"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, July 13, 2015

Trust Allah !

Assalamualaikum
hye semua :)


Trust Allah when things don't work out the way you want. 
Allah has something better planned for you.


12 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg itu yg sptutnya..

slmt hari raya syira =)

Haji Kecil Saudagar said...

Manusia kalau boleh mintak semua dapat , mesti dia nak mintak sihat memanjang , kaya memanjang , jadi PM memanjang.
Tapi Allah dah bagi pengajaran siap2.
Tgk firaun , sihat selama 400 tahun tak pernah sakit . Last sekali mengaku diri tuhan.
.
Tgk qarun Allah bagi harta melimpah ruah. Last sekali kedekut nak mamfush tak keluar harta siap komen kata : err. Semua harta ni saya dapat hasil dari pengetahuan saya sendiri ( konon2 dh phd bab bisnes lah tu ).
.
Tgk Haman Allah bagi jadi PM di negeri Raja Firaun. Last sekali tak mengaku Allah sebagai tuhan tapi angkat presiden firaun ( harini mungkin obama ) sebagai tuhan.
Sekian ulasan haji.
.
.
Salam kenal. Haji masih baru dalam dunia berblogging. Mohon tunjuk ajar ye Cik. Tq

idzwa kamaruddin said...

selamath ari raya dik!

Nieyl said...

Betul setuju sgt!
http://seindahcerita.blogspot.com/

Azura Aziz said...

salam.. tq singgah blog kak Alycia ;)

yangbaik said...

Sentiasa percaya Allah ada setiap masa untuk kita ketika senang dan susah

Athirah Diyana said...

always! :)

http://athirahdiyana87.blogspot.com

Mrs Puex said...

salam aidilfitri,

xoxo,
mrspuex

OMyDroid said...

Dialah sebaik-baik tempat mengadu.. :)

Muhammad Khairuddin Lim said...

nice sharing

izzeyda said...

ya itu yang sepatutnya..

muhammad nizam said...

Allah bagi apa dan dalam masa yang kita perlu , bukan yang kita mahu

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah