"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, January 21, 2015

Resepi Sandwich tuna & Chicken Salad.

Assalamualaikum
hye semua :)

Dah lama kan Syira tak share resepi..rindunyaaa...
balik cuti je kena ambil mood dulu kot nak masak..haha..teruk kan..masak pun kena ada mood :P
aish ! haruslah..mood tu yang akan menentukan sedap ke tak masakan tu..kan kan kannn ^_^ 
ehehe...
kalau masak tu takde mood..
lasagna al carbonara pun rasa macam cekodokkk basi..

hari ni Syira nak masak ala ala omputehhh sikit..haaa...tak guna minyak ! sihat , berkhasiat dan yang pastinya sedappppp :D
HELLLOOO ~~ Syira Lokman masak oke..haruslah sedap :P
hehe *tumbuk muka sendiri..

Jom kita main masak-masak menu simple..sandwich tuna &chicken salad :D
yummyliciousss ~~
Resepi Chicken Salad

Apa sahaja jenis sayur dan buah dihiris halus : 
(salad, kobis hijau, ungu, carrot, tomato, avokado, epal.)
Ubi kentang dipotong dadu dan dibakar dalam ketuhar
Ayam dibakar dalam ketuhar

sos thousand island

Resepi Sandwich Tuna

Roti yang dibakar
Tuna
Sos cili
Cheese
Kobis ungu

Cara-cara :

Gaulkan sos cili bersama tuna.
Sapukan pada roti yang telah dibakar.
Tabur kobis ungu dan cheese..

siap !


nampa tak ? nampak tak ? senang ya amat menu kali ni..simple, sihat dan kenyang ! 
hahaha...makan hari hari gemuk juga...
bahan-bahan tu boleh diubah ikut citarasa masing masing.. :D
kalau suka telur..boleh tambah telur ! yummy ~~~ 

selamat memasak sambil cantik cantik ^_^


21 comments:

Puteri Aminah said...

yummy.... tgk pun dh best... leh try bt ni... :)

Nur Inani said...

memang terliur tengok. tak sabar nak buat pulak :D

Nabihah said...

Senangnya. Boleh sangat dicuba jugak :)

baby comel said...

Incik suami kita suka makan sandwich ni.

POJIEGRAPHY BLOG said...

Alahai! Bestnyaaa. Suka part makan je. Part nak buat tu macam malas hahaha

MIL HASHIM said...

SEDAP TU...
MMM...
http://jmbelog.blogspot.com/

Normi Nieza said...

dapnya..:)

Aqilah Azmi said...

sedap nyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sYiRa LoKMaN said...

@Nur Inani cba la buat..ehe..jgn meleleh air liur tauu

sYiRa LoKMaN said...

@Nabihah sgt senang dear...try

sYiRa LoKMaN said...

@Puteri Aminah hehee..best kan..yummy ~~

sYiRa LoKMaN said...

@baby comel sandwich ramai suka...sedap kann ! simple but kenyang oke..haha

sYiRa LoKMaN said...

@POJIEGRAPHY BLOG haish ! ape ni malas2 ..kne la cuba buat..simple sgt dah n..janji knyg..hahaha

sYiRa LoKMaN said...

@MIL HASHIM kannn...dah knyg masuk perut dah..selamat mendarat, hahaa

sYiRa LoKMaN said...

@Normi Nieza nak tau sedap ke tak..kne buat..penat tau syira taip resepi..ehehhe :P

sYiRa LoKMaN said...

@Aqilah Azmi aaaa...nganga mulut, nak suap ! hahaha...aippp ! dah try buat bgtauu..share2 resepi..ehehe

Akif Imtiyaz said...

Nampakk sedappp tuu..kombinasi warna tuu menarik sgt hehe

Akif Imtiyaz said...

Nampakk sedappp tuu..kombinasi warna tuu menarik sgt hehe

Akif Imtiyaz said...

Nampakk sedappp tuu..kombinasi warna tuu menarik sgt hehe

Syira Lokman said...

@Akif Imtiyaz hehehe..ungu tu buat menyerlah kann sis :D

aRz MoHa said...

tengok ja nak menarik perhatian dan menaikkan selera

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah