"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, July 29, 2015

Kawan Baik.

Assalamualaikum
hye semua :)

Dulu bila orang selalu cakap 'makin besar, makin sikit kawan". Syira pun pelik..kenapa ? sebab Syira makin besar makin banyak kawan.
Lama-lama bila masa berlalu and kita hadapi macam-macam pengalaman..yes ! tiba-tiba rasa..kawan hilang.
nak kawan..mana kawan ?
Kawan ada tapi semua jauh, belajar,kerja and ada life masing-masing..cuti pun tak sama..
makin lama makin susah nak jumpa..semua ada hal masing-masing.
Ada beza kawan and kawan baik.
Tapi apapun..semuanya bergantung pada "priority'. Jauh tak bermakna lupa tapi if betul-betul setia dalam persahabatan, kita akan cuba luangkan masa walau sekejappp untuk jumpa..kannnn ?  Dah hampir sebulan Syira cuti sem and Ramadhan lalu sempat la berbuka dengan kawan baik Syira masa sekolah menengah. 
4 orang je ada masa tu. Tak cukup semua pun tapi wajib keluar sebab susahnyaaaa nak kumpul semua sekarang.
Ada 8 orang sebenarnya, dulu zaman sekolah, pergi mana pun sama-sama..makan sama, belajar sama, gosip sama, gaduh sama, beratur sama-sama, pergi toilet pun sama-sama sampai orang gelar kami "kembar 8".
Rapat dari form 2 sampai la sekarang alhamdulillah.
walaupun semua jauh tapi dekat di hati ^_^

ada 4 je..lagi 4 jumpa nanti tau
Allah je tau perasan bahagia and syukur bila dapat keluar sama. Dalam gambar pun nampak muka bahagia :D hehe..dah sampai rumah pun hati ni berbunga-bunga seronok sangatt !

Orang kata sibuk ke jauh ke. Itu bukan alasan sebab apa yang penting ialah "priority". Allah bagi 24 jam and setiap jam itu masih ada masa buat kita untuk eratkan ukhwah yang makin jauh. Sibuk bukan lagi alasan.
Alhamdulillah sebab Allah masih temukan kita :) tapi Ramadhan and Raya tahun ni belum berkesempatan nak jumpa kawan baik dari zaman sekolah rendah pula.. sedih.. 2 kali plan tapi tak jadi..tapi takpe..akan pastikan jumpa juga nanti ! :D

4 yang tak jumpa Ramadhan and Raya :(

kawan baik sekolah rendah..ada gambar lama je, tak cukup 2 orang
 :( nak jumpa lagi !

"Kawan baik, walau dimana awak berada, awak tetap dalam hati.rinduuuu..sebab tu setiap kali cuti akan whatapps ajak jumpa..sebab rinduuu..maaf salah silap. Saya selalu doa yang baik-baik untuk kawan baik. Lepas ni siapa pun awak wahai kawan baik.. engineer ke doctor ke..janji dengan saya yang kita akan setia. Setia dalam doa :) Doakan kejayaan dunia akhirat kita bersama ye. Saya sayang kawan baik saya" :)



9 comments:

M.Syamsid Dhuha said...

Yup .. Kawan rapat pula ibarat famili juga . Ahaks

aeinna Musa said...

dah kawen ni, kawan baik ena suami dgn anak je la..dah lama x jumpa kawan2..hehe

Nadia Johari said...

kawan sekolah semua dah buat hal msing2..yang ada rapat sekrg kawan study mase universiti..smpai sekrg kitaorg rapat

AinAthirah Anuar said...

Singgah pagi ^^

Nieyl said...

Seronok ada kawan kan..
dlu time sekolah menengah ada kawan jugak 4 org..
lepas masing² membawa haluan masing²..
bukan kata nak jumpa...bertahun jugak x terjumpa²..
tapi ada seorang yang di namakan sahabat..yg kini menjadi BIRAS..hihihi

zazanizam said...

tetiba rindu kawan..

Nab Arrose said...

seronoknya dapat jumpa kawan lama :-)

Dunia Zumal said...

Memang macam kembar betul. Best ada kawan yang rapat dan kekal sampai bila2...

QasehnyaRania said...

seronokkan bila dikelilingi kengkawan yang rapat dan baik hati. dah boleh dikira sebagai sahabat
semoga persahabatan korang terus kekal..aamiin

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah