"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, June 1, 2015

BB Cream by Seqy Beauty produk kosmetik TERLAJAKKK CANTIKK !

Assalamualaikum.
Hye semua ^_^

BB Cream by Seqy Beauty produk kosmetik TERLAJAKKK CANTIKK ! :D


Kalau sesiapa yang suka tengok cerita Korea mesti tau sebab BB Cream ni popular kat Korea.
Artis2 Korea pun memang suka pakai BB Cream then kalau perasan kulit dorang memang cantik-cantik.

BB Cream By Seqy Beauty adalah produk kosmetik penjagaan kulit pelbagai guna. Ia juga digunakan sebagai penutup asas ,mekap semulajadi, melindungi kulit dari sinaran UV, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh, menjana semula kulit dan mengurangkan parut jerawat. 
BB Cream juga mampu menyamakan warna tona kulit, bintik hitam dan kesan parut tanpa menggunakan mekap asas yang tebal. 


    Fungsi dan Kelebihan BB Cream

    • Teksturnya lembut dan ringan.
    • Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
    • Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.
    • Sesuai untuk semua jenis kulit
    • Menutupi cela di muka
    • Sebagai bedak asas
    • lebih ringan dari foudation
    • Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
    • Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
    • Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
    • Wajah tidak berminyak sepanjang hari
    • Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
    • Melambatkan penuaan
    • Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia


    Bahan-bahan :

    Aqua Cream
    Beeswax
    Cetyl Alcohol
    Octyl Methoxycinnamate
    Cyclopentasiloxane
    Dimenthicone
    Caprylic/Capric Triglyceride
    Propylene Glycol
    Titanium Dioxide
    Iron Oxides
    Sodium Chloride
    Phenoxyethanol


    Cara Penggunaan :

    1. Sapukan BB Cream secara merata pada wajah dan leher anda.
    2. Lihat keberkesanannya.

    Tak best la cerita kalau tak cuba kan..jom tengok testimoni..
    BB Cream by Seqy Beauty ni Syira pakai di Malam Anugerah Kaunseling dan Alumni 2015,
    28 Mei lalu..
    kawan Syira pun dah cuba and tengok la uollsss...flawless terus kulit ! :D

    Testimoni BB Cream By Seqy Beauty :

    Testimoni kawan Syira (dalam cerah)
    Testimoni Syira (dalam gelap)

    Jom dapatkan segera BB Cream By Seqy Beauty.
    produk kosmetik TERLAJAKKK CANTIKK ! 


    Harga :
    RM55 (Semenanjung Malaysia)
    RM60 (Sabah/Sarawak)

    017 3416762
    Instagram : rohaya_yusof

    4 comments:

    budakbandunglaici said...

    menarik.. boleh hadiahkan kat mak ni

    ✿ Ina Ainaa ✿ said...

    ena pakai benda ni skrg.. suka sangat sebab jerawat berkurang even BB Cream je

    emma diana said...

    macam best je product ni ..

    yaya cendana said...

    nak try la.....

    DISCLAIMER

    Ini merupakan blog peribadi.

    Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
    Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

    Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
    Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
    Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

    Mohon tegur jika salah.
    Terima kasih. :)

    Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah