"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, January 15, 2015

Malaysia Best Blog 2015

Assalamualaikum
hye semua !


Mungkin masih terlalu awal untuk menyenaraikan Malaysia Best Blog 2015 kerana kita baru sahaja beberapa hari meninggalkan 2014. Namun penyenaraian ini mampu menarik kita untuk menilai antara blog terbaik di Malaysia sekaligus menjadikan mereka inspirasi dalam dunia blog.

Pasti semuanya teruja untuk mengetahui siapakah yang terpilih sebagai 
Malaysia Best Blog 2015 bukan ?
Pastinya mereka ini antara yang TERBAIK, MANTAP dan HEBAT !
Kehebatan penulisan dan aura yang mereka bawa dalam dunia blog amat mengagumkan hingga ramai antara mereka sering kali menerima anugerah-anugerah berprestij atas kejayaan dan usaha masing-masing. Memiliki ramai pengikut cukup membuatkan kita mengagumi kreadibiliti mereka dalam dunia blog ini.

Jom kita ketahui Malaysia Best Blog 2015 !



Siapa yang tak kenal Denaihati. 
Mempunyai penjenamaan sendiri, ternyata Denaihati sukar untuk ditandingi.
Pemilik denaihati ini adalah seorang yang pemurah dan beliau selalu menganjurkan pertandingan-pertandingan dengan hadiah yang lumayan kepada blogger. Denaihati antara blog yang telah mencetuskan langkah Syira juga blogger lain untuk berjaya di dalam dunia blog.
Penulisannya berunsur islamik dan banyak info-info yang berguna di blog beliau.
tabik !!
sumber : Blog Fatin Liyana

Siapa yang tak kenal Fatin Liyana. 
Doktor muda yang baru sahaja melangsungkan pertunangan :D Kehadiran beliau dalam dunia blog ibarat gelombang tsunami yang sukar dijangka.
Fatin Liyana merupakan salah seorang blogger yang popular dan terbaik di Malaysia. 
Sering kali kita lihat wajah Fatin Liyana ini terpampang di dada akhbar dan majalah.
Beliau juga pernah melanjutkan pelajaran di Indonesia dalam bidang perubatan dan kisah hidup beliau sering menjadi ikutan.



Blogger ini menggunakan tagline 'panduan blogger' sebagai tagline atau niche blog.  
Hasrul Hassan blogger yang berhemah dan bertanggungjawab dalam penulisannya.
Ada sahaja topik yang "disembang" di laman sosial blog dan ternyata beliau sangat ramah.
Suami yang mahir serba serbi ini hebat juga di dapur :D jangan main-main.
Kehebatan beliau dalam dunia blog tidak dapat disangkal agi apabila entry blog beliau sering kali berada di ranking pertama carian google..hebat bukan ?



Permulaannya nampak biasa, namun setelah diselongkar satu persatu entry beliau, pasti ada yang kekal dalam ingatan.
Syira tertarik dengan tagline "Hidup Biar Sedap". 
Kenapa tagline ini dipilih ? kenapa..kenapaaa ??
anda kena selongkar entri Kak Kujie ...hahaha... 
Banyak syarikat besar pernah bekerjasama dengan Kak Kujie ni tau, antaranya ialah Sony, Petronas, Ninetology, Beras Basmathi Jasmine, Beg Tudung Khasadinna, Jubin MML, Sen Heng. Bila agaknya Syira akan jadi sehebat beliau ye ?



Siapa yang tidak kenal dengan blogger hebat Akma Omar, sering kali beliau mengadakan contest SEO untuk para blogger. 
Penulisannya yang hebat hingga mampu menarik ribuan pengunjung ke blog beliau. 
Wanita ini merupakan young entrepreneur, involving in Retail Trade Business dan pernah memenangi Best Lifestyle Blog di MSMW2013.
Jangan memandang rendah dengan wanita ini kerana kehebatan beliau mampu menandingi para lelaki sekalian :P hehee..



 En Titan blogger yang semakin aktif buat duit menerusi program affiliate Malaysia. 
Ternyata beliau sangat ramah dengan pengikut blog beliau dan tidak lokek berkongsi ilmu.
Beliau banyak berkongsi tentang peluang-peluang jana pendapatan secara online di blognya.
Peminat cendol ini blog yang membuatkan Syira kagum dengan "kemasyukkkan" beliau..
Duit beliau banyak dihabiskan untuk cendol
..hehee..



Redmummy, blogger wanita yang popular dan kekal cantik dengan warna merahnya. 
Pernah terpampang di dada akhbar, Redmummy...seorang blogger wanita yang
 berjaya memperolehi beribu ringgit melalui blogging. 
Penulisannya yang santai mampu menarik banyak pembaca 
dan juga pengiklan. 
Seorang wanita,isteri, ibu dan juga blogger yang popular di Malaysia. 




Pemiliknya Khirol Hazwan, jejaka handsome idaman malaya.
Oh ! Duit ialah blog yang ditulis oleh Khirol Hazwan bin Affendi semenjak tahun 2009.
Selain susun atur blog yang kemas, blogger ini juga banyak berkongsi tips dan info berguna kepada blogger. 
Blogger ini sering mengadakan contest di blog beliau dan Malaysia Best Blog 2015 antara contest yang sedang berlngsung sekarang :D

sumber : Blog Yuyu Zulaikha


Blogger si kecil manis yang comel ini wajar dikagumi kerana beliau masih kekal hebat dan dilihat "besar" di persada dunia blog walaupun badannya "kecil" je. :D
Sudah berkahwin dan memiliki anak yang cukup comel, Habib.
Melihat kepada pencapaian peribadinya juga membuatkan Syira sangat kagum akan setiap kejayaan yang telah dicapainya. 
Yakin dalam apa jua situaasi..
cukup hebat sis Yuyu ! ^_^

sumber : Blog Irine Nadia


Irine Nadia..siapa sahaja yang mengenali beliau pasti akan iri hati melihat apa yang beliau telah kecapi. 
Berkahwin di usia muda, memiliki suami yang kacak dan anak yang comel sangat diidamkan oleh setiap gadis. Setiap kali melihat muka Irine ni, Syira rasa macam muka Syira je, mata sepet..ada lesung pipit.. haha...
kehidupan Irine Nadia sering menjadi tumpuan terutamanya golongan muda remaja termasuklah Syira sendiri. 
Setiap kali melihat keletah comel anaknya Medina,memang rasa teruja lah nak kahwin..hahaha



Pertama kali Syira mengenali Namee Roslan apabila beliau berkongsi cerita mengenai cinta tanpa restu keluarga. Itu adalah antara entri-entri yang buat Syira nak baca lagi dan lagi dan lagi. 
Sangat hebat kisah beliau..kesukaran yang dihadapi akhirnya membawa kemanisan apabila Namee dan suaminya disatukan and sekarang dah ada anak pun.
sweet kan ?
Baca blog Namee macam tengah baca novel. 
Memang takkan puas ! terbaikkk kak Namee !



Blogger peramah ini memang sangat sporting kerana sering kali menyertai segmen atau contest anjuran teman blogger. 
Kak Mia juga rajin buat giveaway di blog beliau and yang join..confirm beratus :D
memang tak dapat dinafikan kehebatan penangan blog Mialiana.
Paling menarik, Kak Mia memang tidak lokek berkongsi info dan membimbing para blogger agar tetap gigih berusaha. 
macam sistem mentor mantee tu :D



Setiap orang ada pilihan dan pendapat masing-masing, dan yang pasti pendapat bukan hukum !
12 blog yang tersenarai sebagai Malaysia Best Blog 2015 ini antara blog yang berjaya menarik perhatian segenap lapisan masyarakat terutamanya dalam kalangan penulis blog sendiri. 
Semoga kita menjadikan blog mereka sebagai contoh untuk kekal hebat di persada blog dan terus menulis sesuatu yang dapat menberi manfaat kepada setiap insan.

Inilah contest SEO pertama yang Syira join.. jom sertai ! mana tau kot ada rezeki kan :)
Contest SEO ini menawarkan hadiah cukup lumayan, 

Hadiah utama : RM1500. 
Tempat ke2 hingga ke10 :RM50. 


Jom sertai contest SEO dengan menyenaraikan berapa sahaja blog terbaik dan hebat untuk dikategorikan sebagai MALAYSIA BEST BLOG 2015 !
Anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit ! apa tunggu lagi ??
Dianjurkan oleh Ohduit.com.

Berlangsung dari 15 Januari hingga 31 Mac 2015. 
Tarikh tutup penyertaan ialah pada 18 Februari 2015.

All the best ^_^

103 comments:

yang baik Ishak said...

hampir sama saja pendapat kita mengenai best blog. Good luck syira

Papaglamz said...

One day Papaglamz.com will be... Insyallah.. Huhuhu.. Pray for me.. :)

fazianbatrisyia said...

semua best....

Husein Rider said...

Maybe blog syira plak akan berada di list dlm blog lain nnti.. Good luck for the contest

adianiez AIDA said...

wow!
hebat sungguh mereka :)
inspirasi...

Sally Samsaiman said...

yeay! mentor kita ada jugak...hehehe...congrats kak Mia!

p/s : best of luck ye!

Anizz Annisa said...

gud luck !! :)

Permatabiru said...

wow..bestkan klu dapat tersenarai juga..hehe...apapun diaorg mmg best dr berblog..

HASRUL HASSAN said...

Kenapakah blogger wanita bila kawin makin cantik pula saya tengok .. hahaha .. tapi memang blog yang disenaraikan tu terbaik .. tak dinafikan.

Mek Onie said...

GOOD LUCK SYIRA :D

sYiRa LoKMaN said...

jenuh tau syira nak pilih blog terbaik ! antara g disenaraikan ni mmg hebat dgn kejayaan mereka sndri..ramai terpengaruh dgn dunia blog sbb mereka and yes ! mereka di tepat yg sepatutnya... blogger hebat di malaysia ^_^

Mad Parihh said...

wahhhh terbaik la :)

Ohduit said...

Terima kasih kerana menyertai :)

calrase patrick said...

Semua blogger yang sangat hebat. Brother HasrulHassan juga tersenarai betul betul terbaik :).. tahniah bro HH

calrase patrick said...

Semua blogger yang sangat hebat. Brother HasrulHassan juga tersenarai betul betul terbaik :).. tahniah bro HH

Elih J said...

Pilihan yg terbaik, mmg mereka semua hebat2 belaka. Yg blogger wanita tu semuanya comel2..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Semuanya hebat2 belaka.
Memang xsetanding.
Lagipun saya baru berblogging secara aktif may2014. Banyak yang perlu dipelajari.

Rika Oktavia said...

memang terbaiklah semua yang disenaraikan :-). Suka tagline Denaihati.

Etuza Etuza said...

Tahniah ..sempurna penyertaan ya..mencuba lebih baik dari tak mencuba...lumayan tu ..agaknya siap yang berjaya...

Azizah Green Line said...

semua hebat2 ni....mmg dah ada nama di dlm dunia blog..

gudluck syira

mas yana said...

bestnye ... majoriti dari wanita..:)

sensasi2020 said...

Salam buat Syira... 12 blog yang sungguh hebat untuk dikunjungi. Banyak infoemasi kita dapat bila mana blog mereka kita jadikan rujukan. Semoga berjaya dengan Contest SEO "Malaysia Best Blog 2015 ini.

Tok Puteh said...

Moga berjaya...

Nooriah Abdullah said...

assalamualaikum, singgah follow sini jom tengok blog kaknoor

memmet lenggeng said...

Jujurnya yang betul-betul ada instict dengan citarasa akak cuma Namee Roslan sahaja. Sebab dia memang betul-betul humble dan ada identiti. Yang lain-lain tu tak ada chemistry. Namee pun tak sombong dalam facebooknya..

Hanafi Abdullah said...

semoga berjaya dalam kontest ini..

Ishak hasimi said...

Assallamualaikum..wah meriah contest kali ini,semoga berjaya !

sYiRa LoKMaN said...

makin ramai yg join..jom turut serta ! mana tau kot rezeki :) rezeki tdk pernah tersalah alamat :)

suhaila Johar said...

good luck sis

Lulu Caldina said...

good luck awak :)

Papaglamz said...

Terbaek la shira.. Jemuh nak buat entri macam ni.. Nak join jgak la. Insyallah..

Murni Mohd Yusof said...

kesemua blog yg tersenarai ni hebat2 belaka & ada auranya tersendiri yg boleh beri inspirasi kpd org rmai...semoga berjaya dlm contest ni syira :)

Jom baca entri berkaitan MALAYSIA BEST BLOG 2015

Islam Di Dadaku said...

Assalamu ALAikum senarai yang top dah kenal beberap blog diatas namun masih ada juga yang belum nak terjah

Miela Asmila said...

Good luck syira....salam perkenalan dihulurkan

POJIEGRAPHY BLOG said...

Menarik ni... bakal menyusul! Heee :)

Cik Yaya said...

blogger2 yg cantik/kacak semuanya..hehe

Denaihati said...

terima kasih letak DH dlm senarai dan semuga sukses untuk kontes besar ni.

kucha lana said...

memang semua blog dalam senarai tu hebat-hebat belaka

Aretikz said...

Yuyu Zulaikha sezaman dengan saya.. tapi dia dah lama mengorak kehadapan.. apapapun.. good luck.. hehe

Mek Zumbie said...

Wah...Ramai lagi blogger otai sebenarnya :) huhuhu..Semoga berjaya :)

Zie Fauzi said...

senarai blog kat atas tu semuanya blogger lama yang berpengaruh

Helmi Aliarit said...

Titan rules!

Top Blogger 2015. Hampir semua blogger pilih Titan. :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Tahniah kerana syira juga tersenarai.
Bermakna syira tidak kurang hebatnya:)

sYiRa LoKMaN said...

@yang baik Ishak yeahh ! sepp sikit !..goodluck juga ^_^

sYiRa LoKMaN said...

@Papaglamz insyaAllah..semua org berpeluang..it's rezeki :)

sYiRa LoKMaN said...

@fazianbatrisyia kann...semua best ! sbb tu mereka terpilih..hehhe

sYiRa LoKMaN said...

@Husein Rider Allah..indahnya andai itu adalah doa..hehe..tq ^_^

sYiRa LoKMaN said...

@adianiez AIDA inspirasi buat syira juga ! makin hebat usaha, makin layak mereka berada di dunia blog :D

sYiRa LoKMaN said...

@Sally Samsaiman haruslah..kak mia yg ramah...hehehe..suka !

sYiRa LoKMaN said...

@Anizz Annisa macehhh awakk :D

sYiRa LoKMaN said...

@Permatabiru mana tau ada rezeki nnti..usaha :)

sYiRa LoKMaN said...

@HASRUL HASSAN hahahaa..nak ngorat ke sifu HH ? hehe..semua dah berpunya tuuuu

sYiRa LoKMaN said...

@Mek Onie mek onie !!! terima kasihhhhhh bg rezeki :)

sYiRa LoKMaN said...

@Mad Parihh mmg terbaik dr ladang ni.. ^_^

sYiRa LoKMaN said...

@Ohduit
sama2 :) semoga telus dlm pengadilan :D

sYiRa LoKMaN said...

@calrase patrick yup ! semuanya hebat... tabik !

sYiRa LoKMaN said...

@Elih J hehe..jenuh juga nak pilih ni..ramai yg makin hebat kann

sYiRa LoKMaN said...

@Nurashikin ZA a.k.a NAZECK tpe..awal agi..kne usaha..doa sama2 :)

sYiRa LoKMaN said...

@Rika Oktavia mmg layak mereka digelar "best blog 2015" kann..

sYiRa LoKMaN said...

@Etuza Etuza mencuba lebih baik..segalanya bergantung pd rezeki kan :)

sYiRa LoKMaN said...

@Azizah Green Line yup ! insyaAllah blog awak pula nnti :D

sYiRa LoKMaN said...

@mas yana eheheee...wanita lebih dekat dgn wanitaaa

sYiRa LoKMaN said...

@sensasi2020 semoga berjaya juga ! doakan kejayaan setiap insan bersama ye :D

sYiRa LoKMaN said...

@Tok Puteh terima kasih tok puteh qu puteh..hehehhe

sYiRa LoKMaN said...

@Nooriah Abdullah baikkk akak ! thanks ye :)

sYiRa LoKMaN said...

@memmet lenggeng semua blogger tak sombong akak..kak namee rajin on9, lgun bnyk masa die di rumah..yg lain bz kje blaja..tu jrg nak reply or layan sgt..hehe..
namee best sbb sempoi kan diaa...

sYiRa LoKMaN said...

@Hanafi Abdullah terima kasih awak !

sYiRa LoKMaN said...

@Ishak hasimi makin ramai dah join tau..jom sertai skali :D

sYiRa LoKMaN said...

@suhaila Johar macehhh dear :)

sYiRa LoKMaN said...

@Lulu Caldina tq tq !.. ^^_ jom join juga eh

sYiRa LoKMaN said...

@Papaglamz join je..tak salah mencuba..asalkan dah usaha ^_^

sYiRa LoKMaN said...

@Murni Mohd Yusof semoga berjaya juga si manis ^_^ hehee

sYiRa LoKMaN said...

@Islam Di Dadaku jom terjah ! banyak yang makin hebat sbnrnyaaa

sYiRa LoKMaN said...

@Miela Asmila thanks..salam perkenalan..rajin2 singgah sini ye :)

sYiRa LoKMaN said...

@POJIEGRAPHY BLOG oke..goodluck !

sYiRa LoKMaN said...

@Cik Yaya ciptaan Allah amat hebat !

sYiRa LoKMaN said...

@Denaihati waaa DH komen kt blog syira lahh...terima kasih DH HEBAT ! semoga Allah berkati :)

sYiRa LoKMaN said...

@kucha lana betul tu ! selayaknya mereka di situ kann

sYiRa LoKMaN said...

@Aretikz waa..yeke ??? yuyu comel ! yakin walau kecik..hehee

sYiRa LoKMaN said...

@Mek Zumbie yu ! kbnyakkannya dah bertapak lama..

sYiRa LoKMaN said...

@Zie Fauzi yup ! kehebatan mereka mmg tak boleh disangkal lagi kannn..

sYiRa LoKMaN said...

@Helmi Aliarit blogger hebat ! siapa tak kenal kan...hehehe

sYiRa LoKMaN said...

@Nurashikin ZA a.k.a NAZECK eh yeke ?? alhamdulilllah jika benar :) tp syira masih kurang ilmu lg :)

Noor Izwani Eliyana said...

Wah, nak join lah. :D All the best kak Syira. Blog kak Syira akan masuk dalam senarai. ;)

Azwan Anuar said...

kriteteria pemilihan best blog bagi setiap pembaca adalah berbeza-beza.

apa pun, semua blog yang tersenarai itu hebat dan ada keunikan tersendiri.
semoga berjaya dengan contest ini

Bin Muhammad said...

Setiap blogger pasti ada blog pilihan masing-masing...Yg pasti semuanya adalah best! :)
Semoga berjaya dalam contest ini

Mohammad Naim said...

Blog pilihan 2015 yang menarik :)

Hannan Al-Qudsey said...

Assalamualaikum wbt. singgah bw disini. dari http://ohduit.com/senarai-peserta-contest-seo-malaysia-best-blog-2015/

Gud luck syira. semua blog-blog tuh memang layak dinobatkan jd best blog. blog awak gak sy suka!! cantik sgt. hihihi salam perkenalan ye.

khaty aiman said...

ira,semoga berjaya..bagus penulisan ira,seronok khaty baca..keep it up

azzahairi sulaiman said...

Bagus, Moga berhaya ye syira. :-)

Ruby. MY said...

Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

Fhatin Amelia said...

good luck yaaa !

Hero Borneo said...

semoga berjaya dalam kontest ini nanti..

Khairul Zamri said...

Semuanya hebat dari segi penulisan dan juga percaturan. Semoga saudari sukses ya, salam perkenalan dari saya.

Malaysia Best Blog 2015

Dulu Lain Sekarang Lain said...

Ramai yg kawe tak kenal gak tu. Thanks sbb kenalkan :D

All the best dan semoga berjaya nanti

izzeyda said...

blog syira pun apa kurangnya.. hari nih muncul dalam surat khabar Berita Harian lagi..

nayfatimah rasyid said...

good luck syira
kita pon joint jugak ;)

nur ikaa said...

Semoga berjaya !!

Jangan lupa singgah sini jugak ye: Jom Aktifkan Mykad

Syamimi Rosnee said...

Moga moga syira pun termasuk dalam list tuu. Hehe btw, jemput lah singgah ke blog kita syira :)

✿ Ina Ainaa ✿ said...

All the best

Hanif Idrus said...

Datang menjenguk
Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
Malaysia Best Blog 2015

sensasi2020 said...

Salam..... datang jengok buat kali terakhir, semoga berjaya ya dengan contest seo Malaysia Best Blog 2015

calrase patrick said...

Semua yang disenaraikan memang layak sebagai Malaysia Best Blog 2015

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah