.
4. kurang keyakinan diri.
5. cuba untuk mencari pengganti tetapi masih merasakan ex-bf yg terbaik
(even ex-bf tu biasa2 je pun sbenarnya.. :P)
6. lebih senang berseorangan. which is not goooood.
7.post macam macam status sedih di facebook,blog,twitter and etc.
8.tengok je wall facebook ex-bf,baca mesej lama-lama..then tiba-tiba je nak mara.

banyak lagi sbenarnya kan. but one thing for sure,
girls need someone. it's not necessary to be boyfriend.
but also, best friend and family.
people need each other.

to girls, be strong.
if he's the right guy then he'll come back to you.
trust me.kebanyakkan lelaki akan buat macam ni kalau dia betul2 sayang..
sometimes,lelaki mungkin akan nangis :)
hey girls !
if he's not the right guy, then u have plenty of choices to choose from ;p
jangan jadi bodoh untuk sayang orang yang tak pernah sayang dan ambil berat tentang kita !
paling penting..kita kena ingat..

kalau kita sayangkan seseorang,biarkan dia pergi..
kalau dia ditakdirkan untuk kita..
dia akan jadi milik kita juga akhirnya.. ^_^


hey! Syira pun pernah putus cinta la..so..relax ! :)

Syira pasti semua dah tahu kan...
perempuan baik untuk lelaki baik, perempuan jahat untuk lelaki yang jahat...
..tapi doakanlah yang jahat tu jadi baik ye :)
jangan asyik nak menghukum manusia,nanti kita sendiri yang dapat dosa..

bila kita disakiti atau ditinggalkan...
jangan salahkan mana-mana pihak..
sebaliknya..kita perlu tenangkan diri dan fikir balik apa yang telah berlaku.
Cuba untuk perbaiki kelemahan diri dan berusaha jadi insan yang lebih baik..
doa je supaya Allah hadirkan insan yang terbaik dalam hidup kita.
..InsyaAllah ^_^


Allah aturkan sesuatu yang terbaik untuk hambanya..
cuma kita sebagai umat kena la pilih jalan hidup yang baik juga
untuk dapat kebahagiaan dunia dan akhirat ^_^





14 comments:

Awie Omar said...

BARU FOLLOW DI SINI.
SELAMAT PETANG. ENTRI YG MENARIK.
PETANG NI BLOG AKU CITER PASAL :
PEREMPUAN, ISTERI DAN DOT DOT DOT
http://awieomar.blogspot.com/2011/04/10-personaliti-gadis-bakal-menjadi.html
HARAP SUDI LA TENGOK

sYiRa LoKMaN said...

thanx yea :)
da lma da baca entry tuu...nice :D

zOeY zAu YaH said...

betul kan..sabar je laa..

EruzuLiyana said...

sgt sulit melalui saat2 perpisahan, tapi mungkin ada hikmah di sebalik semua tuh, apaapa pon, sy akan terus bertahan, kerna saya hanya kehilangan orang yang tak mnyintai saya, tapi dia kehilangan orang yang benar2 mnyintai dia. :)

kai said...

Ya Allah jika dia benar untukku...
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku...
Jika dia bukan milikku..
damaikanlah hatiku dengan ketentuanMU

=New Entri====
http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/thursday-movie-marathon.html

CCICute Design said...

jom jenguk cni.. ^_^

http://ccicutewatermark.blogspot.com/2012/01/tahniah-buat-syira.html

sYiRa LoKMaN said...

zoey zau yah :hehe..mmg kita kena selalu sabar je pun :)

eruzuliyana :betul tu!... Allah tahu yg tbaik utk kita.. :D

Kai :waaa~~ betul tu kamu.. ^_^

cci : da jenguk!... terima kasih yea ^_^ suke sangat!!

♥♥CiK LaLa's♥♥ said...

dtg singgah cni..
btol ape yg di postkan..
jika jodoh mmg antara kamu dan dia mmg xkan kemane..
lari lah ke gunung mane sekalipun ia tetap akan jd milik kamu jugak 1 hari nnt dan sebaliknya..:)
jgn bermusuh bile dah putus..
jgn jdkan penyebab putus jugak hubungan sbg seorang kwn..
jgn jd budak2..be matured!:)

sYiRa LoKMaN said...

cik lala : betul tu kamu ^_^ thanx sudi komen yeaaa

akuamir said...

haha,, setuju sangat nie.. :) laki pon pe kurangnye kot.. erk..

saya follow sini,, klo sudi jemput singgah blog makeYOUthink sayaa. :)

Nelly The Strange said...

banyak kali dah putus cinta . lama-II benda tu dah biasa .
:p

dan paling penting , alhamdulillah , nelly dapat yang lebih baik dr sebelumnya ..
:)

sYiRa LoKMaN said...

amir n nelly : ^_^ betul kan?? :D hehe...kalau dah biasa alhamdulillah sbnrnya..Allah bg kita pnglaman supaya kita hebat hadapi masa depan !

TONO MACHO said...

Salam kenal.Cinta itu anugerah Allah.Bila ada perpisahan itu artinya Allah tidak suka sama dia karena Allah selalu memberikan yg terbaik untuk diri kamu.
Mohon komentar balik ke Blog aku:tonomacho.blogspot.com dan mohon follow biar terjalin persahabatan.Aku dari Indonesia.

sYiRa LoKMaN said...

salam kenal :)
betul tu...setuju sangat! hehe
waa~~ dari indonesia..
oke oke thanks sudi komen yea.. :D

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah