"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, January 19, 2015

Caliph Buskers cetus Fenomena di AJL29.

Assalamulaikum
hye semua !

Semua masih lagi merasai kehangatan Anugerah Juara Lagu ke 29 kan ? 
hanya 1 yang menarik perhatian Syira..
dan yes ! perhatian 1 Malaysia.. 
The Caliph Buskers !


Kekurangan fizikal bukan penentu segala kejayaan.
Biar buta mata jangan buta hati.
Istimewanya mereka, dicipta Allah dengan kehebatan tersendiri..

Berdiri hebat segah manusia lain.
Sesuatu yang lahir dari hati akan jatuh ke hati juga :) itulah mereka..
persembahan yang cukup ikhlas dari Caliph Buskers !

Rezeki tidak pernah tersilap alamat..aturan Allah cukup hebat :)

## Teringat kenangan semasa menyiapkan kajian lapangan untuk subjek di universiti..
kenangan bersama pelajar sekolah cacat penglihatan :)
i know the feeling :) 
hebatnya mereka...mereka lebih tabah dari kita.
Melihat persembahan Caliph Buskers amat menyentuh hati...menggamit semula kenangan bersama pelajar cacat penglihatan..
rindu..rindu kenangan itu.. :)
cukup memberi kesan dalam jiwa !

Semoga ada rezeki buat mereka..buat semua ciptaan Allah yang istimewa :)

facebook : caliphbuskers


8 comments:

Nabihah said...

Mungkin bagi kita mereka kurang kat satu daya iaitu penglihatan.

tapi kebanyakan mereka ada perasaan halus yg orang yang ada penglihatan tidak rasa dan sedar.

Macam mereka lebih peka dgn perasaan orang sekeliling berbanding kita yang boleg melihat

POJIEGRAPHY BLOG said...

Persembahan ni betul-betul mencuri perhatian semua yang menonton kan?

mas yana said...

mereka yang istimewa sesungguhnya memang istimewa..

Najib Ariyan said...

tahniah buat yg berjaya dalam AJL...

cuma tak suka cara ku putih tu terlampau di iklankan... over sangat

Yana Yani said...

memang persembahan paling awesome malam tu
layak mereka memenangi persembahan terbaik
kesusahan mereka melakukan persembahan memang memukau =)

anyway syira akak dah buat blog review tu ye =)
Blog Review Syira Lokman

Cetusan Minda said...

bakat lbh ptg dr fizikal ...

Akif Imtiyaz said...

Bakat lbh penting bukan rupa,..

RiN nOku said...

mereka kekurangan penglihatan mata, tp ditmbh dgn penglihatan hati...yg mgkin org biasa x punya.... ^-^

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah