"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, August 10, 2015

Semakan keputusan kemasukan ke UA 2015/2016.

Assalamualaikum
hye semua pelajar lepasan STPM/MATRIK/ASASI/DIPLOMA :D
Esok apa yang special ye ??ehehe...
Mesti korang tengah berdebarr sebab esok result keluar and confirm ada yang tak boleh tidur malam ni sebab risau sangat. Ada sesiapa dah sampai bermimpi ke ?
Sedih ke happy mimpi tu ?
hehe..relax ye..kuatkan hati dan malam ni teruskan berdoa oke ? :)
 Last batch time akak pun, debooooo juga dik oiiii..tapi alhamdulillah happy akhirnya.
Kali ni baru 1st time kan korang dapat mohon 3 pilihan iaitu UM,UPU dan USM.
Untung oke sebab korang ada kemungkinan akan dapat ketiga-tiganya.

Buat adik adik yang tak tahu kat mana nak semak. Klik gambar di bawah oke ^_^

UPU- klik gambar

USM- klik gambar
UM- klik gambar


Akak nak pesan kalau dapat 2 atau 3 pilihan buatlah pilihan yang terbaik. Ini masa depan awak tau adikkk.Time akak dulu dapat 2 pilihan tapi akak tak susah nak pilih sebabnya akak memang dah tetapkan matlamat dan tahu apa yang akak nak. so, adik adik kena teguh dengan pilihan.
Yang penting doa dan terus berdoa supaya Allah permudahkan urusan.
Jangan berlagak sangat bila dah dapat, ni baru nak mula merangkak je dikk..banyak lagi awak kena tempuh di alam universiti tu nanti tau ! tapi jangan risau.. :)
selagi dalam hati ada Allah insyaAllah awak takkan jauh tersasar :)
haaa..meh sini akak nak share Persiapan sebelum memasuki alam universiti..klik sini

Yang tak dapat tu nanti jangan give up awal-awal. Doa and yakin Allah sedang sediakan sesuatu buat kamu. Jangan lupa buat rayuan dan baiki hubungan dengan keluarga,kawan serta dengan Allah :)

Okelah..banyak sebenarnya nak cerita and tulis tapi akak tak sihat sangat ni..nak rehat :)
goodluck untuk adik-adik yang bakal menyambung pengajian di mana-mana universiti :) 
kalau dapat UM boleh la kita sembang-sembang nanti hala tuju sikit sikit ye..hehe..mana akak boleh tolong tu akak cuba ye dik..
1 je paling penting..
tetapkan matlamat dan bawa harapan bersama hati yang ada Tuhan :)

5 comments:

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Huishh ena pula kian terasa debarannya.. ahaks.. semoga berjaya bagi adik-adik diluar sana..

Fatihah Fazlin said...

adik saya pun esok jugak upunya.. sy yang berdebar lebih...

izzeyda said...

baru jer akak opis semalam bagitau anak dia dapat tawaran ke USM..

aRz MoHa said...

perkongsian yang baik

sHaRiNa eLyaNa said...

dup dap dup dap dorg tunggu result..hihi apa apa pun gud luck budak2 yang dah dpt result..kehidupan dkt u different tauu...bljar bebaik :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah