"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, December 22, 2013

ReviewHotBlog , Mencari lebih 5o Blog untuk direview Oleh AdindaNiL

Assalamualaikum
hye semua
KLIK GAMBAR UNTUK JOIN :)
Untuk personal 

Nama blog Syiralokman.blogspot.com
This is my personal blog,I started blogging since I was 17. Syira akan berusia 20 tahun pada tahun 2014..hehe..muda lagi oke :P
Dulu saja je buat blog tapi sekarang kena hati2 dalam penulisan.

Syira tulis tentang diri sendiri, hal sosial dan persekitaran + perspektif Islam,
fashion, resepi, tips blogging,puisi and giveaway.

Syira lebih kepada "cara mudah untuk berdakwah"
Mengajak orang lain menilai semula sesuatu yang dianggap "biasa" supaya sama sama boleh berubah.
Entry tak terlalu panjang dan diselitkan gambar atau kata2 hikmah supaya orang tak bosan untuk baca.
Syira fokus untuk terus sebarkan kebaikan melalui blog.
ape yg penting, syira harap dari apa yg syira tulis atau buat akan jadi inspirasi kepada org lain untuk berubah dan mungkin ape yang syira kongsi dapat ubah kehidupan orang lain.
Alhamdulillah, sekarang followers pun dah bertambah. 
Ape yg bestnye bila berblog ni..dapat kongsi ilmu dan tambah rakan. 
seronok bila ada orang suka dengan entry kita and hargai ape kita buat.
Ilmu tu tak pernah habis, so bila share di blog ,rasa happy.
Kadang-kadang 1 ayat pun boleh buat orang tersentuh. :)

Saya menulis untuk diri sendiri, 
untuk orang lain, 
kamu, mereka atau sesiapa sahaja :)
moga bermanfaat !
Bersama sebarkan kebaikan dan kasih sayang ^_^



##Jom ramai ramai like page baru Syira : BLOG SYIRA LOKMAN
terima kasih :)

10 comments:

Nilam syapina said...

hee hehe tq ye .. sis syira comel hee

MG schmidt said...

dunia blogging mmg bes :)

penaberkala said...

owh, baru 20 taun ye
muda lagi,hehe

keep it up
selamat berblogging

sYiRa LoKMaN said...

nilam syapina : sama2 awakk..hehe..malu sayaa :P

MG schmidt : tau tpe..hehe..rajin2 singgah yee


penaberkala : next year bru 20 ek :P
mmg mudaa...ahhaa

Lyeen De Syifa said...

ehem-ehem...:')
klu x silap dlu lyeen pernah call syira kakak kn? ahhaha..:p

Cik Yaya said...

thun dpn bru msuk 20...mmg sooo young..hehe..=D

Melastik Bintang said...

Muda lagi shira ni ye..:) jauh perjalanan lagi...

sYiRa LoKMaN said...

Lyeen : hehee..ade kee?? tak perasan pula :P

Cik Yaya : hehe..aah..tahun 2014 baru 20 :) hehe

Melastik Bintang :hee~~ yee..jauh lagi perjalanan :) bnyk lg dugaan ye dak ?

terima kasihhh ye..nnti insyAllah syira balas kunjungan anda..doakan syira :)

Lilynn Wifey Sham said...

best of luck dear..

sYiRa LoKMaN said...

salam..terima kasih semua sudi singgah sini..selamat tahun baru yee ^_^

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah