"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, October 20, 2014

Mangga Asam Boi

Assalamualaikum
hye semua !

Apa yang kecoh sangat pasal mangga asam boi ni??
Mangga asam boi ni tengah Fofularrrrr sekarang ni kannn..
kat mana-mana pun disebut sebut namanyaa...

aduhhh...yang tak mengidam pun tiba tiba mengidam..cam mana tu ???



tengok gambar lagi lah terliur kannnn...memang saja menduga !

mangga muda kalau makan rangupnya Ya Allah..
memang sedap !
time kat kolej, asyik teringin mangga muda je...sekarang ni mangga asam boi tengah popular :D
dah viral kome...
Terliur dah ni...mesti kome pun dah meleleh air liur ye dak ?
haha.
Jom buat sendiri ! ^_^
simple and pasti sedap !

18 comments:

Ana Solehah DI said...

err..senang jer Syira yea...nak buat gaklah =D

siti zawiah said...

penuh dah dalam fb pasal mangga asam boi ni..sedap..tengok gambar pun terliur..

Sally Yatiey said...

Terasa nak buat jugak ni.. hehe

Ana Solehah DI said...

err senang jer buatnye yer..nak buat gak lah.. =D

Zira Leeyas said...

wah sedapnye..nak buat jugak la..

Mek Onie said...

onie pun terbabas suka dah,aduh..haha

Fai CeritaCinta said...

memang melilih air liur dibuatnya... dulu makan manggan cicah dengan gula + kicap + cili padi je. tu pun dah nikmattt sangat..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Memang terliur dah nie... Tak pernah rasa mangga asam boi nie ^_^

izzeyda said...

Terliur nih, walaupun belum pernah rasa.. member pun ada jual.. tapi tak beli pun.. rajin2 boleh buat sendiri nih..

Lea IsNawi said...

nak kena try gak la nanti...
kecur air liuq dh ni

yang baik Ishak said...

nampak macam senang dan sedap jer

yang baik Ishak said...

orang muda yang masih belajar... tak elok sangat makan masam2 ni, nanti cepat lupa... :P

Zahin Zul'Nas said...

kecur air liur tengok aduhaii.. knene buat gak macam syira ni... mengidam dah tengok menda ni

MG schmidt said...

ermmm,
asam boi pon boleh jdi viral ..hehe

btw, jmput join GA MG

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/10/channel-set-perfume-giveaway-by.html

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Tengok gambar ni pun dah kecur ayaq liuq ni..huhuhu. Sedapnya!
Mana nak cari mangga muda fresh ni...yg rangup²! Klu kt kampung, mungkin banyak!

Azhafizah Md Nor said...

terliur jugak ni..=__='

nana liena said...

harini rata2 kita tgk post ada entri pasal asam boi n jeruk mangga ni..aduhai..

Cik Fafa said...

baru buat jugak jeruk mangga. sedap. ^^

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah