"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, January 31, 2015

Instagram@resepi_sedap_senang

Assalamualaikum
hye semua :)

sumber : google
Sekarang ni anak dara kena pandai masak, kalau tak pandai pun..at least rajin masak..
ye dak ?

nak ikat suami, kena ikat perut dia dulu...
kte cakap macam kte dah kahwin pula :P
eh ! kalau dah jodoh apa salahnya kan... hehhee


sekarang ni mudah sangat, dunia di hujung jari..nak cari pa pe maklumat, search je encik google..dia akan datang membantu !
taip je apa yang nak..confirm dapat...
kalau bab resepi nak masak2 tiba tiba tak ada idea tu...apa kata korang lawat 1 laman instagram ni..
@resepi_sedap_senang 

page ni masih baru lagi tau..belum banyak resepi tapi korang boleh follow awal awal @resepi_sedap_senang 
supaya nanti kalau nak cari resepi, senang ! 
tak payah pening2..last last order delivery !
aipp ! aipp !
jangan...masak sendiri oke..

kebanyakkan resepi yang dikongsi di @resepi_sedap_senang 
ni dari buku resepi lama dan baru serta ciptaan sndiri.
sangat mudah resepi yang ada ! korang yang malas nak masak pun confirm lepas ni rajin..
rasa nak masak hari hari, nak bagi laki makan..
kalau boleh nak bagi laki orang makan sekali, dah rajin sangat kan ..haha
aip !! jangan jangan...
nanti laki orang terpikat kang payahh...cinta 3 segi bersegi segi pula jadinya kang..

nanti keluar paper "nak ikat perut suami, terikat perut laki Noni"
hahaha...

Jom follow ig @resepi_sedap_senang ..
instgram ni share resepi khas untuk para wanita, abang ,kakak, atok, nenek dan sesiapa je yang nak belajar masak and cuba masakan baru ..
jom terjah !
dah cuba masak tu..lepas ni boleh share di blog korang :D


7 comments:

Sally Samsaiman said...

macam susah tgk insta..hahahaha...tgk jela kat Google...sekali sekala tgk kat ig :D

syira yaya said...

Bagus untuk orang yang nak masak :) :)

Myra Azraff said...

Thanks for suggesting :D Btw saya follow sini ye heee

POJIEGRAPHY BLOG said...

Menarik! Nanti senanglah orang nak masak sendiri kan bila ada akaun resipi ni kat IG.

Busyra Bt Takiyudin said...

sngt berguna untuk org nak refer bila nak masak. hehe

Papaglamz said...

Blh mntk IG tolong masakkan x? Haahahaha..
Page baru syira ke?

Saljiah Zafirah said...

rajin memasak nanti klau macm ni..hihi
singgah di sini =)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah